Michael żyje [spekulacje]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Bubbles

Post autor: Bubbles »

Jest wiele dowodów które mnie przekonują o tym, że MJ żyje.
Tu pozwolę sobie zacytować, bo post wydaje mi się bardzo ciekawy i podsumowujący wszystkie "dowody które do mnie przemawiają:
girlonthebridge pisze: 1. fotomontaż ostatniego zdjęcia z karetki
2. nagranie wyjazdu karetki, które jest pomontowane i poprzestawiane są w nim sceny
3. 2 karetki, które odjechały z posiadłości w odstępie 30 minut
4. nagranie telefonu na 911 - dlaczego operator się rozłącza? dlaczego ktoś w tle mówi, że została tylko minuta (minute później nagranie się kończy - sorry ale to tak jakby to nagranie zostało stworzone specjalnie tylko na te wydarzenie), dlaczego dzwoniący nie podaje danych osobowych poszkodowanego (w przypadku innych tego typu przypadkow np smierci Anny N. SMith osoba dzwoniaca dodaje dzwoniac na 911 że to jest Anna Nicole Smith.
5. Dlaczego Murray wykręcał się opóźnieniem z wykonaniem telefonu na 911 najpierw tym, że nie znał adresu a potem tym, że w pokoju nie było telefonu (do choroby ciasnej miał komórkę przez którą gadał z laską i kilkoma innymi osobami)
6. jaki lekarz robi CPR na łóżku tłumacząc to tym, że Michael był kruchy (jeszcze podczas połączenia na 911 słyszymy wyraźne proszę położyć go na podłodze) chyba idiotą Murray nie jest
7. Dlaczego karetka z posiadłości wyjeżdza tyłem skoro przed domem jest rondo z fontanną, na którym karetka mogła spokojnie zatoczyć łuk zaoszczędzając czas
8. wywiad z paparazzim od ostatniego zdjęcia, który "przejęzycza się" i mówi zrobiliśmy zdjęcie tego dnia i w innych dn... i tu zaczyna chrumchać (no tak w innych dniach ostatnie zdjęcie sponio...)
9. Jakim cudem pan od dźwięku z this is it (ten ze sceny od przygrzmocić Michael B.) mówi o próbach do Dirty Diany skoro Kenny Ortega wyraźnie mówi, że Dirty Diany nie ma w filmie This is it, gdyż próby do tego miały być 25.06 a co się stało 25.06 chyba wiemy
10. wywiad Joe Jacksona 2 dni po który na pytanie dziennikarza o ciężkich chwilach odpowiada and????!!! poczym reflektuje sie mowiac, że swiat stracił wielka gwiazde (wiem co wszysy myślą o Joe, że to wiadomo kto, ale sam MJ mówił, że Joe się strasznie zmienił, nauczył się być ojcem, sądzę, że inaczej by przeżył śmierć syna)
11. Jermain i jego wypowiedź na premierze this is it który mówi, że to nie jest koniec, że czeka nas dżo dużo więcej i że to nie jest finałowe wezwanie kurtyny (czy jak to tam na polski tłumaczyć)
12. Dlaczego Murray nie istnieje w bazach danych szpitali w których niby pracuje? Dlaczego otrzymał licencję rok przed ukończeniem studiów, dlaczego w jego papierach na legalnych i pewnych źródłach widnieją 3 różne daty urodzenia?????
