Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Mroczuś pisze:Czy ten vinyl jest oficjalny i czy wiecie coś na jego temat ?
No jak najbardziej oficjalny. Czadowe wydanie.
Kolega Abe z forum ma i chwalił zakup.
Możesz pooglądać tutaj >>> KLIK.
Mandey, Pan wszystko wiedzący, dziękuje ! :)
Czadowe to fakt, rarytas, który warto mieć. Jak widać mój zapłon nie należy do najlepszych bo dopiero jakiś miesiąc temu odkryłam tę zjawiskową płyte. Co prawda, widziałam ją już kiedyś na forum ( właśnie w tym temacie, który mi podałeś) ale potem zupełnie mi to wyleciało z głowy i w dodatku myślałam, że nie ma już jej w sprzedaży a tu taka niespodzianka !
Możecie powiedziec czy to oficjalne wydanie: http://www.allegro.pl/item809499865_gol ... iller.html
Zastanawia mnie stwierdzenie: LIMITOWANA EDYCJA WYDANA Z OKAZJI 250.000 SPRZEDANYCH PŁYT CD (??????) Czy to tylko na niemiecki rynek zostało "wypuszczone"?
Skład płyty taki jak Thriller z 2001
Ostatnio zmieniony śr, 18 lis 2009, 22:37 przez magmik, łącznie zmieniany 1 raz.
" Do teledysku "Beat It" Michael zaprosił członków dwóch rywalizujących ze sobą gangów ulicznych w celu realistycznego zobrazowania scen konfrontacji. "
Kłania się autobiografia Moonwalk.
Tancerze owszem... Michael Peters zaraz za Michaelem i inni także.
Ale wystarczy popatrzeć na klip by zobaczyć, że nie wszyscy tańczą z taką werwą jak należy z czego można wywnioskować, że byli tam także ludzie zgarnięci prosto z ulicy. Michael to potwierdza w książce.
nadal szukam odpowiedzi na poniższe pytania:
1. ile minut ma pełna wersja klipu Scream?
2. produkcja albumu Dangerous pochłonęła 12 mln czy 15 mln dolarów?
3. Dangerous spędził 4 tygodnie czy 7 tygodni na pierwszym miejscu listy Billboard?
4. MJ w 1983 roku podpisał 10letni kontrakt z pepsi na kwotę 5 mln dolarów czy tylko 3 letni na kwotę 15 mln dolarów?