Nowa opcja
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Nowa opcja
Moim zdaniem przy każym poście powinna być opcja "zgłoś do usunięcia".
- billie_jean
nie będę zakładać nowego tematu bo i po co...
mam genialną propozycję zaczerpniętą żywcem z regulaminu innego forum. otóż tam znajduje się taki fajny punkt :
"05. Należy wystrzegać się od pisania postów bardzo krótkich, nie wnoszących niczego do dyskusji. "
myślę że tutaj też by się przydał i wnoszę o uwzględnienie mojej kandydatury, a robię to z powodów czysto praktycznych...i zdrowotnych. wydaje mi się, że nikt nie ma zbyt dużo czasu więc pisanie dwudziestu postów bez sensu (a najczęściej składających się z jednego lub dwóch wyrazów i miliona emotek) jest całkowicie zbędne a czytający najzwyczajniej w świecie tracą czas. poza tym moja psycha wysiada całkowicie jak muszę to wszystko czytać a chcąc nie chcąc muszę.
proszę mojego posta potraktować całkowicie poważnie bo taki miał być.
#b_j#
mam genialną propozycję zaczerpniętą żywcem z regulaminu innego forum. otóż tam znajduje się taki fajny punkt :
"05. Należy wystrzegać się od pisania postów bardzo krótkich, nie wnoszących niczego do dyskusji. "
myślę że tutaj też by się przydał i wnoszę o uwzględnienie mojej kandydatury, a robię to z powodów czysto praktycznych...i zdrowotnych. wydaje mi się, że nikt nie ma zbyt dużo czasu więc pisanie dwudziestu postów bez sensu (a najczęściej składających się z jednego lub dwóch wyrazów i miliona emotek) jest całkowicie zbędne a czytający najzwyczajniej w świecie tracą czas. poza tym moja psycha wysiada całkowicie jak muszę to wszystko czytać a chcąc nie chcąc muszę.

proszę mojego posta potraktować całkowicie poważnie bo taki miał być.
#b_j#

"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
Rozumiem że kandydujesz do miana moderatora-tyrana który bedzie stał na straży tego punktu regulaminu.billie_jean wrote: "05. Należy wystrzegać się od pisania postów bardzo krótkich, nie wnoszących niczego do dyskusji. "
myślę że tutaj też by się przydał i wnoszę o uwzględnienie mojej kandydatury
Billie, Billie może u was w Bronxie takie surowe zasady panują ale tutaj to raczej nie przejdzie. Znaczy przepis dobry ale trudny do wyegzekwowania.
Może to i nawet dobre, ale mi tam w ogóle nie podoba się "regulamin". Jeżeli już jakiś ma być, powinien ograniczać się do zabraniania bluzgania i ubliżania innym. Reszta może być totalnie dowolna.
Za to pierwsza propozycja opcji "zgłoś do moderatora" jest bardzo trafna. Niestety nawet jeżeli przejdzie będzie nam długo czekać, bo Rafał jest zajęty. Ale pomysł jak najbardziej dobry!
Za to pierwsza propozycja opcji "zgłoś do moderatora" jest bardzo trafna. Niestety nawet jeżeli przejdzie będzie nam długo czekać, bo Rafał jest zajęty. Ale pomysł jak najbardziej dobry!
- billie_jean
a nigdy w życiu...jak na razie mamy dostatek.Willy wrote:Rozumiem że kandydujesz do miana moderatora-tyrana który bedzie stał na straży tego punktu regulaminu.
po prostu na innych forach ten punkcik jakoś egzystuje bez większej ingerencji moderatorów czy adminów. i się sprawdza.
surowe? nie powiedziałabym że surowe- po prostu ułatwiające życie innym.Willy wrote:Billie, Billie może u was w Bronxie takie surowe zasady panują ale tutaj to raczej nie przejdzie. Znaczy przepis dobry ale trudny do wyegzekwowania.
jeżeli masz coś do napisania- pisz, nie masz- nie pisz. proste.
bronx to ciężkie miejsce do życia...
już nie o długośc tego posta chodzi ale o to co wnosi. u nas pisanie bezsensownych postów osiągnęło chyba apogeum.
ale może masz rację...połowa userów musiałaby zostać zbanowana przez jeden punkcik w regulaminie.

