Michael Jackson - This Is It (2009) / soundtrack

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz ten album?

1
5
5%
2
4
4%
3
12
13%
4
21
22%
5
19
20%
6
35
36%

Liczba głosów: 96

Mandey

Post autor: Mandey »

Właśnie dzięki sieci zrobiłem sobie premierę albumu.
Od wczoraj album krąży już tu i tam.

Dysk drugi swoją zawartością bije pierwszy na głowę.
Piękne demo z gitarą akustyczną do She's Out Of My Life. Zakochałem się w tej wersji!
Rewelacyjnie radosne demo Beat It.
WBSS słyszałem wcześniej... no i magiczny poemat na koniec. Nie mogli dać więcej demówek? Na pewno mają. Szkoda.

To jest pierwszy raz chyba gdzie okradnę spadkobierców Jacksona
i nie zakupię tego wydawnictwa... Płacić za cztery perełki na drugiej płycie takie pieniądze? Jeszcze mnie nie pogięło.

Pozdro.
Ostatnio zmieniony czw, 22 paź 2009, 12:52 przez Mandey, łącznie zmieniany 2 razy.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

$ony $ucks! Okazało się, że zapłaciłam (i to nie mało, jak na cd) za tak naprawdę 3 dema i wiersz! Fakt, dema są świetne, przy "Beat it" naprawdę słychać prawdziwego muzycznego geniusza :o Niepojętym jest dla mnie wciąż sposób, w jaki tworzy muzykę - od takiego zarysu do wydawanej wersji...
"Planet Earth" - jestem speechless...
Przesiadłam się z kompa na porządny sprzęt audio - wrażenia jeszcze większe...
Takiego złodziejstwa, jakie $ony z nami wyczynia nie ma nawet z czym porównać! Mają tyle skarbów w archiwach, na które nie zasługują i będziemy teraz co chwila dostawać te same kompilacje + 3 dema? których oni mają tam zapewne dziesiątki, setki? O, takiego -> :rocky:
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Ja wiem, że nadzieja umiera ostatnia, ale żadne oficjalne wiadomości od Sony nigdy nie wspominały, że dostaniemy wersje live - zaprzeczały temu opisy płyt zarówno w języku polskim i angielskim: "Ścieżka dźwiękowa do filmu oprócz albumowych i singlowych wersji największych przebojów Michaela(...)" oraz "original album masters"...
To fani sobie wymyślili taką wersję, chyba że się mylę i jakieś wczesne info od Sony mówiło inaczej.

A co do samych "nowości" na tym wydawnictwie - tydzień temu powiedziałem sobie, że za żadne skarby tego nie kupię dla paru demówek i wierszyka. Ale jak je dzisiaj usłyszałem... To będzie dla mnie prawdziwy sprawdzian silnej woli. Ech, to nasze kochane, żerujące na fanowskich uczuciach Sony :rocky:
ZAQ
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Post autor: Krzychu Redhedzio »

Jedyna rzecz, dla której bym kupił to wydawnictwo to książeczka, która zapowiada się ciekawie ale jednak tego nie uczynie... Szczerze to wole sobie kupić obydwie płyty dvd z empiku, które się ostatnio ukazały i ten piękny czerwony album, którego nie mam jeszcze w kolekcji...

A co do soundtracku do TII to niech Michael mi wybaczy ale będą go miał za około 15 minut tyle, że napewno bez wyżej wspomnianej książeczki...........

