Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
kaem pisze:Amazon.uk- jeżeli chodzi o sklep, to nie ma problemu ze sprowadzaniem rzeczy do PL
a co podatkiem VAT ?? z konta nie są pobierane jakieś dodatkowe opłaty, tak jak w przypadku przelewów zagranicznych(przewalutowanie) ? czy poprostu płaci się kartą, tak jak było w przypadku biletów na TII w O2 ?
Ja biorę pod uwagę zakupy tylko nowych rzeczy...
Masz te informację z własnego doświadczenia, kupowałeś coś ??
to przy okazji powiedzcie mi, czy do kupowania na tych amazonach konieczna karta kredytowa jest czy można przelewem z konta walutowego płacić? (czytałam tam, że niby tak, ale przy rejestracji i tak się o nr karty pytają;> Dziękuję.
Abe, po prostu płaci się kartą. Przesyłka kosztuje dokładnie przy jednej płycie £4.37. Jeżeli kupujesz więcej, nie wzrasta dwukrotnie, ale mniej. Oczywiście pod warunkiem, ze kupujesz od sklepu, nie użytkownika, bo- przypominam, amazon to też komis na zasadzie allegro. Czasem też kupuję od użytkowników, wysyłając na adres kolegi w Irlandii.
Wystarczy karta zwykła, bankomatowa, nie musi być kredytowa.
Tak, kupowałem. Ostatnio kolędy Tori Amos z dodatkowym DVD. Wyszło taniej, niż w polskim sklepie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
kaem pisze:Wystarczy karta zwykła, bankomatowa, nie musi być kredytowa.
Tego nie jestem taka pewna, choć może jako częsty użytkownik amazona wiesz o tym więcej. W ciągu wakacji próbowałam zakupić coś z tej strony własnie przy użyciu karty bankomatowej i po wielu nieudanych próbach zaniechałam tam zakupu, buląc za te książki dwa razy więcej w Empiku
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.' Lew Tołstoj
Mnie na amazonie udaje się zwykłą kartą bankomatową- a kupuję tam od dość dawna, ale to może też kwestia banku. Kredytowe w tej kwestii rzeczywiście są mniej zawodne.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Mam parę pytań, które nurtują mnie od jakiegoś czasu:
Parę miesięcy temu (chyba na stacji Viva Polska) widziałam teledysk do "Wanna Be Startin' Somethin' 2008" z Akonem. Macie jakieś informacje o tym teledysku (jest nieoficjalny?)? Czy w takim razie powstał jakiś teledysk do "The Girl Is Mine 2008" (ft. will.i.am)? Bo przecież z Thrillera 25 wydano dwa single - "WBSS 2008" i "TGIM 2008"...
Czy "Got the Hots" został wydany oficjalnie tylko w Japonii na Thriller 25?
Czy "For All Time" to odrzut z sesji do Thrillera czy do Dangerous?
Czy ktoś zamówił The Collection? Wszędzie pisze, że wydane w tej kolekcji Off the Wall, Bad i Dangerous to Special Editions. A przecież Thriller też miał swoją specjalną edycję z 2001 r. Dlaczego jej nie zawarto w The Collection?
Chciałam sobie na święta zafundować prezent ( A CO! ) w postaci DVD Dangerous Short Films - wobec powyżego chciałabym zapytać co dokładnie jest na tej DVD i jakie wasze wrażenia - bo to czy warto to nie pytam, myślę że wszystko warto co Majkelowe.
Jakie jeszcze polecacie DVD ? oczywiście chodzi mi o wydane oficjalnie i dostępne na polskim rynku prócz Moowalkera i Bukaresztu?
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Widzę, że mój post nie został zauważony, więc go ponawiam ;):
Aryune pisze:Mam parę pytań, które nurtują mnie od jakiegoś czasu:
Parę miesięcy temu (chyba na stacji Viva Polska) widziałam teledysk do "Wanna Be Startin' Somethin' 2008" z Akonem. Macie jakieś informacje o tym teledysku (jest nieoficjalny?)? Czy w takim razie powstał jakiś teledysk do "The Girl Is Mine 2008" (ft. will.i.am)? Bo przecież z Thrillera 25 wydano dwa single - "WBSS 2008" i "TGIM 2008"...
Czy "Got the Hots" został wydany oficjalnie tylko w Japonii na Thriller 25?
Czy "For All Time" to odrzut z sesji do Thrillera czy do Dangerous?
Czy ktoś zamówił The Collection? Wszędzie pisze, że wydane w tej kolekcji Off the Wall, Bad i Dangerous to Special Editions. A przecież Thriller też miał swoją specjalną edycję z 2001 r. Dlaczego jej nie zawarto w The Collection?
Aryune pisze:[*] Parę miesięcy temu (chyba na stacji Viva Polska) widziałam teledysk do "Wanna Be Startin' Somethin' 2008" z Akonem. Macie jakieś informacje o tym teledysku (jest nieoficjalny?)? Czy w takim razie powstał jakiś teledysk do "The Girl Is Mine 2008" (ft. will.i.am)? Bo przecież z Thrillera 25 wydano dwa single - "WBSS 2008" i "TGIM 2008"...
Teledysk oficjalnie promował w TV singiel "WBSS". Do "TGIM" nie powstał teledysk.
Aryune pisze:[*] Czy "Got the Hots" został wydany oficjalnie tylko w Japonii na Thriller 25?
Tak.
Aryune pisze:[*] Czy "For All Time" to odrzut z sesji do Thrillera czy do Dangerous?
Do Dangerous, powstała w 89 roku.
Xicor pisze:Czy wiadomo coś o nowym albumie ? Czy są jakieś informacje ?
chciałabym się czegoś dowiedzić na temat DVD We Are The World ''panujaca tam atmosfera''....najpierw szukałam w forumowej opcji ''szukaj'' ale wyskoczyło AŻ ponad 68 wyników .
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?