Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Just Good Friends okazało się na tyle słabe, że jako jedyne z Bad nie było singlem. Teraz Get It okazało się na tyle słabe, że nawet słodkie What More Can I Give uważane jest w opinii forumowiczów za coś lepszego. Zgrozo. Zgrozo!
#25 - I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
#24 - Hold My Hand (& Akon)
#23 - Why (& 3T)
#22 - We Be Ballin' (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
#21 - Night Time Lover (& La Toya Jackson)
#21 - Don't Let A Woman (& Joe King Carrasco)
#19 - When We Grow Up (& Roberta Flack)
#18 - State Of Shock (& Freddie Mercury)
#17 - Just Friends (& Carol Bayer Sager)
#16 - Fly Away (& Rebbie Jackson)
#16 - To Satisfy You (& Bryan Loren)
#14 - Who's Right Who's Wrong (& Kenny Loggins)
#13 - The Man (& Paul McCartney)
#12 - Save Me (& Dave Mason)
#11 - This Is It (& The Jacksons)
#10 - Get It (& Stevie Wonder) - 7 głosów
Zanotowano też po 2 głosy na What More Can I Give i Ease On Down The Road. O jednogłosowcach nie wspominam! Jowita dalej jest więc pewnie porwana. Chyba, że znajdzie się rycerz albo inny krótki tytuł do eliminacji.
TURA II / RUNDA VIII
Niech odpadnie 1 piosenka. Do piątku, godzina 1.
Ease on down the road (& Diana Ross)
Eaten Alive (& Diana Ross)
Gangsta (& Temperamental)
Say Say Say (& Paul McCartney)
Somebody's Watching Me (& Rockwell)
Tell Me I'm Not Dreamin' (& Jermaine Jackson)
We Are The World (USA For Africa)
What More Can I Give (United We Stand)
Whatzupwitu (& Eddie Murphy)
U mnie bez zmian - What More Can I Give. Celine głos ma jak dzwon, Justin nagrał świetny album, Shakira fajnie rusza tym i owym, ale co z tego, co z tego, skoro nie potrafię tego na serio, a to hołd na poważnie ma być! Poza tym, bo Michaelowi spadł pasek. Od słodyczy się przeciążyło. Temu Miśku.
#25 - I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
#24 - Hold My Hand (& Akon)
#23 - Why (& 3T)
#22 - We Be Ballin' (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
#21 - Night Time Lover (& La Toya Jackson)
#21 - Don't Let A Woman (& Joe King Carrasco)
#19 - When We Grow Up (& Roberta Flack)
#18 - State Of Shock (& Freddie Mercury)
#17 - Just Friends (& Carol Bayer Sager)
#16 - Fly Away (& Rebbie Jackson)
#16 - To Satisfy You (& Bryan Loren)
#14 - Who's Right Who's Wrong (& Kenny Loggins)
#13 - The Man (& Paul McCartney)
#12 - Save Me (& Dave Mason)
#11 - This Is It (& The Jacksons)
#10 - Get It (& Stevie Wonder) - 7 głosów
Zanotowano też po 2 głosy na What More Can I Give i Ease On Down The Road. O jednogłosowcach nie wspominam! Jowita dalej jest więc pewnie porwana. Chyba, że znajdzie się rycerz albo inny krótki tytuł do eliminacji.
TURA II / RUNDA VIII
Niech odpadnie 1 piosenka. Do piątku, godzina 1.
Ease on down the road (& Diana Ross)
Eaten Alive (& Diana Ross)
Gangsta (& Temperamental)
Say Say Say (& Paul McCartney)
Somebody's Watching Me (& Rockwell)
Tell Me I'm Not Dreamin' (& Jermaine Jackson)
We Are The World (USA For Africa)
What More Can I Give (United We Stand)
Whatzupwitu (& Eddie Murphy)
U mnie bez zmian - What More Can I Give. Celine głos ma jak dzwon, Justin nagrał świetny album, Shakira fajnie rusza tym i owym, ale co z tego, co z tego, skoro nie potrafię tego na serio, a to hołd na poważnie ma być! Poza tym, bo Michaelowi spadł pasek. Od słodyczy się przeciążyło. Temu Miśku.
