Sylwester-Polsat: Casting na najlepszego odtwórcę tańca MJ

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
girlfriend

Post autor: girlfriend »

Opis programu: Casting do Konkursu tanecznego na najlepszego naśladowcę Michaela
Jacksona (Konkurs) ma wyłonić osoby, których umiejętności taneczne będą najbardziej
przypominały legendarne ruchy Króla Popu. Każdy z Uczestników ma szansę
zaprezentowania swoich umiejętności przed jury i/lub kamerą, które oceniało będzie
umiejętności każdego z Uczestników Castingu lub/i Konkursu. Grupa 6-10 osób wyłoniona z
Castingu będzie walczyła o Puchar Prezydenta m. st. Warszawy podczas Koncertu
‘‘Sylwestrowa Moc Przebojów’’ dnia 31.12.2009 r. na placu Konstytucji w Warszawie,
którego początek przewidywany jest na godz. 20.00.
Warunkiem udziału w Castingu jest zaakceptowanie poniższych zasad, co zostanie
potwierdzone podpisem osoby dopuszczonej do udziału w Castingu do Konkursu na
karcie zgłoszeniowej (w osobnym załączniku). Uczestnicy castingu powinni zgłosić się
dnia 12.12.2009 r. w szkole „Hakiel - Akademia Tańca” (ul. Broniewskiego 28, 01-771
Warszawa), w celu wzięcia udziału w Castingu. Rejestracja uczestników Castingu
będzie trwać w godz. 10.00-13.00.
Zasady castingu:
1. Uczestnikiem Castingu może być tylko i wyłącznie osoba, która ukończyła 18 lat.
2. Casting odbędzie się dnia 12.12.2009 r. w szkole „Hakiel - Akademia Tańca” (ul.
Broniewskiego 28, 01-771 Warszawa), rejestracja Uczestników Castingu będzie trwać
w godz. 10.00-13.00.
3. Casting jest otwarty zarówno dla amatorów tańca jak i profesjonalistów w tej dziedzinie.
4. W celu potwierdzenia wieku wymaganego przez Organizatora Castingu, kandydat na
uczestnika Castingu ma obowiązek posiadać dowód tożsamości, do którego Organizator
ma prawo wglądu w związku z rejestracją uczestnika Castingu.
5. Uczestnicy Castingu będą tańczyć własne choreografie do muzyki Michaela Jacksona,
przygotowanej przez Organizatora, każdy uczestnik Castingu będzie oceniany
indywidualnie.
6. Uczestnik Castingu będzie proszony przez oceniające jury o zaprezentowanie się z jak
najlepszej strony oraz o udzielnie odpowiedzi na pytania członków jury.
7. Wyniki Castingu zostaną ogłoszone na stronie internetowej www.casting.polsat.pl w
ciągu 7 dni od eliminacji.
8. W drodze Castingu zostanie wyłonione od 6 do 10 osób, które wezmą udział w
Konkursie tanecznym o Puchar Prezydenta m. st. Warszawy, podczas Koncertu
‘‘Sylwestrowa Moc Przebojów’’ dnia 31.12.2009 r. na placu Konstytucji w Warszawie,
który rozpoczyna się od godz. 20.00.
To jest fragment regulaminu castingu i jakoś nie znalazłam tutaj nic o tym, że osoby chcące wziąć udział muszą mieć coś w spodniach glupija glupija . To jest konkurs taneczny, a nie konkurs na najlepiej wypchane spodnie. Wystarczy się trochę otworzyć na ten konkurs. Diana jest świetna i zasłużyła sobie na udział w konkursie. Jestem zaskoczona takimi poglądami. Myślałam, ze w dzisiejszych czasach gdzie szowinizm jest potępiany czegoś takiego nie przeczytam. Nasza kochana Kasia, nasz Majkel Dżekson też jest kobietą. Co Ty na to MacJack50??
Michael [*] Never Can Say You Goodbye :(

