Michael żyje [spekulacje]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

kamuszka

Post by kamuszka »

A-g-A idac dalej tokiem założeń...załóżmy, że pamiętnik jest prawdziwy, został znaleziony, dowiedzieliśmy się co tam w nim było napisane...i co właściwie się dzięki temu stało...nic. Jego ewentualne istnienie zostało przez szersze kręgi olane. Sama się zastanawiałam czy jezeli żyje te wszystkie tropy nie doprowadzą do zepsucia jekigoś tam planu. Media tematu nie podłapią o dziwo - boją sie osmieszenia. Usłyszałam bodajże raz informacje o rzekomym życiu Michaela - w kontekście oczywiście Elvisa i tego, ze fani nie moga sie pogodzić ze strata i uważają, że żyje. Już nawet nie chodzi o ten pamiętnik, to był tylko przykład. Póki co środowisko wierzących jest uznawane za wariatów ;-) i media do tego nie dołączą, bo przecież to poważne instytucje :smiech:
Susie.

Post by Susie. »

http://www.theo2.co.uk/event/peter-pan-20091201.html
głupi zbieg okoliczności ? :-)
A może rzeczywiście ten pamiętnik istniał ? Jest tyle znaków, wskazówek, może właśnie tak to Michael zaplanował, żebyśmy wierzyli, wiedzieli choć troszkę, mieli nadzieję i się nie załamywali.
Lubię tą wersję Liberian Girl ; ) http://www.youtube.com/watch?v=5A-h8EVzbzs

Mógłby mi jeszcze ktoś wytłumaczyć co robią świąteczne ozdoby na drzwiach w czerwcu ?
http://www.youtube.com/watch?v=QuXRaJFdmKU

http://i49.tinypic.com/t8q7fo.jpg
Image
A-g-A

Post by A-g-A »

kamuszka, jasne że nie podłapią. Ostatnio nawet gadałam o tym z bratem, bo ku mojemu zdziwieniu mocno zainteresował się sprawą domniemanej "planowanej śmierci" Michaela. Wyobraźmy sobie, że taki TVN w Faktach podaje informacje, że Michael może jednak życ, a śmierć była tylko zaplanowaną szopką.
Na drugi dzień Fakty i TVN byłyby na językach wszystkich. Zszargana opinia gwarantowana. Ośmieszenie również. No i istne wariactwo.
Co do świątecznych ozdób... Też się nad tym zastanawiałam. Czytałam opinie, że to może być dowód na to, że filmik kręcony przez gości z hollywood.tv jest fałszywy i był kręcony w zupełnie innym czasie. A może ktoś ma racjonalne wytłumaczenie tego, dlaczego ozdoby świąteczne wiszą na bramie w czerwcu? :wariat:
Image
Run, Forrest! RUN!
kamuszka

Post by kamuszka »

Ozdoby świąteczne wisiały tam już jakoś od marca, czyli do momentu, w którym Michael zaczął wynajmować ową hacjendę ;) < wg relacji jakiegoś tam sąsiada, który zdziwił się, ze wieszają ozdoby świateczne w marcu ;-) >
daisy

Post by daisy »

ula_mihalovic
przejrzalam dokladnie te filmiki
-autobus z turystami - na pierwszym filmiku po prostu kamera mogla go nie ujac
- czarny samochod podazajacy za karetka - podobnie - a co to jest 1.37-1.38? jakby wlasnie samochod przejezdzal.
reszta - plamy, trudno stwierdzic.

Faktycznie jest jedna jedyna roznica, ktora trudno wytlumaczyc i to jest rzeczywiscie kwestia tego, co robi operator. Na poczatku tego nie rozumialam, mialam negatywny stosunek, ale teraz troche wiem, o co Ci chodzi. Myslalam na poczatku, ze po prostu byl drugi operator z boku. ale to musialby byc ten sam operator, ktory najpierw zagladal do okna z tylu. ALbo musialoby byc od razu dwoch operatorow i z tylu i z boku. Tymczasem na drugim filmiku widac wyraznie, ze operator z tylu (najpierw) jest tylko jeden. Czy o to chodzi?

