Czy ubierasz się w stylu a'la Mike?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Diana2908

Post autor: Diana2908 »

w stylu Mike? ooouuh! Ciężko będzie bo nie mam pojęcia czy coś takiego mam :D
Kapelusz mam... ale taki na 'rodeo' glupija więc odpada (tak apropo ten kapelusz jest strasznie żenujący i leży na szafie już piąty rok :D)
Skarpetki - może będziecie nie dowierzać, ale... u mnie w mieście nie da się kupić BIAŁYCH skarpetek! Wrr same kolory! :-/
Spodnie - mam rurki, ale nie czarne, ale chciałabym mieć czarne... i pomarańczowe! :knuje: :lal: :lal: Marzą mi się takie jak miał tu: http://www.this-is-not-it.com/images/st ... ry_TII.jpg na zdjęciu na lewo. :zgon:
Koszula - nie posiadam koszul, ale marzy mi się pomarańczowa (JAM) i niebieska (TWYMMF). :love:
Plasterki - mam zamiar kupić
Marynarka - a mam zamiar kupić i kupić pięć kilo czarnych cekin i ją zrobić na Michaelowo. :cool:
Rękawiczka - rówież kupuję kilo srebrnych cekin i robię na Michaelowo. :cool:
A jeszcze co do kapelusza, to mam zamiar że dostanę pod choinkę ^^, a jak nie to zbieram i kupuję na allegro, o!:party:

Co do takich właśnie części ubioru, to wolę choć w połowie zrobić sama, bo będę miała z tego większą satysfakcję i rzecz niezwykle oryginalną, dokładnie taką jak chcę itd.
Buty... - o nich jeszcze wspomnę. Można powiedzieć że mam takie Michaelkowe, ale... no mężczyzną jestem więc mam damskie, myślę że nie mają nic podobnego do męskich oprócz koloru, ale jakąś nutkę i posmak stylu Mike mają. :) :dance: :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Astarte

Post autor: Astarte »

Ja kapelusz czarny do płaszcza kupiłam w H&M, ale on jest taki... mniej niż bardziej. Nie ważne, póki co to się nikt ze znajomych nie zna, a za jakiś czas sobie kupię na allegro fedorę.
Reszta to wszystko standard, mogę Wam tylko polecić taki sklep.. Bo nie mogłam nigdzie znaleźć takiej białej koszuli, ale żeby była zwiewna i w ogóle fiu fiu jak ta w Black or White (i przy setkach innych okazji ;) I znalazłam taką.. w ciucholandzie :smiech: Ale wiecie jaka fajna? :D Lubię ją jak nie wiem co, nówka chyba była, bo była bardzo droga... 6 zł ;P
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Taką perełkę dorwałam, oczywiście z second handu ;) 14 ziko i mam koszulę TWYMMF :) kupiłam też spodnie czarne, ale są u krawcowej, bo się je zwęża i skraca :)generalnie chodzę ubrana w stylu MJowskim i nie wstydzę się tego. Zamierzam poszerzyć moją kolekcję ubrań właśnie w takowym stylu ;) myślałam o kurtce thrillerowskiej, tylko droga kurcze ;) na szczęście niedługo urodziny, to jakaś kaska wpadnie :)

http://images50.fotosik.pl/217/f289253d8eacdd95.jpg
Obrazek
Awatar użytkownika
dreamer

Post autor: dreamer »

W swojej szafie mam pokaźną kolekcję koszul. Ludzie często mi mówią,że zastanawiają się jaką koszulę dzisiaj ubiorę oO
Lubie je przede wszystkim dlatego,że jak zapnę wszystkie guziki i mankiety wygląda oficjalnie,a jak ją rozepnę i podwinę rękawy wygląda mniej formalnie ;p

Jeszcze z czasów mojego obsesyjnego pragnienia ubierania się tak tak MJ mam 3 kapelusze z Pumy,jakiś z bazarku z Londynie i kilku z lumpa.
Ale rzadko je noszę ;p

Jeszcze z tego czasu mam torbę z Michaelem,którą ukradł mi mój brat ;<

Teraz jakoś nie specjalnie zależy mi na tym,aby wyglądać jak MJ.

Jedyny patent jaki dalej stosuję to plasterki na palcach.