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Ojej ludzie napisałem we wcześniejszym poście i zaznaczyłem , że nie jestem szowinistą
Rozumiem , że czegoś takiego nie uwzględnili.Nie ujmuję umiejętności Dianie , Kasi ok może super tańczą .Tę pierwszą widziałem jak tańczy , naprawdę super, ale nie tego szukają zapewne.Jestem pewien na 100 % , że nie wygra Diana.
girlfriend pisze:Opis programu: Casting do Konkursu tanecznego na najlepszego naśladowcę Michaela
Jacksona (Konkurs) ma wyłonić osoby, których umiejętności taneczne będą najbardziej
przypominały legendarne ruchy Króla Popu.
Może i świetnie tańczą , ale jak dla mnie to nonsens , jeżeli Kobieta będzie najlepszym naśladowcom ruchów Mężczyzny .To tak jakbym ja wziął udział w konkursie na naśladowcę panienek z Pussycat Dools i bym wygrał.Czy fajnie by wyglądały ruchu:zginanie się , kocie ruchy , czysto kobiece u faceta ? Myślę , że by wyglądały czystko komicznie i mało intrygujące. Więcej empatii.
PS Co do Kasi - Majkela Dżeksona to sobowtórem może być oczywiście - jeżeli w przebraniu przypomina i to bardzo Michaela to czemu nie , ale to co innego.Przypominam , że ogólnoświatowym sobowtórem Mike'a jest Ernesto Valentino .Nie jest to żadna riposta , żeby nie było.
"Dlatego kobieta też może być w tym dobra. Wiadomo, że żeńskie ruchy są inne niż męskie, ale według mnie to może się odbić tylko na plus na wykonawcy"
No właśnie odpowiedziałaś sobie na pytanie : Bo nie ma tych błyskotliwych , czysto męskich ruchów , nie posiada takiej złości , spontaniczności - jaką miał Mike.Jego ruchy były pewne , 'czuć" było i mike to wykorzystywał , że działał na kobiety , że te gesty mają jakiś podtekst , a kobieta wykonująca takie ruchy nie wygląda zbyt wiarygodnie.Niestety taka jest prawda nie jest to nagonka na kobiety , ale w tym przypadku wiadome jest , że ten konkurs wygra mężczyzna.
Mam nadzieję , że tancerz , bo świetnie tańczy , a co najważneijsze jest Polakiem i jest z naszego forum
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
Natalia-K

Post autor: Natalia-K »

MacJack50 pisze:Ojej ludzie napisałem we wcześniejszym poście i zaznaczyłem , że nie jestem szowinistą
Rozumiem , że czegoś takiego nie uwzględnili.Nie ujmuję umiejętności Dianie , Kasi ok może super tańczą .Tę pierwszą widziałem jak tańczy , naprawdę super, ale nie tego szukają zapewne.Jestem pewien na 100 % , że nie wygra Diana.

(...)

Co do Kasi - Majkela Dżeksona to sobowtórem może być oczywiście - jeżeli w przebraniu przypomina i to bardzo Michaela to czemu nie , ale to co innego.Przypominam , że ogólnoświatowym sobowtórem Mike'a jest Ernesto Valentino .Nie jest to żadna riposta , żeby nie było.
"Dlatego kobieta też może być w tym dobra. Wiadomo, że żeńskie ruchy są inne niż męskie, ale według mnie to może się odbić tylko na plus na wykonawcy"
No właśnie odpowiedziałaś sobie na pytanie : Bo nie ma tych błyskotliwych , czysto męskich ruchów , nie posiada takiej złości , spontaniczności - jaką miał Mike.Jego ruchy były pewne , 'czuć" było i mike to wykorzystywał , że działał na kobiety , że te gesty mają jakiś podtekst , a kobieta wykonująca takie ruchy nie wygląda zbyt interesesująco.
Masz informacje od Polsatu, że nie ma prawa wygrać Diana? A może jesteś jasnowidzem? :smiech:

A odnośnie naszej Kasi, proszę znów żebyś się doedukował ;-)

Twoje wypowiedzi świadczą o tym, że jesteś prawdopodobnie mizoginem (mizogin mężczyzna czujący antypatię do kobiet; por. antyfeminista). Proszę zamilknij, bo Twoje wnioski zaczynają obrażać użytkowników tego forum (patrz: Kasia, Diana).

kaem-> ostrzeżenie. Nie trzeba się zgadzać, ale nie można komuś zabraniać się wypowiadać i wyciągać daleko idące, oceniające kogoś wnioski. Wypowiedź MacJack50 może się nie podobać, ale była Jego opinią i nie była obraźliwa. Twoja tak.

Niestety wypowiedź MacJack50 była według mnie obraźliwa. Ale widzę, że tu ostrzeżenia dostają wszystkie wyraziste osobowości forum toteż dziękuję i pozdrawiam śląc życzenia szczęsliwego Nowego Roku ;-)
Ostatnio zmieniony wt, 29 gru 2009, 16:42 przez Natalia-K, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

Post autor: DJ SCARECROW »

Witajcie!!! Mam informacje od Tancerza...Wszyscy konkursowicze będą tańczyć wspólnie na jednej scenie. Czyli podobnie jak w konkursie na MJowisku... Jemu sie to nie za bardzo podoba, bo nikt nie będzie w stanie poczuć tej niesamowitej atmosfery solowego występu dla dużej rzeczy widzów... Jeden biedak skręcił nogę;/ więc w konkursie wystąpi 8 osób. CO SĄDZICIE O ZBIOROWYM WYSTĘPIE NA SCENIE? -To pytanie od TANCERZA. Pozdro dla Was!!!
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Do dupy! Każdy ma prawo zaprezentować swoje możliwości! To przez ograniczenie czasu antenowego czy jak?
Obrazek
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

