Królowa Madonna

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Chciałbym oświadczyc ż ni w ząb nie dostrzegam sampla z can you feel it na nowej płytce madonny.A jeśli chodzi o moja dotychczasowa opinie na temat płytki madonny to napisze że chyba sam nie wiem jak ja okreslić.Na pewno niesamowicie stara sie byc na topie.......dużo utworków przypomina technotrzaskową trzaskanine heheh.Kilka utworków oczywiście podoba mi sie ale czuje że żadnej rewelacji z tej płyty nie będzie.Jeśli miałbym porównać american life a connfesions on a dancefloor to wybiore te pierwszą.Jesli ktoś sie niecierpliwi i jeszcze nie słuchał tej płyty to napisze tylko tyle do tych osób "nie spodziewajcie sie żadnej rewelacji".Ot taka sobie płytka.Gdyby michael wydał cos podobnego zostałby pewnie zlinczowany albo spalony na stosie krytyki.Ot tyle co mam do powiedzenia.
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Xscape pisze:Chciałbym oświadczyc ż ni w ząb nie dostrzegam sampla z can you feel it na nowej płytce madonny.

Utwór "Sorry", melodia "Can You Feel It" słyszalna szczegolnie na początku, tak około 20 sekundy.
Awatar użytkownika
kaem

Confessions on a forum

Post autor: kaem »

Obejrzałem kilka dni temu film Madonny I'm Going To Tell You A Secret. I muszę coś odwołać. THRILLER, miałeś rację, a ja się myliłem. American Life to rzeczywiście świetny krążek, dodatkowo jeszcze niesamowicie brzmiący na 5 kolumnach. Wspomniany film zachęcił mnie do ponownego sięgnęcia po płytę. Tytuł Confessions on a dancefloor moim zdaniem bardziej pasuje właśnie do płyty poprzedniej. Ona jest przesiąknięta filozofią życiową artystki, a wciąż można do tych słów :dance: .

A film? Film zbliżony do podobnego dokumentu sprzed lat, Truth Or Dare. Jest w nim mowa o trasie koncertowej REinvention tour, o przywiązywaniu się do muzyków i tancerzy, z którymi Madonna występowała przez kilka miesięcy; o rodzinie, dzieciach, jej filozofii życiowej. Cieszę się, że obejrzałem ten obrazek. Przypomniało mi się, za co polubiłem Madonnę 16 lat temu. To jedyna artystka, która przechodzi do historii jako gwiazda muzyczna, utrzymująca swoją popularność przez dekady i umiejąca sobie z tym psychicznie poradzić. Podziwiam ją za to. Ona wie, co chce i równocześnie umie zachować równowagę w życiu. Coś też się w niej zmienia. Pamiętam drugi wywiad z Oprah, po płycie Music. Madonna była w nim mniej pewna siebie, spokojniej myśląca, nieco delikatniejsza, nawet niepewna i nieco zdenerwowana. Jakby w opozycji do tej silnej Madonny, niebojącejsięnikogo, sprzed lat. Jasne, z tego filmu wyłania się też Madonna, która nie potrafi być tłem w towarzystwie, nie na 1 miejscu. Zresztą, sama się do tego przyznaje mówiąc- że wie, że ma za duże ego.
A artystka żyje, wyobraźcie sobie, przy dość zwyczajnej ulicy w Londynie.
ObrazekObrazek
zdjęcia z http://www.madonnanewera.com/forumphp, autorstwa gościa o nicku Acidowsky.
Jak to ktoś na Madonny forum napisał, to jej sposób na sławę. Chcecie mnie? Macie! Czar niedostępności prysł.

A do czego dążę. Żeby nie było zbyt offtopowo. Oto krótkie przemówienie Madonny, nawiązujące do konfliktu izraelsko- arabskiego. Czy to odwoływanie się do niewinności dziecka nie brzmi nam znajomo?
Propos kruchości Madonny, to też jakoś mi znajome jest:
Obrazek
No i wspólną znajomą mamy:
Obrazek
Kinga, poznajesz swoje alter ego?

Jeszcze parę słów na temat filmu. Fragmenty z trasy są porażajace. Dawno już nie widziałem tak zmyślnej choreografii i tak dobrze dobranych filmów na telebimie. Wreszcie zrozumiałem piosenkę Nobody Knows Me.
Mamy też młode pokolenie. Kto wie, co będzie za lat parę. Kto wie/ Może mamy do czynienia z kandytatami na partnerów dzieci MJ? To byłby numer
Obrazek

Cóż, czasem potrzeba mi jakiegoś medialnego bodźca, by bardziej cieszyć się muzyką. Ten film spowodował, że od American Life nie mogę się uwolnić, a wcale tak nie było w roku wydania albumu. Ale komu ja to mówię... Przecież wiemy coś o tym, ze dobra promocja przykuwa nas bardziej do muzyki.
Bardzo dobry film. Przed wszystkim o muzyce, z wyważonym- a i nie pozostawiającym niedosytu- obrazem Madonny jako osoby prywatnej.
Słowem, o niebo lepsza, kobieca wersja Living with MJ.
Ostatnio zmieniony czw, 17 lis 2005, 14:22 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
THRILLER

Re: Confessions on a forum

Post autor: THRILLER »

kaem pisze: THRILLER, miałeś rację, a ja się myliłem.
Wiem o tym.
kaem pisze:American Life to rzeczywiście świetny krążek, dodatkowo jeszcze niesamowicie brzmiący na 5 kolumnach.
No ja byłem w szoku i pełen podziwu, chociaż raz Madonna zrobiła coś lepiej od Michaela :)
Awatar użytkownika
kaem

Re: Confessions on a forum

Post autor: kaem »

THRILLER pisze: No ja byłem w szoku i pełen podziwu, chociaż raz Madonna zrobiła coś lepiej od Michaela :)
Obejrzyj film. Stwierdzisz, że co najmniej 2.
Obrazek
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Xscape

Królowa Madonna

Obrazek

Temat ten chciałbym całkowicie poświęcić osobie niezwykle popularnej i w pewnym sensie kojarzącej mi sie zawsze z Michaelem.
Otóż od niedawna zaskakuje mnie fenomen madonny i tego co robi.Uważam że jest niezwykle inteligentną,twardo stapającą po ziemi kobietą.Z jej ust bardzo czesto wypływaja piekne i mądre słowa,a jej ostatni album Confessions On A Dancefloor króluje wszędzie na dyskotekach, w radiu i w sklepach muzycznych.Jakby nie było utwór Hung Up na początku był dla mnie ot takim sobie utworkiem a teraz jest dla mnie czymś niesmowitym.Po prostu te dzwieki w utworze poruszaja moje ciało gdy tylko je usłysze.Szerze przyznam że ja już pokochałem nowy album madonny i uważam iż jest naprawde dobry i wart przesłuchania.Za pierwszym razem nic mnie tam nie chwyciło.Po kilkunastepnych zakochałem sie.Wszystkie utwory są dobre i na dobra sprawę żaden nie jest słaby.
Pragne aby w tym wątku nikt sie nie wytrząsał nad madonną,ze jest taka czy taka bo nie po to go założyłem a jeśli ktos chce cos sobie beznadziejnego popisać to zapraszam na onet.Oczywiście zapraszam do komentowania albumu i innych spraw ale nie bawcie sie w zaśmiecanie tego tematu i wypisywanie własnych opinii na temat madonny.Prosze o to tylko dlatego iż nie chce aby powstał tu burdel,lub jakiekolwiek kłótnie.Z góry dzieki.

