Sylwester-Polsat: Casting na najlepszego odtwórcę tańca MJ
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Jessu, jak mi niedobrze po ruskim szampanie.Ogólnie to się wynudziłam na tym polsatowym Sylwetrze, myślałam, że przynajmniej muzyki Michaela będzie ciut więce,j no ale nie da się oczekiwać czegoś lepszego po takich imprezach, a tancerze to i tak żaden z nich nie dorastał Jacksonowi do pięt .
Because I'm bad, I'm bad
Zdecydowanie Michaela było bardzo mało no ale tak jak ktoś wyżej napisał czego się spodziewać?Jeżeli chodzi o występy moim znajomym najbardziej podobał się Tancerz nawet zanim im Go przedstawiłam.
Tancerzu dla społeczności mjpolishteam jesteś NUMBER ONES!!!
Myślę że bardziej sprawiedliwie byłoby gdyby głosowała publiczność np.za pomocą sms.No ale trudno...Zaszedłeś bardzo daleko...GRATULACJE przesyła POZNAŃ_TEAM
Tancerzu dla społeczności mjpolishteam jesteś NUMBER ONES!!!
Myślę że bardziej sprawiedliwie byłoby gdyby głosowała publiczność np.za pomocą sms.No ale trudno...Zaszedłeś bardzo daleko...GRATULACJE przesyła POZNAŃ_TEAM
Nie chciałam wchodzić na forum w nocy, bo w sumie byłam trochę zła. Michał jest genialnym tancerzem, pełnym pasji i ogromnej miłości do Michaela. Kiedy tańczy to tańczy całym sobą, kiedy tańczy, każdy Jego ruch świadczy o fascynacji MJ`em. Gdy Michał tańczy ja mam gęsią skórkę, bo czuje od niego magię Michaela. Nie docenili tego w pełni. Oczywiście 3-cie miejsce to sukces i gratuluję z całego serca. Dla nas jesteś najlepszy, przygotuj się na rozdawanie autografów na kolejnym zlocie hihi No i wydaje mi się, że tym razem będzie potrzebny dla Ciebie czerwony dywan
Diana wyglądała prześlicznie, a o jej tańcu nic nie trzeba mówić, bo to NASZA Diana i wszyscy wiedzieli, ze będzie świetna, Diana nigdy nie zawodzi.
Kacper...hmmm... Oprócz szczupłości i energicznych ruchów nie poczułam od niego Michaelowego ducha.I dlatego jestem ciutkę zła. Na castingach szukając tancerzy mówili: "że jak sie zobaczy takiego człowieka po raz pierwszy to będziesz wiedział czy on ma w sobie Michaela Jacksona". Nie chcę nikogo urazić, ale tylko Tancerz miał w sobie to, o czym mówił Bryndal. Tańczyć energicznie to nie wszystko, trzeba mieć coś więcej.
Michał dla nas jesteś zwycięzcą!! Super, że przeżyłeś taką cudowną przygodę, że podzieliłeś sie swoją pasją z całą Polską.Poznałeś LaToyę...wow!! Mimo, ze czasami zdarzało jej sie gadać głupoty to jednak siostra MJ`a, no i ciocia moich ukochanych Paris, Prince`a i Blanketa. Odwaliłeś kawał porządnej roboty. Chwała Ci za to.
Ps.Mam nadzieję, ze Iwonka nie zamarzła za kulisami. Ale wam zazdroszczę tej wspaniałej przygody. Czekamy na relację!!
Diana wyglądała prześlicznie, a o jej tańcu nic nie trzeba mówić, bo to NASZA Diana i wszyscy wiedzieli, ze będzie świetna, Diana nigdy nie zawodzi.
Kacper...hmmm... Oprócz szczupłości i energicznych ruchów nie poczułam od niego Michaelowego ducha.I dlatego jestem ciutkę zła. Na castingach szukając tancerzy mówili: "że jak sie zobaczy takiego człowieka po raz pierwszy to będziesz wiedział czy on ma w sobie Michaela Jacksona". Nie chcę nikogo urazić, ale tylko Tancerz miał w sobie to, o czym mówił Bryndal. Tańczyć energicznie to nie wszystko, trzeba mieć coś więcej.
