przenoszenie postów do kosza - dlaczego?!

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

billiejeanatnight

przenoszenie postów do kosza - dlaczego?!

Post by billiejeanatnight »

Ja przepraszam bardzo, jestem nowa i pewnie wg niektórych nie mam nic do gadania, albo nie rozumiem idei forum, ok ... chciałabym wiedzieć, dlaczego posty:"piosenki słuchane rano" i "ulubione stroje MJa" zostały przeniesione do kosza? ot tak sobie? Pierwszy post w tych tematach zakładany był chyba z 4 lata temu i jakoś przez 4 lata nikomu to nie przeszkadzało, że wypowiadają się ludzie w tych postach ....
Mnie np interesują tematy "ulubione stroje" - interesuję się modą, uważam MJa za pewną ikonę mody i chciałabym oglądać i czytać przemyślenia ludzi w tym temacie .... Naprawdę nie wiem, co komu przeszkadzały te tematy, tym bardziej, że pochodzą z forum Hyde Park - jak rozumiem o Michaelu rozmowy luzne, nie fakty, nie płyty, nie koncerty .....
Proszę o odpowiedz.
We may be a thousand miles apart
But I'll be with you wherever you are
Maverick

Post by Maverick »

W Hyde Parku są dwa tematy o modzie i ubieraniu się jak Michael. Jeden nosi nazwę "Świat mody oddaje hołd królowi popu" a drugi "Czy ubierasz się w stylu a'la Mike?". Wystarczy się rozejrzeć. Oba tematy są na pierwszej stronie działu.

Temat na forum: "Piosenki słuchane rano" jest - przyznasz - głupi. Można napisać o tym ciekawego posta w którymś z kilkuset tematów poświęconych muzyce na tym forum - czy to związanej z Michaelem czy nie.
Sybirra

Post by Sybirra »

Nie wiem czy to dobry temat, ale innego nie znalazłam o przybliżonej tematyce. Otóż mam takie pytanie: Czy jest możliwość przenoszania przez moderatorów tylko tych postów, które są niezgodne z regulaminem przykładowo OT. Ponieważ jak zauważyłam do kosza przenoszone są całe fragmenty, nawet prawidłowe postu. Ja się nie znam i może nie da się wybierać tych właściwych treści, a odrzucać pozostałe..
Image
kaem

Post by kaem »

Możesz rozwinąć myśl? Nie bardzo rozumiem.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Sybirra

Post by Sybirra »

Chodzi mi o to, że są usuwane z danego tematu wszystkie posty począwszy od tego, który zaczął OT. Bez względu na to, że pomiędzy tymi niewłaściwymi postami są też takie, które są zgodne z regulaminem. Można jakoś wybierać posty, które następnie wyrzuca sie do kosza, czy też trzeba od razu całość wywalić z tymi prawidłowymi. Po prostu jestem ciekawa, bo akurat miałam taki przypadek.
Image
zu

Post by zu »

Z tego, co się orientuję w naszej pracy... właśnie tak robimy. Jakiś konkretny przykład, że zostało wywalone coś wartościowego?
Sybirra

Post by Sybirra »

Hehe, ja tutaj nie stawiam żadnych zarzutów wobec moderatorów, broń Boże ;-)
Po prostu pytam z ciekawości. Czy macie taką możliwość zaznaczania konkertetnych postów do kosza czy forum jest tak skonstruowane, że trzeba wyrzucać całe fragmenty. A przykłam wyśle na pw, ale tak jak pisze to nie jest żadna skarga:)
Image
kaem

Post by kaem »

Tak jak pisała zu, właśnie tak robimy. Tak też działa panel moderatorów. Owszem, są usuwane całe tematy, jeżeli całe nadają się do Kosza, ale też jest tak, że są wydzielane posty do Kosza, a temat, jak wartościowy, zostaje na miejscu.
Mam wrażenie, że piszesz o jakiejś konkretnej sprawie, a że nie wspominasz jakiej, to trudno nam się do niej odnieść.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Maverick

Post by Maverick »

Pewnie chodzi o coś, co usunęłam sprzątając HP. Sybirra, bardzo możliwe, że kliknęłam na jakiś wartościowy post sprzątając jakiś kilkudziesięciostronicowy temat, i jest on teraz w koszu. Daj znać o co chodzi, jak się wstydzisz tu, to na priv ;)

I o to samo proszę resztę ekipy - jeśli ktoś znajdzie coś wartościowego z dopiskiem "Spam z HP" w koszu, to zapewne jest to przypadkowa ofiara szału porządków w HP. Proszę mi o tym pisać pw, ciekawe posty będą przywrócone.
Sybirra

Post by Sybirra »

Aż się głupio czuję, że się tak tym przejęliście (jak można na Was narzekać ;-) ) Dzięki Maverick za troskę:) Już mi i Zu i Kaem wyjaśnili istotę przenoszenia tematów do kosza, a dokładnie interesującą mnie kwestie zaznaczania pojedynczych postów, a niekoniecznie całości.
Dzięki jeszcze raz za fatygę:)
Image
maggiekos

do moderatorów w sprawie przenoszenia wątków do kosza

Post by maggiekos »

Witam,

Pewnie w tej sprawie już nie raz pisano i się powtarzam, ale proszę o wysłuchanie.

