Wasze odchyły od normy?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Liberian.Girl

Post autor: Liberian.Girl »

Jaki ciekawy temat ;D czytam, czytam i próbuje znaleźć jakieś swoje odchyły, ale najwyraźniej jestem zbyt 'normalna' bo ciężko mi to idzie :-/ ... No więc zacznijmy:

Mój komputer musi być wiecznie włączony gdy jestem w domu, nawet jak z niego nie korzystam (wtedy mam kontakt ze światem i nie czuje sie tak samotnie ;P)

Co do jedzenia ... Jak większośc nienawdze słuchać jego odłosów ;/ Rodzinne obiadki to dla mnie katorga (na szczęscie nie zadarzają się zbyt często)

Przerażają mnie rozpędzone ciężarówki i za każdym razem jak jakaś obok mnie przejeżdza to wstrzymuję oddech. (Kiedyś jak wracałam ze szkoły pomyślałam 'co bym zrobiła gdyby ta ciężarówka z drewnem się wywóciła?' Przeszłam dwa kroki i słyszę wielki huk, odwracam się, a tam na skrzyżowaniu leży ciężarówka, a wokół niej drewno) :-/

Często się zawieszam, zazwyczaj jak słucham muzyki ... glupija
Susie. pisze:dopasowuję tempo kroku do piosenki, której akurat słucham (ostatnio jak wracałam ze szkoły z 'Wanna Be Startin' Somethin'' to doszłam do domu w 5 min ^^)
Też mi się zdarza ^^

Nienawidze się śpieszyć. Wolę się spóźnić do szkoły niż po prostu sprężyć ;P

patriszja21 pisze:-w nocy ja nie idę do łazienki,tylko ja biegnę z zamkniętymi oczami i za chiny ludowe nie spojrzę w stronę kuchni,bo przecież tam czai się morderca ,bądź demon
-wystarczy,że usłyszę jakiś stukot i już schiza,że jakiś duch jest koło mnie,
-gdy siedzę na kompie,to co chwilę oglądam się za siebie,
-na ulicy często się odwracam(mania prześladowcza:D)
Moja rada: mniej horrorów :smiech:
Obrazek
patriszja21

Post autor: patriszja21 »

Liberian.Girl pisze:Moja rada: mniej horrorów Buhahahaha
Hahaha,nie ma szans :diabel: !!Jestem chyba ogromną masochistką,bo uwielbiam oglądać horrory,a później boję się niemiłosiernie :D

Aaa i jeszcze przez całe liceum miałam coś takiego,że musiałam nastawić zegarek na 2 w nocy.W nocy wstawałam,wyłączałam go i szłam dalej spać z satysfakcją,,Ahh,jeszcze tyle spania przede mną '' :smiech: Ale to się już skończyło,teraz o 2 w nocy to się u mnie zaczyna życie hehe :P
,,Just call my name and I'll be there '' ... So I call You - MICHAEL !!

Yes,I'm Believer :) L.O.V.E

PT <3
... POT jest HOT :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Sairon

Post autor: Sairon »