Aha i chciałam się zapytać... W jaki sposób mogłabym przytwierdzić jakąś białą opaskę do ramienia na czarnej koszuli i z jakiego mogłaby być materiału? xD
I wish that I could hold you now
I wish that I could touch you now
I wish that I could talk to you
I know you're in a better place Even though I can't see your face
I know you're smilin' down at me Sayin' everything's OK.
Awatar użytkownika
EternallyLive

Post autor: EternallyLive »

Ja rzadko chodzę do sklepów, więc a'la Mike'i ciuszków mam niewiele. Bluzkę mam podobną do tej z Black or white, do tego spodnie czarne, podobne do tych z Bad. Lubię też nośić plastry i różne opaski na ramię. Od dawna poluję na kapelusik, ale jeszcze nie znalazłam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Liberian.Girl

Post autor: Liberian.Girl »

A oto część mojej kreacji na TII :)

Obrazek
Obrazek
patriszja21

Post autor: patriszja21 »

Hmm,a ja mam już czarną koszulę, identyczną jak koszula Michaela w ,,Give in to me'',do tego założę czarny podkoszulek,na lewe ramię naszyję coś białego,założe ciemne jeansy rurki + plus białe skarpetki + mokasyny a'la Michael,plasterki i na głowę kapelusz :).Na codzień się tak nie ubieram,ale na premierę postanawiam iść właśnie tak ubrana :).

-> temat oczyszczony ze spamu 13.11.09.
mav.
,,Just call my name and I'll be there '' ... So I call You - MICHAEL !!

Yes,I'm Believer :) L.O.V.E

PT <3
... POT jest HOT :D
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejeanatnight

Post autor: billiejeanatnight »

Czy ubieram się w stylu Michaela?
Hmm .... jestem fanką lat 80', więc wiele inspiracji czerpię od Niego :) Lubię cekiny na marynarkach, bluzkach, lubię przykrótkie spodnie (niekoniecznie czarne), buty z ćwiekami. Mam skórzaną kurtkę, mam wiele koszulek z nadrukami z kreskówek, rękawiczki (dwie;)) z cekinami .... Lubię marynarki, proste legginsy, długie białe koszule, swetry z pagonami i cekinami, sukienki z łańcuszkami, kolor pomarańczowy z lat 80' też gości w mej szafie ;) Lubię złote i srebrne dodatki (duże kolczyki, rajstopy, skarpety, paski). Oczy maluję kredką, ale to po prostu tak na lata 80 ;)

Nie noszę: białych skarpetek (za stara jestem:p), opasek, plastrów (także za stara na wydziwianie) a resztę noszę jak najbardziej, mieszając dodatki, wymyślając i inspirując się Mikim i modą lat 80 :)
Awatar użytkownika
breakofdawn

Post autor: breakofdawn »

ja cóż koszuli mam pełno ostatnio ściągnęłam sobie motyw z dirty diany, że ściągam koszule szerokim paskiem z dołu jakby i pod to jakaś koszulka ;p
kapelusz tez gości w mojej szafie,
z plastrami dopiero zaczynam swoją przygodę więc nie wiem jeszcze jak to będzie.
dużo rzeczy mam czarnych ale to raczej dlatego że je lubię po prostu ;-)
jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę ;p
Obrazek
'Cause You Can Climb The Highest Mountain, Swim The Deepest Sea
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Trochę brak mi odwagi chodzić z białymi skarpetkami wywalonymi z czarnych mokasyn... Ale mokasyny bardzo lubię.
Koszule też.
Lubię czerń, czerwień, biel.
Kapelusze w stylu fedora.
No i cekiny.
I całe to żelastwo w stylu Bad.
Awatar użytkownika
Mary_Jackson

Post autor: Mary_Jackson »

nie wiem czy już ktoś pisał ale w sklepach C&A jest fajna koszulka z MJ. Wiem, że na sto procent są męskie, niestety damskich nie widziałam.
Ale jeśli chodzi o mjowe koszulki ze znanych sieciówek to ta chyba najlepsza, jest biała i ma taki cień Michaela, napisany cieniem napis MJ i date śmierci.
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
soulsation

Post autor: soulsation »

moim zboczeniem jest noszenie bialych skarpetek ,i lekko połyskujące rzeczy,typu kurtki,buty:),ale bez większych przegięc,i to nie ze względu na Michaela ,ale poprostu taki mam styl
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

W c&A widziałam też taką białą, damską bluzkę z dekoltem V z napisem "Who's Bad?" na łopatce;)
cyberkinol

Post autor: cyberkinol »

W river island też są koszulki z Michaelem. Ja ostatnio zaprzestałam ubierać się w stylu Michaela, ale kapelusz nosze zawsze. A i jeszcze jedno, strasznie nie podoba mi się jak na koszulce napisane są daty urodzenia i śmierci :wariat: :smutek: Przecież to nie nekrolog.
Awatar użytkownika
Wercia

Post autor: Wercia »

Ja zamówiłam sobie na oficjalnej stronce Michael z gadzetami 2 t-shirty. Właśnie są w drodze z USA. Jeden różowy z czarną sylwetką, drugi biały.
Oprócz tego mam pomarańczowe rurki.
Pokaźną ilość czarnych rurek.
Buty takie a'la sztyblety, Tommego Hilfigera które bardzo mi się z Michaelem kojażą.
Kupiłam niedawno żakiet w podniesionymi ramionami w stylu This is it.

To już chyba wszystko z mojej kolekcji ubrań a'la Michael ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