Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Kilka ruchów zombie może i było, ale to obraza porównywac to do Thrillera. Pomijając to, muszę stwierdzić, że klip jest ciekawy. Ma dziewczyna pomysły i je realizuję. Zmienia się jak kameleon. Zakończenie jest ciekawe :smiech:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

jezza, jak to jest, że:

najpierw miałam ch0l3rne uczulenie na tę babke, jakiś koszmar. przejechałam się sama na tym, o co mam pretensje do innych. bo dla mnie najważniejsze w artyście jest to,że SAM coś tworzy i widać talent. wiesz, teksty są też dla mnie ważne - jeśli ktoś pisze je sam, tam jest przekaz, wskazówka, jak go odbierać- tego nauczył mnie Michael. tak miałam z Eminemem, uwielbiam gościa, rozumiem jego pomysł na siebie i jego koncepcje artystyczną. i Gaga - jest genialna. TEKSTY, sama pisze, weźcie przeczytajcie, tam się dowiecie, że ten jej cały image, jaka jest w mediach, to celowy zabieg - wszystko jest gruntownie przemyślane, te jej przebrania też, jest fashionistką w ogóle ;D w jej przypadku, to nie tylko to, że tylko tym zwraca na siebie uwagę.... to jest jej narzędzie. a ma zayebisty głos, świetne pomysły, czuję, że za kilka lat będzie doskonała! szybko się laska uczy, widać. czasami palnie jakąś głupotę, ale halo, mamy dwadzieścia kilka lat dopiero ;-), a to jest dziwny świat.

mi się wydaje, że ona sama widzi o co w tym wszystkim kaman. poza tym jest z NORMALNEJ wytwórni - Universal Music INTERSCOPE RECORDS. Pozwalają jej robić swoje, myślę,że raczej niczego jej nie narzucają, jak to robi $ony swoim artystom, a robienie z siebie plastikowej lalki, dziwaka publicznie - to strategia, ten Kermit nawet i maska na VMA wcześniejszym, hehe. ;-)

ona ma TO COŚ. ma dobry głos, ma talent, ma pomysł, ma OSOBOWOŚĆ.

i dostrzegłam to niedawno dopiero. teraz nie wyłączam radia ,gdy ją puszczają.

Rozwalił mnie jej jeden z ostatnich występów na MTV:
http://www.youtube.com/watch?v=RSxsrSQPM7Q
:-o
- w ogóle jak oglądam jej występy na żywo, to to nie jest tylko wyjście na scenę i wykonanie piosenki, jak to robią inne laski piosenkareczki, piosenkarzyki. U Gagi to jest teatr wyobraźni! SZTUKA!
poza tym... nie to,że ją porównuję do Michaela, ale ona ma podobnie - daje maximum emocji w każde słowo! to się czuje i aż ciary idą po plecach! KOCHAM TAKICH ARTYSTÓW. zaczynam być jej fanką. poważnie.
jak takie coś dzieje się na pojedynczym wykonaniu piosenki to jak wyglądają jej koncerty?? idę jak w dym, gdy tylko pojawi się gdzieś w okolicach PL.

Ojej, rozemocjonowałam się ... no ale kurde! Takich ludzi albo nie ma albo gdzieś się ukrywają! Artyści z głową na karku, wiedzący o co kaman, myślący, ekshibicjonizm emocjonalny, szczęka na podłodze, ręka noga mózg na ścianie. Dzięki GaGa, że jesteś! :happy:

p.s. w ogóle mówienie o niej, że jest drugą Madonną jest wg mnie krzywdzące. Madonna nie ma takiego głosu, właściwie nie potrafi śpiewać, nie ma takich pomysłów, jest pajacykiem wytwórni, a sławę zdobyła głównie dzięki skandalom i erotyce.owszem sama lubię niektóre [stare] kawałki Madonny,no ale .. sorry- nazywanie jej królową pop? za co?? a GaGa to jest żar!! głos, koncepcja artystyczna, teksty... ah!wszystko.
Awatar użytkownika
breakofdawn