Hmm
-Zawsze odkrajam początek kiełbasy, bo ma zbyt dziwny kolor :)
-Siedząc na komputerze co chwile się obracam by sprawdzić, czy na pewno jestem bezpieczny
-Oczywiście nie chodzę po granicach kafelek( co czasem bywa baardzo trudne)
-Kiedy ksiądz w kościele rozpoczyna modlitwę mówiąc np. "Ojcze nasz" a wszyscy mówią "któryś jest w niebie...." to ja muszę jeszcze szybko powiedzieć "Ojcze nasz", żeby odmówić całą modlitwę glupija
-Jak nie wiem gdzie podziać wzrok to oglądam sobie paznokcie :]
-Dostaje regularnych dreszczy:
a) Kiedy ktoś jedzie ręką po plastikowej tablicy
b) Kiedy ktoś wyjmuje (wcześniej włożony) język z małej butelki Tymbarka :D
c)Gdy osoba trze ręką o balon
-Moja mama zawsze zostawia "włączony" długopis, czym mnie lekko irytuje. Ja zawsze je "wyłączam", gdziekolwiek jestem.
-Jeśli osoba A spyta się mnie co jest na zadanie na jutro, to odpowiem. Ale jeżeli po kilku minutach osoba B ( która niczemu nie jest winna ) spyta się mnie o to samo, mówię "już mówiłem", czasem robiąc do tego bezczelną minę xD. Potem, jak dociera do mnie co zrobiłem, chodzę za osobą B przez pół dnia próbując ja przebłagać.
-Od momentu kiedy nauczyłem się w miarę tańczyć często w trakcie normalnego chodu zrobię coś dziwnego np. obrót. Bardzo lubię ( i stosuję ) taki ruch który Majkelek robi w Smooth'ie. Wiecie, takie dwa puknięcia w klatę, "wypad" nóg w bok i szybki ruch barkami w przód :party:

Jeśli coś jeszcze mi się przypomni, na pewno napiszę :)
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

moj odchył od normy :

* zawsze gdy coś jem / otwieram to sprawdzam termin ważności...obojętnie czy pochodzi z mojej własnej lodówki czy ze sklepiku szkolego....taka głupwka...a nie daj Boże po terminie chyba bym potrzebowala kilka wiader na wymioty :smiech:

* zapominam się i zaczynam śpiewac sobie stukacjąc o uda dłońmi w rytm...i obojętnie gdzie....moze to być w autobusie na lekcji...po prostu sie zapominam....

* mam zwyczaj ,że gdy wchodze do szkolej łazienki pierwsze co patrze w lustro i kręce się tak jak Michael w takim zwolnionym tępie....wszczególności ciesze się gdy nikogo nie ma....a koleżanki z klasy już mnie z tego znają i zawsze są pod wrażeniem '' ej Ty masz telent'' i takie tam

*zauważyliście ,że gdy Michael czasami chce mówić poważnie a w głebi chce mu się śmiać tak jakby wysówa do przodu dolną szczękę ? mam to samo....identycznie....

*mam dwa takie same krzesłą w pokoju ale jeden jest taki ''mój'' mimo ,że dwa takie same i dwa moje....

jakie dziwne te odchyły od normy.....
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
Poola

Post autor: Poola »

moje :
> musze mieć zawsze obcięte skórki( te kolo paznokci) u rąk i u nóg
> telefon zawsze w prawej kieszeni. inaczej dyskomfort na maksa
> w szkole mamy identyfikator. mam do niego przyczepioną smycz. smycz zaczepiona o szlufke a identyfikator wsadzowny do kieszeni razem z komórką
> jak gdzieś ide to zawsze coś sobie śpiewam. nie na głos, ale zawsze.
> musi być symetria. zawsze dociągam firanki itp.
> nie jestem w stanie wyjść z domu z brudnymi włosami
Obrazek

Post autor: EternallyLive »

patriszja21 pisze: -jak wychodzę z pokoju,to muszę pożegnać się z plakatem Michaela :smiech:
Mam dokładnie to samo, jak wychodzę, z każdym plakatem z osobna się żegnam, potem witam(pierwsze, co robię gdy wrócę do domu), no, i oczywiście dobranoc każdemu trzeba powiedzieć.