13. Dlaczego Dave Dave był w 2 miejscach o tym samym czasie 3.09 u Larrego Kinga Live i na pogrzebie w Forest Lawn i dlaczego pojawia się znikąd wklejony obok Liz Taylor, która jak wiadomo jest na wózku i siedziała ostatnia w swoim rzędzie (przypominam w każdym rzędzie było po 7 krzeseł nic nie było dostawiane)
14. dlaczego tancerze na pogrzebie w FL robią za pracowników porządkowych (dorabiają sobie?)
15. dlaczego tancerze nadal objęci są kontraktem i mają próby w culver city (np. Timor Steffens)
16. Dlaczego wększość ujęć filmu this is it pochodzi z dnia 24.06 niektóre nawet z godziny 3 rano ;)?? skoro jak wszyscy twirdzą próba skończyła się po północy i wszyscy sę rozeszli
17. Dlaczego Frank DiLeo mówi o zakupieniu 2 amatorskich kamer o łącznej wartosci 6 tysi skoro wiemy że po pierwsze sprzętu było więcej, po drugie był dużo droższy (np kamera RED którą widzimy na niektóych ujęciach kosztujaca bez dodatkowego oprzyrządowania 17 500 $) jeszcze zatrudniają Mazura
18. Dlaczego kontrakt Murraya nigdy nie został podpisany ani przez MJ ani przez AEG??
19. Dlaczego Joe Jackson jak i też reszta rodziny mają po dwie wersje wydarzeń:
- Jermain Jackson o śmierci dowiedział się (w programie Larrego Kinga) z CNN (czym wprawił w szok Larrego Kinga)
w następnym wywiadzie mówi już, że dowiedział się od samego Larrego Kinga no sponio prawda
- Joe Jackson raz mówi, że dowiedział się od fana (bo on o wszystkim dowiaduje się od fanów)
drugi, że to ochroniarz do niego zadzwonił z tą wieścią
- Janet Jackson w wywiadzie dla Baazaru mówiła, że gdy dowiedziała się o śmierci Michaela była w Atlancie, kręcąc teledysk
jednak już w wywiadzie dla ABC mówi, że była w domu w nowym Yorku
20. dlaczego paparazzi mówił, że pod domem MJa było pełno fanów skoro sąsiad MJa (znany nam chyba z walki o wieńce świąteczne) mówi, że nie było tam ludzi
21. Jakim cudem Frank DiLeo dowiedział się o karetce o godzinie 11:30 (ostatni wywiad) skoro po karetkę zadzwoniono o 12:26?
22. Dlaczego Klein mówi, że nie zna Conrrada Murraya po czym w tym samym wywiadzie opowiada o nim jakąs anegdotkę po czym dopowiada że to nie Murraya mu chodziło (dziwne przejęzyczenie kolejne znowu?)
23. Dlaczego Michael (ten z chorku) na premierze this is it mówi, że 25.06 Kenny po całym zajsciu powiedział mu żeby nie wierzył w to co widzi i słyszy i żeby normalnie przychodził na próby?
24. Dlaczego sprawa "rzekomego zabójstwa" przeniesiona jest do stycznia, znaczy zaiweszona - sprawa alimentów Murraya jest ważniejsza od tego czy kogoś zabił czy nie???? Przypominam, że w podobnej sprawie (z gazety medycznej jakbyście chcieli znać źródło ;)) lekarz od razu poszedł do więzienia (i ofiarą nie była gwiazda, zwykła kobieta, również umarła na skutek działania propofolu)
25. dlaczego są 3 akty zgonu z różnymi kodami kreskowymi (jak wiecie kod kreskowy jest przyznawany ze względu na kolor skóry, płeć bla bla bla czyli jest jeden dla jednego człowieka), zresztą gratka na ostatnim z jednej strony jest 1 kod a z drugiej już inny (normalnie magia :D)