I to jest to 2% dowodow, ktore warto rzeczywiscie wyjasnic. ;-)

Mam pytanie troche z innej beczki. Czytalam gdzies, ze niektorzy uwazaja, ze Michael to ´zaplanowal´ juz dawno i ze Radny Phillips Kenny Ortega i cale AEG sa w to ´wciagnieci´. Inni twierdza, ze wlasnie Michael wiedzial, ze nie da rady wystapic, ze ta trasa moze go zabic i dlatego, w tajemnicy przed AEG, sfingowal swoja smierc., ale zdecydowal sie dopiero, jak Phillips, Payne i Ortega zaczeli na niego naciskac a on juz wiedzial, ze jego kondycja nie pozwoli mu na przezycie tych wystepow. Jakie jest tu Wasze zdanie? (pytam osoby, ktore interesuja sie lub wierza w hoax)? Jaka bylaby tutaj rola AEG?
Last edited by daisy on Sun, 22 Nov 2009, 17:05, edited 1 time in total.
Podpisz petycję! Zmiana kwalifikacji zarzutów na MURDER 2
http://www.petitiononline.com/justs4MJ/petition.html
Daiana

Post by Daiana »

wiecie co,ogladam na youtube tego Dave dave i nie sadze ze Michael to dave,to dave "udaje" Michaela,probuje mowic jak On,akcentowac,gestykulowac,znizac glos (ze o makijazu podobnym do tego co nosil Michael nie wspomne) itd,itp...dzieki takim ludziom jak Dave Dave utrzymuje sie szum wokol osoby Michaela i nadal zarabia krocie...
ula_mihalovic

Post by ula_mihalovic »

daisy wrote:a co to jest 1.37-1.38?
To są właśnie sekundy na filmie Hollywood Tv gdzie na stopklatce widać,że bus, (który na TMZ w momencie całego wyjazdu karetki stoi tuż przy straży i się nie rusza ) nie stoi w tym miejscu gdzie jest na filmie TMZ. Zwróć też uwagę, że na filmie Hollywood Tv operator mija fotografa w czerwonej koszulce i zostaje on z jego lewej strony biegnąc do przodu. I faktycznie na stopklatce 1:37 zaznaczyłam go na poniższych zdjęciach. Natomiast na TMZ fotograf jest cały czas przy karetce. Nawet na chwilę nie biegnie w stronę turystów, tak jak zrobił to na Hollywood tv. I oto właśnie mi chodzi. Zaznaczyłam też dokładnie na zdjęciach gdzie powinien stać bus na Hollywood Tv, a nie stoi.

Zdjęcie A: http://img690.imageshack.us/img690/6267/64907512.jpg
Zdjęcie B: http://img697.imageshack.us/img697/8229/21907797.jpg

daisy wrote:Mam pytanie troche z innej beczki. Czytalam gdzies, ze niektorzy uwazaja, ze Michael to ´zaplanowal´ juz dawno i ze Radny Phillips Kenny Ortega i cale AEG sa w to ´wciagnieci´. Inni twierdza, ze wlasnie Michael wiedzial, ze nie da rady wystapic, ze ta trasa moze go zabic i dlatego, w tajemnicy przed AEG, sfingowal swoja smierc., ale zdecydowal sie dopiero, jak Phillips, Payne i Ortega zaczeli na niego naciskac a on juz wiedzial, ze jego kondycja nie pozwoli mu na przezycie tych wystepow. Jakie jest tu Wasze zdanie? (pytam osoby, ktore interesuja sie lub wierza w hoax)? Jaka bylaby tutaj rola AEG?
Moją uwagę zwróciły zdjęcia z prób ze strony mjj-online.net . A raczej to,że jest ich parę tysięcy, mimo że pochodzą z jednego, max 2-3 dni. (Exify to potwierdzają. Niektóre fotki pochodzą nawet z dnia 24.06.09 z 3 nad ranem.) Ze względu na to, że Michael mógł nie podołać wystąpieniu na scenie 50 razy wybrali inną opcję opłacalną dla obu stron. Sprzedaż i promocja płyty,dvd i samego filmu w kinach. Michael w czerwcu wyglądał gorzej niż we wcześniejszych miesiącach. Dlaczego więc wciskają nam zdjęcia właśnie z tego miesiąca gdzie wyglądał najgorzej (w sensie utraty wagi) ? I dlaczego jest ich aż tak dużo. Moja teoria mówi (ale powtarzam, że jest to tylko teoria), że na ostatnią chwilę robili materiały na sprzedaż filmu i płyty.
Murray'u przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki bądź skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.

