25.06.2010 - co robimy?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

A jak tak sobie dziś pomyślałam- oczywiście lużna propozycja.
Występ na rynku złożony z pojedyńczych występów- a mianowicie- tworzymy miks utworów (krótkie kawałki) każda osoba przebiera się za Michaela z danego teledysku i odkrywa kilkudziesięciosekundową scenę + pełne przebranie. Pokażemy Michaela z wielu perspektyw, Michaela z każdej dekady. Co wy na to? Szczerze ;-)
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
MadziaLenka

Post autor: MadziaLenka »

Amelia pisze:każda osoba przebiera się za Michaela z danego teledysku i odkrywa kilkudziesięciosekundową scenę + pełne przebranie. Pokażemy Michaela z wielu perspektyw, Michaela z każdej dekady. Co wy na to? Szczerze
jestem jak najbardziej za:d

od razu rezerwuje okres BAD i teledysk do Bad, Dirty Diana lub Smooth Criminal albo okres THRILLER i poisenka Thriller lub Billie Jean:)

wszystko zależy co bedzie oznaczało odegrać kilkudziecieciosekundową scene:) bo przebranie mam w zasadzie do każdego z tych utworów, ale żeby co nieco zatanczyc to już robia sie problemy i z listy utworów można wykreślic Diry Diane bo tam nie ma za wiele tańczenia. Do SC, Bad i BJ jeszcze zatańczyc nie umiałabym ale spoko do 25.06 jak sie juz podzieliłybysmy na pewno ogarnełabym:)

mogło by byc też tak, że jedna osoba w danym momencie jest Michaelem, ale reszta też tańczy razem z nia tak jak to jest na teledyskach chociażby przy Thrillerze, Beat it, Smooth Criminal itd:)
Ostatnio zmieniony wt, 05 sty 2010, 20:08 przez MadziaLenka, łącznie zmieniany 1 raz.
HE'S not coming back
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

MadziaLenka pisze:od razu rezerwuje okres BAD
Madzia, jak by innaczej! Oczywista oczywistość;) To ja też zamierzam od razu zarezerwować 'TWYMMF'. (Zawsze o tym marzyłam żeby tańczyć leżąc glupija ) albo w ostateczności 'They Don't Care About Us'.
Bo w ogóle uważam, że to bardzo dobry pomysł...Po prostu trzeba zebrać chętnych. Policzyć, rozdzielić teledyski, a potem już każdy sobie w domku przygotowuje swój krótki występ i strój. Jak będziemy znały utwory mogę je połączyć w całość. I jeszcze bym zaproponowała żebyśmy wszyscy na końcu zatańczyli koncertowy układ do 'Will you be there'
Obrazek
Awatar użytkownika
ola1714

Post autor: ola1714 »

Amelia pisze:A jak tak sobie dziś pomyślałam- oczywiście lużna propozycja.
Występ na rynku złożony z pojedyńczych występów- a mianowicie- tworzymy miks utworów (krótkie kawałki) każda osoba przebiera się za Michaela z danego teledysku i odkrywa kilkudziesięciosekundową scenę + pełne przebranie. Pokażemy Michaela z wielu perspektyw, Michaela z każdej dekady. Co wy na to? Szczerze ;-)
Pomysł super, tylko czy nam to wyjdzie :D
W razie czego to ja też się na to piszę :) Ale Wy macie dużo fajnych pomysłów, czasami mi się wydaje, że planujemy coś na cały tydzień albo miesiąc glupija a to 1 dzień, tylko czy to wszystko uda się zrobić w jeden dzień ? xD
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

ola1714 pisze:tylko czy to wszystko uda się zrobić w jeden dzień ? xD
'Piotrusia Pana' prawdopodobnie wystawimy w weekend poprzedzający rocznice, może później też...Flash Moby itd. w rocznicę. Spotkanie pod Gwiazdą też...Wcześniej można zrobić też ten wieczorek poetycki.
(Swoją drogą: piękny pomysł - chwała pomysłodawcy).
Wydaje mi się, że jak już w ogóle przyjdzie co do czego będziemy musiały zrobić cały plan z przybliżonymi godzinami, żeby ze wszystkim zdążyć.
Obrazek
Awatar użytkownika
EternallyLive

Post autor: EternallyLive »

Szczerze, to bardzo fajny i ciekawy pomysł. Ale jedna myśl mnie nurtuje...Wątpię, żeby każdy miał strój z jakiegoś teledysku. Trochę trudno by to było zorganizować. Ale ogólnie, pomysł na plus.
Obrazek
Awatar użytkownika
Amelia

wszystko zależy co bedzie oznaczało odegrać kilkudziecieciosekundową scene:)
To nie musi być taniec. Przykład Dirty Diana- Michael stoi śpiewa, jego mimika, strój- chodzi mi o przedstawienie kawałka teledysku na żywo. ;-)
Dopiero zaczynam, ale...

Amelia Poulain
Awatar użytkownika
Izabela1995

Post autor: Izabela1995 »

Mi sie bardzo podoba pomysl zeby zatanczyc Will You Be There razem! Uwielbiam ta choreografie :mj:

Wiadomo: trzeba wczesniej cwiczyc ale jak sie postaramy bedzie super. Michael wymyslil tyle fajnych ukladow!
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change
Awatar użytkownika
Izabela1995

Post autor: Izabela1995 »

Moi drodzy: a jak by zrobic tego Flash Moba do Will You Be There?