A jakim szokiem było dla mnie oglądnięcie jej nowego dokumentu I'm Going To Tell You A Secret.Po prostu po zobaczeniu tego świetnego dokumentu moja miłość do madonny wzrosła jeszcze bardziej a zawarte w dokumencie wystepy z ostatniej trasy re invention tour powaliły mnie na kolana.Wręcz niesamowity Vogue,American Life,Hollywood zachwyciły mnie totalnie.To co robia tancerze w holywood podczas wystepu też jest niesamowite.Przy okazji daje linka do jak dla mnei znakomitego remixu hollywood.

http://www.megaupload.com/?d=USFWJD65

Obrazek

A jak niesamowicie poruszony byłem gdy madonna śpiewała "Imagine" Johna Lennona podczas wystepu.No niesamowite .Łzy kręciły mi sie w oczach non stop.Albo moment na ostatnim koncercie z trasy re invention tour gdy madonna przemawia do tancerzy i zaczyna płakać.W tym momencie to już wybuchłem płaczem.Tutaj daję linka do torrenta,bardzo dobrze działającego.

Obrazek

http://www.torrentbox.com/download.php/ ... om.torrent

Naprawdę polecam sciągnąć.Jeśli ktoś choć troche interesuje sie postacia Madonny to musi to mieć.Ja osobiście przymierzam się do zakupienia tego dokumentu mimo iż już go oglądałem.Teraz tylko czekać na przypływ kasy.

Wszystkich chętnych zapraszam do umieszczania jakiegokolwiek materiału z madonna.Jeśli ktos wie gdzie sciągnąć jakies video z trasy re invention tour czy drowned world tour to bardzo prosze o zamieszczenie linków.Mamy tu takich speców.

Jeśli ktokolwiek bedzie chciał wnieść coś ciekawego do tego tematu to bardzo zapraszam.Niech to bedzie taki nasz mały forumowy światek osób ceniących również madonke

Zapraszam również do kupna samego albumu.
Obrazek
Ostatnio zmieniony śr, 18 sty 2006, 15:45 przez Xscape, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Xscape

Zapraszam też na te stronke jeśli chcecie poogladać fotki z
RE INVENTION TOUR.

Obrazek http://www.madonnalicious.com/gallery2004ri.html
Awatar użytkownika
maartynka

Post autor: maartynka »

Szczerze mowiac wole Madonne z lat 80' , ten jej dzisiejszy styl wcale do niej nie pasuje. Ma ponad 40 lat, a ubiera sie jak nastolatka. A co do nowego albumu nie jest to dla mnie cos niezwyklego, ale szanuje i podziwiam ja ;-)
thewiz

Post autor: thewiz »

Pawle,jak sciaga sie ten plik ? Wlansie probuje znalezc jakis program by to zrobic,ale nie mam pojecia co dalej z tym zrobic. Klikam na adres strony i co sie dalej dzieje? Kopiuje jakis adres czy cos?

Nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze poruszyles ten temat.Dokument zawsze chcialam obejrzec,ale nigdy nie mialam okazji.Zatem walcze by go sciagnac. :-)
Awatar użytkownika
Xscape

thewiz pisze:Pawle,jak sciaga sie ten plik ? Wlansie probuje znalezc jakis program by to zrobic,ale nie mam pojecia co dalej z tym zrobic. Klikam na adres strony i co sie dalej dzieje? Kopiuje jakis adres czy cos?

Nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze poruszyles ten temat.Dokument zawsze chcialam obejrzec,ale nigdy nie mialam okazji.Zatem walcze by go sciagnac. :-)
Kochana do sciągania plików torrent potrzebny jest specjalny program który instaluje się exspresowo.Są różne programy do sciagania plików torrent ale ja używam bit comet i odpowiada mi on.
Tutaj zarzucam ten programik.

http://www.megaupload.com/?d=BGK95815 - Bit Comet

A jeśli chodzi o te stronke gdzie jest ten plik dokumentu

http://www.torrentbox.com/download.php/ ... om.torrent

to tam na dole poszukaj torrent info i kliknij na link przy dl torrent aby zapisać go na kompa.Najlepiej na pulpit.heheh.Przedtym zainstaluj najpierw bit comet który zapodałem wyżej.Później już tylko kilkasz na plik torrent o on sie automatycznie zaczyna sciągac.Program jest naprawde niezwykle prosty w obsłudze.I jest moim ulubionym programem do sciagania różnych plików z neta.