Image
Viola.

Post by Viola. »

...
Last edited by Viola. on Thu, 09 Dec 2010, 3:37, edited 1 time in total.
DirtyDiana13

Post by DirtyDiana13 »

Źródło tego co teraz podam to bodajże Twitter

Dostałam coś takiego od koleżanki :

-----------------------------------------
Wiadomość od Michaela poprzez FB!

Dziś otrzymałem wiadomość od grupy MICHAEL JACKSON IS ALIVE ..... Otwórzcie swoje oczy.
Nie wiem co o tym, ale myślę, że 25 listopada jest dziękczynienia w USA jest to prawda?
Nadawca może być członkiem tutaj, ale nie jestem pewien.

Temat: OMG !!!!!!!!!!!!SO EXCITED !!!!!!!!!

Witam fanów,
Oto wiadomość Michaela:

W dniu 25 listopada będę w obliczu opinii publicznej za pośrednictwem mediów będę na każdym systemie transmisji z całego świata. Sprawdź razy dostępnych na danym obszarze. Michael Joseph Jackson ... I'm coming out!!!

Miejcie Wiarę razem z Michaelem!

Niech  Bóg Was Blogosławi.

L.O.V.E

podobno dzisiaj w tv mówili coś po rosyjsku, że FBI szuka Michaela i że prawdopodobnie pójdzie za TO siedzieć, hm. o.O

Wpis na twitterze u Suzi:

"On the 25th day of November, I will be facing the public through the media I'll be on"

"25 listopada pokaze swoja twarz publicznie , nadchodze''

Jezu palpitacje serca xD Ale to tylko przypuszczenia jbc ;p
Image
JoannaTempest

Post by JoannaTempest »

http://www.michaeljackson.com/pl/node/424552

Gusia_19 Suzi to Susan Carol Bowler (?) na FACEBOOKu.
Erna Shorter
Location: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post by Erna Shorter »

DirtyDiana13 wrote:Źródło tego co teraz podam to bodajże Twitter

Dostałam coś takiego od koleżanki :

-----------------------------------------
Wiadomość od Michaela poprzez FB!

Dziś otrzymałem wiadomość od grupy MICHAEL JACKSON IS ALIVE ..... Otwórzcie swoje oczy.
Nie wiem co o tym, ale myślę, że 25 listopada jest dziękczynienia w USA jest to prawda?
Nadawca może być członkiem tutaj, ale nie jestem pewien.

Temat: OMG !!!!!!!!!!!!SO EXCITED !!!!!!!!!

Witam fanów,
Oto wiadomość Michaela:

W dniu 25 listopada będę w obliczu opinii publicznej za pośrednictwem mediów będę na każdym systemie transmisji z całego świata. Sprawdź razy dostępnych na danym obszarze. Michael Joseph Jackson ... I'm coming out!!!

Miejcie Wiarę razem z Michaelem!

Niech  Bóg Was Blogosławi.

L.O.V.E

podobno dzisiaj w tv mówili coś po rosyjsku, że FBI szuka Michaela i że prawdopodobnie pójdzie za TO siedzieć, hm. o.O

Wpis na twitterze u Suzi:

"On the 25th day of November, I will be facing the public through the media I'll be on"

"25 listopada pokaze swoja twarz publicznie , nadchodze''

Jezu palpitacje serca xD Ale to tylko przypuszczenia jbc ;p
Skąd wiadomo,że ta wiadomość jest prawdziwa?
Skąd masz pewność,że ktoś sobie tego nie wymyślił i nie rozesłał po to,żeby zrobić nam nadzieję?

