Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
po 20 minutach szukania znalazłam taki fragmencik z ksiazki TM&TM
"Michael was hurt by Marlon's secret union; he thought he and his brother were closer than that. ' We shared all the bad times, but never the good ones'' he complained.
Chodziło o to że Marlon nikomu nie powiedział, że ożenił się z jakąś fanką.
Jak tak teraz jeszcze raz to przeczytałam to to w sumie nie musi świadczyć, że byli najbliżej, a widząc Twoje pytanie ten fragment mi się nasunął na myśl. Może są tu bardziej poinformowani fani to Ci konkretniej odpowiedzą
"Michael was hurt by Marlon's secret union; he thought he and his brother were closer than that. ' We shared all the bad times, but never the good ones'' he complained.
Chodziło o to że Marlon nikomu nie powiedział, że ożenił się z jakąś fanką.
Jak tak teraz jeszcze raz to przeczytałam to to w sumie nie musi świadczyć, że byli najbliżej, a widząc Twoje pytanie ten fragment mi się nasunął na myśl. Może są tu bardziej poinformowani fani to Ci konkretniej odpowiedzą
When will this mystery unfold?
serce pragnie uwierzyć, rozum nie daje na to zgody...
Zdaję się, że chodzi i "The Magic & The Madness" Randy'ego Taraborelli, wyd. 2 wyglada tak:vivi pisze:Ze se tak oftopne : co to za książka?
i krótki forumowy wątek o książce
Czy ktoś może podać mi pewne źródło informacji, że MJ spiewał w playbacku? Bo to, że "słychać i widać" jakoś mnie nie przekonuje. Wiele osób na This is it też sądziło, że MJ śpiewa z playbacku, a on po prostu tak perfekcyjnie to wykonywał. Skąd te informacje?
Tylko nie każcie mi szperać po forum, bo tam są tylko opinie, a nie podane jest źródło ( i to wiarygodne). Wydaje mi się, że po jego śmierci, przy okazji wielu rozpraw nt jego geniuszu znalazłby się niejeden, który wypomniałby Mjowi playback, a jakoś nikt o tym nie wspomina, ani w Polsce ani na świecie. Według mnie z playbacku mogły być tylko partie chórkowe, które na płytach on spiewał (bo nie da się jednocześnie na żywo być chórkiem i solistą, a w studiu się da). Stąd może opinia o playbacku. Wszystkim, którzy upieraja się przy opini, że MJ na koncertach śpiewał z playbacku jeszcze raz polecam This is it. I co wy na to?
Tylko nie każcie mi szperać po forum, bo tam są tylko opinie, a nie podane jest źródło ( i to wiarygodne). Wydaje mi się, że po jego śmierci, przy okazji wielu rozpraw nt jego geniuszu znalazłby się niejeden, który wypomniałby Mjowi playback, a jakoś nikt o tym nie wspomina, ani w Polsce ani na świecie. Według mnie z playbacku mogły być tylko partie chórkowe, które na płytach on spiewał (bo nie da się jednocześnie na żywo być chórkiem i solistą, a w studiu się da). Stąd może opinia o playbacku. Wszystkim, którzy upieraja się przy opini, że MJ na koncertach śpiewał z playbacku jeszcze raz polecam This is it. I co wy na to?
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
- karolinaonair
Michael wiele razy korzystał z playbacku, albo półplaybacku z tego co wiem. Spróbuj tańczyć tak na scenie 2 godziny i śpiewać jednocześnie. Michael czasem po prostu musiał oszczędzać swój głos. Często po prostu jest niemożliwe spiewanie na żywo.
Na this is it wg mnie śpiewał na żywo i był rewelacyjny. REWELACYJNY.
Na this is it wg mnie śpiewał na żywo i był rewelacyjny. REWELACYJNY.
"Kłamstwa biegną sprinty, prawda biegnie maratony" - Michael Jackson
Wg. mnie w np Billie Jean pod podkład było wstawione demo na początku, a IJCSLY było śpiewane na żywo.bj pisze:Czy ktoś może podać mi pewne źródło informacji, że MJ spiewał w playbacku? Bo to, że "słychać i widać" jakoś mnie nie przekonuje. Wiele osób na This is it też sądziło, że MJ śpiewa z playbacku, a on po prostu tak perfekcyjnie to wykonywał. Skąd te informacje?
Ogólnie to zdaje mi się że raz tak raz tak.
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
zobacz sobie koncerty MJ na youtubie,bj pisze:Czy ktoś może podać mi pewne źródło informacji, że MJ śpiewał w playbacku?
ale nie ten który jest wydany oficjalnie z Bukaresztu
czy bootleg 'Bad in Japan'- i sama zobaczysz;)
a niech pewnym źródłem, że MJ śpiewał z playbacku będzie dla Ciebie
Mój mąż który jest zawodowym muzykiem,ok?
Pozdrawiam:)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Według mnie to nic trudnego, za to bardzo efektownego....wydaje mi się że dużym ułatwieniem w tym kroku jest łączenie z sobą kolan co umożliwia utrzymanie równowagi..buty odpowiednie też pewnie ułatwiały bo chroniły przed bólem palców:)Pitrzel pisze:gdy podczas tanca stawał na palcach - to robił to normalnie czy miał jakieś usztywnienia w butach?
Uwierz mi - to nie jest łatwe, boli jak choleraKLA12 pisze:Według mnie to nic trudnego, za to bardzo efektownego....wydaje mi się że dużym ułatwieniem w tym kroku jest łączenie z sobą kolan co umożliwia utrzymanie równowagi..buty odpowiednie też pewnie ułatwiały bo chroniły przed bólem palców:)Pitrzel pisze:gdy podczas tanca stawał na palcach - to robił to normalnie czy miał jakieś usztywnienia w butach?
Co do odpowiednich butów, to właśnie mokasyny mocnych czubów nie mają, tak więc Michaelowi napewno nie chciało by się tak stawać na palcach za każdym razem z wielkim bólem. Napewno miał jakieś wkładki z usztywnieniem czy coś
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Zależy jeszcze, niektóre mokasyny mają taki czubek wygięty trochę do góry co utrudnia stanie na palcach. A Michael głównie to robił na mokasynach ze zwykłym okrągłym czubkiem właśnie ;)) Ogólnie ciężko jest stać na butach z miękkim czubkiem (sory że ciągle powtarzam te jedno słowo) np. w adidasach. Wygodne są np. trampki [chociaż do moonwalka są kiepskie :P] A o mokasynach więcej się nie wypowiadam bo nie tańczę w nich : DPitrzel pisze:Co do odpowiednich butów, to właśnie mokasyny mocnych czubów nie mają
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
-