NewsTeam ukrywa newsy!!

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Buszmen

NewsTeam ukrywa newsy!!

Post by Buszmen »

Właśnie się dowiedziałem, że NewsTeam ukrywa newsy. Np. mają w przygotowaniu wiadomość o jakiejś audycji na temat Roda Tempertona i trzymają to już od pewnego czasu. Podobno część newsów w ogóle nie ogląda świata dziennego!

Jowita, jako moderator działu NewsTeam powiedziała mi, że ich argumentem jest to, iż newsy podawane na forum głównym powinny być sprawdzone i potwierdzone. Wg mnie nawet te plotki są ciekawe. Niekoniecznie muszą być to plotki typu "Michaelowi jutro odpadnie nos!". Ten o Tempertonie jest ciekawy i wcale nie musicie czekać na jego potwierdzenia. Możecie w końcu napisać, że jest to niepotwierdzone, a post potem edytować w razie jakiejś zmiany.

Kolejny argument, którym się tłumaczą to brak czasu na tłumaczenia.
Mimo iż jest to polskie forum, to część osób zna angielski na tyle, że mogłaby zrozumieć takiego newsa w oryginale. Kiedyś było tak, że najpierw był news w oryginale, a jak już ustalili wersje polską, to wrzucili pod spodem.
@Pusia@

Post by @Pusia@ »

nie ładnie tak!! :zly: mam nadzieję że o Michasiu niczego nie ukrywają....... :war:
MIke is the best!!!! Kocham Cię MIke!! ;-*
MJowitek

Post by MJowitek »

:smiech: :smiech: :smiech:

Hahha, zapewniam, że wszystko w News Teamie działa ok.

Nie piszemy tylko o rzeczach, których...nie ma.
A czasami trzeba odczekać z dzień lub dwa, żeby się przekonać czy dana informacja to prawda, czy kaczka dziennikarska, ot co.

A jeśli czasu na czekanie nie ma, to dajemy co mamy. Z zaznaczeniem, że to nie do końca sprawdzone. Tylko po angielsku nadal nam się zdarza napisac posta, jeśli z jakiegoś powodu nikt nie ma czasu na tłumaczenie. Tyle, że Busz o tym nie wie, bo nie chodzi za bardzo na nasze forum. Ostatnio tylko coś się ożywił. I nie wie za dużo o postowaniu newsów tutaj:]

Ech, jestem teraz u Bubusza i miał okazję mi zajrzeć przez ramię do spraw NewsTeamowych, na którch za bardzo sie nie zna.
Zobaczył parę "info", których nie daliśmy na forum, bo..ich nie ma własnie. Tzn są wymyślone i puszczone w eter. No i jedno, które jest prawdziwe, ale jeszcze nie zdążyliśmy zapostować. /Będzie audycja w radiu o Rodzie Tempertonie, za tydzień. Pełne info wkrótce:]/

Ot cała tajemnica News Teamu.
Mrożąca krew w żyłach, co? :diabel:

Pusia, don't worry, żadna istotna informacja Cię nie ominie.
Ja, dzina, thewiz i Majxs sobie dobrze radzimy.

Możecie spać spokojnie.
Buszmen zresztą w tej chwili też słodko śpi, metr ode mnie, chociaż już 11.30 prawie.

Ktoś ma jeszcze jakieś uwagi? :)

PS. Dla tych, co tęsknią za Buszmenem na naszym forum...He's back!
Ma swój wymarzony dział download, czyli to, co w Buszmeny lubią najbardziej.
Oj, mam ochotę podkuczać temu mojemu Buszmenowemu kochankowi w tym jego dziale...

...gdyż...

Buszmen też ukrywa wiele rzeczy do ściągnięcia z MJem. Swoje postępowanie tłumaczy tym, że to większości z Was nie interesuje!!!

Ha!

( :smiech: )

Pozdro
MJowitek z Groty Buszmena na Żywo...
Buszmen

Post by Buszmen »

MJowitek wrote::smiech: :smiech: :smiech:

Hahha, zapewniam, że wszystko w News Teamie działa ok.

Nie piszemy tylko o rzeczach, których...nie ma.
A czasami trzeba odczekać z dzień lub dwa, żeby się przekonać czy dana informacja to prawda, czy kaczka dziennikarska, ot co.