Poczekamy do 25go,ale jak nic się nie wydarzy to będzie kolejny fake.
Tego już nie zniosę i moja wiara w ogóle upadnie. :-/

A źródło? "Bodajże Twitter" nie jest wiarygodnym sformułowaniem.
Image
moni

Post by moni »

wiecie co ja do tej pory byłam bardzo sceptyczna, nie przemiawa do mnie ani starszy pan w kapeluszu na pogrzebie, ani ruszające się ciało w samolocie, ani liczenie drzewek w alejkach.....

dopiero teraz oglądnelam obydwie wersje wyjazdu karetek, chyba milion razy, gapiąc się w każdy nawet najmniejszy szczegół.....

zaczeło mnie to przerażać.....i coraz bardziej do mnie docierać, że coś tu jest nie tak delikatnie mówiąć....

ja która jestem jak niewierny Tomasz nie uwierzę póki nie zobaczę....jestem zszokowana.....i nie piszę tego jako wieloletnia fanka MJ która nie może się pogodzić ze śmiercią swojego idola i wypiera ten fakt....nie boję się tego że MJ faktycznie nie żyje - boję się tego ze nadal będziemy w stanie pernamentnego zawieszenia i nigdy nie dowiemy sie prawdy...

muszę włożyć leb pod kran coby ochłonąć.....
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Natalia-K

Post by Natalia-K »

Ok, żeby Phoenix nie uważała, że Was wyśmiewam (bo tak nie jest, ja po prostu się nie zgadzam) ani akaagnes nie marudziła ;-) że tylko mówi się, ze można podważyć to taka mała próba z drugiego wpisu w tym wątku:
Dowody na to że Michael żyje:
A więc zaczynamy:
1) Niedwano w interncie został ujawniony prywatny pamiętnik Michaela Jacksona, w którym jest napisane: "Muszę odpocząć od tego gwaru, będę miał "zawał serca" i potem wrócę w święta, albo może lepiej w nowy rok i będzie prawdziwy Thriller"
Jakie źródło? Dowód? Dlaczego wierzycie "na pałę"? Czy ktoś ma skan, zdjęcie takiego pamiętnika? Czy wiemy czy MJ pisał pamiętnik wcześniej?
2)
zobaczcie: jego ucho jest dziwne, tusz na rzęsach, jak by to wszystko było ustawione.
Jakby. Ale to jeszcze nie dowód.
3)jego akt zgonu nie był podpisany przez żadnego lekarza.Obecnie Michael Jackson nie ma prawnego zgonu (ma jeden wydany i przekazany do wiadomości publicznej, ale nie jest podpisany przez lekarza lub koronera).( http://www.michaeljacksonhoaxdeath.com/)
Skąd pewność, że żaden z potencjalnych aktów zgonu nie został sfabrykowany przez TMZ czy osoby prywatne? I skąd pewność, że właściwy kiedykolwiek wyciekł? Tamten akt z TMZ był bardzo dziwny, to prawda. Pomyślałam od razu, że oni go sfabrykowali. Przez jakieś dwie doby było totalne szaleństwo oglądalnościowe na stronie i wszyscy ściągali plik pdf z dokumentem.