jest tego więcej (wątpliwości zebrane z lektrur takich for jak polskie MJHD, MJHD.com, czy MJalive) dziękuję ;)

a tak na koniec Piotrusiem Panem pojadę "umrzeć - to będzie wielka przygoda"
Nie wierzę natomiast w różnorakie Casandry, nie doszukuję się również podobieństwa pomiędzy Michaelem a innymi osobami (np Dave Dave ).
Nie uważam również, żeby zachowanie rodziny w czasie pogrzebu wskazywało na cokolwiek podejrzanego. W jednej kulturze pewne rzeczy są postrzegane jako całkiem normalne, natomiast w innej jako brak poszanowania (mówię tu np o żuciu gumy podczas pogrzebu). Nie wymagajmy również od 7-letniego dziecka, żeby stało kilka godzin ze spuszczoną głową i zastanawiało się nad sensem życia i śmierci.... ;)
Musimy również rowazyć, że ludzie w stresie i po ciężkim przeżyciu mogą się zachowywać różnie...

Bardzo bym chciała, żeby MJ wrócił, ale sądzę, że jeśli nasze przypuszczenia są słuszne i Michael żyje to i tak się nie ujawni. Będzie sobie żył spokojnie i odpoczywał po tylu latach ciężkiej pracy i po wielu przykrościach, jakie zgotowali Mu ludzie.
Jest jeszcze jeden pozytywny aspekt tej sprawy- o zmarłych raczej się źle nie mówi, i jak sama obserwuję, każdy (chociażby w TV) stara się zapomnieć o wszelkich "skandalach" i innych negatywnych doniesieniach. Wszyscy wspominają tylko wspaniałe osiągnięcia i niewątpliwe sukcesy. Aż się miło słucha.... Może Michael też słucha i ładuje sobie baterie takimi pozytywnymi wypowiedziami :)

Nie sądzę, żeby wiara w to, że idol żyje była w jakiś sposób brakiem szacunku dla Jego rodziny. Nawet jeśli to jest "kolejny etap żałoby" to widocznie jest on potrzebny chociażby po to, żeby łatwiej było żyć...
:)
Awatar użytkownika
kamuszka

Post autor: kamuszka »

Talitha pisze:Powiedzcie mi, dlaczego niemieckie tv (RTL?) spreparowało film, na którym jakoby Michael wysiadał z ambulansu Koronera? I dodatkowo ostatni Hollywood Tv...
Jaki w tym cel miały te stacje? Jaką korzyść? Co o tym sądzicie?
Problem w tym, że RTL zrobiło do owego filmika jedynie fałszywy "making of". Sam filmik pojawił się w necie już jakoś w dniach 26-27.06, po czym zniknał i po raz drugi wyciekł 25.08. Dlaczego? ja nie mam zielonego pojęcia...oficjalna wersja RTL jest taka, ze chcieli zbadać reakcje ludzi...Sam filmik jest chyba prawdziwy (mówię chyba ponieważ tu nic nie jest pewne jak do tej pory). Na jednym z filmików, które ukazują wjazd vana do tego podziemia widać jak jakiś gość wbiega za nim.

Poruszany przez Was temat samobójstw jest dla mnie dośc śliski. Ja nie mówię, że nikt sie z powodu Michaela nie zabił - ale teog nie wiemy, bo samobójca chyba nam nie powiedział - skoczyłem z dachu, bo Michael umarł. Gazety? Wiemy jakie sa gazety. Pomijam fakt, ze jezeli ktoś zabija się z powodu nawet długoletniego idola nie robi tego tylko z tego powodu - coś w jego zyciu musiało być nie tak i być może już wcześniej potrzebował pomocy. Ja kocham MJ, dość długi okres po 25.06 zyłam w jakimś totalnym marazmie, ale przez mysl mi nie przeszło, zeby sie zabić "bo wszystko straciło sens".

Fajnie, ze powstała tu kulturalna dyskusja :) Ja sama długo nei wierzyłam, ze byłoby to możliwe...właściwie od końcówki sierpnia śledze te wszystkei dowody, przerabiam je w głowie jak da rade, a bałagan mam w niej straszny ;-) jednak coraz bardziej mi to wszystko mówi, że to wszystko śmierdzi na kilometr...i czekam, bo co mi pozostało ;-)
patriszja21

Post autor: patriszja21 »

Dokładnie,rodzina tych samobójców jakoś się nie wypowiadała na ten temat.Więc skąd wiemy,że to prawda?Mogły być inne samobójstwa w tym czasie,ludzie codziennie sobie odbierają życie,ale oczywiście kochane gazetki połączyły to ze ,,śmiercią''Michaela,no bo przecież sprzedaż gazet wzrośnie :]
,,Just call my name and I'll be there '' ... So I call You - MICHAEL !!