Co by nie mówić o "WMCIG" - Michael daje tu głos: "We should give over and over again" w bridge'u i "oh my god oh my god" w refrenach wystrzelają Michaela w kosmos na tle współzapiewaczy. A że słodko do sześcianu - no cóż, Temu Miśku się to zdarza kilka razy na płytę, więc między płytami tym większa na to szansa - po prostu Michael Jackson z całym dobrodziejstwem inwentarza - take it or leave it. Czasem nie pojmuję malkontencenia nad słodkością Michaelowych kompozycji - no takiegoście se ludzie "idola" wybrali...
Ease On Down The Road.
Ease On Down The Road.
- PsychoButcher
Whatzupwitu. Cały urok w tym utworze polega na dystansie go wykonujących do samych siebie. Eddie żartuje sobie z Michaela, Michael puszcza oko do Eddiego. A piosenka prosta jak budowa cepa. I nie w prostocie urok, a w owym poczuciu humoru. Obiektywnie Whatzupwitu teraz powinno odpaść, skoro Get It odpadło, a to ta sama bajka, a ze Stevie'm jest humoru jeszcze mniej, tylko więcej charyzmy. Zatem argumenty pozamuzyczne... Mówiłem, że ta sama bajka.
Co do momentów w WMCIG- słuchajcie Maverick. Ale na marudzenie o słodkie uchylam embargo.
Ease On Down... Nie za wcześnie o 1-2 rundy? Aż chce się napisać o tym w temacie pod spodem. The Wiz w ogóle jest pomijane przez fanów i to jest po prostu skandal. No naprawdę.
Co do momentów w WMCIG- słuchajcie Maverick. Ale na marudzenie o słodkie uchylam embargo.
Ease On Down... Nie za wcześnie o 1-2 rundy? Aż chce się napisać o tym w temacie pod spodem. The Wiz w ogóle jest pomijane przez fanów i to jest po prostu skandal. No naprawdę.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- lazygoldfish
What More I Can Give zbyt cukierkowate to, no i te gwiazdy... brakuje mi tu takiego pazura jak w We Are The World brakuje mi tu Tiny Turner, Diany Ross, Bruce'a Springsteena ...itd... w ogóle powinien zebrać jeszcze raz wszystkich wykonawców z tej piosenki, która jest przecież ikoną piosenek charytatywnych, jestem pewien, że z tym dawnym składem odniósłby znowu sukces a tak niemalże pozostało niezauważone...
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
What more can I give może nie zachwyca zestawem wykonawców, (choć Celine Dion naprawdę się w tym gronie w swoich partiach wyróżnia) to jednak piosenka ma pozytywne przesłanie, co z tego, że proste i naiwne może, to przecież song na cele charytatywne, a w takim o przekaz chodzi.
Ja typuję Whatzupwitu. Bardzo przyjemnie się słucha tego muzycznego żartu, choć jak teraz analizuję tekst tej piosenki, to wcale taki żartobliwy nie jest i też ma przesłanie, tym razem ekologiczno-egzystencjalne bym powiedziała. Nawet chyba bardziej do mnie przemawia, niż WMCIG. Ale w What can I give Miśka jest więcej i tak fajnie dmucha w tle w zwrotkach.
[quote="Pank"]Poza tym, bo Michaelowi spadł pasek.[/
To jest właśnie detal, który przykuwa moją uwagę za każdym razem, gdy oglądam klip z koncertu.
Ja typuję Whatzupwitu. Bardzo przyjemnie się słucha tego muzycznego żartu, choć jak teraz analizuję tekst tej piosenki, to wcale taki żartobliwy nie jest i też ma przesłanie, tym razem ekologiczno-egzystencjalne bym powiedziała. Nawet chyba bardziej do mnie przemawia, niż WMCIG. Ale w What can I give Miśka jest więcej i tak fajnie dmucha w tle w zwrotkach.
[quote="Pank"]Poza tym, bo Michaelowi spadł pasek.[/
To jest właśnie detal, który przykuwa moją uwagę za każdym razem, gdy oglądam klip z koncertu.
Ostatnio zmieniony ndz, 20 gru 2009, 16:07 przez a_gador, łącznie zmieniany 1 raz.