4)jego część koncertów została pzeniesiona na marzec 2010 roku!
Źródło?
5)Prawdziwi przyjaciele nie byli na pogrzebie króla- tacy jak Diana Ross, Liz Taylor, Macaulay Culkin, Quincy Jones, itp.
Nie prawda. Nie była Diana. Pozostali z tego co wiem byli na pogrzebie. Nie zjawili się na imprezie w dniu 7 lipca, ale osobiście jestem w stanie ich zrozumieć.
6)Kenny Ortega mówił do gazety w dzień pogrzebu:"Byłem tutaj z Michaelem tydzień temu", a on tymczasem umarł 2 tygodnie temu
Pamiętam tamten moment. Zszokował mnie. Ale może przejęzyczenie? Tak po prostu?
7) http://www.youtube.com/watch?v=gGMBQuj3Ncw&feature =related - to jest wezwanie przez lekarza Jacksona karetkę, w tel słycha głos. kogo ? Michaela! A każdy fan chyba rozpozna jego głos.
To co przecieka do internetu mogło zostać poddane obróbce. To prawda, że głos brzmi jak Michael, ale czy mamy środki żeby sprawdzić czy przy nagraniu ktoś nie majstrował? Głos rzeczywiscie spokojny, a Murray zachowuje sie jakby zamawiał pizzę z podwójnym serem. Brakuje mi tu pochodzenia nagrania. Czy mógł być to ktoś inny? Może Dave? A Prince? Czy to może byc Prince? Nie znamy jego głosu...
8) http://www.youtube.com/watch?v=DSNQCK6xN6k&feature =rec-HM-fresh+div - to jest samolot który transportuje "ciało" Michaela. Zobaczcie, że za tym facetem co wystaje w samolocie coś się podnosi. Prawdopodobnie z tego wózka podnosi się Michael!
http://www.youtube.com/watch?v=pnjMaqJ6Ru8&feature =related to jest ten wózek, który później zostanie włożony do samolotu, z którego później podniesie się prawdopodobnie Michael.
Sorry, ale ja tu nie widzę nic na tyle wyraźnego by wierzyć, że to Michael wstał. Słaba jakośc nagrania. Może być to sanitariusz będący wczesniej w srodku.
9) ->link usunięty. mav. niby ta sama trumna, ale w kazdym filmiku jest inaczej ubrany, ciało dziwnie ułożone jak by fotomontarz.z tego zdjęcia a pozatym na każdym pogrzebie trumna jest otwarta, czy to normalnej osoby, czy gwiazdy a u Jacko była zamknięta.
Dziwny argument. Co, mieli w hali sportowej go otwierać? Mi się w ogóle niesmaczny wydawał pomysł przywożenia tam zwłok... A we wrześniu to już raczej logiczne, że się zwłok po takim czasie nie wystawia na widok publiczny, chyba że zostały zabalsamowane.
10) Tylko Paris płakała, a jego rodzice byli spokojni. Czy tak zachowują się rodzice po stracie dziecka?!
Niektórzy uważają, że Paris wcale nie płakała. Ja się zastanawiam czy mama Michaela i co bardziej zzyte z nim osoby nie zażyły srodków uspokajających. To by sporo tłumaczyło. Włącznie z ziewaniem Prince'a.
11) Blanket na pogrzebie cały czas pytał czy tata wyjechał na wakacje
Bo jest mały. Dzieci tak mają.
12)Na pogrzebie była śpiewana piosenka - Powrót Króla Popu. Czy to jakaś aluzja?
A czy ostatnia piosenka Freddiego Mercury "These are the days of your lives" też niesie przesłanie, że Freddie wróci?
13)a na pogrzebie na ekranie, niebieskimy literami było napisane: ja żyje i będę żył wiecznie" kolejna aluzja?
Raczej odwołanie do wiary. Zycie wieczne, w naszych sercach. Życie wieczne -> chrześcijaństwo.
14) do szpitala tam gdzie leżał Jackson nie mogli normalnie wchodzić pracownicy, może dlatego, żeby się nie wydało?
Raczej żeby nie wyciekły zdjęcia, informacje. To rutynowe przy takiej sławie. Nie było czasu zabrać go do super chronionej kliniki więc takie środki...
15) Jego żona Lisa Marie Presley powiedziała, że wiedziała o jego chęci do ucieczki
Tak, tak... I że wiedział, że umrze jak jej papa szanowny. To też napisała nawet na swoim blogu.
16) jacy wszyscy zadowoleni. Czy na pogrzebie ojca powinno się śmiać?
Żaden dowód.
17) wyraźnie znudzeni. A Prine żuję gumę. Trochę szacunku by się przydało. to tez kolejny dowód na to ze Michael żyje, ponieważ na pogrzebie ojca nikt by się tak nie zachowywał.
A co? Mieli płakać zbiorowo a świat z nimi? Żaden dowód.
18) czytałem gdzieś dzisiaj ze jakis łepek pisał ze MJ zyje ze wie to napewno bo jest hakerem i wszedł w jakies akta CCO
Jakiś w jakieś. Ktoś w coś. A za moimi plecami siedzi "Majkel" i mówi, że nic na niego w tym nie ma ;)

Nie umiem odnieść się do tekstu piosenki bo nie mam punktu odniesienia. Natomiast bardzo bym chciała wiedzieć skąd takie wnioski i jak do tego ta osoba doszła.