Tu zapodam Ci fajna stronkę do szukania różnego stuffu.

www.torrentz.com.

Życzę miłego i bezproblemowego korzystania z programu. :-)

ps- dokument jest naprawdę niesamowity.
thewiz

Post autor: thewiz »

Dziekuje Ci ogromnie za wszystkie tlumaczenia! Jestem bardzo wdzieczna,bo co prawda kiedys juz uzywalam torrenta ,ale zupelnie zapomnialam jak to sie robi :wariat:

Co do Madonny i jej ostatniej plyty. Coz, na mnie Madonna dziala zazwyczaj w bardzo zblizony sposob.Na poczatku nie moge sie przekonac do jej nowych dokonan ale przy dluzszym sluchaniu jej nowej muzyki zaczynam sie coraz bardziej zachwycac.Confessions nie poswiecilam jeszcze wystarczajaco duzo czasu,ale plyta podoba mi sie obecnie o wiele bardziej niz w momencie premiery.Szczegolnie podoba mi sie Let it will be (rewelacyjne do tanczenia) i I love New York,ktorych aranzacje kojarza mi sie jednoznacznie z .... Ray of light :wariat: Wiem,dosc dziwne skojarzenia. Niestety Madonna w dalszym ciagu bardzo czesto ma bardzo naiwne slowa do swoich piosenek...nie jest to regula ale zdarzaja sie jej rymy iscie czestochowskie glupija

Do Madonny przekonala mnie moja dawna znajoma,fanka Michaela w pewnym okresie. Miala wiele jej plyt i wystepow na zywo w czasie kiedy dla mnie sama Madonna kojarzyla sie z kiczem i seksem. Pozyczylam od niej kasete z nagraniem z koncertu podczas Virgin Tour,czyli pierwszej trasy Madonny.Bardzo mi sie spodobalo i postanowilam pozyczac od niej kolejne plyty , biografie i inne kasety z materialami video. Sama zaczelam kupowac jej plyty i czytac ksiazki na jej temat. Zaglebilam sie w jej kariere i naprawde pokochalam. Madonna jest naprawde Krolowa, a do tego osoba o niezwyklym wyczuciu rynku.Po prostu geniuszem mediow.

Co do dokumentu ktory nam zapusciles to juz nie moge sie doczekac jego obejrzenia.Troche zlamala mnie predkosc transferu - normalnie na dc nie schodzi mi ponizej 300 kb/s, a tutaj 2kb/s :wariat: Moze to tyko chwilowy impas ;-) Oooo...podskoczylo mi do 35kb/s .Jakie transfery udalo Ci sie osiagnac?
Awatar użytkownika
Xscape

thewiz pisze:Dziekuje Ci ogromnie za wszystkie tlumaczenia! Jestem bardzo wdzieczna,bo co prawda kiedys juz uzywalam torrenta ,ale zupelnie zapomnialam jak to sie robi :wariat:

Co do Madonny i jej ostatniej plyty. Coz, na mnie Madonna dziala zazwyczaj w bardzo zblizony sposob.Na poczatku nie moge sie przekonac do jej nowych dokonan ale przy dluzszym sluchaniu jej nowej muzyki zaczynam sie coraz bardziej zachwycac.Confessions nie poswiecilam jeszcze wystarczajaco duzo czasu,ale plyta podoba mi sie obecnie o wiele bardziej niz w momencie premiery.Szczegolnie podoba mi sie Let it will be (rewelacyjne do tanczenia) i I love New York,ktorych aranzacje kojarza mi sie jednoznacznie z .... Ray of light :wariat: Wiem,dosc dziwne skojarzenia. Niestety Madonna w dalszym ciagu bardzo czesto ma bardzo naiwne slowa do swoich piosenek...nie jest to regula ale zdarzaja sie jej rymy iscie czestochowskie glupija