W powyższym poście napisalem dlaczego chłopaków jest 6. A odnośnie mojego wyobrażenia konkursu... powiem tak...nie lubię kamer, i to nie tylko dlatego, że sam osobiście się ich boję...ale moim zdaniem kamerzyści nieświadomie niszczą efekt większości występów... nie pokażą przecież możliwości każdego z wykonawców. Co najwyżej po kilka sekund, kamera będzie "skakać" ze sceny na widownię, albo pokazywać wszystkich "w kupie" ;/ Dla porównania MJ kiedy występował, wszystkie kamery skupiały się na nim, a nie zastanawiały kogo pokazać...a czasu poskąpili wybitnie na ten konkurs o0 trudno, jutro się okaże jak to będzie wyglądało...
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

Ja myślałam że każdy osobno będzie tańczył solówkę i wtedy najlepiej jest ocenić kto najlepszy. Niby w grupie raźniej, ale jak ktoś nie ma oporów przed wystąpieniem samemu to nie widzę problemu. Lepsze są w tej sytuacji solówki, w grupie jest gorzej zobaczyć, kto tańczy najlepiej.
Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

Uuuuuu...... to słabo jak wszyscy razem będą tańczyć.. ja pamiętam jak było na MJowisku.. prawdziwe widowisko zaczynało się podczas solowych występów. Wyjątkowo nieprzemyślana sprawa, z całej pracy włożonej w występ zostanie zauważony mały ułamek efektów... Przykro...
DJ SCARECROW pisze:Jeden biedak skręcił nogę;/
zaczyna się likwidowanie konkurencji... nie ładnie.. oj nie ładnie nenene
Tancerz musi na siebie uważać ;-)
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Awatar użytkownika
EternallyLive

Post autor: EternallyLive »

Głupio zrobili, że wszyscy razem. Tak nie da się dobrze ocenić ludzi. Na jednego spojrzą, kiedy akurat coś mu się pomyli, na innego, kiedy będzie mu szło najlepiej...Występ każdego trzeba zobaczyć w całości, tylko wtedy byłoby sprawiedliwie, a przecież nikt nie ma 4 par oczu...
Obrazek
Awatar użytkownika
alison

Post autor: alison »

Nie noooo.
Wiedziałam, że gdzieś będzie haczyk. Przecież muszą dać więcej czasu na polską (przepraszam, ale ja chyba nie lubię rodzimej popowej gromadki. muzycznie, personalnego pkt widzenia nie tykam) szmirkę. Hasło ich sylwestra to przeboje MJ'a ale więcej Go tam nie będzie niż będzie. Tańczący w konkursie to przedstawiciele Mike'a więc trzeba im pokazówkę skrócić, przecież nie warto pokazywać co potrafią. Może występ Ernesto też skrócą?!
O ja łatwowierna glupija
Tell me, just what will I do... cause I just can't stop loving you
Awatar użytkownika
KLA12

Post autor: KLA12 »

ja jestem ciekawa z jakiego powodu ona przyjechała dp Polski :-/ ..ktoś jej wysłał zaproszenie czy coś bo chyba z własnej inicjatywy tu nie przyjechała..w informacjach trochę ją pokazywali i odniosłam wrażenie że chyba nie jest zbyt zadowolona, no ale mogę się mylić.

p.s sorki ale jak tancerza rozpoznać ?bo chce go wypatrzeć na scenie;)
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Może to też jej sposób na promowanie swojej nowej płyty :-/
O której tutaj zapewne nikt nie słyszał (ja przeczytałam w Wikipedii).
Awatar użytkownika
Barex

Post autor: Barex »

A więc, ja niedawno byłem na placu Konstytucji. I już co nieco widziałem.

1. Widziałęm tancerzy (bez tancerza :rocky: ) w hotelu MDM.
2. (niezwiązane z tematem :smiech: ) Obok hotelu widziałem Rolanda Pieczkowskiego.
Ostatnio zmieniony czw, 31 gru 2009, 23:29 przez Barex, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

Właśnie pokazywali próby:D widziałem tancerza, tańczącego do BorW...Wszyscy śmigali razem na scenie ale kamera skupiła się na tancerzu, potem pokazali innego gościa:D
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

Zaczęło się, właśnie oglądam z doskoku. Scena wygląda imponująco. Postarali się w tym "kryzysie" ;-) ... i aż szkoda, że nie mogę tam być, no cóż. Czekam na MJowe hity i na NASZYCH oczywiście. Skoro dziś skazana jestem na siedzenie w domu, to wykorzystam to na trzymanie kciuków, za dobrą zabawę!

Udanej nocy sylwestrowej życzę Wam wszystkim i oby kolejny rok był lepszy od poprzedniego blabla

There's a place in your heart
And I know that it is love
ODPOWIEDZ