Post autor: breakofdawn »

mi się wydaje ze GaGa jest jedną z najlepszych. kiedyś jej nie lubiłam ale zaczęłam dostrzegac to że ona wszystkie emocje wklada w muzyke. Jest niezwykle kreatywna. i to co akaagnes juz powiedziała sama pisze teksty, a nie że spiewa to co jej podstawią.
Obrazek
'Cause You Can Climb The Highest Mountain, Swim The Deepest Sea
Awatar użytkownika
Lauren

Post autor: Lauren »

Kiedyś postanowiłam przesłuchać jej płytę. Nie powiem, że jest zła, ale ja najzwyczajniej nie lubię takich rytmów.
Słuchałam jej z miesiąc, potem odpoczęłam. Doszłam do wniosku, że lubię
jej jedną piosenkę, a reszta po dłuższym przesłuchiwaniu mnie po prostu drażni,
ale znowu nie znaczy to, że kompletnie wyrzuciłam ją ze swojej muzycznej półki. ;-)

Money Honey tylko do mnie przemawia i przyznam, że dość często tego słucham. To moja ulubiona piosenka GaGi.
Jednak mimo wszystko to nie to, co lubię w muzyce najbardziej.
Z drugiej strony jakby przyjechała do Polski (w co wątpię, ale czemu nie?)
wybrałabym się na jej koncert.
24 months and it still seems like it was just yesterday...
tu sei tutto quello che mi manca
last.fm
Awatar użytkownika
akaagnes

No laski poza Michaelem, ja mam ROCKOWY background, wyrosłam na Queenach i rocku 80', poza tym Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Motley Crue... a tu GaGa nagle!. Cała niespodzianka polega na tym, że ona też ma rockowy background. Może dlatego jest taka dobra! Innych takich nut nie słucham, nie lubię. Ale ona jest wyjątkowa. :):)

Studiowała muzykę, od nastu lat grywała w klubach, potem była songwriterem dla muzyków z Interscope Records (domyślam się,że nigdy nie dadzą jej odejść do Sony, ja bym walczyła;-) ). Widać w niej pasję do tego co robi, ona to czuje, ona to uwielbia i WIE JAK.
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

Co do piosenki paparazzi to ta wstawka w środku ('zwolnienie') śmierdzi mi Gwen Stefani i Blog 27.

A tak to kilka kawałków jest okay : )
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Post autor: JoannaTempest »

akaagnes uwierz mi, Motley Crue, Iron Maiden, WASP czy Judas Priest...tez nie sa mi obojetne ale to co zrobiła Lady Gaga z tym teledyskiem to mistrzostwo.
Awatar użytkownika
akaagnes

A co do moich debeściachów to
BAD ROMANCE (ale może to dlatego, że teraz mam na to niesamowitą fazę!),
FASHION
i PAPARAZZI najbardziej.

Poza tym - uwielbiam baby z jajami takie pozytywne BITCHEZ !!
A ona to ma!

Natomiast nie mogę Just Dance i Eh Eh - nie no... to nie Britnej, to nie ona! :hahaha: Dajesz w żar, bjacz! Rrrrrrrrockk! :diabel1:
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Mam takie same odczucia ;] tych piosenek nie trawię....Bad Romance jest świetna.
Awatar użytkownika
Lauren

Post autor: Lauren »

akaagnes pisze:BAD ROMANCE (ale może to dlatego, że teraz mam na to niesamowitą fazę!),
Szczerze tego nie słyszałam. Ale zobaczę, co to. ; >
...
Okej, nie jest złe, chociaż nie powala mnie. Dalej moim numerem jeden jest Money Honey.
A co do tego, że teledysk podobny do Thrillera (coś na sb pisałaś, Agnes ;-) ).
To powiem, że mogło się komuś to skojarzyć, bo przecież GaGa uwielbia Michaela i jest jego wielką fanką. Może to specjalnie. :P

O! Lubię jeszcze Lovegame z Mansonem.
24 months and it still seems like it was just yesterday...
tu sei tutto quello che mi manca
last.fm
Awatar użytkownika
akaagnes

Myślę, że jest niesamowita - coraz bardziej, mimo że wiem, że wiele z Was, jak również moje dziewczyny się z tym nie zgadzają.