No, i kilka moich kolejnych:
-mam obsesję na punkcie słowa ,,obsession", jest takie, takie...sexy i w ogóle,
-nigdy nie myślę swoim głosem, zawsze jest to głos lektora filmów w TVP1, albo jakiegoś przystojniaka, nie wiem, tak już mam,
-w snach nigdy nie jestem sobą(nie pytajcie, kim w nich jestem),
-nie lubię być jak typowa dziewczyna, zawsze naśladowałam sexy man'ów milionerów, nie pytajcie, dlaczego,
-mam obsesję na punkcie sławy, od zawsze, nie było sytuacji, w której na widok kamery nie stanęłabym w niej i nie wyginała się jak diva, nie wyobrażam sobie zwykłej przyszłości, muszę być sławna, poprostu muszę, inaczej chyba nie przeżyję,
-nie umiem żyć jak przeciętna dziewczyna, nigdy nie byłam bogata(ale mam nadzieję, że będę), mimo to zawsze zachowuję się, jak milionerka(niektórych to wkurza), nie umiem myśleć, jak osoba przeciętna finansowo, zawsze zdaje mi się, że ktoś posprząta mi pokój, odrobi za mnie lekcje, że wszyscy są na moje posługi, że mogę sobie kupić, co tylko zechcę,
-piekielnie wkurzają mnie ruscy i niemcy, poprostu nienawidzę ich(za bardzo kocham Polskę, żeby ich lubić).

Hmm...jak mi się przypomni jeszcze coś, to dopiszę.
Obrazek
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Ołkej to mam teraz trochę więcej czasu i napiszę o moich dziwacznych odchyleniach od normy :

- Mam dreszcze jak nawet sobie wyobrażę że drapię paznokciem o ścianę a jak w realu ktoś tak zrobi to ja już mam drgawki xD

- Ja z reguły zawsze chodzę szybkim krokiem ,i np, jak jakaś starsza pani wlecze się przede mną a chodnik jest bardzo wąski to potrafię wyjść nawet na ulicę by tą starszą osobę wyprzedzić bo najzwyczajniej zakłuca moje tępo glupija

-Jak zobaczę coś w TV co na oko jest łatwe i wydaję się fajne to zaraz muszę się tego nauczyć <kiedyś jakaś kobieta pokazała falę językiem i zaraz się jej nauczyłam> Mwhahah :wariat:

-Nienawidzę jak ktoś wymyśla słowa po angielsku Grr.. Aż mi się nie dobrze robi

No to tyle ;p
:mj:
Obrazek
Madzia

Post autor: Madzia »

Poola pisze:> telefon zawsze w prawej kieszeni. inaczej dyskomfort na maksa
ja mam odwrotnie.. zawsze w lewej. i co godzine sprawdzam czy dalej siedzi w kieszeni :D

inne moje odchyly...
- nie dotkne surowego miesa reka.. never ever..
-strasznie boje sie pajakow.. zobacze malusienkiego i uciekam na drugi koniec pokoju.. glupija
-nigdy nie zjem jablka ze skorka :D

wiecej nie pamietam :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Poola

Post autor: Poola »

Dalej pisze bo mnie wtedy mama zrzucała z komputera :D
Madzia pisze:- nie dotkne surowego miesa reka.. never ever..
to samo. jak mi babcia kiedyś kazała przyprawić mięso to sie z nią pokłóciłam że ja tego nie dotkne ;p
Madzia pisze:-nigdy nie zjem jablka ze skorka :D
ja tak mam z gruszką :D
Liberian.Girl pisze:Mój komputer musi być wiecznie włączony gdy jestem w domu, nawet jak z niego nie korzystam (wtedy mam kontakt ze światem i nie czuje sie tak samotnie ;P)
tak ;d
patriszja21 pisze:-w nocy ja nie idę do łazienki,tylko ja biegnę z zamkniętymi oczami i za chiny ludowe nie spojrzę w stronę kuchni,bo przecież tam czai się morderca ,bądź demon
-wystarczy,że usłyszę jakiś stukot i już schiza,że jakiś duch jest koło mnie,
-gdy siedzę na kompie,to co chwilę oglądam się za siebie,
-na ulicy często się odwracam(mania prześladowcza:D)
o tak! ja ide do lazienki, ale wczesniej zapalam światlo w calutkim domu, ide z latarką i biegne bo wydaje mi sie ze cuś mnie goni :D