Yes,I'm Believer :) L.O.V.E

PT <3
... POT jest HOT :D
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

<post edytowany. proszę bez takich komentarzy> kaem

chciałam jeszcze przy okazji przytoczyć jedną rzecz, która mi się przypomniała.
przed lub po oficjalnej premierze This Is It była sytuacja, że jakiś dziennikarz słyszał wypowiedź jednego z tancerzy o wydarzeniach z 25 czerwca. nie wiem, czy nie chodziło przypadkiem o Kryissa Granta(?), oczywiście na forum nie znajdę już tej wypowiedzi i tego linku do konkretnego serwisu,gdzie to było napisane. ale ów tancerz mówił do kogoś, że innego dnia umawiali się znowu na próby po południu, Michael też miał tam być. gdy 25ego dowiedział się z tv nagle, że MJ zabrano karetką do szpitala, zadzwonił natychmiast do Ortegi i zapytał się co się dzieje i co z próbami w takim razie. Ortega miał mu odpowiedzieć, żeby normalnie przyjechali na próby i nie wierzyli we wszystko co widzą i słyszą. potem w którejś innej wypowiedzi sam Ortega przejęzyczył się mówiąc o Michaelu.
--- ale jak mówię, linku do strony, tudzież cytatu z tamtej wypowiedzi nie posiadam, nawet nie wiem kto ją przytaczał, ale było coś na rzeczy.

ale to tylko tak na marginesie.
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

akaagnes - wszytko sie zgadza, tylko to był z tego co ja wiem facet z chórków, nie tancerz ;-) Widziałam na yt tą wypowiedz, postaram się ja znalezc ale bedzie ciezko ..
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
patriszja21

Post autor: patriszja21 »

<post edytowany. proszę bez takich komentarzy> kaem

A wracając do
15. dlaczego tancerze nadal objęci są kontraktem i mają próby w culver city (np. Timor Steffens).
Widziałam krótką rozmowę z Timorem,który powiedział,że właśnie szykuje się do czegoś wielkiego,że to będzie naprawdę COŚ,że sami się przekonamy,ale on nie może nic więcej mówić...
,,Just call my name and I'll be there '' ... So I call You - MICHAEL !!

Yes,I'm Believer :) L.O.V.E

PT <3
... POT jest HOT :D
Obrazek
girlonthebridge

Post autor: girlonthebridge »

Fanka MJ pisze:akaagnes - wszytko sie zgadza, tylko to był z tego co ja wiem facet z chórków, nie tancerz ;-) Widziałam na yt tą wypowiedz, postaram się ja znalezc
ale bedzie ciezko ..
tak to był koleś z chórku Michael w dodatku ;) ten, którego mieliśmy okazję oglądać także we wcześniejszych trasach Michaela zaraz znajdę jego dokładną wypowiedź :) sekundkę to potrwa bo mam skopiowane koło 3000 wpisów :D (bo wiecie, że wszystko z netu w dziwnych okolicznościach znika :D)

EDIT: "Well,this was unusual,I was having lunch with my wife,which we usually dont do often………yeah she got OJ off…….,and I heard Michael was being taken to the hospital and Im like..that cant be because I was just with him yesterday so i went to TMZ to see what was going on….So i called Kenny and he told me.."Dont believe anything you see or hear I talked to Mich…(<<<his slip-up was here)..I talked to Michael's doctor,he is fine just come to rehearsals as usual…".By the Time I got to rehearsals it was different" (to jest cała wypowiedź Michaela)
Ostatnio zmieniony czw, 19 lis 2009, 15:36 przez girlonthebridge, łącznie zmieniany 1 raz.
I'm humbled in Your grace....

Someone tell me why did You have to go and leave my world so cold...
Awatar użytkownika
Mental

Post autor: Mental »

patriszja21 pisze: 15. dlaczego tancerze nadal objęci są kontraktem i mają próby w culver city (np. Timor Steffens).
Widziałam krótką rozmowę z Timorem,który powiedział,że właśnie szykuje się do czegoś wielkiego,że to będzie naprawdę COŚ,że sami się przekonamy,ale on nie może nic więcej mówić...
Może miał na myśli koncert-tribute, który jest przecież planowany na przyszły rok.
Awatar użytkownika
Corass

Post autor: Corass »

www.ciastkazpsa.fbl.pl
TU opisuje wszystko co się da. Wczoraj dodałam już 41 rozdział. :D

