Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Mandey pisze:
Czy ktoś wie co mówi rosjanin na koniec piosenki Stranger in Moscow?
Agent KGB:
Dlaczego przybyłeś z Zachodu?
Gadaj! Żeby zagarnąć wielkie osiągnięcia narodu, dokonania ludzi pracy...
Dzięki! Własnie czuję się jakbym odkrył ją na nowo:D
Obrazek
magmik

Post autor: magmik »

może mi ktoś podpowiedzieć co to takiego? Sprzedający nie podaje autora tej publikacji: http://www.allegro.pl/item828192090_mic ... _2001.html
????
Ten sam sprzedający twierdzi, że ma dostępne winyle z "This is it" i filmu na DVD "This is it". Premiera winyli jest przecież przewidziana na 7 grudnia, a premiery DVD jeszcze nie ustalono daty - bo film jest wciąż w kinach.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

mam wznowione wydanie tej książki, już nie tak ekskluzywne, faktycznie jest autoryzowane przez "Michael Jackson TM under license by MJ Net. Entertainment AG, Frankfurt/Germany, cop. 2001 Triumph International, Inc., California"
Jeśli chcesz mieć wydanie ekskluzywne, zapłać te 500 zł, jeśli jednak zależy Ci głównie na treści, poproś kogoś w Niemczech czy Austrii, książka jest dostępna, a kosztuje jakieś 30 euro.
Wszystko w języku niemieckim, na początku jest dedykacja i podziękowania dla fanów, autograf jest - ale drukowany;), mnóstwo ładnych zdjęć, rozdziały: Entertainter, życie, MJ w wywiadach, wizje (charity), Oxford Speech, przyjaciele, teksty piosenek, dyskografia, nagrody i niestety moja uaktualniona o rozdział "Das Finale" - czyli 25.06
magmik

Post autor: magmik »

anialim - dzięki.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

a ma ktoś może film z kampanii reklamowej przeciw spożywanu alkoholu przez nieletnich do którego została wsadzona piosenka Beat It
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

W klipie do Will you be there Michael śpiewa na tle samochodu pokrytego graffiti. Nie w całym klipie, rzecz jasna, bo to jest film jak rozumiem montowany z koncertów. Z jakiej imprezy pochodzą te fragmenty z samochodem? Michael śpiewa tam trzymając mikrofon.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Saszka

Post autor: Saszka »

Wydaje mi się, że z jakiegoś koncertu dla stacji MTV..
Mandey

Post autor: Mandey »

Wydaje mi się, że z jakiegoś koncertu dla stacji MTV..
Dokładnie z okazji 10lecia MTV.
Wykonał tam Black Or White & Will You Be There.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Saszka, Mandey dzięki. Rzeczywiście to było wtedy. Zaczynam mieć kłopoty z pamięcią.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Saszka

Mam takie pytanie raczej prośbę.
Czy posiada ktoś może linka do filmiku z koncertu Jam na którym widać jak Michael jest wkurzony , że podłoga jest mokra i ślizga się?
Awatar użytkownika
Xscape66

Post autor: Xscape66 »

Awatar użytkownika
breakofdawn

Post autor: breakofdawn »

witam, ktoś kiedyś na forum pisal o jakiekś piosence którą Michael napisał o swoich przesladujących go fankach. Można wiedzieć jaki to jest tutuł. Chyba że coś źle zrozumiałam.
Obrazek
'Cause You Can Climb The Highest Mountain, Swim The Deepest Sea
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

hmm... Billie Jean chyba najbardziej pod to podchodzi. Jest jeszcze Dirty Diana, ale to o groupies, wiec nie wiem czy mozna to podciagnac tak doslownie pod przesladowanie ;-)

EDIT:
Pozwole zacytowac sobie Thewiz z tego watku:

"Billie Jean jest synonimem kobiet w ciazy,ktore robily wrazenie na MJu pojawiajac sie pod jego domem (jeszcze Hayvenhusrt gdzie mieszkal z rodzicami przed Neverland,choc na pewno pozniej to zjawisko wcale nie zaniklo) ktore twierdzily,ze mialy bliskie stosunki z MJem i ze jest on ojcem ich oczekiwanego dziecka.Jedna z nich wyslala Mike'owi nawet pistolet tlumaczac w liscie ,ze ma taki sam i namawiajac na popelnienie samobostwa o jednym czasie.Oczywiscie deklarowala sie takze zabic swoje dziecko. Byla ona aresztowana i umieszczona pozniej w szpitalu psychiatrycznym.Kobiety te robily ogromne wrazenie na mlodym Michaelu i piosenka Billie Jean opowiadana wlasnie o takich sytuacjach.

Dirty Diana to z kolei uosobienie groupies,czyli dziewczyn ktore krecily sie przy swoich idolach odkad istnieja trasy koncertowe.Sypiaja one z czlonkami ekip muzycznych obslugujacych gwiazde,byle dotrzec do swego gwiazdora.Oczywiscie faceci na trasie skwapliwie korzystaja z ich uslug.MJ mial z nimi stycznosc juz na trasach Jackson 5,kiedy to jego brat zabawial sie z takimi laskami w ich wspolnym pokoju.Dirty Diana byla interpretowana przez prase jako nagonka na Diane Ross,ale MJ odcinal sie od tych porownan,choc nazwal Diane Ross swoja " matka,przyjaciolka i kochanka" ...cokolwiek to mialo oznaczac. "
Ostatnio zmieniony wt, 24 lis 2009, 11:44 przez Noemi.best, łącznie zmieniany 1 raz.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Awatar użytkownika
breakofdawn

Post autor: breakofdawn »

ok dziękuję bardzo za pomoc, myślałam że to któraś której nie znam japrosic
Obrazek
'Cause You Can Climb The Highest Mountain, Swim The Deepest Sea
Awatar użytkownika
Saszka

Xscape66 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=WngzUDYOS7M
proszę bardzo ;-)
Dziekuje Ci bardzo :* :mj: