Homoseksualizm /legalizacja zwiazkow?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Maro18 pisze:JA swoje zdanie powiedziałem na temat Homosexualistów,
NIe chce już pisać więcej w tym wątku,Bo to by się ciągło bez końca...
Oo. Szkoda.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

MJowitek pisze:
Maro18 pisze: Jeśli otwarcie mówi że jest Homo to też nie powinnien się przyznawać,
NIe którzy mówią że to choroba ale to i tak jest gó*** prawda...
Taka osoba może być jedynie Aseksualna.
Maro. Nie odpowiedziałeś mi do tej pory na moje pytanie.
Chciałabym wiedzieć, czy byłbyś za <cenzura moderatorstwa> wszystkich homoseksualistów, czy też np tylko tych, którzy coś robią?
Ja mam swoje zdanie na ten temat.
Jestem tylko ciekawa w jaki sposób to przemyślałeś.
Prosze o odpowiedź na moje podkreślone pytanie...
...Dla tych którzy otwarcie mówią że są mają partnera i coś robią...
JA podziękuje już w tym temacie
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Maro18 pisze: ...Dla tych którzy otwarcie mówią że są mają partnera i coś robią...
JA podziękuje już w tym temacie
Aha...
Czyli dla tych, co nie otwarcie, to nie?
Byle nie było widać...

PS. Jako ciekawostka, bo czasami spotykam się ze stwierdzeniem, że "kościół potępia homoseksualizm"... Niestety, jest to nietrafiony argument...

Cytuję:
Warto zauważyć, iż Biblia w żadnym miejscu nie potępia orientacji, uczuć czy pokus homoseksualnych. Pokuszenie to jeszcze nie grzech. Czytamy, że Jezus był “kuszony we wszystkim, podobnie jak my, jednak pozostał bez grzechu” (Hbr 4,15 – z ang.) Biblia nie potępia homoseksualnej preferencji, ale homoseksualną praktykę.

Ze swojej strony chciałam tylko powiedzieć, że ja nie potępiam homoseksualistów. Żadnych.

Szkoda, że postanowiłeś zrezygnować z rozmowy... Jestem ciekawa, jakie byłyby Twoje argumenty... Jak do tej pory mnie nie przekonałeś... Wręzc przeciwnie...
Awatar użytkownika
kaem

Maro18 pisze:JA podziękuje już w tym temacie
Dlaczego?
MJowitek pisze:Jak do tej pory mnie nie przekonałeś... Wręzc przeciwnie...
Właśnie.
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

Uprzedzenia...niewiedza...fanatyzm religijny...nienawiść...ignorancja :surrender: Boję się ludzi z takimi poglądami jak Maro18 :smutek: To jest przerażajace jeśli ktoś podpiera swoje uprzedzenia i nienawiść religią i etyką, jeśli ktos nie chce przyjąć do siebie żadnych argumentów... To nawet już nie chodzi o aprobowanie homoseksualizmu, można się z nim nie zgadzać, ale...skąd taka nienawiść do ludzi...?to zadziwiające, ze istnieją jeszcze ludzie z takimi poglądami... :-/ Ta wypowiedz mnie po prostu zmroziła...eh... :smutek:
Ragnarok

Post autor: Ragnarok »

wiemy juz zatem co czeka dziecko maro jesli okaze sie homoseksualista.zatem mamy juz przyklad mordercy fanatyka...wiesz draznia mnie ludzie twojego pokroju uwazajacy sie za pempek swiata.wejdz jeszcze na poziom nazizmu bo widze ze w zainteresowaniach masz <cenzura moderatorstwa>.tyle ze powinnes sie doszkolic bo twoj idol hitler rowniez byl gejem i sypial z zolnierzami..to na tyle ciekawostek.a co do twojego osiedla i ciebie samego to widocznie mieszkasz na czyms wyjatkowo ograniczonym,bo sam tez ograniczenie przedstawiasz,a poza tym przy braku argumentow wchodzisz na temat religii o ktorej nie masz bladego pojecia.w biblii nie ma nigdzie ze nalezy <cenzura moderatorstwa> ani nic innego,nie ma tez uwag dotyczacych homoseksualizmu..proponuje zastanowienie sie nad cytatem ktory przytoczyles w tresci ogolnej ktora sie tam znajduje a nie wyrwanym z kontekstu fragmentem ...a poza tym nudny jestes :P
Awatar użytkownika
kaem

Bez uwag osobistych Jesteś... proszę. To jest możliwe.
moderator
Awatar użytkownika
girlfriend

Post autor: girlfriend »

Maro18 pisze:Za moją wypowiedź możecie mnie zbanować,powiesić itp.
Ale moje zdanie jest takie:
zacytuje kawałek Starego Testamentu:
"Mężczyzna który obcuje cieleśnie z mężczyzną,poniesie śmierć..."
Według mnie Homosexualistów powinno się <cenzura moderatorstwa>
to jest wbrew naturze normalnych ludzi,I takie same zdanie mam na temat lesbijek.
Żygać Mi się chce jak widze jak 2-óch gości i 2-ie laski się całują bądź robią coś innego ze Sobą.
Jednym słowem jest to Sodomia.
Ja oprócz MJ'a słucham Reggae,Ragga i Dance Hall większąsć tych wykonawców jest Rastaman'ami i według mnie to jest naj lepsza religia
ze współczesnych,Oni otwarcie mówią że<cenzura moderatorstwa>,
Dla Mnie jest to nie do pomyślenia aby moje dziecko było gejem bądź lesbijką,nie miało by miejsca w mojej rodzinie.