A jeśli czasu na czekanie nie ma, to dajemy co mamy. Z zaznaczeniem, że to nie do końca sprawdzone. Tylko po angielsku nadal nam się zdarza napisac posta, jeśli z jakiegoś powodu nikt nie ma czasu na tłumaczenie. Tyle, że Busz o tym nie wie, bo nie chodzi za bardzo na nasze forum. Ostatnio tylko coś się ożywił. I nie wie za dużo o postowaniu newsów tutaj:]
Akurat! Ja chodzę, tylko się ukrywam. Może i nie czytam jak się tam żrecie, ale co ma piernik do wiatraka.
A postować to ja umiem, bo kiedyś sam forum zrobiłem, więc proszę mi nie mówić takich rzeczy.
MJowitek wrote:
Ech, jestem teraz u Bubusza i miał okazję mi zajrzeć przez ramię do spraw NewsTeamowych, na którch za bardzo sie nie zna.
Zobaczył parę "info", których nie daliśmy na forum, bo..ich nie ma własnie. Tzn są wymyślone i puszczone w eter. No i jedno, które jest prawdziwe, ale jeszcze nie zdążyliśmy zapostować. /Będzie audycja w radiu o Rodzie Tempertonie, za tydzień. Pełne info wkrótce:]/

Ot cała tajemnica News Teamu.
Mrożąca krew w żyłach, co? :diabel:
Szkoda, bo myślałem że NewsTeam to zorganizowana grupa szperająca w swoich tajnych źródłach i wynajdująca ciekawostki i newsy o Michaelu i tym podobne. Ja podziwiam ich pracę! Bardzo. Szkoda tylko, że nie dane nam cieszyć się wszystkim co znajdą.

A Tempertona jak nie było, tak nie ma :wariat:
MJowitek wrote:
Pusia, don't worry, żadna istotna informacja Cię nie ominie.
Ja, dzina, thewiz i Majxs sobie dobrze radzimy.

Możecie spać spokojnie.
Buszmen zresztą w tej chwili też słodko śpi, metr ode mnie, chociaż już 11.30 prawie.
Off-topic! nenene
MJowitek wrote:
Ktoś ma jeszcze jakieś uwagi? :)

PS. Dla tych, co tęsknią za Buszmenem na naszym forum...He's back!
Ma swój wymarzony dział download, czyli to, co w Buszmeny lubią najbardziej.
Oj, mam ochotę podkuczać temu mojemu Buszmenowemu kochankowi w tym jego dziale...

...gdyż...

Buszmen też ukrywa wiele rzeczy do ściągnięcia z MJem. Swoje postępowanie tłumaczy tym, że to większości z Was nie interesuje!!!
Po to jest właśnie ten dział i po to jestem tam z Willy'm moderatorami, żeby taki tekst był tylko oszczerstwem. :P
Chciałem też zaznaczyć, że swoją stroną już zagrzełem swoje miejsce na liście zasłużonych. Jest tam mnóstwo rzeczy do ściągnięcia totalnie za darmo i dla wszystkich, więc nie marudzić i ściągać
...i newsy dawać!
thewiz

Post by thewiz »

Mi sie wydaje,ze niektorych denerwuje fakt,ze jest sobie taka czesc forum niedostepna dla wiekszosci forumowiczow,a my mozemy sobie tam gadac o wszystkim i nie przekazywac calej tej gadaniniy na widoczne forum ;-) Forum News Team gora glupija My trzymamy tam wladze i udopstepnimy tylko to ,na co mamy ochote :smiech:

(To nie bylo na serio of course)

:wariat: :wariat: :wariat:
Buszmen

Post by Buszmen »

No i właśnie to jest przykre. Trzymacie newsy, ciekawe i czekacie np. na potwierdzenie lub przetłumaczenie. A przecież można by się już pochwalić, a potem powiedzieć że to plotka lub dopisać tłumaczenie. Ci co znają trochę angielski by sobie już poczytali, a ci Co nie, do by się podszkolili w końcu.
cicha

Post by cicha »

..::BuSzMeN::.. wrote:Ci co znają trochę angielski by sobie już poczytali...
No wlasnie...Ci co czytaja sobie anglojezyczne fora, tzn. maja czas i ochote na szperanie, to juz dawno wiedza, co w trawie piszczy...nawet jesli to tylko plotki....zadna mi tajemnica...i nie musze nawet nalezec do MJPT'owej, niusowej, oficjalnej organizacji.... :wariat:
O Tempertonie czytalam :-)
Tylko co mi z tego, jak nie odbieram tego...yyyy....Anglo-radia...No chyba, ze pojawi sie transkrypt...byloby bardzo ciekawie.... ;-)
Last edited by cicha on Mon, 23 Jan 2006, 19:47, edited 1 time in total.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
dzina

Post by dzina »