Michał dla nas jesteś zwycięzcą!! Super, że przeżyłeś taką cudowną przygodę, że podzieliłeś sie swoją pasją z całą Polską.Poznałeś LaToyę...wow!! Mimo, ze czasami zdarzało jej sie gadać głupoty to jednak siostra MJ`a, no i ciocia moich ukochanych Paris, Prince`a i Blanketa. Odwaliłeś kawał porządnej roboty. Chwała Ci za to.
Ps.Mam nadzieję, ze Iwonka nie zamarzła za kulisami. Ale wam zazdroszczę tej wspaniałej przygody. Czekamy na relację!!
Jak większość z Was kibicowałam Michałowi - nie dlatego że jest z forum, ale dlatego,że obejrzałam wszystkie jego tańce na YT i dostrzegłam w jego tańcu pasję, emocje i to wszystko co w tańcu powinno być.
Osobiście uważam, że był najlepszy z finałowej trójki. Nie chce ujmować talentu pozostałym, bo gołym okiem widać jak świetna technicznie jest Diana- energiczna, radosna dziewczyna, która z pewnością kocha Michaela.
Kacper - nigdy wcześniej o nim nie słyszałam - widać, że jest dobry, ale mnie nie zachwycił.
Chciałabym pogratulować Michałowi nie tylko tego,że zaszedł tak daleko, ale przede wszystkim jego ogromnego zaangażowania w to co robi. On zna każdy szczegół oryginalnych choreografii tanecznych z teledysków MJ. Żaden z uczestników konkursów nie oddał tyle emocji , co Michał. Widziałam tam po prostu ludzi, którzy nauczyli się kilku Michaelowych ruchów i starali się zatańczyć je jak najlepiej. Tylko Michał "czuł" to coś
Co do werdyktu na koniec... no cóż nie zaskoczył mnie.... obawiałam się właśnie tego że w Michale nie dostrzegą tego co powinni, a nie spodoba im się jego sylwetka. Sama La Toya powiedziała, że Kacper najbardziej przypomina posturą i ruchami jej brata. Niestety posturę było łatwiej dostrzec, a co do tańca, to chyba nie angażowali się zbytnio w ocenianiu tego co najważniejsze.
Zatem wniosek z tego taki, że Michał powinien zrzucić trochę kilogramów:))) .... To oczywiście żart - serdecznie gratuluję Michałowi!!!
Osobiście uważam, że był najlepszy z finałowej trójki. Nie chce ujmować talentu pozostałym, bo gołym okiem widać jak świetna technicznie jest Diana- energiczna, radosna dziewczyna, która z pewnością kocha Michaela.
Kacper - nigdy wcześniej o nim nie słyszałam - widać, że jest dobry, ale mnie nie zachwycił.
Chciałabym pogratulować Michałowi nie tylko tego,że zaszedł tak daleko, ale przede wszystkim jego ogromnego zaangażowania w to co robi. On zna każdy szczegół oryginalnych choreografii tanecznych z teledysków MJ. Żaden z uczestników konkursów nie oddał tyle emocji , co Michał. Widziałam tam po prostu ludzi, którzy nauczyli się kilku Michaelowych ruchów i starali się zatańczyć je jak najlepiej. Tylko Michał "czuł" to coś
Co do werdyktu na koniec... no cóż nie zaskoczył mnie.... obawiałam się właśnie tego że w Michale nie dostrzegą tego co powinni, a nie spodoba im się jego sylwetka. Sama La Toya powiedziała, że Kacper najbardziej przypomina posturą i ruchami jej brata. Niestety posturę było łatwiej dostrzec, a co do tańca, to chyba nie angażowali się zbytnio w ocenianiu tego co najważniejsze.
Zatem wniosek z tego taki, że Michał powinien zrzucić trochę kilogramów:))) .... To oczywiście żart - serdecznie gratuluję Michałowi!!!
Powiem tak: jak już Michał nie dostał 1 miejsca to już powinna dostać Diana. Uważam, że Kacper nie miał tego czegoś co miała Diana i Michał - oni mieli na prawdę energie biło od nich tą energią! A Kacper, to moje zdanie, wymachiwał tymi rękoma jak bądź do piosenki "Bad" - nie podobał mi się jego taniec.