Ale wydaje mi się, że nie okradne w tym momencie Michaela tylko Sony :knuje:
Talitha

Post autor: Talitha »

Racja, mogliby dać jedynie tę drugą płytę... tylko że wtedy nie byłaby to już według Sony "ścieżka dźwiękowa" do filmu TII, a to kolejna sprzyjająca okazja by dodać i podwoić cenę albumu. Nie wiem dlaczego nie wybrali opcji zamieszczenia oryginalnych wersji, wykonanych na próbach - może nie chciało im się obrabiać dźwięku. Byle zmniejszyć nakłady kosztów, chyba o to w tym chodzi. To album wydany tylko i wyłącznie na zapotrzebowanie nowych fanów - przy czym chyba zapomnieli o istnieniu Essential i KOP, tak samo jak wypadło im, że piosenka This Is It była już nagrana przez Sa-fire, upss przepraszamy :wariat: - jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Ta sama zależność: kopiujemy... będą kolejne zyski z tego samego - efekty uboczne nieistotne, posłużą jako reklama.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Opis płyty (na początku postu) i ankieta dołączone. Póki co, średnia 2 i dwie trzecie, może ktoś chce dać szóstkę? ;-)
Spam i mniej ważne posty zawierające m.in. dziś rozwiane już przypuszczenia usunięte tranzytem do niebytu. Sorry.
Awatar użytkownika
guruFARMI

Post autor: guruFARMI »

hejka,

Moje odczucia:

Dziś w saturnie zerknąłem sobie tak z głupia na płyty - czasem przeglądam

no i oczywiscie zawsze patrzę na pozycje jacksona - nawet nie zauwazylem ze juz jest THIS IS IT ;-)

poza okładką totalna lipa. Dopiero z opisu płyty, czyli dziś, dowiedziałem się co zawiera wydanie kosztujące 7 dyszek ;-)

przecież to totalnie odgrzewany kotlet. Tak samo jak i stary singielek o zmienionym tytule na potrzeby trasy, a właściwie tego co pozostało po 25 VI.

Generalnie płytki nie kupię, i nie kupiłbym, dlaczego?

po 1 michael nie żyje, - on już na tym nie zarobi a tylko inni
po 2 michael na pewno nie wydał by takiego krążka, w dodatku z tym singlem TII (tymbardziej że dopiero wyszły dobre składaneczki i rocznicowe płytki)
po 3 to sony za tym stoi, a wiemy jakie w ostatnich latach miało kontakty z jacksonem

ogólnie duży minus,

dla siebie kupiłem specialne wydanie thrillerka, w kartonowej błyszczącej okładce, ale to jeszcze w dniu śmierci ;)
I promise you, the best is yet to come
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Przypadkiem weszłam w posiadanie płyty This is it……?????
Jakież było moje zdziwienie po otwarciu pliku.? Zawierał zupełnie co innego niż to co mam w domu zakupione w sklepie. Płyta moich marzeń…live z koncertu!!!
Właśnie taka jaka być powinna TII!
Słabo znam angielski ale ubawił mnie zapis umieszczony na okładce.
Cyt:

All track on disc 1 and track 1-7on disc2 are recordered live at the Olympic stadium much, Germany on july 4th and 6th 1997,Track 8-14 on disc 2 are recordered live at jerudong park garden ,Brunei on December 31st 1996 R.I.P. Michael Joseph Jackson

This compilation C&R 2009 Eazy Productions BV. Distributed through the internet. For any complains about this compilation , go to your local record – store! Mastering, artwork and design by Eazy Productions BV. This recording and artwork are NOT protected by copyright law, feel free to use them however you like. Using internet services to distribute music, giving away illegal copies of discs or lending discs to other for them to copy, must be made legal, even when it doesn’t support those involved n making this piece of music- especially the artist. By carrying out any of these actions it has the same effect as stealing. Music , but we don’tgive a damm! Applicable laws provide severe civil and criminal penaltes for the unauthorized reproduction, distribution and digital transmission of copyrighted sound recordings, but hey…we can liv with that…can you? So …fuck the BUMA – STEMRA!

