Wasze zwierzęta
- SmoothCriminalistka
Ojej, jaki słodki.. :)
A ja mam trzy kocury w domu :-D Jednego, wielkiego, spasionego byczka (w przenośni oczywiście:D) przypominającego swą posturą psa, no i dwa małe kocury ;)
W dzieciństwie moim marzeniem było stado owieczek :D
A ja mam trzy kocury w domu :-D Jednego, wielkiego, spasionego byczka (w przenośni oczywiście:D) przypominającego swą posturą psa, no i dwa małe kocury ;)
W dzieciństwie moim marzeniem było stado owieczek :D
~ * ~
Kiedy nie ma Ciebie,
Smutno płynie czas.
Nie ma gwiazd na niebie,
Nawet księżyc zgasł......
~ * ~
Kiedy nie ma Ciebie,
Smutno płynie czas.
Nie ma gwiazd na niebie,
Nawet księżyc zgasł......
~ * ~
Mika - kotka komputerowo-telewizorowa

Dwie szczurzyce: Blanka i Nela

Blanka jest już baaardzo duża.
Nela jeszcze malutka ;)

Dwie szczurzyce: Blanka i Nela

Blanka jest już baaardzo duża.
Nela jeszcze malutka ;)
Michael Jackson (†)
http://www.youtube.com/watch?v=fNf4EgsEBu0
http://www.youtube.com/watch?v=fNf4EgsEBu0
- JoannaTempest
- Jacksomanka

Berta,
urodzona 23.12.
rasa: owczarek niemiecki.
mam pytanie: Czy z waszych psów w okresie przedzimowym (tak to ujmę) wychodzi całe mnóstwo kłaków?
Ja wiem ze to normalne u zwierząt, że zmieniają podsierstek itd.
ale że w takich ilościach jak mój pies?
codziennie ją wyczesujemy, a z niej i tak wychodzi całe mnóstwo kłaków.
i co polecacie na swędzenie psich uszu?
bo generalnie z tym problemem tez się spotkałam.
albo, jeszcze jedna rzecz.
w jakim wieku najlepiej jest tresować psy i ogólnie czy znacie jakieś szczegóły na ten temat?
A jeśli chodzi o czesanie psów o dłuższej sierści i podsierstku - polecam trymer. Jeśli jeszcze o tym nie słyszeliście.

Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Tak, ostatnio wyczesałam z suczy dwie reklamówki kłakówJacksomanka pisze: mam pytanie: Czy z waszych psów w okresie przedzimowym (tak to ujmę) wychodzi całe mnóstwo kłaków?

Jacksomanka pisze:(..) co polecacie na swędzenie psich uszu?
My po prostu jedziemy do weta, a ten czyści uszy, ew. przepisuje krople/antybiotyk.

Najlepiej ? Najlepiej jest zaczynać, gdy tylko szczon przyjeżdża do nowego domu (2-3 mies.) Zresztą nawet już w hodowli powinny byc początki typu 'siad', czy 'waruj'.. Ale ogólnie psa w każdym wieku da się wyszkoić, tylko w niektórych przypadkach może nie jest to takie proste jakby się chciałoJacksomanka pisze: W jakim wieku najlepiej jest tresować psy i ogólnie czy znacie jakieś szczegóły na ten temat?

A Saba, albo jak kto woli gruba, sucz etc. To to 'cudo' (I bądź tu obiektywna)

- Jacksomanka
Jacksomanka pisze:Sabkowa, dziękuje ci za odpowiedzi :)
Nie ma za co, o psach mogę rozmawiać cały czas... ;d.
Em.. Byłoby ciekawie gdyby była efektem powodzenia na wystawieJacksomanka pisze:A ta odznaka to za co, kochana?

Ale w rzeczywistości to tylko taki tam znaczek uczestnictwa w "zlocie berneńskim"

A propos psów
Moja psychiczna sąsiadka głodzi psa, codziennie ciągnie go po osiedlu i zbiera kasę na alkohol albo wyciąga od ludzi fajki.Zgłosiłam to do Animalsów , czekam na interwencje. Prosiłam ich o anonimowość bo to melina i kto wie co im w głowach siedzi. Trzymajcie kciuki . Żal mi psa ... jest bardzo zaniedbany i do tego pewnie chory :(
Moja psychiczna sąsiadka głodzi psa, codziennie ciągnie go po osiedlu i zbiera kasę na alkohol albo wyciąga od ludzi fajki.Zgłosiłam to do Animalsów , czekam na interwencje. Prosiłam ich o anonimowość bo to melina i kto wie co im w głowach siedzi. Trzymajcie kciuki . Żal mi psa ... jest bardzo zaniedbany i do tego pewnie chory :(
- PsychoButcher
A ja mam kotkę którą nazwałem Kaja. Fotkę wyślę później, obecnie net mi straszne szwankuje ;/
. Pozdrawiam 
Sybirra pisze:Kiedyś miałam kotka, nie przeżył tygodnia... Mój brat zrzucał go z balkonu i kąpał w coca coli... ;/
Nienawidzę takich ludzi które męczą zwierzęta i życzę im z całego serca tego, aby te same krzywdy wyrządzono im. Takie przykłady pokazują jak niestety popieprzony potrafi być człowiekLS pisze:Moja psychiczna sąsiadka głodzi psa, codziennie ciągnie go po osiedlu i zbiera kasę na alkohol albo wyciąga od ludzi fajki

I'm gonna make a change, for once in my life...