MJ DVD - najlepszy koncert

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

PsychoButcher

Post by PsychoButcher »

Witam. Buszując po Allegro.pl z nadzieją na znalezienie czegoś interesującego natknąłem się na takie koncerty :

http://photos02.allegroimg.pl/photos/or ... /848335548
http://photos05.allegroimg.pl/photos/or ... 7/85145877
http://photos03.allegroimg.pl/photos/or ... /847248726

Wie ktoś czy któryś z nich to oryginalne wydawnictwo, a nie piraty nagrane na płytę z wydrukowaną okładką ? Proszę o pomoc. :mj:
I'm gonna make a change, for once in my life...
Mandey

Post by Mandey »

PsychoButcher wrote:a nie piraty nagrane na płytę z wydrukowaną okładką ?
Takie właśnie są te wydawnictwa. W skrócie mówiąc... Bootlegi.
Ładnie może to zrobione jest ale to nie są oficjale.
Jedyny oficjalny koncert MJ to z trasy promującej album Dangerous, który zagrał w Bukareszcie.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
PsychoButcher

Post by PsychoButcher »

Dzięki, ale warto je kupować czy nie ? Tak na marginesie to szkoda że tylko jeden koncert został wydany na DVD.
anialim

Post by anialim »

PsychoButcher wrote:Dzięki, ale warto je kupować czy nie ?
W sumie warto. Jeszcze zależy, za ile. W Saturnie "One night in Japan" za jakieś 42-45zł jest, nie wiem, ile sobie życzą na allegro.
Jakościowo koncert jest... jak telewizja w latach 80-tych, znacznie odbiega choćby od Bukaresztu. Ale za to cały koncert jest live, a Bad to w ogóle klasyka, więc czy ściągniesz czy kupisz - naprawdę warto mieć:)
PsychoButcher

Post by PsychoButcher »

Dzięki, bo właśnie zastanawiałem się czy warto, bo kolekcjonuję tylko oryginalne żeczy.
pushu

Post by pushu »

Jeśli interesują Cię tylko oryginały to oczywiście że nie warto kupować tych koncertów na allegro(z wyjątkiem Live in Bucharest) bo to nie są oryginalne wydawnictwa-MJ nic nie ma z tego że to kupiłeś, zasilasz jedynie konto gościa z allegro który to wydawnictwo ściągnął z netu(może nawet z MJPT forum) i wydrukował okładkę.Oczywiście wszystkie koncerty to pozycja obowiązkowa dla fana dlatego może lepiej samemu ściągnąć za darmo a nie dawać zarabiać ludziom żerującym na MJ.
Do$ka

Post by Do$ka »

Akurat jakościowo One Night In Japan jest dużo gorsze, niż to co można ściągnąć z sieci, także osobiście odradzałabym
Nie żebym tutaj robiła reklamę innemu forum, ale MJJCommunity jak chodzi o multimedia to studnia bez dna. W tym i znajdzie się Yokohama, naprawdę w dużo lepszej jakości niż 'sklepowa' ;-)
Image

One sweet night I knew I would see
A stranger who'd be my friend
http://www.mjshouse.com/~pateli/index.htm
mjb81

Post by mjb81 »

Faktycznie BAD in Japan zakupione od allegrowicza nie był dobrym pomysłem... Wydrukowana okładka, jakość masakryczna no i 50 zł.... :surrender:

Ale co tam... Bezcennych jest za to kilka spostrzeżeń dzięki temu..
Wszyscy - jak to w latach 80 tych wygladali mega obciachowo!! Tylko Michael nie.. Jak on to robił??????
Ta Japonka pod sceną(tu akurat z klapkami mi sie skojarzyła), stała obok Mja - !on wziął ja za rekę, przytulił, pocałował! A ona ?! na twarzy miała wypisane: wstydzę się... chce do mamy... Nie dziwię sie, że szybko na scene zawrócił. To lesbijka musiała być. ;-)

Ale Majkel jak zwykle bezbłędny. :calus:
Polecam z całego serca Bukareszt.

Aha... i jakby ktoś mi podpowiedziec mógł... Jaki to koncert, z którego wzięte zostały zdjecia do teledysku Another Part of me???????
Post Reply