Do Madonny przekonala mnie moja dawna znajoma,fanka Michaela w pewnym okresie. Miala wiele jej plyt i wystepow na zywo w czasie kiedy dla mnie sama Madonna kojarzyla sie z kiczem i seksem. Pozyczylam od niej kasete z nagraniem z koncertu podczas Virgin Tour,czyli pierwszej trasy Madonny.Bardzo mi sie spodobalo i postanowilam pozyczac od niej kolejne plyty , biografie i inne kasety z materialami video. Sama zaczelam kupowac jej plyty i czytac ksiazki na jej temat. Zaglebilam sie w jej kariere i naprawde pokochalam. Madonna jest naprawde Krolowa, a do tego osoba o niezwyklym wyczuciu rynku.Po prostu geniuszem mediow.

Co do dokumentu ktory nam zapusciles to juz nie moge sie doczekac jego obejrzenia.Troche zlamala mnie predkosc transferu - normalnie na dc nie schodzi mi ponizej 300 kb/s, a tutaj 2kb/s :wariat: Moze to tyko chwilowy impas ;-) Oooo...podskoczylo mi do 35kb/s .Jakie transfery udalo Ci sie osiagnac?
W dobrych chwilach bylo tak własnie 35 a w bardzo dobrych ponad 40.Miaz tak bardzo się nie spieszy wiec dla mnie to i tak dobry transfer.Jest praktycznie dzień i noc sciągania.Zależy jak leży.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Mam takie pytanie do tych, co na biezaco z Madonna...moja wiedza wlasciwie spoczywa na Virgin Tour...tam Madonna byla na zywo...tak jak MJ na Victory Tour... :knuje:
Czy na RE INVENTION TOUR - Maddie spiewa 100% na zywo? Czy, wg Was, jest lepsza w tej materii - porownujac np z HISTORY TOUR?
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

cicha pisze:Czy na RE INVENTION TOUR - Maddie spiewa 100% na zywo? Czy, wg Was, jest lepsza w tej materii - porownujac np z HISTORY TOUR?
Dokładnie nie wiem jak te proporcje przebiegają, ale z całą pewnością ilość playbacku podczas Re-Invention Tour Madonny była o wiele, wiele mniejsza niż podczas HIStory World Tour Michaela. Na pewno z taśmy poleciało, tak jak chyba na każdej poprzedniej trasie, "Vogue" - dość zrozumiałe przy takich układach tanecznych. I "Nobody knows me". Ale znów "American Life", "Material Girl" (heh, jak Madonna wychodzi z tą gitarą to mam od razu chore skojarzenia z... Marylą Rodowicz :wariat: ), czy "Like a Prayer" - na żywo.

I nie ma co porównywać HIStory World Tour do ostatniej trasy Madonny, sądzę. Osiem lat robi swoje. Chociaż pewnie takie show po części i w 1996 r. mógł zrobić Michael.

A dokument już mam od dłuższego czasu - na razie obejrzałem tylko świetne fragmenty z tras koncertowych. Zaraz będę mieć ferie, to może znajdę czas na obejrzenie ;]
Awatar użytkownika
bWWd

Post autor: bWWd »

Madonna miala byc gwiazda jednej piosenki o czym swiadczy jej pierwszy singiel i pseudonim , dzisiaj juz sie wypalila i w radiu mozna uslyszec jak wstretnie podkradla podklad melodyjny z piosenki zespolu ABBA.
Kiedys nagrywala lepsze utwory.Dynamiczniejsze i latwiejsze do sluchania , mniej krzyczala.
ODPOWIEDZ