Płyta upamiętniająca Michaela Jacksona w Warszawie

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Ewa78

Post autor: Ewa78 »

Zapraszam na nową aukcję cegiełkę:

http://www.allegro.pl/item786765644_cz_ ... ckson.html

edit:
Koszt płyty to około 2600, chcemy mieć 200 zł "zapasu" na uroczyste odsłonięcie. Chodzi o zakup kwiatów, zniczy...

Co do lokalizacji, to podamy ją jak będziemy mieli uprawomocnienie zgody.

To nie nasza wina, że to wszystko tak długo trwa, tylko polskiej biurokracji :-/

-> temat posprzątany 30 października.
mav.
Michael forever in my heart (*)
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Czesi też coś planują . Zbierają na pomnik MICHAEL JACKSONA który ma stanąć w Pradze: oto lista jawna darczyńców co kto kiedy wpłacił i stan konta jakby ktoś chciał śledzić ;-).

https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-t ... 2200049887
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

można jeszcze wpłacać?
Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

Jak najbardziej ;-)

Można wpłacać na konto podane w temacie:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... sc&start=0

Lub zakupić album-cegiełkę dostępną na allegro:
http://www.allegro.pl/item822342660_cz_ ... ckson.html
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Ja się ma sprawa płyty na dzień dzisiejszy? ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Estrella

editt pisze:Ja się ma sprawa płyty na dzień dzisiejszy? ;-)
Na dzień dzisiejszy czekamy na łaskawość ludzi na których jesteśmy terminowo zdani.. aby wszystko było legalnie zrobione należy załatwiać sprawy w kilku urzędach i każdy zastrzega sobie czas około 30dni co blokuje kolejne działania.
Malwina27 pisze:No wlsnie jak tam ?
Czy jeszcze istnieją plany czy już coś innego będzie robione ?
Zmian żadnych w planach nie przewidujemy, zapowiedziana jest płyta upamiętniająca Michaela Jacksona i takowa nadal jest w realizacji :-)

Wiem, że wydaje się iż to się ciągnie w nieskończoność ale szczerze to piszę, że nie siedzimy z rękami w kieszeniach i nie czekamy na cud.
Zależy nam na zrobieniu tej płyty tak samo jak wszystkim i sabotażu ,,uprawiać" nie zamierzamy nenene
But if you came to see
The truth, the purity
Awatar użytkownika
Mental

Post autor: Mental »

Up!

Jak się sprawy mają z płytą?
Miałem nadzieje, że do końca roku wyklaruje się przynajmniej termin jej odsłonięcia a tu nic...
W jakim miejscu w końcu chcecie, żeby zawisła płyta? Zostaje Plac Konstytucji czy jakaś inna lokalizacja wchodzi w grę? Już chyba potrzebna kwota została zebrana, więc powinno być też wiadomo jak ostatecznie ma wyglądać płyta... Dajcie proszę jakieś info.
Awatar użytkownika
Estrella

Ile jeszcze brakuje? Nie pieniądze stanowią największy problem... Przede wszystkim brakuje kompletu pozwoleń, pozytywnych opinii, uzgodnień i innych biurokratycznych wymysłów..
Pieniądze..? Nie, nie mamy jeszcze pełnej kwoty na płytę.. Po wielkim bum na początku wpływy na konto są raczej znikome, tak więc jeśli Evo chcesz to owszem wpłaty są możliwe i jak najbardziej nadal potrzebne.
Pełne info na temat miejsca zawieszenia płyty oraz jej wzoru podamy kiedy będziemy mieć 100% pewność, że to ostateczne wersje (czyt. jak żaden urząd nie wniesie sprzeciwu).

Znów to napiszę... wiem, że to się ciągnie. Nas też nuży to czekanie...
Dziękuję tym którzy po cichu nas wspierają :hug: to daje wielki zastrzyk pozytywnej energii i zapał do dalszego działania.
W razie jakichkolwiek dręczących, niedających spać po nocach pytań zapraszam na pw ;-)
Zapewniam, że kiedy wpadnie nam jakiś pewniak do kieszeni to z wielką radością podzielimy się tym z Wami na forum :szepcze:
But if you came to see
The truth, the purity
Awatar użytkownika
Elen

Post autor: Elen »

Estrella
Hmmm...ale skoro są takie problemy z umieszczeniem tablicy w Warszawie, to może warto pomyśleć o innej lokalizacji...Łódź, Kraków, Gdańsk...
Rozumiem, że Michael odwiedził Warszawę a nie np. Kielce i być może dlatego tablica ma być w stolicy, ale skoro robią tam nam taką wielką łaskę to może warto wziąć pod uwagę inne miasto.
Obrazek
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

Tu nie chodzi o miasto w ktorym ma byc tablica. Wszedzie procedury biurowe sa takie same. Przy zmianie lokalizacji trwac to bedzie jeszcze dluzej, bo tu juz sa sprawy w dosc zaawansowanym toku, natomiast tam trzeba by zaczynac wszystko od poczatku.