Sory jeśli kogoś uraziłem ale takie jest Moje zdanie i opinia.Pozdrawiam
Długo zastanawiałam sie czy cokolwiek w tym temacie napisać. Po tej wypowiedzi i paru następnych w/w autora jestem w szoku, że młodzi ludzie potrfią być tak zacofani i nietolerancyjni. Mam wrażenie, że czytam wypowiedzi z forum Radia Maryja i autorem jest moherowy beret. Jestem przerażona jaką ilością nienawiści nasycony jest ten tekst. No cóż. To jest forum i każdy ma prawo sie wypowiedzieć, ale czasami naprawdę warto się kilka razy zastanowić zanim zacznie się coś pisać. Ja nie mam nic przeciwko homoseksualistom, znam kilka osób tej orientacji. Zapewniam Cię Maro18, że gdybyś miał okazję z nimi rozmawiać nawet nie zorientowałbyś sie, że są homoseksualistami. Nie każdy gej będzie łapczywie na Ciebie spoglądał badź łapał Cię za pośladki. To są zupełnie normalni luidzie mający marzenia, troski, problemy codziennego dnia. Taka nietolerancja ze strony otoczenia każe im się ukrywać, Ci ludzie są zaszczuci, a chcieliby po prostu normalnie żyć. Niestety w tym kraju jak i w wielu innych zacofanych krajach jest to niemożliwe, a szkoda... :surrender: Niby cywilizowani ludzie, a tacy ograniczeni. To smutne. Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Ja znam odpowiedzi na wszystkie nurtujące Was pytania a zostana one ujete w tych kilku krótkich słowach.

Bóg nasz kochany stworzył człowieka na swoje podobieństwo.Żaden facet nie zostaje z wyboru gejem tak samo jak żaden heteryk nie jest winien tego że jest heterykiem.Skoro Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo to czy stworzył homoseksualistów po to aby cierpieli.Oni też kochają chcą kochac,i chcą iść do Boga po śmierci.Czyżby Bóg już w łonie matki ich ,skarał ich wielką karą aby byli gejami.Ludzie zastanówcie sie troche nad tym co piszecie.Macie w domu niepełnosprawne osoby.......cóz przykro mi stwierdzić ale Bóg pokarał waszą rodzinę niepełnosprawną osobą,a samą zainteresowaną umieścił na wózku.Po prostu Bóg w niebie ma taki notatniczek w którym razem z Maryją wypisują wszytskich na swiecie kto bedzie gejem kto jakże normalnym i zdrowym i w ogóle wychwalonym pod niebiosa heterykiem a kto bedzie niepełnosprawny.Jeszcze raz podkresle.Skoro Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo to dlaczego rodza sie geje skoro jest to nienormalne.Ostatnio rozmawiałem z pewna kobietą która ma syna z porażeniem mózgowym,rozmawialismy na rozne tematy a rozmowa naprawde duzo wniosła do mojego życia.Kobieta wiele przezyła i nikomu nie życze takich przykrosci jakich ona doswiadczyła.W pewnym momencie rozmowy stwierdziliśmy odnośnie gejów że muszą być skarani a ona sama stwierdziła że skoro jej syn urodził sie z porazeniem mózgowym to też jest ukarany przez Boga.Oczywiscie sa to słowa w przenosni bo nikt z nas w te słowa nie wierzył.Był to po prostu taki odnośnik w strone gejów.

Ps-odemnie napisze tyle........znam wielu gejów,biseksualistów.Sa to jak najbardziej normalni ludzie tylko że kochaja mężczyzn,lub kobieta kobiety.Wykształceni,inteligentni wrażliwi na ludzką krzywdę.Wiadomo że są też kretyni tak jak w każdym środowisku,bo to do licha też są ludzie.Sa wspaniałymi kolegami,przyjacielami i członkami rodzin którzy poswiecili by btak jak wiekszosc z Was swoje zycie aby tylko obronić swoją rodzine przed nieszczesciem.Tutaj orientacja nie ma juz znaczenia.Wiele osób na ziemi chciałoby wymierzyc kare gejom za ich orientacje.Jednakże nie zapominajmy że my nie jestesmy od osadzania,osądzi nas BÓG.

