Gdybym mógł/mogła cofnąć czas...

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Gdybym mogła cofnąc czas to przede wszystkim:

Nie powiedziałabym tylu przykrych słów które się nazbierały przez te 20 lat ludziom którym kocham czyli przede wszystkim rodzinie.
Niby przeprosiłam ale... no właśnie.
Dzięki temu się bardziej pilnuje ;p
Awatar użytkownika
Dunk

Post autor: Dunk »

Gdybym mogła to :
-Wcześniej zapisałabym się na zajęcia plastyczne i taneczne .
-Nie rezygnowałabym tak szybko z różnych zajęć .
-Wcześniej zaczełabym się uczyć języków obcych .
To chyba wszystko , ale jestem jeszcze "młoda" więc dużo przede mną .
Obrazek
Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

Gdybym mogła cofnąc czas nie zmieniłabym absolutnie niczego. miałam kilka ciężkich przeżyc w życiu i często nie było mi łatwo, ale to dzięki tym wydarzeniom jestem dziś tym kim jestem i jestem z tego całkiem zadowolona. kto wie dokąd zawiodła by mnie zmiana jednej maleńkiej rzeczy w przeszłości ;-) w ogóle to wychodzę z założenia, że wszystko ma swój cel, nawet najdrobniejsza rzecz. nawet złe wydarzenia są potrzebne.
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Na pewno byłabym mniej nieśmiała i podejrzliwa wobec rówieśników będąc w liceum. Jako dziecko miałam problemy z zaklimatyzowaniem się w gronie rówieśniczym (kilka czynników się na to złożyło) i ze starymi lękami poszłam do L.O. Nie było źle, ale gdybym już ich nie miała, na pewno miałabym więcej znajomych (i nie tylko). Ale nauczyłam się na błędach i nie wiem, że już ich nie powtórzę.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

Baby Jane pisze:Gdybym mogła cofnąc czas nie zmieniłabym absolutnie niczego. miałam kilka ciężkich przeżyc w życiu i często nie było mi łatwo, ale to dzięki tym wydarzeniom jestem dziś tym kim jestem i jestem z tego całkiem zadowolona. kto wie dokąd zawiodła by mnie zmiana jednej maleńkiej rzeczy w przeszłości ;-) w ogóle to wychodzę z założenia, że wszystko ma swój cel, nawet najdrobniejsza rzecz. nawet złe wydarzenia są potrzebne.
Uważam dokładnie tak samo. Ja bym niczego nie zmieniała w moim życiu(no może tylko tyle że, chociaż kilka lat wcześniej zainteresowałabym sie tworczością Michaela i nim samym).
Nie było zawsze kolorowo, a nawet powiedziałabym że było czarno biało. Spotkałam wielu negatywnych ludzi, doświadczyłam wielu przykrości, ale to dzięki nim jestem taka jaka jestem i dzięki temu postrzegam świat inaczej, zauważam rzeczy które wcześniej były mi obojętne(przyczynił sie do tego także w dużym stopniu Michael :)). Wiem jak sie zachować kiedy ktoś znajdzie się w sytuacji, w której ja sie kiedyś znalazłam, wtedy czuje, że moge mu pomóc i to jest fajne :D :). I to wszystko świadczy o tym, że życie powinno być takie jakie jest i lepiej sie nie cofać w przeszłość, bo tylko by sie wszystko pokopało :P
Jeszcze jakieś dwa lata temu chciałabym zmieniać prawie wszystko, ale NA SZCZĘŚCIE się nie dało :)
Awatar użytkownika
Dżeksonowa xd

Post autor: Dżeksonowa xd »

-zaczęłabym wcześniej słuchać Majkela.

-I też zaczęłabym w wieku..hmm..5 lat chodzić do szkoły baletowej.
Normalnie tak chciałabym tańczyć..ale teraz wiadomo,że jak ani rozciągnięta nie jestem,ani nic to nie będzie to samo.
Ale towarzyski czy nowoczesny mnie nie rajcuje więc. ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
angelamw

Post autor: angelamw »

Gdybym mogła cofnąć czas..hmmm chciałabym zmienić tylko jedna rzecz.. wtedy tak strasznie pokłóciłam się z bratem i cała rodziną.. to było już tak dawno i będę to pamiętać do końca życia.
A tak pozatym to nie chciałabym nic zmienić w swoim życiu, jest mi dobrze tak jak jest
Baby Jane pisze:Gdybym mogła cofnąc czas nie zmieniłabym absolutnie niczego. miałam kilka ciężkich przeżyc w życiu i często nie było mi łatwo, ale to dzięki tym wydarzeniom jestem dziś tym kim jestem i jestem z tego całkiem zadowolona. kto wie dokąd zawiodła by mnie zmiana jednej maleńkiej rzeczy w przeszłości w ogóle to wychodzę z założenia, że wszystko ma swój cel, nawet najdrobniejsza rzecz. nawet złe wydarzenia są potrzebne.
i absolutnie się z tym zgadzam w 100%
Obrazek
Whatever Happens, Don't Let Go Of My Hand...
Awatar użytkownika
Saszka