ZAPRASZAM! :)
Kochany Michael, zapewne nie dostaniesz tego listu...
Kochany Michael, pisałam do Ciebie sto razy!
Kochany Michael, zamykam oczy i śpiewam do siebie. Śniąc jak śpiewasz dla mnie...
Michael, kocham Cię.
girlonthebridge

kilka filmików zapodam

http://www.youtube.com/watch?v=g6aU_vAtw-Q - mama MJ wykupująca ze sklepu wszystkie śpiwory ;)

http://www.youtube.com/watch?v=PNUn74rbbf8 - zestawienie zbiorcze oświadczenia Murraya, nieścisłości itp. itd.

http://dianajeann.blogspot.com/ - blog tam macie notkę o Murrayu, którego nie ma w bazie danych szpitali, których podobno jest pracownikiem

http://www.youtube.com/watch?v=303mmolg5is - zbiorowy filmik o przejęzyczeniach osób bliskich MJowi

http://www.youtube.com/watch?v=akLBsd72jB8 - coś na temat Dave Dave Larrego Kinga...

http://www.anesthesia-analgesia.org/cgi ... type=HWCIT - artykuł o kobiecie, która umarła z powodu zażycia propofolu - lekarz siedzi w więzieniu

http://www.michaeljacksonhoaxdeath.com/ ... f=54&t=162 - wątek na MJHD 116 powodów dlaczego wierzymy, że to co się stało 25.06 to nie koniec ;)

i jeszcze coś dla osób, które uważają, że HOAX byłby zbyt okrutny dla fanów

http://www.ljplus.ru/img4/g/o/goa_goa/M ... kopiya.jpg

zbyt okrutny? wybaczcie potraficie sobie wyobrazić przez co ten człowiek przechodził? dlaczego jesteście takimi egoistami? zbyt okrutne dla rodziny? sorry ja wolę go żywego jak to dla Was zbyt okrutne to po co wchodzicie na ten temat??

girlonthebridge

pozwolicie, że wkleję jedną notkę z TNZ (moje tłumaczenie więc sorry)

Uprzedzam, że ten artykuł pełen jest potocznych wyrażeń dlatego tylko główny sens tłumaczę nie zagłębiając się w dosłowność…
Boże uratuj Króla
Grając swoją grą Jackson nie ma alternatywy, poza mówieniem w formie przypowieści. Dlatego TNZ także nie ma alternatywy, aby mówić parabolami. Te dni, w trakcie których otrzymaliśmy sporo nowych wyjaśnień (wniosków) aby dopuścić do wyjaśnienia naszych tagów "RBTL - Read Between the Lines" (czytanie między wierszami) w zakresie nowinek z TMZ's np. raportu o oddawaniu moczu i kilka innych nowości w podobnym duchu. Nie zamierzamy Wam tego wyjaśniać, zamierzamy to przeliterować. Wszystkie przypuszczenia będą dostępne.
Literowanie:
1. TMZ jest sponsorem i patronem medialnym interaktywnej rzeczywistości i oszustwa śmierci Michaela Jacksona. Jest także głównym źródłem gorących informacji. Należy do AOL Time Warner. W 2001 roku AOL Time Warner i Sony Corporation ogłosiły porozumienie, aby rozwinąć swoje strategiczne stosunki. Z kolei Sony Corporation posiada Sony / BMG Music Entertainment – wytwórni Michael Jackson's major. A także, Sony Corporation jest częścią Michael Jackson's, właściciela "Northern Song" The Beatles "oraz katalogu wydawniczego Little Richard's w Sony / ATV firmy.
2. Sony i Michael Jackson nie są wrogami. (wyjaśnienie w najbliższym czasie)
3. Michael Jackson nie ma żadnych wrogów, porównywalnie silniejszych od niego, aby zmusić go do stosowania oszustwa jako manewru zwrotnego. (Wszystko o obronie świadka już wkrótce, ale nie dla wszystkich). (to chyba dla wszystkich którzy wierzą w Iluminati i UFO )
Taniec ze śmiercią:
„co Cię nie zabije to… (nie nie wzmocni ) sprawi, że będziesz obcy”

Jak już wcześniej mówiliśmy cały ten HOAX został stworzony w jednym celu – aby przeżyć. Psychicznie przede wszystkim. Aby pozostać przy zdrowych zmysłach. Aby zachować szacunek dla samego siebie. W kwestii fizycznej także. Bo to jest prawie niemożliwe, aby zatrzymać fizyczne życie na długo, kiedy już jesteś martwy duchowo. Psychicznie został ukrzyżowany w 2003 roku. Gwoździe wbijano ponad dwa lata.