Oczywiście gratuluję Tancerzu dojścia to finału!! A to, że dostałeś 3 miejsce to nic się nie stało! Dla nas i tak jesteś najlepszy!!
Tak jak napisała Jeanny100 i podpisuje się pod tym:
Tak jak napisała Jeanny100 i podpisuje się pod tym:
Teraz to już wszyscy czekamy na relacje :)Jeanny100 pisze:Tancerzu dla społeczności mjpolishteam jesteś NUMBER ONES!!!
- mimi-yoshi
Nie no, dla mnie ten Sylwester z Polsatem to była jakaś pomyłka- a faktycznie klasę pokazała La Toya, natomiast ta końcówka z We Are The World to naprawdę porażka. Człowiek oczekiwał CZEGOŚ- a dostał niewiele.
Te uśmiechnięte twarze prezenterów, ich tańce przed publicznością (zapewne, żeby nie zamarznąć), a przede wszystkim fałsz w wypowiedziach i zachowaniu Ibisza, który ostatnimi czasy po prostu mnie przeraża- nawet już nie bawi czy bulwersuje.
Show The Jacksons- dla mnie... No... Nie podobało mi się i tyle. Natalia Lesz już w ogóle bez komentarza- jak można było zniszczyć piosenkę z tak niesamowitym tekstem i energią, z genialną grą słów.
Co do konkursu- no, dla mnie finałowa trójka wyłoniona bardzo dobrze, no ale co do miejsc, to jestem zszokowana.
Po pierwsze- dla mnie ten Kacper miał dynamiczne, ale nieco mechaniczne ruchy. Na dodatek, bez owijania w bawełnę, nie znam się może i wcale na tańcu, a także przez to i dobrze na tańcu MJ (choć zawsze go podziwiałam- bezapelacyjnie), ale dla mnie to Kacper ma lekką wadę postawy- garbi się, a przy jego skromnej budowie ciała efekt jest jeszcze bardziej widoczny. Ja to tak odbieram. Nie no, zapewne operator wszystko zepsuł i nie pokazał wszystkiego w takim świetle, w jakim powinien, no ale technicznie zapewne był bardzo dobry. Także gratulacje dla zwycięzcy.
W moim odczuciu Michał jest jednak lepszy i on po prostu muzykę czuje całym sobą.
To już bym wolała, by Diana wygrała- też uważam, iż bardziej sobie zasłużyła.
Właśnie, czekamy na relację ; ).
Te uśmiechnięte twarze prezenterów, ich tańce przed publicznością (zapewne, żeby nie zamarznąć), a przede wszystkim fałsz w wypowiedziach i zachowaniu Ibisza, który ostatnimi czasy po prostu mnie przeraża- nawet już nie bawi czy bulwersuje.
Show The Jacksons- dla mnie... No... Nie podobało mi się i tyle. Natalia Lesz już w ogóle bez komentarza- jak można było zniszczyć piosenkę z tak niesamowitym tekstem i energią, z genialną grą słów.
Co do konkursu- no, dla mnie finałowa trójka wyłoniona bardzo dobrze, no ale co do miejsc, to jestem zszokowana.
Po pierwsze- dla mnie ten Kacper miał dynamiczne, ale nieco mechaniczne ruchy. Na dodatek, bez owijania w bawełnę, nie znam się może i wcale na tańcu, a także przez to i dobrze na tańcu MJ (choć zawsze go podziwiałam- bezapelacyjnie), ale dla mnie to Kacper ma lekką wadę postawy- garbi się, a przy jego skromnej budowie ciała efekt jest jeszcze bardziej widoczny. Ja to tak odbieram. Nie no, zapewne operator wszystko zepsuł i nie pokazał wszystkiego w takim świetle, w jakim powinien, no ale technicznie zapewne był bardzo dobry. Także gratulacje dla zwycięzcy.
W moim odczuciu Michał jest jednak lepszy i on po prostu muzykę czuje całym sobą.
To już bym wolała, by Diana wygrała- też uważam, iż bardziej sobie zasłużyła.
Właśnie, czekamy na relację ; ).
Ostatnio zmieniony pt, 01 sty 2010, 15:46 przez mimi-yoshi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.