ps2-najbardziej irytuje mnie zachowanie i myślenie facetów heteryków.Większosc z nich lub nawet Was sa zasranymi meskimi szowinistycznymi świniami.A wiecie dlaczego??Spotkałem sie z masa takich wypowiedzi,tak jak to ostatnio powiedeział pracownik w mojej szkole.Że on nie rozumie gejów,że to jest nienormalne i w ogóle powinno ichsie tepic,ale do lesbijek nic nie ma i uwaza że jest to okey.Moi drodzyparafianie gdy słysze taki9e wypowiedzi to dosłownie mnie trzepie z nerwów.Ale co tam męska szowinistryczna swinia podniecona widokiem dwóch lkiżących sie panienek mysli tylko dolna głowa,bo to go podnieca.Więc jakże łatwo przychodzi stwierdzenie że geje sa oblesni a lesbijki okey.To wszystko co miałem do napisania w tym temacie i wiecej głosu nie zabiore.Wymieniłem swoje poglady i spostrzezenia,którymi kieruje sie w życiu i uważam że sa słuszne bonikogo nie krzywdze.Pozdrawiam.
KASIA

Post autor: KASIA »

Ja do osób o innej orientacji nie mam nic i jestem za legalizacją związków. Bo przecież jeśli ich nie zalegalizujemy to nie znaczy, że one przestaną istnieć! Homoseksualizm istnieje od początku istnienia życia na Ziemi i nie występuje tylko u ludzi; nie jest także chorobą. Ludzie żyli w takich związkach i będą żyli niezwarzając, co na to społeczeństwo. Legalizacja związku jest im potrzebna jedynie na wypadek np. jakiegoś ciężkiego wypadku jednego z partnerów, jego śmierci.
Opowiadam się także za daniem homoseksualistą prawa do adopcji dzieci. Głównym argumentem przeciwników takiego postępowania jest przykład, twierdzą, że dziecko wychowywane przez dwie kobiety/ dwóch mężczyzn przeniesie taki wzorzec do swojego dorosłego życia. Moim zdaniem gdyby było tak, że jeśli rodzice są "normalni" to dziecko też, to przecież na ziemi nie żyłby żaden homoseksualista. Bo oni z drzew nie pospadali, tylko urodzili się z związki mężczyzny z kobietą.
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
blender

Post autor: blender »

już nie chcę współistnieć na forum. góra MJovitek - jesteście świetni! pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt, 10 sty 2006, 18:22 przez blender, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Witold

Re: Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Witold »

kapralek pisze:Oczom nie wierzę! mamy 21 wiek! A tu teksty rodem z inkwizycji!!!! Polska to jednak ciemnogród.
Straszne. Dzięki Bogu jestem kosmopolitą, a nie patriotą, bo umarłbym bez tych łąk zielonych, nie mogąc żyć wśród takiego chamstwa jakie reprezentuje maro 18.
Ależ z niego żaden patriota... Wogóle to pojęcie abstrakcyjne.
blender

Post autor: blender »

już nie chcę współistnieć na forum. góra MJovitek - jesteście świetni! pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt, 10 sty 2006, 18:21 przez blender, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Re: Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Majkel »

kapralek pisze:Majkel, podoba Ci się czy nie, homoseksualizm jest czymś NORMALNYM, bo jest zjawiskiem NATURALNYM!
naturalnym raczej nie jest bo natura jednak "zbudowała" i "dopasowała" ludzi w jakiś konkretny sposób...
jakby natura chciała mieć samych homo to po 50 latach zanikł by gatunek zwany ludźmi
kapralek pisze:Natura sprawia że rodzimy się z hetero czy homo seksualizmem.
zgadzam się, i tak jest zazwyczaj, lecz nie zawsze, bywa to też wpływ środowiska, przeżyć, decyzji, doświadczeń... jeśli uważasz, że wszyscy homoseksualni są od urodzenia, bo takie geny mają od początku to jesteś w błędzie
kapralek pisze:NIE MA RÓŻNICY! Więc co Cię boli?
nic mnie nie boli, wypowiadam się w temacie
wyluzuj, ja nikogo <cenzura moderatorstwa>nie chciałem :>
kapralek pisze:Geje ich nie rodzą.
no własnie, bo tak nie chciała wspomniana już natura
kapralek pisze:Gejów rodzą heteryce, nie mają wzorców, dlaczego dzieci z rodzin adopcyjnych gejowskich ( przypuszczenie ) miałyby stać się gejami? Nie ma czegoś takiego jak stać się gejem.
zakładasz zatem, że homo/hetero-seksualizm jest zapisany (zawsze) już przy narodzinach, a właściwie jeszcze przed nimi
...
Awatar użytkownika
SylwuniA

Post autor: SylwuniA »

Ja tak króciutko w tym temacie...
Ja nic nie mam do homoseksualizmu ponieważ oni mi nic nie robią ale powinni się z tym chować żebym np na ulicy nie zobaczyła całujących się facetów!!
Dużo ludzi nienawidzi, nie lubi gejów i les, kiedyś się zastanawiałam dlaczego ?? Ale teraz sama jakoś coraz bardziej za nimi nie przepadam i mam do nich wstręt.. dlatego że otoczenie mi to wmawia jacy oni są okropni...
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