„kiedy dzieci zabiły człowieka, musiałem opuścić (rozwiązać) zespół”
Będę dziwakiem, z którego możesz kpić
Czy rozśmieszam Cię
Czy doprowadzam Cię do zakłopotania
Czy jestem tylko bestią
Którą możesz sobie wyobrazić
I jeżeli chcesz zobaczyć mega wkręta
Będę groteskowy dla Ciebie

Przez trzydzieści lat, czymś normalnym na świecie były usilne próby smarowania błotem Jacksona przez prasę. Jednak znalazł sposób na pokonanie tego. Aby pokonać Normaln świat jego włąsną prasą. "Oh, to był zabawny docinek Wacko Jacko! Każdemu się podobał! "Ale uważaj, aby nie zadzierać z Jokerem … To naprawdę zła karta.

Pan Jackson miał dość ekscentryczne poczucie humoru potrafił drwić z siebie o wiele lepiej niż ktokolwiek inny. Potrafi szydzić z siebie w bardzo szczególny sposób. Zrobi to tak artystycznie, że cały normalny świat będzie wyśmiany (w sensie, że to MJ będzie śmiał się ostatni).

Król nowych śmieciowych mediów (bo punk to zdaniem słownika oprócz dziwki i cwela to też śmieć )
Król gracz: „widownia wie czego się spodziewa i to wszystko na co się szykuję i w co wierzą”
Od samego początku, od 25 czerwca Pan Jackson obsługuje wszystkie linie HOAXA własną ręką. On daje wszystkim szanse poznania wiedzy. Nikt tej szansy nie chwyta. Prawie nikt. Śpiąca widownia! Choć widząc, nie chcą zobaczyć, choć słyszą, nie chcą słuchać.

Co najmniej 95% widowni Michaela Jacksona odrzuca możliwość jego życia
Czy oni chcą jego śmierci? Nie, nie chcą. Oni naprawdę go kochają i opłakują go uczciwie. Ale podczas gdy płaczemy nie ma potrzeby aby o tym myśleć. Podczas zawodzenia można myśleć co będzie. Opcjonalnie. Myślenie jest cholernie wyczerpującą pracą, prawda? Nikt nie chce myśleć, czyż nie? Więc to publiczność była całkowicie oburzona z powodu krwawych fałszywych oskarżeń TMZ, którzy napisali artykuł o sikaniu dla publiczności Jacksona.
Załóż sobie teraz, że jest całkowicie bez żadnych wiadomości o Jacksonie na całym TMZ bez zgody pana Jacksona samego w sobie. To tak jakby pełnił rolę człowieka, który zajmuje fotel redaktora. Tydzień temu czytelnikom rzucono dramatyczne oświadczenie Arniego Szwarcenegera o czytaniu między wierszami (ni ch*ja ni kumam o co kaman ) aby złapać całe znaczenie. Faktem jest, że potrzebuje kreatywnego myślenia przede wszystkim. Ostatecznie pozostaje wątpliwość, że historia o sikaniu może być przepisywana dosłownie. Pana Jackson, poprzez usta swojego brata, jednoznacznie twierdzi: "to absurd!" To nie znaczy, że TMZ kłamie, oznacza to po prostu irytację. Nie bierzcie to jako fakt (???)

O mój Boże (znaczy to moje) nie bardzo kumam ale tu coś z ciepła głową (coś czarne białe nie wiem o co kaman ale do sedna) tu o Szwarcenegerze ze zdwojoną gorliwością godną Aleksandra Wielkiego (chciałby ) zaapelował do widowni, ponownie i ponownie, żeby włączyli swoje wyłączone mózgi.