- DJ SCARECROW
Dopiero przeczytałem o tej powtorce....trafilem na finałowy BAD... i stwierdzam, ze Kacper dużo zysał poppingiem i energicznymi ruchami, może nie idealnymi ale było cośw tym jego tańcu...La Toya mówiła na samym początku, że będzie oceniać expresje...
Wczoraj nagrywałem aparatem występy prosto z tv. Ale może jednak nagrał ktoś konkurs profesjonalnym sprzętem? jeżeli nie, to wstawię moje nagrania na yt;]
Wczoraj nagrywałem aparatem występy prosto z tv. Ale może jednak nagrał ktoś konkurs profesjonalnym sprzętem? jeżeli nie, to wstawię moje nagrania na yt;]
Tancerz, gratuluje zajęcia trzeciego miejsca :) Byłeś świetny, naprawdę masz w sobie tę michaelową pasję :)
BTW, uważam, że wielu z was troszkę przesadza z tym negatywnym ocenianiem zwycięzcy konkursu. Mam nadzieję, że nie zostanę eaten alive za to, co powiem, ale odnoszę wrażenie, że gdyby to Kacper był stałym bywalcem forum, to Wasze opinie na temat jego występu byłyby zdecydowanie bardziej pozytywne. Może nie mam racji, ale tak właśnie to odbieram...
P.S. Tancerz, gratuluję raz jeszcze! :)
BTW, uważam, że wielu z was troszkę przesadza z tym negatywnym ocenianiem zwycięzcy konkursu. Mam nadzieję, że nie zostanę eaten alive za to, co powiem, ale odnoszę wrażenie, że gdyby to Kacper był stałym bywalcem forum, to Wasze opinie na temat jego występu byłyby zdecydowanie bardziej pozytywne. Może nie mam racji, ale tak właśnie to odbieram...
P.S. Tancerz, gratuluję raz jeszcze! :)
Tancerz - duma naszego forum ;D Wiadomo, że dla nas będzie zawsze najlepszy, ale chyba by się nie obraził jakby mu wpadło to 10 tys :P
Tańczył świetnie, tyle w tym było emocji, jakby mógł to by zaczął pokrzykiwać chyba xD ale kurde.. tam było mało miejsca. Trzy kroki moonwalka i spada się w publikę xd A tak z ciekawostek, najbardziej mi się chciało śmiać jak złapał za rękę La Toyę i się w nią wpatrywał co najmniej jakby złapał Michaela za nogi :DDD
Także Michał (miło poznać imię xD) nie ważne jury, olać ich, byłeś najbliżej publiczności i telewidzów i oni Cię docenili. Nawet jak oglądałam dzisiaj powtórkę z mamą to powiedziała, że jesteś "ładny chłopak" i że powinieneś wgrać. Masz fanów w każdym wieku xD
Tańczył świetnie, tyle w tym było emocji, jakby mógł to by zaczął pokrzykiwać chyba xD ale kurde.. tam było mało miejsca. Trzy kroki moonwalka i spada się w publikę xd A tak z ciekawostek, najbardziej mi się chciało śmiać jak złapał za rękę La Toyę i się w nią wpatrywał co najmniej jakby złapał Michaela za nogi :DDD
Także Michał (miło poznać imię xD) nie ważne jury, olać ich, byłeś najbliżej publiczności i telewidzów i oni Cię docenili. Nawet jak oglądałam dzisiaj powtórkę z mamą to powiedziała, że jesteś "ładny chłopak" i że powinieneś wgrać. Masz fanów w każdym wieku xD
Moje rysunki: http://astartte.deviantart.com/gallery/
Nie wiem jak inni, ale mnie podobał się Tancerz najbardziej...nie dlatego, że jest "ziomem z forum". Był ewidentnie najlepszy. Jestem zupełnie poważna w tym co pisze. Owszem, cała trójka był dobra. Ale wg mnie, uczciwie mówiąc - najlepszy był Michał. Chłopak, który wygrał jak dla mnie, był jakiś taki nijaki. Może i technika dobra, ale to za mało. Gdyby Michael dysponował tylko świetną techniką, nie odniósłby takiego sukcesu i nie byłby tak uwielbiany przez miliony. Tancerz, oprócz dobrej techniki, w tańcu jakoś umiał pokazać siebie i to że go to kręci. Jakoś biło od niego, wczucie się w rolę i był jakiś ułamek procenta...tanecznego ducha Michaela. Nie wszyscy z moich znajomych wiedzieli, że nr 3 to nasz kolega z forum a mimo to, on ich przekonał najbrardziej. Chłopak, który wygrał; zatańczył dla mnie jakoś tak bez uczuć, mechanicznie. Oczywiście, należą mu się gratulacje ale uważam, że to nie on zasługiwał na 1 miejsce. Taniec, śpiew i cały Michael uczył że oprócz techniki, potrzeba też serce i porwanie publiczności, by był zamierzony efekt. Jeśli miał mnie ktoś tu porwać - to Tancerz.one_more_chance pisze:Ja natomiast gratuluję zwycięzcy bo widzę że nikt tu tego nie zrobił. Naprawdę nie wiem czym to jest spowodowane? Czyżby dlatego że nie wygrał/a kolega/koleżanka z forum? Nie bądźcie niepoważni. Fakt w trójce znaleźli się najlepsi a powiem szczerze że mnie było obojętne kto wygra.