Post autor: Saszka »

Gdybym mogła cofnąć czas w żadnym wypadku nie zdecydowałabym się na mój przyszły zawód -fryzjer- i zapisała bym sie do szkoły plastycznej..
Awatar użytkownika
adi82

Post autor: adi82 »

Tym co mysla i sie zastanawiaja na postawionym wyzej pytaniem ;) " Co by bylo gdyby " dedykuje taki utwor http://www.tekstowo.pl/piosenka,pink_floyd,time.html
Co ja mam powiedziec? Majac tyle wiosen? Czuje sie jakbym czytal tu nie jednego 50 latka.
Ale musze przyznac ze tez mialem takie marzenia (male confession nenene), tylko bedac mlodszym pewnie jeszcze nie wpadlem na pomysl ze zamiast marzyc - po prostu zaczac to zmieniac. ;))
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

"Gdybym wiedziała ,że się przewrócę - pewnie bym usiadła."

Wszystko ...
Widzisz ... życie to ja i ty .
moon_song

Post autor: moon_song »

Jagi0012 pisze:"Gdybym wiedziała ,że się przewrócę - pewnie bym usiadła."

Wszystko ...
Zawsze możesz trafić na felerne krzesło ;-)
Co ma być to i tak będzie, ale...
są dwie rzeczy, których okropnie żałuję:

1. Prawie 20 lat temu przestałam śpiewać. Mówią, że narząd nie używany zanika ;-) I chyba struny głosowe też, a na pewno kurczą się w jakiś sposób. Nie jestem już w stanie powrócić formą do tego co było.

2. Nie pojechałam na Bemowo choć bardzo chciałam. Moje dziecko miało wtedy 16 miesięcy, a ja do Warszawy 500 km. Dziś kiedy się przekomarzamy mówię córce, że to przez Ciebie nie byłam ;-) A Ona mi odpowiada - trzeba było jechać i mnie zabrać. Przecież taka fajna byłam. Może Michael wziąłby mnie na ręce i miałabym przynajmniej pamiątkowe zdjęcie nenene

Ot i nie opłaca się poświęcać glupija
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Dama Kameliowa pisze: coś przedtem powiedziałam, no nie
Nikt Ci Olu nie powiedział, że ja Cię słucham :smiech:
Obrazek
BettyBlue1982

Post autor: BettyBlue1982 »

bym oddała wszystko i zrobiłabym wszystko za wehikuł czasu do roku 1988 żebym mogła towarzyszyć Michaelowi na każdym kroku aż do końca :surrender: :surrender: :surrender:
Wiem ze to brzmi nienormalnie ale prawie codziennie o tym myślę :surrender:
powinnam się leczyć...
Natomiast raczej nie zmieniłabym mojego przeszłego życia bo jak ktoś wyżej napisał nasze przeżycia są wyjątkowe, uczymy się na swoich błędach żeby potem ich nie powtórzyć i żeby być lepszym człowiekiem...
"Możesz być, czymkolwiek chcesz
Po prostu przemień się w to czym myślisz, że zawsze mogłeś tym być
bądź wolny ze swoim tempem, bądź wolny,
Zrzeknij się swego ego - bądź wolny, bądź sobą!"

I love you MJ :*...
Awatar użytkownika
Justus

Post autor: Justus »

Ja chciałabym cofnąć czas przede wszystkim z 2 powodów:
-bardzo bym chciała zobaczyć Michaela,móc go przytulić,pobyć chociaż chwilkę :surrender:
-zawsze też marzyłam o tym by zobaczyć Jana Pawła II niestety nigdy mi się to nie udało...Był tak wielkim człowiekiem,że każdy o tym marzył i ja też,ale teraz jest za późno :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
Agni

Post autor: Agni »

Co bym zmieniła w swoim życiu... Na pewno nie powiedziałabym paru przykrych słów... trochę więcej niż paru. Nic więcej nie chciałabym zmienić. I nie żałuję tego, co robiłam, robię, chociaż nie zawsze wychodzi mi to na dobre, ale, jak wspomniała BettyBlue1982,uczymy się na swoich błędach, żeby ich potem nie powtórzyć...
Last

Minun sydämeni kuuluu Suomelle.
Obrazek
ODPOWIEDZ