LUDZIE WŁĄCZCIE SWOJE MÓZGI

Na koniec filmu (pewnie chodzi o this is it), facet wyraźnie mówi, że zamierza wrócić
Niektórzy (widownia) nie wykazali się nawet odrobiną cierpliwości (nie podjęli żadnych starań), żeby zaczekać na końcowe napisy.
Czy on na to zasłużył? Powiedzmy sobie wprost czy Michael Jackson zasłużył na tak głupią widownię? (ostre)
Czy nie uważasz, że on dostał wystarczająco żeby się wkurzyć?

Ta publiczność bardzo łatwo uwierzyła w:
1.Molestowanie dzieci
2.Uzależnienie od leków
3.Śmierć
Czy on jest zadowolony ze swojej widowni?
Jest wkurzony

Czy jesteś pewny że polubisz Jacksona? Tego nowego
Czy jesteś pewny, że on także Cię polubi?
Czy to nie czas, żeby się oddzielić polubownie?
Czy on miał jakiekolwiek powody, żeby sfingować swoją śmierć?
Czy słyszałeś kiedykolwiek o jakichś powodach?
Czy Twoje serce kiedyś ktoś otwierał jak otwiera się puszkę?
Czy Twoja wyobraźnia potrafi wyobrazić sobie to przez co on przechodził?
Dave Dave to nic poza zilustrowaniem jego… Spalona ziemia
Nadal zastanawiasz się na tym czy Michael jest wkurzony
„nasz Michael nie może się zezłościć
Nasz Michael nie może być wściekły
Nasz Michael nie może się wkurzyć
On jest aniołem”
Zapomnij o tym. Nie ma żadnego Michaela, który jest Twój. Anioły nie istnieją. Chcesz prawdy? Jesteś pewien, że prawda jest tym, czego chcesz?

Pewny jesteś, że naprawdę jesteś gotowy na prawdę tak? Odmawiasz jedynej prawdy, której poszukujesz. Dosłownie nie wyjdzie mi ładnie bo wychodzi tak, że cała jego publiczność jest unikalna….potem jest coś o tym, że nie jest zdolna do zrozumienia i przyjęcia tym kim jest Jackson. Nikt nie chce zaakceptować rzeczywistości. Dlatego tworzy alternatywną.

Uszkodzenie Komunikacji
Dobra jako, że już się znudziłam skrócę Na naszych oczach ma dojść do reinkarnacji gwiazdy pop, która zniszczyła (dążyła przynajmniej) fundament społeczeństw konsumpcyjnych, która nawoływała i dawała nowe zasady, w których człowiek powinien żyć (wiecie jesteśmy światem, jesteśmy dziećmi, kochajmy się, chrońmy planetę, uleczmy świat itp. Itd.) Walczył on z głupotą, nawoływał do mądrości (ale jak wiemy nie takiej książkowej a takiej życiowej)Prowokował nas do zmiany swojego postępowania, na lepsze. Zbudował (przynajmniej dążył do tego) nową mapę świata. To wielki artysta, który dawał nie tylko estetykę (artyzm) jego twórczość i działalność nie ogranicza się tylko do łapania za krocze.
No i dalej są 2 bardzo ładne cytaty. 1 dotyczy miłości wyssanego umysłu i takich tam, drugi że Michael puka do naszych drzwi czy go nie słyszymy…

Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

1. TMZ jest sponsorem i patronem medialnym interaktywnej rzeczywistości i oszustwa śmierci Michaela Jacksona. Jest także głównym źródłem gorących informacji. Należy do AOL Time Warner. W 2001 roku AOL Time Warner i Sony Corporation ogłosiły porozumienie, aby rozwinąć swoje strategiczne stosunki. Z kolei Sony Corporation posiada Sony / BMG Music Entertainment – wytwórni Michael Jackson's major. A także, Sony Corporation jest częścią Michael Jackson's, właściciela "Northern Song" The Beatles "oraz katalogu wydawniczego Little Richard's w Sony / ATV firmy.
To by wiele wyjaśniało.
Przede wszystkim to, że wszystkie nowe fakty, a nawet pierwszą informację o śmierci Michaela podaje TMZ.
Portal plotkarski, z "dolnej" półki jeśli chodzi o portale newsowe.