1958 - forever...
Masz oczywiście dużo racji. Większość osób z forum nastawiła się, że Tancerz wygra, ale nie dlatego, że jest z naszego forum, tylko temu, że juz wcześniej widziała jak Tancerz tańczył i znała Jego potencjał. Poza tym On naprawdę był dobry i technicznie i ekspresyjnie.BTW, uważam, że wielu z was troszkę przesadza z tym negatywnym ocenianiem zwycięzcy konkursu. Mam nadzieję, że nie zostanę eaten alive za to, co powiem, ale odnoszę wrażenie, że gdyby to Kacper był stałym bywalcem forum, to Wasze opinie na temat jego występu byłyby zdecydowanie bardziej pozytywne. Może nie mam racji, ale tak właśnie to odbieram...
Kacpra widzieliśmy pierwszy raz i to tylko urywki. Więc zawsze trudniej będzie sie pogodzić z takim werdyktem.
Dianę chyba wszyscy oglądaliśmy w YCD i również znamy Jej kunszt. Dziwi mnie np. stwierdzenie jury, że Kacper najbardziej przypominał posturą Michaela. No jeżeli takie były kryteria, to faktycznie Diana nie miała szans, bo oprócz techniki i zrozumienia tańca, fajnie byłoby do takiego konkursu być jeszcze mężczyzną o wątłej budowie ciała...
- DJ SCARECROW
http://www.youtube.com/watch?v=eXK7wxNqZW8 znalazłem inne filmy naszego zwycięzcy ;] link do jednego :D
Mam chyba wszystko nagrane ale muszę to ogarnąć. Wieczorem albo jutro będą pierwsze filmiki do pobrania.
Gratulacje dla finalistów, werdykt nie nie po naszej myśli ale co zrobić. Może faktycznie zdecydowały takie detale jak odległość Michała od jury albo zaszła jakaś pomyłka, bo tańcem, strojem i generalnie całokształtem na zwycięstwo zasłużył. BAD to trudny performance do naśladowania.
Gratulacje dla finalistów, werdykt nie nie po naszej myśli ale co zrobić. Może faktycznie zdecydowały takie detale jak odległość Michała od jury albo zaszła jakaś pomyłka, bo tańcem, strojem i generalnie całokształtem na zwycięstwo zasłużył. BAD to trudny performance do naśladowania.
Ostatnio zmieniony pt, 01 sty 2010, 15:52 przez Willy, łącznie zmieniany 2 razy.
No nie można mu odmówić tego, że tańczyć umie (locking czy break dance jak widzę), a do tego chyba jest instruktorem... Ale tak ja napisałam wyżej nasze forumowe pobudki wynikają po prostu z ludzkiej natury:)DJ SCARECROW pisze:http://www.youtube.com/watch?v=eXK7wxNqZW8 znalazłem inne filmy naszego zwycięzcy ;] link do jednego :D
Chociaż ruchy Króla robi momentami za gwałtownie:P