Ciekawy za to dowód pokazuje Patriszja21. Czy ktoś zna osobę znającą się na fotografii? Może da się spróbować ustalić czy ktoś w to ingerował?

Image

Ula, Twoja teoria jest bardzo ciekawa, ale na mój gust dowidzi póki co jedynie, że akcja wprowadzania w błąd i wyprowadzania świata w pole została przeprowadzona dość nieudolnie. Za dużo rzeczy w necie. Nie przekonuje internet jako podstawowe źródło. W internecie można zafałszować wszystko.
Image
Louie

Post by Louie »

ula_mihalovic, szczerze? Ja tu nie widzę żadnej rozbieżności. Widzę na jednym i drugim filmiku faceta w czerwonej koszulce, który robi zdjęcia z przodu karetki. Przy czym jeden filmik kręcony jest od tyłu a drugi z boku, tuż obok karetki co skutkuje tym że przez chwilę w ogóle nic nie widzimy tylko jej bok. Naprawdę nie widzę tu tego co Ty. Co więcej, ta sytuacja wygląda dla mnie na tyle podobnie, że gdyby mi ktoś mówił z góry, że to są dwa różne wyjazdy karetek, to wtedy bym nie uwierzyła. Wszystko się powtarza. Zachowanie ludzi przy bramie, sposób wyjazdu.. i nawet facet w czerwonej koszulce. Ja po prostu tu nie widzę tego o czym mówisz!!!

Natomiast wiem dokładnie jak można łatwo zmanipulować ludzi przy okazji zdjęć. Gdybym np. pokazała tu zdjęcie jakiegoś dyrektora japońskiej firmy, super ubranego itd., ale powiedziała Wam, że to jest północnokoreański urzędnik, to przede wszystkim przyjrzelibyście się temu jak człowiek jest ubrany, całemu zdjęciu, w każdym szczególe... a nie zastanowilibyście się nad tym czy to rzeczywiście jest ten urzędnik.

Dokładnie na taką manipulację trafiłam na jednej z pierwszych stron tego wątku. Gdzie mamy zdjęcia karetek i ktoś twierdzi, że tu jest numer, a tam nie ma. Kiedy WYRAŹNIE widać, że te zdjęcia bez numeru to jakaś zupełnie inna karetka, zdjęcie od czapy i nie ma najmniejszego powodu by sądzić, że to karetka która wiozła Michaela. Nikt jednak tego nie zakwestionował. Każdy ślepił w te numery.
You're just another part of me

In this way are we learning
Or do we sit here yearning
For this world to stop turning round
It’s now or never
ula_mihalovic

Post by ula_mihalovic »

Powyższe dowody są kiepskie. Zgadzam się w 100%. Ale odwołajcie się do moich, proszę. Natalia w PW sugeruje mi, że zafałszowali godziny wydarzeń.... ?! W którym miejscu? Zmyłkowe karetki są często dla zmylenia paparazzii.Racja. Ale to właśnie fotograf ukrył w filmie, że była druga karetka. i nie czekał na drugą. Ciekawe skąd o tym wiedział, że wyjedzie następny ambulans.

Edit:
Louie, czy ja dobrze zrozumiałam? Przecież na TMZ mamy jednolity obraz gdzie operator nawet na ułamek sekundy nie jest przy bocznym oknie i NIE mija fotografów. Jeżeli widzisz coś innego proszę o screen tak jak to ja udowadniam.
Last edited by ula_mihalovic on Mon, 23 Nov 2009, 0:29, edited 2 times in total.
Murray'u przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki bądź skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.

Image
Post Reply