Jestem na forum od kilku dni. Otworzyłam wątek ŻONY MICHAELA JACKSONA, który został przeniesiony do kosza. Prawdopodobnie o żonach już tu się pisało, ale NIE SPOSÓB odnaleźć wszystkich postów. Wpisuję w opcję SZUKAJ interesujące mnie nazwiska - np. Lisa Marie Presley - i co? Przeniesiono mnie do wątku o niej, owszem, ale w którym omawiana była jej muzyka.

Dopiero jedna z forumowiczek była tak miła, że podesłała mi link, w którym bardzo szczegółowo omówiony był temat żony MJ. I cóż to był za wątek - INTERPRETUJ TEKST. Nawet gdybym miała bardzo wybujałą wyobraźnię, nie wpadłabym na to, żeby w wątku o interpretacji tekstu na stronie 64 znaleźć ten temat. Nie wspomnę o tym, że nawet nie wiedziałam o istnieniu wątku Interpretuj tekst.

Poza tym wcale nie uważam, żeby temat ŻONY MICHAELA JACKSONA był "wątkiem nie wnoszącym nic do treści danego działu", "wiadomością-śmieciem" lub "nie stanowił żadnej albo nikłą wartość intelektualną".

Nie otworzyłam go przecież, żeby pisać o sprawach intymnych Michaela. Jestem Jego "nową" fanką i chcę Go poznać jako człowieka poprzez osoby, którymi się otaczał i które Go kochały. Zdjęcie mógł zrobić sobie z Nim każdy, kto znalazł się obok, ale żon i przyjaciół nie wybierał sobie na chybił-trafił. Dlatego chcę omówić wraz ze "starymi" fanami, wypowiedzi kobiet, które były Mu bliskie - a część z tych wypowiedzi dopiero teraz znajduję i są one dla mnie nowością.

Dlatego prosiłabym bardzo, aby ten wątek mógł jednak zaistnieć pod tym tytułem (np. w dziale Hyde Park) lub też, żeby posty dotyczące żon zostały do niego przeniesione LUB żeby można je było łatwiej znaleźć przez wyszukiwarkę.

Bo wg mnie opcja SZUKAJ NIE ZDAJE EGZAMINU w tym wypadku.

Chciałabym też poruszyć inny wątek - który na pewno był tysiąc razy omawiany, a którego nie mogę odnaleźć - program Living with Michael Jackson. I jeśli wpiszę nowy wątek o tym tytule, to znowu wyląduje w koszu... :smutek: - prawda?

Dziękuję za wysłuchanie
Maverick

Post by Maverick »

Tematy, o których piszesz były poruszane na forum, jeśli ich nie potrafisz znaleźć to wystarczy zapytać i wtedy ktoś zawsze pomoże. Nie będzie zatem potrzebny nowy wątek na ten temat.

To samo dotyczy LWMJ.
Detox

Post by Detox »

Fakt faktem - wyszukiwarka działa beznadziejnie na tym forum.. W skrypcie phpBB2 by przemo bardzo kiepsko to zostało zrobione... Wydaje mi sie ,że po necie krąży jakaś łatka ,która poprawia działanie wyszukiwarki ale to już zadanie nie dla mnie nenene

W aktualnym stanie o wiele lepiej jest moim zdaniem wpisać w google to czego chcesz szukać i na końcu dopisć
;-)

Ogólnie cały skrypt phpBB 2 by przemo jest kiepskawy - ma pełno bugów i błędów nenene [...usunięte - Admin...] I tak dalej i tym podobne nenene
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Detox, nie wiesz a piszesz dużo... to wcale nie jest słynne "phpBB by Przemo".

Ah hacker z Ciebie ;] Usuwam Twój tekst zachęcający "jak znaleźć w Google instrukcję krok po kroku do shackowanie forum".
...
Detox

Post by Detox »

Majkel wrote:Detox, nie wiesz a piszesz dużo... to wcale nie jest słynne "phpBB by Przemo".

Ah hacker z Ciebie ;] Usuwam Twój tekst zachęcający "jak znaleźć w Google instrukcję krok po kroku do shackowanie forum".
Hehe , twój post to dopiero jest zachęcający w tym momencie ,żeby takie coś wpisać w google nenene

Ja napisałem to tylko po to ,żeby pomóc ;-) Reszte dyskusji dokończymy prywatnie ,żeby nie było ,że kogoś do hackowania zachęcam ;-)
Post Reply