> nienawidze jak ktoś kaleczy angielski. kiedyś poprawiłam moją nauczycielke od angielskiego bo cos zle powiedziala, to kazala mi wyjsc za drzwi bo jestem bezczelna :D nenene
> zawsze musze wyłączyć głośniki od kompa jak klade sie spac :D
> zawsze musze włączyć guzik w windzie. jak ktoś za mnie włączy to albo włączam wszystkie inne, albo wychodze z windy.
> musze strzykać palcami, bo inaczej sie dziwnie czuje.
> ser nie moze wysyttawac poza kanapke. zawsze go przycinam :D
> nie zasne jeśli nie umyje zębów.
> jeśli sie obudze w nocy i nie bedzie to np. 04:04, 05:05 to czekam aż będzie taka godzina i dopiero wtedy zasypiam.
> jeśli wstane po 6: 23 to sie spóźniam na autobus. zawsze xP
Ojka pisze:-Kiedy dostaję ataku nie pochamowanego śmiechu, upadam na podłogę, leżę na niej ze 3 sek., a potem wstaję i idę dalej. Mogę tak zrobić dosłownie wszędzie.
dosłownie. ja kiedyś tak szłam do tablicy :D
Eva pisze:podczas jedzenia chrupków układam z nich różne obrazki.
Ja układam słowa :D milion razy 'napisałam' Michael Jackson, MJPT, Poola, MJ, Thriller itp.
Michaelka111 pisze:- Z kolegą z klasy dostajemy na przerwach niepohamowanej głupawki.
znam to. ;-)
breakofdawn pisze:- czasem mam tak że wydaje mi sie że mały palec u lewej ręki krzywo mi urósł i go zaczynam odginać (wiem nieracjonalne)
gosieq pisze:* NIGDY nie napiszę żadnego posta/info na gadu, kiedy ktoś koło mnie stoi
gosieq pisze:* kiedy jadę tramwajem i przejeżdżam koło jakichś ogrodzeń z pionowymi słupkami tak gęsto ustawionymi i one się tak zlewają w jedną powierzchnię, to staram się uchwycić wzrokiem jeden taki słupek i wiodę za nim wzrokiem. Ucieknie już, to kolejny i znowu się zmywają w jedno, i kolejny, itd :P nie wiem, czy wiecie o co chodzi :P
rozumiem cie :D mam to samo ;]
gosieq pisze:* kiedy coś kupuję, zawsze biorę produkty ze środka, albo z końca = te niewymacane xP
dokładnie. niewymacane to dobre słowo ;p

> każdego dnia muszę wejść na demotywtory.pl i oglądam z dziesięć stron poczekalni, strone główną, top 10 a potem komentuje to z przyjacielem.
> jak mialam chlopaka ktory mieszkal 45km ode mnie to mówiliśmy sobie nawzajem wszystko co robimy, np. 'założyłam noge na noge' , ' podrapałam sie po nosie' xD
> jak jestem w sklepie to podświadomie wybieram rzeczy, które kojarzą mi się z mik'iem :D głównie ciuchy i jedzenie :wariat:
A-g-A pisze:-gdy oglądam coś ciekawego np. na youtube koniecznie muszę to komuś pokazać - choćby nawet osobie, którą kompletnie to nie interesuje bądź też wręcz tego nie znosi (czasem nawet potrafię zatrzymać coś i czekać aż do powrotu tej osoby)
-za nic w świecie nie oglądne przy kimś, najczęściej przy rodzicach czy bracie choćby najłagodniejszych scen intymnych w filmach
co do tych filmików to ja tak męcze niektóre osoby królem julianem z madagaskaru, i Mj'em :D
troche dużo tego :D

ale to i tak nie wszystko :D jak mi sie coś przypomni to jeszcze napisze.
Ostatnio zmieniony sob, 21 lis 2009, 21:58 przez Poola, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Post autor: A-g-A »

Poola pisze:
gosieq pisze:* kiedy coś kupuję, zawsze biorę produkty ze środka, albo z końca = te niewymacane xP
Mam dokładnie to samo. A inne odchyły?

