Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Joanna_P pisze:hmmm jakiej używał męskiej perfumy??:)

może ktoś z was wie?:)
Trzeba czytac i słuchać La Toi ;) Tom Ford to były perfumy jakich używał potwierdził to też jakiś przyjaciel ale i Jeremine !

A ja mam takie pytanie czy wiecie jak nazywa się ten przyjaciel co MJ na PHM "tańczy" w aucie w Miami a ten gość to kręci ?? Jest też na zdjęciach z Acapulco i na wielu forach z Malnikami !! Bo ten gość jest na festiwalu Camerimage w Łodzi właśnie w TV go widzialam no i nie podali jak sie nazywa on ma coś z filmami wspólnego bo go MJ odwiedzał na planie RED DRAGON ?!?!?!
Obrazek

Twitter @Malwi27
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

jest reżyserem Brett Ratner. Proszę bardzo:
http://www.filmweb.pl/o10447/Brett+Ratner
swoją drogą to robi bardzo dobre filmy. Większość z nich widziałam.
Przewodniczył Jury Konkursu Filmów Fabularnych 15. Międzynarodowego Festiwalu Sztuki Autorów Zdjęć Filmowych Plus Camerimage 2007 w Łodzi.
Może teraz też będzie zasiadał w jury.
Ostatnio zmieniony czw, 03 gru 2009, 14:46 przez Justine1304, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_xxx

Post autor: Kasia_xxx »

Justine1304 pisze:A wiecie może ile chrześniaków miał Michael i kto nim był?
Wiem, że Michael Gibb, Nicole Richie, córka jednego ze znajomych chyba miała na nazwisko Malnik...
Ktoś wie więcej?
Nie wiem ilu chrzesniakow mial Michael, ale Michael Gibb to syn Barry'ego Gibba z Bee Gees, a Nicole Riichie - kazdy wie:-) Polecam www.barrygibb.com - tam jest wspomnienie Barry'ego o Michaelu i naprawde swietne zdjecia, m.in. MJ z dziecmi Barry'ego!
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Szczerze mówiąc dziwnie bym się czuła wiedząc absolutnie wszystko o MJ...
Chciałabym wiedzieć dlaczego np. album Bad nazywa się Bad, a nie np. Man in the mirror.
Ktoś wie jak zostały wybrane nazywy albumów?
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Wydaje mi się, że nazwa albumu miała odzwierciedlać zmianę wizerunku Michaela tego z Trhillera (ze słodkiego chłopca w niegrzecznego) w bardziej "drapieżny" i zdecydowany.
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
MJwroc

Też o tym pomyślałam...
A nazwy innych albumów?
:happy:
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

MJwroc pisze:Też o tym pomyślałam...
A nazwy innych albumów?
:happy:
Invincible...niezwyciężony...pewnie chodziło o to, że Michael się nie poddał, mimo tego co media próbowały z nim zrobić np. w 1993.
History...wiadomo, przekrój muzyczny przez ileś lat na scenie...podsumowanie muzycznej kariery....
Dangerous...czyli niebezpieczeństwo...hm...dowolna interpretacja. Ale to był 1992/93...czyli pierwsze oskarżenia o molestowanie....pierwsze próby wyjścia z nałogu...zewsząd otaczało go niebezpieczeństwo :-/
Bad...faktycznie....przeobrażenie, ze grzecznego chłopca w dorosłego, złego faceta....zmiana wizerunku.
Od grzecznego chłopca...do słodkiego zawadiaki.
Thriller...czyli kompletna rewolucja....coś co zaskakuje, mrozi krew w żyłach..
Off the wall...przełom....absolutne wyjście poza mur....poza wytyczone ramy.
Forever Michael....nie trzeba tłumaczyć.
Music and me....chyba jasne...muzyka i Michael to jedność.
Ben..orzyjaciel-szczur :-)
Got to be there...absolutny początek..."musi tam być"....musi zaznaczyć swoja obecność...
To taka moja wolna interpetacja :mj:
1958 - forever...
Awatar użytkownika
TabloidJunkie92

Post autor: TabloidJunkie92 »

Ja mam pytanie co do ostatecznej wiary Michael'a.Umarl bedzac Swiadkiem Jehowy czy juz jako wyznawca Islamu.Czy tez innej wiary...Ma ktos wiedze na ten temat?
Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

Niestety nie mam pojęcia.
Z tego co wiem Michael zerwał ze Świadkami Jehowy ok. 1985r. , mimo tego nadal wierzył w boga... taki teizm-czyli wiara w samo istnienie boga.
A o Islamie to chyba tylko pogłoski. Nie wiem dokładnie.
buziaczek pisze:
MJwroc pisze: Dangerous...czyli niebezpieczeństwo...hm...dowolna interpretacja. Ale to był 1992/93...czyli pierwsze oskarżenia o molestowanie....pierwsze próby wyjścia z nałogu...zewsząd otaczało go niebezpieczeństwo :-/ :mj:
Ok, History i Invincible- to oczywiste.
Ale Dangerous było nagrane zanim MJ został oskarżony o molestowanie!
Był w Tajlandii w trakcie trasy koncertowej, gdy dowiedział się o oskarżeniu, dlatego odwołał część(lub wszystkie?) koncertów.

W takim razie- skąd nazwa "Dangerous"?
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Nazwa odnosząca się do jednej z piosenek na płycie. A czemu na tytuł wybrał akurat tą? Hmm, może żeby np. przyciągnąć? Zainteresować. Ludzie na pewno chcieli dowiedzieć się, co jest tak "niebiezpieczne" na tym krążku, a przez to chcieli ją mieć w swoim posiadaniu. ;-)
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
KLA12

Post autor: KLA12 »

nie wiem czy wiecie ale chyba jedynym słowem wypowiedzianym przez Michaela po polsku było DZIĘKUJĘ:)
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

KLA12 pisze:nie wiem czy wiecie ale chyba jedynym słowem wypowiedzianym przez Michaela po polsku było DZIĘKUJĘ:)
Wybacz, ale MJ nigdy nie wypowiedział po polsku DZIĘKUJĘ. Natomiast w sierpniu 1993r na scenie w Sopocie to słowo wypowiedziała Jego siostra La Toya.
KLA12 pisze:ponoć powiedział tak na koncercie w bemowie
Gdyby tak było, to pewnie wielu ludzi, obecnych na koncercie, byłoby świadkami i pamiętaliby o tym, że tak powiedział. Nikt tego nie uwiecznił na taśmie. A z publicznych nagrań w polskiej TV MJ nigdy po polsku się nie wysłowił, nawet jak wystąpił dla Teleexpressu z Marcinem Święcickim. ;)
Ostatnio zmieniony ndz, 06 gru 2009, 11:55 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
KLA12

Post autor: KLA12 »

tak mnie zastanawia dlaczego podczas pogrzebu jego trumna była zamknięta??? :-/
"Dziękuję wszystkim ludziom na świecie,
którzy są zawsze
o dziesięć procent życzliwsi,
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
toczy się życie na świecie. "
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Ile wtedy minęło od jego śmieci? 2 tygodnie? Wyobraźcie sobie jak musiało wyglądać jego ciało. I tak za długo je męczyli.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wasilewski

Post autor: Wasilewski »

Nie tlyko Jacksona. Wszystko zależy od rodziny, zwyczajów etc. Poza tym to nie był pogrzeb, pogrzeb był parę tygodni później.
ODPOWIEDZ