..::BuSzMeN::.. wrote:No i właśnie to jest przykre. Trzymacie newsy, ciekawe i czekacie np. na potwierdzenie lub przetłumaczenie. A przecież można by się już pochwalić, a potem powiedzieć że to plotka lub dopisać tłumaczenie.
Nie, my nie czekamy na potwierdzenie każdego newsa! Jeśli coś jest na 100% z wiarygodnego źródła to od razu jest tłumaczone/streszczane i wrzucane na stronę i nikt nie potwierdza tego ani nie sprawdza. Jeśli pojawiają się jakieś pomyłki to każdy z Teamu może wejść do zapastowanego newsa i go edytować. Te newsy, które są na forum Teamu a nie zostały zapastowane to tylko z jednego powodu-brak jakiejkolwiek wiarygodności!
Poza tym najważniejsze newsy są w miarę możliwości postawne jak najszybciej a te mniej ważne mogą poczekać. Z resztą my nie jesteśmy maszynami więc proszę nie narzekać… ;-)

Nie widzę żadnego sensu, aby postować wszystko nie zważając na to czy to prawda czy nie. News Team postał z inicjatywy Djabełka i celem News Teamu jest serwowanie newsów, które są poparte wiarygodnym źródłem. Jakbyśmy mieli postować wszystko a potem w co drugim poście pisać sorrki to jednak plota to w tym momencie MJPTNewsTeam mija się z celem. Strona MJPT ma pieczęć MJJSource, strona która w prawdzie już nie istnieje :wariat: ale to jednak o czymś świadczy szkoda, aby MJPT spadło do poziomu strony mjjstar, która wrzuca na stronę wszystkie newsa jakie popadną, nie ważne, że połowa z nich jest nie prawdziwa. Jak ktoś jest zainteresowany plotami to można przecież zaglądać do oneta lub do Kosza tam wiele ciekawostek do poczytania ;)
thewiz wrote:Forum News Team gora glupija

pewnie, że górą :diabel:
Buszmen

Post by Buszmen »

No dobra, dla mnie TO jest satysfakcjonująca odpowiedź.
dzina

Post by dzina »

..::BuSzMeN::.. wrote:No dobra, dla mnie TO jest satysfakcjonująca odpowiedź.
Cieszę się :)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

po pierwsze! do cholery - Buszmen i Jowita! jesteście razem w pokoju to nie możecie się do *********** ****** :wsciekly: :diabel1: droczyć bez użycia forum? jak chcesz się Busz droczyć to skołuj 2 kompa, postaw jej w pokoju, pogadajcie sobie na gadu i się droczcie jak lubicie razem tak spędzać wspólnie czas, a forum i wywlekanie tego co Ci Jowita powiedziała tylko dla tego, że jesteś jej chłopakiem i o wszystkim gadacie zostaw dla siebie! Już wielki bohaterze jesteś z siebie dumny? Nie mogłeś obgadać tego z Jowitą w łóżku nad ranem, tylko musiałeś na forum?
Buszmen wrote:A postować to ja umiem, bo kiedyś sam forum zrobiłem, więc proszę mi nie mówić takich rzeczy.
nie czytasz uważnie i się wymądrzasz - MJowitek powedziała o postowaniu newsów, a nie pisaniu na forum
Buszmen wrote:Szkoda tylko, że nie dane nam cieszyć się wszystkim co znajdą.
W ostatniej rozmowie telefonicznej Michael prosił ich by nie przekazywali wszystkiego do informacji publicznej.
cicha wrote:nie musze nawet nalezec do MJPT'owej, niusowej, oficjalnej organizacji....
i zaraz padnie określenie "góra", "grupa trzymająca władzę"... eh :\
...
Buszmen

Post by Buszmen »

Majkel wrote:po pierwsze! do cholery - Buszmen i Jowita! jesteście razem w pokoju to nie możecie się do *********** ****** :wsciekly: :diabel1: droczyć bez użycia forum? jak chcesz się Busz droczyć to skołuj 2 kompa, postaw jej w pokoju, pogadajcie sobie na gadu i się droczcie jak lubicie razem tak spędzać wspólnie czas, a forum i wywlekanie tego co Ci Jowita powiedziała tylko dla tego, że jesteś jej chłopakiem i o wszystkim gadacie zostaw dla siebie! Już wielki bohaterze jesteś z siebie dumny? Nie mogłeś obgadać tego z Jowitą w łóżku nad ranem, tylko musiałeś na forum?
Nie masz się o co wściekać.
Po 1. to jest forum i mogę napisać coś o czym myślę i co wg mnie powinno być wyjaśnione.
Po 2. Jowita mi jeszcze więcej namieszała, a poza tym nie ona jedna stanowi NewsTeam. Z nią się pokłóciłem swoją drogą. Ja się pytałem całej grupy, a nie jej jednej.
Po 3. Nie bardzo wiem czemu tak reagujesz po fakcie. Dzina mi wyjaśniła w satysfakcjonujący mnie sposób. Nie robię z siebie bohatera. Czepiliście się mnie odkąd się pokłóciłem. To że nie jestem już "wielkim wodzem" to nie znaczy, że mam siedzieć cicho i nie mogę komentować wszystkiego, czego tu nie robicie jako zwykły użytkownik.
MJowitek