Zna to ktoś? Nie miałam tego. Swoją drogą pomysłowość ludzka nie zna granic ;-D
Jakieś pytania proszę na priv;-D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Sunsetdriver

Post autor: Sunsetdriver »

Skusiłam się na płytę TII,za która zapłaciłam 90zł.I co?rozczarowałam się lekko bo tak jak większość fanów myślałam,że będą to wersje live ...ekhm.I dzięki temu wyszło na to,że singiekl kupiłam za 90zł.Jedyne skarby to rzeczywiście te 3 dodatki na 2 cd.Moja mama stwierdziła oburzona,że właśnie zasponsorowałam Sony i Joe Jacksonowi kase na "panie do towarzystwa" ....
Dobre spostrzeżenie Vivi,do auta jest ok: )(jako podręczne hity)
Awatar użytkownika
luksqon

Post autor: luksqon »

Jak dla mnie wypuszczanie kolejnej składanki przebojów Michaela nie ma najmniejszego sensu, skoro wyszło ich już naprawdę cała masa. Moim zdaniem Sony chce po prostu zarobić dodatkowo na filmie, skoro firmuje tę płytę nazwą filmu. Oprócz nowego kawałka "This is it" nie ma tutaj czego wcześniej nie widzielibyśmy w innych wydaniach. A do tego ta cena 90zł. Ale jak zawsze pewnie znajdzie się cała masa ludzi do kupna tej płyty....
Obrazek
I'm gonna make a change
For once in my life...
MonikaJ

Post autor: MonikaJ »

Dzisiaj się złamałam, miałam nie kupować, buntowałam się, walczyłam, tłumaczyłam sobie to przecież kolejna składanka. A jednak w ten deszczowy smutny dzień coś mnie podkusiło. Jechałam na wymianę opon, miałam jeszcze trochę czasu i wstąpiłam do Mega Media, gdzie w zasadzie nigdy nie ma dobrego wyboru płyt więc niby było bezpiecznie i co... stoi na honorowym miejscu, kłuje w oczy, nie miałam siły się dłużej opierać... mam ją, rozcinam folię, jak ja lubię ten moment... W środku książeczka, zdjęcia przecudne, mała reklamówka zapowiadająca blue raya nie mogę się doczekać kiedy koncert kolejny raz obejrzę w domowym zaciszu, tak bardzo ciekawa jestem tych dodatkowych materiałów. Na razie musi mi wystarczyć ta płyta Zaczynam oczywiście od dysku nr 2 i cudne demo "She's Out Of My Life" poezja więcej mi nie trzeba.... Po przesłuchaniu oceniam na 5 za te dema i dwie wersje This is it - reszta to King of Pop - w sumie nie mam tego składaka więc moze nie zrobiłam aż tak źle - zamiast King of Pop mam This is it czyli King of Pop z bonusami ...
I close my eyes
Just to try and see you smile one more time...
All my dreams are broken
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

"This is it" posiadam i powiem tyle- pierwsza płytka mnie trochę zawiodła, no ale zawsze miło wraca się do największych przebojów króla. Tchnęło świerzością przy "This is it".
Druga płyta jest świetna. Szczególnie urzekło mnie demo "Beat it".
Mam pytanie czy bit i wszystkie głosy w tym utworze należą do Michaela?

Oczywiście płytę warto kupić, choćby dla pragnienia posiadania samej książeczki- piękne zdjęcia.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Kupiłam płytę This is it i przy niektórych piosenkach, których autorem jest Michael jest napisane 'Michael Jackson' a przy innych 'Michael J. Jackson'. To takie moje nieznaczące spostrzeżenie ;-)

A poza tym co do piosenki This is it, skoro jej autorami są Michael i Paul Anka, to czemu na płycie napisane jest tylko 'Michael J. Jackson'?

To tak z ciekawości...
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Cena płyty systematycznie leci w dół;) Dobrze że się powstrzymałam od kupowania w październiku!
Ostatnio widziałam ją w Media Markcie za 64 zł.

Ale jeśli $ony nazywa to ścieżką dźwiękową filmu to...hmmm...dlaczego zapomnieli o "I'll Be There", "Stop!The Love You Save" ani "Shake Your Body(Down To The Ground)" ?
ODPOWIEDZ