Oficjalny klip Bad Romance:

http://w958.wrzuta.pl/film/79YMHVDio9d/ ... ad_romance

Kto ma dziś jeszcze takie pomysły? He? ;P
( oczywiście Michael jest poza konkurencją ;-) )
missi

Post autor: missi »

akaagnes, podpisuję się pod każdym Twoim słowem na temat lady Gagi! :) Początkowo jej nie trawiłam - przez wzgląd na "Just Dance" (nie znoszę tej piosenki!) ale potem usłyszałam Fashion" i ..przepadłam! Uwielbiam takie "modowe" klimaty, bo moda to jedna z moich największych pasji (o czym z reszta tutaj wspominam chyba przy każdej możliwej okazji ;P ). Zaciekawiona tą piosenką, zaczęłam szukac informacji na temat Gagi. Pierwsze pozytywne zaskoczenie: samodzielne pisanie tekstów. Kolejne - jej teledyski! Kiedy je oglądam, nie mogę oprzec się wrażeniu, iż sa one bardzo w klimatach typowych dla Davida LaChapelle. Kocham POP ART, a prace Davida (ucznia legendarnego A. Warhola) po prostu ubóstwiam!
Ostatnia rzeczą, na która chciałabym zwrócić uwagę, jest wizerunek Lady Gagi. Kontrowersyjny? Jak najbardziej! Ale tez bardzo on do mnie przemawia. Gaga jest JAKAŚ. Nie wygląda jak setki gwiazd, ma swój styl. Charakterystyczny styl miała moja ulubienica Marilyn Monroe, miał go także mój kolejny ulubieniec Elvis, jak również mój ulubieniec nr 3 (kolejność przypadkowa!) - MJ :) Styl Gagi wielu uważa za koszmarny. Ale trzeba jej przyznać, że doskonale wie ona, co w modzie piszczy! Jej styl został z reszta doceniony przez najsłynniejsze czasopisma o modzie - w tym modową biblię, VOGUE. Nie bez powodu sesje z modelkami stylizowanymi na Gagę można spotkać w najekskluzywniejszych modowych pismach.

I z tego wszystkiego zapomniałam o najważniejszym.. Bo chyba nie wspomniałam jeszcze o tym, że muzycznie Gaga średnio do mnie przemawia? ;P Nie przeszkadza mi to jednak uważać Gagę za jedną z najlepiej obecnie rokujących artystek. Taaak, ta dziewczyna ma szanse stac sie kolejną ikona amerykańskiej popkultury! I będę trzymac kciuki, by tak sie stało! :) Tak więc akaagnes, pamietaj: jeśli Gaga zdecyduje się na koncert w PL, to również jestem jak najbardziej zainteresowana ;P
Obrazek
Awatar użytkownika
cherry

Post autor: cherry »

nie przepadam za Lady [z]Gagą, chociaż piosenke 'paparazzi' lubię posłuchać ;)
i know that i can find the fire in your eyes.

jeżeli zapytają - dlaczego, dlaczego - powiedz im, że taka jest ludzka natura.
Awatar użytkownika
ImOnlyHuman

Post autor: ImOnlyHuman »

jakiś tam pomysł na sobie ma, ale z każdą to nową piosenką i teledyskiem według mnie robi z siebie większą idiotkę xD
dwie pierwsze piosenki lubiłam, później już trochę gorzej.
myślę, że tak jak połowa gwiazdek mtv i vivy jest "sławą" na jeden sezon. W końcu pomysły się skończą, a ją dopadnie nieodwracalny brak bitów :smiech: i tak się skończy jej kariera :P
this is the final curtain call. THIS IS IT.

Obrazek
Awatar użytkownika
JoannaTempest

ImOnlyHuman a mi się wydaje,ze jest dokladnie odwrotnie...pierwsze jej piosenki były w stylu dzisiejszej MTV...te nowsze są bardziej innowacyjne.
Mówię też o klipach. Ona ma zbyt dobry głos by byc gwiazdka na jeden sezon. Ja uwielbiam ekscentrycznośc...a ona taka właśnie jest.
ODPOWIEDZ