Post by MJowitek »

..::BuSzMeN::.. wrote: Po 2. Jowita mi jeszcze więcej namieszała, a poza tym nie ona jedna stanowi NewsTeam. Z nią się pokłóciłem swoją drogą. Ja się pytałem całej grupy, a nie jej jednej.
Ja na zywo powiedziałam mniej więcej to, co napisała dzina.
Ale mnie Buszmen nie słucha i w dodatku wplątał w rozmowie do tego wszystkiego górę.

Na wszelki raz jeszcze raz mówię: News Team nie ma NIC wspólnego z górą.
PS. a ja nie jestem moderatorem /to info tak dla niektórych co myśleli kiedyś, że jestem.../

PS. Rafał..nie, ja się nie lubię tak drozyć z Buszmenem. Do tej pory nie wiem o co nagle poszło z tym News Teamem.
Zobaczył mi przez ramię o Rodzie Tempertonie i sięęęę zazcęęęęęło.

I pozdro dla Bubusza, ech, już tęsknię...
Zobaczymy się jeszcze...kiedyś tam...
..jak wrócę...

MJowitek :calus:
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

..::BuSzMeN::.. wrote:Nie masz się o co wściekać.
w moim mniemaniu mam, bo to coś jest pewną tajemnicą nie wywleka się publicznie, zwłaszcza jak się dowieadujesz tego, bo "informatorem" jest osoba najbliższa, która ma do Ciebie zaufanie
i nie rozumiem w jakim celu to napisałeś
..::BuSzMeN::.. wrote:Po 1. to jest forum i mogę napisać coś o czym myślę i co wg mnie powinno być wyjaśnione.
jasne
..::BuSzMeN::.. wrote:Po 2. Jowita mi jeszcze więcej namieszała, a poza tym nie ona jedna stanowi NewsTeam. Z nią się pokłóciłem swoją drogą. Ja się pytałem całej grupy, a nie jej jednej.
do powyższego uzupełnienie - to trzeba się było pytać ludzi z NewsTeam, a nie publicznie, nadal nie rozumiem celu
..::BuSzMeN::.. wrote:Po 3. Nie bardzo wiem czemu tak reagujesz po fakcie. Dzina mi wyjaśniła w satysfakcjonujący mnie sposób. Nie robię z siebie bohatera. Czepiliście się mnie odkąd się pokłóciłem. To że nie jestem już "wielkim wodzem" to nie znaczy, że mam siedzieć cicho i nie mogę komentować wszystkiego, czego tu nie robicie jako zwykły użytkownik.
Zatem po co robiłeś tyle zamieszania publicznie, aby taka np. Pusia tak reagowała i znów się tworzy jakaś grupa trzymająca władzę, bo jest coś czego wszyscy nie widzą. Trzeba było się od razu pytać Dżiny bo i tak wiedziałeś, że odpowiedź dostaniesz tylko od NT.

Ejjj... nic się nie czepiłem i to co napisałem tutaj nie ma nic wspólnego z tą sprawą.
Komentuj co chcesz, ale nie to co jest zawsze jakąś swego rodzaju tam tajemnicą, a Ty się o tym dowiadujesz gdzieś tam od kogoś. Równie bym się wkurzył gdybym coś Ci powiedział w tajemnicy, a Ty byś nasuwał zaraz o tym na forum publicznie.
...
Buszmen

Post by Buszmen »

Najchętniej napisałbym to w dziale dla NewsTeamu, ale go nie widzę ;-)
A dałem to publicznie po to, żeby inni wiedzieli jak NewsTeam działa, skoro wg mnie nie działa tak jak powinien.
Ale Dzina mi wszystko wyjaśniła, a i tak wielkiego zamieszania nie narobiłem.
Chcesz to usuń wątek jak Ci przeszkadza.
Post Reply