Come Together

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Speed Demon

Post by Speed Demon »

Wykonanie Beatlesów to tak jak wszystko co wykonywali - nieosiągalny szczyt. Melodyjna (!) perkusja Ringo, iście lennonowski nieprzetłumaczalny tekst, groove uzyskany za pomocą bardzo prostej partii perkusji, riff basowy (i to w latach 60.), do tego oszczęde solo, gdzie wszystko jest na miejscu i klawisze nieco psychodeliczne, o umyślnie rozstrojonym brzmieniu. U MJa liczy się bit i jego wokal, nie ważne jest instrumentarium i na pewno jego "CT" nie poszło do przodu w stosunku do lennonowskiego. Jest oczywiście rewelacyjne.
Tomo128

Post by Tomo128 »

Polecam naprawdę zremasterowaną wersję ,,Come Together" z najnowszej edycji ,,Abbey Road" z 09.09.2009. Słychać precyzję i wykonanie w każdym calu.
Tomo128
Image
Kamila

Post by Kamila »

Dla mnie MJ wersja jest najlepsza jak zawsze perfekcjonizm w kazdym calu i ten bit niedoscigniony w polaczeniu z jego feelingiem ...............
KKI
shamona

Post by shamona »

Czy może ktoś zinterpretować tekst tej piosenki ? Nie przetłumaczyc dosłownie, tylko według Was, co Lennon miał na myśli ?
Julia94

Post by Julia94 »

"Come Together" w wykonaniu Beatlesów to mistrzostwo nie do pobicia, jeden z lepszych utworów jakie miałam okazje usłyszeć. Wielu wielkich artystów wykonywało ten utwór w tym MJ, ale to nie jest to. W oryginale słychać to nie do podrobienia gitarowe brzmienie i tę magię. Wersja Michaela jest po prostu inna i zdecydowanie mniej mi się podoba od oryginału.

Ale muszę przyznać, że wersje w wykonaniu Aerosmith, jak i Tiny Turner są całkiem niezłe. Naprawdę podobają mi się.
Post Reply