Zapewniam Was, ze osoby ktore sie tym zajmuja naprawde nie siedza z zalozonymi rekami tylko poswiecaja swoj wolny czas na zalatwianie tego wszystkiego. Kosztuje ich to sporo wysilku i nerwow. Chyba wszyscy znamy polskie realia urzedowe, wiec moze by tak troche cierpliwosci, hmmm?

Estrella na biezaco informuje tu wszystkich zainteresowanych o tym o czym moze na forum napisac, ale czarodziejka nie jest i nie przyspieszy spraw w urzedach.
Ostatnio zmieniony pt, 18 gru 2009, 13:34 przez Noemi.best, łącznie zmieniany 1 raz.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Awatar użytkownika
Estrella

Elen nie chodzi o łaskę.. wszędzie będzie taka sama procedura, te same dokumenty i urzędy. To niestety musi trwać.
Poza tym nie wiem kto by się miał tym zajmować w innym mieście... w tym przypadku część osób zaangażowanych jest na miejscu, nie sądzę żeby ktokolwiek zdecydował się dojeżdżać... co za dużo to nie zdrowo :wariat:

edit: Noemi.best dziękuję :hug:
But if you came to see
The truth, the purity
Ewa78

Witam po przerwie.

Pragnę zdać Wam pełną relację z tego co działo się z projektem przez ostatnie miesiące.

Sprawa przedłużyła się, ponieważ "nawaliła" jedna z osób pomagających mi w projekcie. W ten sposób sprawa pozwolenia właściciela budynku, gdzie płyta ma zawisnąć przedłużyła się o 3 miesiące. Nie miałam wyjścia, musiałam przejąć formalności. Dzięki temu mamy już pozwolenie od zarządu budynku.

Mamy projekt, lecz okazało się, że mimo tego iż tablica miała być gratis, wyrycie postaci M.J. i napisu kosztowało by więcej niż to było deklarowane na początku. Poza tym istnieje realna obawa, że osoba, która zawaliła formalności zawaliłaby resztę.

Wobec tego zaczęłam poszukiwania kamieniarzy.

Znalazłam firmę, która ma bardzo dobrą renomę, jest konkurencyjna cenowo. Gdy rozmawiałam z jej właścicielem okazało się, że trafiłam na jednego "z naszych". Bardzo się ucieszył z projektu i obiecał, że dorzuci się. Ponadto gwarantuje 25 letnią gwarancję na płytę i jej konserwację.

Płyta wraz z postacią M.J. i tekstem ma kosztować ok. 3200. Czekam jeszcze na oficjalną wycenę. Gdy ją otrzymam od razu Wam ją przedstawię.

Obecnie na koncie mamy 2740 zł :mj: .

Z uwagi na warunki atmosferyczne, kwestię uprawnomocnienia się zgody z Urzędu Miejskiego proponuję odsłnić płytę w 1 rocznicę śmierci Michaela.

Na wszelkie pytania chętnie odpowiem na privie. Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku! :-)
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Ewa78 pisze:
Z uwagi na warunki atmosferyczne, kwestię uprawnomocnienia się zgody z Urzędu Miejskiego proponuję odsłnić płytę w 1 rocznicę śmierci Michaela.
No, nareszcie jakieś konkretne informacje :mj: Rozumiem, że na razie jest to tylko propozycja, ale przyznam, że trochę ja (a pewnie nie tylko ja) martwiłam się o to, co dalej z tablicą. Oczywiście, wiem, jak wyglądają wszelkie sprawy urzędowe w Polsce - niestety :(

Odsłonięcie tablicy w pierwszą rocznicę to świetny pomysł, byłaby okazja, aby znów się spotkać w większym gronie :)

Dziewczyny, działajcie dalej, trzymam za Was kciuki i życzę wytrwałości! :mj: Czekamy na dalsze informacje :)
Ewa78

Myślę, że czerwiec jest dobrym miesiącem. Będą już wakacje, ja ze swojej strony postaram się, aby to nie było samo odsłonięcie ale również spotkanie w klubie. Trzymajcie kciuki.
Ewa78

Przyznam, że łatwo nie było. Ostatnio dostałam nieprzyjemne maile, próbowano mnie zastraszyć, grożono mi. :smutek: Ktoś chciał przejąć projekt i skupić uwagę na sobie. Smutne to...

Ja się nie poddam. Robię to dla M.J. A reszta się nie liczy. :mj:

Aukcje na Allegro się skończyły, ale nadal można kupować album "I love you Poland" i wpłacać cegiełki... :-)

Każdy kto dołożył swoją część może dostać ode mnie pełną historię konta. Wystarczy napisać priv. za adresem mailowym.
Zablokowany