-zawsze przed pójściem spać muszę sprawdzić kilka razy czy na pewno ustawiłam budzik na dobrą godzinę, inaczej nie będzie mi to dawało spokoju
-gdy oglądam coś ciekawego np. na youtube koniecznie muszę to komuś pokazać - choćby nawet osobie, którą kompletnie to nie interesuje bądź też wręcz tego nie znosi (czasem nawet potrafię zatrzymać coś i czekać aż do powrotu tej osoby)
-za nic w świecie nie oglądne przy kimś, najczęściej przy rodzicach czy bracie choćby najłagodniejszych scen intymnych w filmach
-nawet jeśli oglądam horror po raz setny to i tak zawsze po jego zakończeniu ogarnia mnie paniczny strach, że zaraz coś mi wyjdzie spod łóżka (pamiętam jak po obejrzeniu filmu "Jumanji" w całym pokoju, w nocy słyszałam to charakterystyczne bicie)
-zawsze przed planowaną godzinę wstania rano z łóżka muszę obudzić się co najmniej pół godziny przed - inaczej nie podniosę się z łóżka

To na razie tyle. Jeśli mi się coś przypomni, to dopiszę. ;-)
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
ka2ia

Post autor: ka2ia »

Moje odchyły:
- jak idę spać , zawsze muszę mieć przykryte stopy bo inaczej mam wrażenie że mnie zaraz coś za nie złapie xd
- czasami jak gdzieś idę to wyznaczam sobie jakis punkt przede mną i obstawiam czy będę szybciej niż samochód jadący za mną czy nie xD
- pijąc z butelki zawsze (nawet nowej, dopiero co kupionej) muszę ją przetrzeć XD
- jak mam jakiś banknot w ręce to muszę go powąchać xD glupija
- jeśli przypomnę sobie że czegoś nie zrobiłam to nie dam se spokoju puki tego nie zrobię xd
- jadąc samochodem liczę jak najszybciej odległość od jednej latarni do drugiej xd Im większa liczba mi wychodzi tym lepiej xd
To chyba tyle xd
Obrazek
"Myślenie to największy błąd tancerza, musisz czuć"
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Jakie mam odchyły:
Zawsze jak gdzieś idę to muszę mieć MP4 i słuchać muzyki nie mogę bez tego żyć bez słuchawek czuję się jakoś dziwnie jak bez ręki.
Jak słucham sobie muzyki w łóżku to wydaje mi się że łóżko tańczy :mj:
Nie lubię oglądać filmu przy zapalonym świetle.
zawieszam się na lekcjach i nie kontaktuję się ze światem i czasem mówią na mnie w sql "Zwiesio" bardzo tego nie lubię .
jak dostane ocenę jeden to zawsze jak wieczorem kładę się do łóżka wydaje mi się że nie zdam i mam najgorsze myśli.
I moja mama mówi że cały czas jak gdzieś idę z nią to nie gadam o niczym tylko o MJ.To chyba na tyle nenene
Madzia

Post autor: Madzia »

- czasami jak gdzieś idę to wyznaczam sobie jakis punkt przede mną i obstawiam czy będę szybciej niż samochód jadący za mną czy nie xD
ja mam tak samo.. xd zawsze patrze gdzie sie mine z samochodem jak ide na przystanek.. xd