myślę że raczej nikomu się nie podoba ale taki totalnt luz-pas w przypadku publicznego forum to chyba nie byłby dobry pomysł...::BuSzMeN::.. wrote:Może to i nawet dobre, ale mi tam w ogóle nie podoba się "regulamin".
hmmm...ciekawa koncepcja. co prawda nie pamiętam już jak brzmiał regulamin na twoim forum ale jakiś był i chyba miał więcej niż 2 punkty, prawda?..::BuSzMeN::.. wrote:Jeżeli już jakiś ma być, powinien ograniczać się do zabraniania bluzgania i ubliżania innym. Reszta może być totalnie dowolna.
oj Busz, ja nawet nie chcę myśleć co by było bez regulaminu, który tutaj i tak już jest sformułowany dosyć luźno- każdy go interpretuje jak chce.
no matter...
już się nie wtrącam. chciałam dobrze.
#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
No hej, regulamin jeszcze nie zabrania dyskusji o nim samym.
Na moim forum przez większość czasu nie było regulaminu, a jak się już pojawił to właśnie w takiej formie. Być może wersja rozszerzona była jak pojawiły się ekscesy ze znaczkiem MJJSource, wtedy to zdecydowaliśmy się zamieścić regulamin z prawdziwego zdarzenia.
Masz rację, że dziś już bez regulaminu chyba by się nie obyło. Ale żeby on miał sens musi go ktoś czytać i rozumieć. Na pewnym forum które czasem odwiedzam mają fajną technikę. Gdy ktoś złamie pewien punkt regulaminu pojawia się moderator, sprząta wątek (czyli ew. kasuje nieodpowiednie posty), cytuje punkt regulaminu i podaje nicki, które dostają po "warnie"! Wierz mi, że taka osoba na drugi raz nie złamie tego samego punktu.
Samo forum phpBB ma tyle opcji, dodatków, pluginów, że po zainstalowaniu wszystkich wyglądało by to jak kupa guzików i mały ekranik z tym co najważniejsze. Niestety jedyna osoba, która ma władzę nad zmianami jest cały czas zajęta. Ja już swoją szansę miałem, więc na zmiany poczekamy.
Z drugiej strony za dużo zmian i dodatków to też źle, a poza tym zanim do czegokolwiek dojdzie zdążymy to przedyskutować, a może się tym znudzić.
Na moim forum przez większość czasu nie było regulaminu, a jak się już pojawił to właśnie w takiej formie. Być może wersja rozszerzona była jak pojawiły się ekscesy ze znaczkiem MJJSource, wtedy to zdecydowaliśmy się zamieścić regulamin z prawdziwego zdarzenia.
Masz rację, że dziś już bez regulaminu chyba by się nie obyło. Ale żeby on miał sens musi go ktoś czytać i rozumieć. Na pewnym forum które czasem odwiedzam mają fajną technikę. Gdy ktoś złamie pewien punkt regulaminu pojawia się moderator, sprząta wątek (czyli ew. kasuje nieodpowiednie posty), cytuje punkt regulaminu i podaje nicki, które dostają po "warnie"! Wierz mi, że taka osoba na drugi raz nie złamie tego samego punktu.
Samo forum phpBB ma tyle opcji, dodatków, pluginów, że po zainstalowaniu wszystkich wyglądało by to jak kupa guzików i mały ekranik z tym co najważniejsze. Niestety jedyna osoba, która ma władzę nad zmianami jest cały czas zajęta. Ja już swoją szansę miałem, więc na zmiany poczekamy.
Z drugiej strony za dużo zmian i dodatków to też źle, a poza tym zanim do czegokolwiek dojdzie zdążymy to przedyskutować, a może się tym znudzić.

nie długość świadczy o tym jak będzie dobrzebillie_jean wrote:już nie o długośc tego posta chodzi ale o to co wnosi.

a jednak cześć osób ciagle chce przeforsowywać politykę braku polityki, czyli każdemu wolno wszystko - to jak podkładanie bomby pod własny okrętbillie_jean wrote:myślę że raczej nikomu się nie podoba ale taki totalnt luz-pas w przypadku publicznego forum to chyba nie byłby dobry pomysł.
a poza tym, do wypowiedzi Busza - to że ktoś coś proponuje, nie oznacza to, że będzie to zrobione na forum nawet gdybym się przez miesiąc nudził.
...
- billie_jean
czy tylko ja tu widzę jakiś podtekst?Majkel wrote:nie długość świadczy o tym jak będzie dobrze

#b_j#
- billie_jean