Ta cała notka jest ciekawa.
Pełno w niej ostrych haseł do ludzi ale myślę, że o to tu chodzi.
Skoro Michael "rządziłby" jednym wielkim "śmieciem" plotkarskim jak to napisano, byłoby to ciekawe. Jedna wielka nauczka dla tych którzy wierzą tym portalom? Mężczyzna, który przez całe życie namawiał ludzi do nie czytania tego typu rzeczy teraz spod własnej ręki wypuszcza w świat niesamowite rewelacje w które ludzie mają uwierzyć.
Awatar użytkownika
Mental

Post autor: Mental »

No właśnie to było mocno zaskakujące.. taki odpowiednik naszego pudelka podaje informacje jako pierwszy. Ludzie myśleli, ze ściema a później każdy portal cytował TMZ.
Ciekawe na jakiej zasadzie działa TMZ... ktoś od nich siedział pod domem Michaela czy co że wyprzedził cnn, bbc czy foxa?

Przyznaje, że interesujący jest ten fragment o powiązaniach biznesowych.
girlonthebridge

Mental pisze:No właśnie to było mocno zaskakujące.. taki odpowiednik naszego pudelka podaje informacje jako pierwszy. Ludzie myśleli, ze ściema a później każdy portal cytował TMZ.
Ciekawe na jakiej zasadzie działa TMZ... ktoś od nich siedział pod domem Michaela czy co że wyprzedził cnn, bbc czy foxa?

Przyznaje, że interesujący jest ten fragment o powiązaniach biznesowych.
CNN przeprowadziło wywiad z redaktorem naczelnym TMZ, który powiedział, że po prostu wiedzieli na temat dlaczego wszystkie informacje zamieszczają jako pierwsi (spoko szklana kula, Nostradamus, wróżki i lecimy z tym koksem)...

jak znajdę linka to go tu wkleję :)

Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Miłe zaskoczenie, że temat z kosza został przeniesiony do Hyde Parku. Od razu inaczej się czyta. ;-)
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i czuje, że pomimo mojego niezdecydowania i tym, że jestem po środku w całej tej sprawie - bardziej otworzyłam się na wszelkie dowody, które tu podajecie. Kilka z nich jest naprawdę godnych uwagi. A mam pytanie... Czy to faktycznie prawda, że część koncertów została przeniesiona na marzec 2010 roku?
Oglądając któryś z filmików, który ktoś podał uświadomiłam sobie, że film Ghost i jego przesłanie naprawdę można dopasować do tego wszystkiego. Zgadzam się z autorem, który doszedł do takich wniosków.
Maestro można porównać do tabloidów, którzy nazywali go świrem, Wacko-Jacko, a gości - do nas, do fanów. Jego pytanie "czy chcecie żebym odszedł" i odpowiedź "Więc odejde". Jego powrót...
Chyba się zagolopowałam. Oczywiście nie można tego do końca łączyć z tą sprawą. Film powstał w 1997 roku i nie wierzę, że jeśli nawet Michael żyje, to już wtedy planował takie rozegranie.
Właściwie zgadzam się, że musiał mieć ważny powód, by tak postąpić (być może chodziło o dzieci - jak już pisaliście był pierw ojcem, potem królem popu), ale dalej siedzi mi na wątrobie informacja, że miał potężne długi... Powiem teraz być może brutalną prawdę, ale okazało się, że jest więcej wart po śmierci niż za życia... Wątpie, czy żyjąc, czy nawet dając te koncerty zdołał by spłacić wszystkich wierzycieli... Dług był zbyt duży.
Czy mógłby to zrobić tylko i wyłącznie dla kasy...?
Nie wiem. Tak naprawdę przecież go nie znaliśmy. Nie byliśmy z nim na codzień. Żadne z nas nigdy z nim nie rozmawiało. Nie twierdzę, że Michael wykreował z siebie kogoś kim nie był - ABSOLUTNIE, ale przecież nie wiedzieliśmy o nim wszystkiego.
A może długi były jeszcze większe?
Tyle ile nas na forum, każdy ma własne zdanie.
Ja zawsze, do końca będę miała nosiła go w sercu. Czy żyje, czy nie - to nie ma znaczenia.
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
ODPOWIEDZ