-jak siedze w pokoju, zawsze musze miec zamkniete drzwi.. nienawidzę jak ktos mi wlazi do pokoju xD
-przy rodzicach zamykam wszystkie okna gg, w necie,i czekam az oni wyjda i zamkna dzrwi, dopeiro wtedy otwieram i pisze dalej :D
-jak cos jem, to jakis papierek czy co zostawiam na biurku i wyrzucam po kilku dniach xD
-z talerzami jest podobnie, tyle ze wynosze je wtedy jak mama zmywa xD
-przed pojsciem spac zawsze musze popatrzec sobie na plakat mIchaela :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

ka2ia pisze:Moje odchyły:
- jak idę spać , zawsze muszę mieć przykryte stopy bo inaczej mam wrażenie że mnie zaraz coś za nie złapie xd
- pijąc z butelki zawsze (nawet nowej, dopiero co kupionej) muszę ją przetrzeć XD
Dokładnie to co ja. Muszę się przykryć bo jakiś potwór wylezie i mnie zje :) Strasznie sie boję przed snem. Reszta rodziny zdrowa.
Obrazek
Awatar użytkownika
alexis

Post autor: alexis »

Ten temat mnie po prostu rozwala ale też podnosi na duchu, bo nie czuję się odosobniona ;-) Jeśli chodzi o moje odchyły to bardzo wiele z Waszych odchyłów mogłabym zacytować, teraz chyba nie jestem w stanie wymienić wszystkich, pewnie jest ich więcej ale takie, które wyraźnie u siebie widzę to:

1. Jak tylko wstanę z łóżka, muszę je pościelić. Nie wyjdę z pokoju, ba nie wykonam innej czynności dopóki łóżko nie będzie zaścielone.
2. Kiedy w sklepie jakiś ciuch spadnie mi z wieszaka to dla mnie znak, że muszę się nim bliżej zainteresować, bo mam wrażenie, że spadł specjalnie żebym zwróciła na niego uwagę :wariat:
3. Nie wyjdę z domu bez kolczyków...Boże czuję się wtedy GOŁA!
4. Podczas zamykania drzwi czy to w samochodzie czy w domu zawsze myślę o czymś innym i potem się zastanawiam czy je faktycznie zamknęłam. Podobnie jest z wyłączaniem żelazka czy zakręcaniem gazu itp.
5. Zagięta firanka? NIGDY! ;-)
6. Szynka z żyłami, różnego rodzaju chrząstki...obrzydzają mnie, mam to od dziecka
7. W nocy kiedy siedzę przy komputerze i drzwi są otwarte, bez przerwy na nie patrzę czy ktoś w nich nie stoi.
8. Nie wyobrażam sobie siedzieć w pokoju przy zapalonym świetle i odsłoniętych roletach...mam wrażenie, że wszyscy mnie widzą
9. Kiedy jem coś na sztuki np. cukierki albo ciastka zawsze jest liczba albo 3 za jednym razem (ani więcej ani mniej)
10. Ktoś wspomniał o chodzeniu w rytm muzyki...ma to samo, potrafię się zatrzymać i dostosować krok od nowa tak aby był spójny z rytmem piosenki
11. W sklepie również zawsze biorę te "niewymacane" produkty.
12. Bardzo rzadko śpiewam na głos, nie znoszę swojego głosu więc jeśli już to tylko ruszam ustami albo nucę
14. Jak jem zupę z makaronem to zawsze najpierw wypijam "wodę" a na końcu zjadam makoron
15. Zawsze zapinam najpierw guzik a potem rozporek
16. Praktycznie wszystkie napoje (cola, fanta, soki...a już szczególnie te gęste np. Kubusie) rozcieńczam wodą
17. Z tych michaelowych - zawsze kiedy wchodzę do pokoju patrze na swój plakat, natomiast kiedy z niego wychodzę na antyramę na ścianie...zawsze pojawia mi się wtedy uśmiech na twarzy ;-) i dzień jest jakiś...weselszy. Z tymi antyramami to czasem nawet mam tak, że potrafię do nich mówić, np. po śmierci Michael'a potrafiłam przed nią stanąć i powiedzieć "Michael coś Ty najlepszego narobił!"
"I close my eyes...just to try and see You smile one more time...but it's been so long now all I do is cry...can't we find some love to take this away...'cause the pain gets stronger every day...";(
ODPOWIEDZ