Aha padla kwestia zbierania pieniedzy, ja jestem temu bardzo przeciwna, ludzie moga sobie pomyslec ze chcemy zarobic na Michaelu.
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Dżżżżiiiizzzz....jak ten temat się rozrasta!! Nie nadążam z czytaniem... ale dobra, do rzeczy.

Zaczynając od początku: Piotrusiu, już Ci to pisałam i powtórzę jeszcze raz: jesteś NIE-SA-MO-WI-TA! Ten pomysł z przedstawieniem... brak słów japrosic
Oczywiście, możesz na mnie liczyć, jeżeli na coś się przydam. Wyłączając rolę w przedstawieniu, bo zupełnie nie odnajduję się w takiej działalności (w sensie aktorstwie), niestety nenene

A co do innych propozycji...
Piotrusia Pani pisze:Aaaaa to już jest osobna kwestia. Też o tym myślałam, ale raczej o tym, żeby zebrać pieniądze na ten cel, aby właśnie zakupić zabawki lub coś innego dla dzieci (to o czym też pisała moni), np. podczas flash mobu gdyby był lub jeszcze innych okazji, bo ludzie mają pieniądze przy sobie a zabawki nie :(, chyba ze wiedzieliby o takiej akcji wcześniej i mieliby czas je zakupić, ale w takich wypadkach i tak nie każdemu się chce iść do sklepu. Robiąc taką kwestę moglibyśmy dawać jakąś wizytówkę lub ulotkę np. z adresem na którym mogliby potem zobaczyć zdjęcia jak dawaliśmy dzieciom zabawki zakupione z ich pieniędzy. Myślę, że ludzie mają prawo wiedzieć co się dzieje z ich pieniędzmi, i to mogłoby im też przynieść radość gdyby zobaczyli takie zdjęcia.
MadziaLenka pisze:uważam też, że flash mob to flash mob i nie łczyła bym tego ze zbieraniem pieniedzy...
W 100% podpisuję się pod MadziaLenką. Wydaje mi się, że to nam po prostu nie wypali. Why? Ludzie 10 razy się zastanowią, zanim sięgną po portfele, a i to nieliczni, jak podejrzewam. Po prostu nie wzbudzimy zaufania. Dopóki nie działamy pod szyldem konkretnej instytucji/organizacji/cokolwiek, której nazwa jest powszechnie znana, którą można łatwo sprawdzić, będzie nam ciężko. Teoretycznie każdy może wyjść na ulicę i zacząć zbierać kasę, mówiąc, że to dla dzieci. Ale ludzie są wyczuleni i wydaje mi się, że będą patrzyli mocno sceptycznie na takie akcje. W skrajnych sytuacjach moglibyśmy wręcz zniechęcić ludzi do siebie (i Michaela? O.O ). No chyba że ja jestem jakąś pesymistką...
Podejrzewam, że sama bym nie zaufała. WOŚP'em nie jesteśmy ;-)
Piotrusia Pani pisze:wieczór poezji oczywiście poświęcony poezji Michaela, lub dodatkowo twórczości fanów na temat Michaela, gdyby ktoś chciał przedstawić swoje wiersze. Na takim wieczorku także można urządzić zbiórkę pieniędzy dla dzieci. (Tak na marginesie możemy do takiej kwesty mieć także coś związanego z Mike'm do czego będziemy te pieniądze zbierać, np. kapelusze, fedory z jakimś elementem dziecięcym, aby było jasne że to dla dzieci :)))
I ten pomysł jest tak samo świetny! :-) bardzo bardzo chętnie wybrałabym się na taki wieczorek, ooooojjjj TAK!
No i tutaj już zbieranie kasy miałoby chyba większe szanse powodzenia, bo przyszliby ludzie naprawdę zainteresowani Michaelem, być może ufający, że fani są uczciwi i naprawdę tej kasy nie schowają do kieszeni ;-)
Piotrusia Pani pisze:Inny mój upragniony pomysł, bardzo chciałabym pokazać ludziom na ulicach teledysk Earth song, aby się na chwilę zatrzymali, przystanęli, żeby im nieźle dowalić tym teledyskiem, wiecie sami jaki on jest, prawda!!!
I za ten pomysł zamierzam osobiście Cię uściskać przy najbliższej okazji!!!!!! GE-NIAL-NY!!
Well...ten teledysk zajmuje wyjątkowe miejsce w moim (i nie tylko, jak widać) Herzuszku <patrz: sygna i avatar xD>. Wgniata mnie w ziemię i wyciska łzy dokładnie za każdym razem. Tak, jego trzeba pokazać ludziom. Ma siłę rażenia... :zgon:
Piotrusia Pani pisze:P.s. Pewnie już zasypiacie przy tym przydługim poście, wybaczcie ;)
Ja Ci już kiedyś o tym pisałam. Twoje posty są zbyt wartościowe, żeby ich długość mogła być minusem.
MadziaLenka pisze:tak wogole to o 23:26 chciałabym spotkac sie z fanami pod gwiazdą,
W tym dniu, o tej godzinie będę tam na pewno. Choćbym miała siedzieć sama.
...ale nie będę, jak widać :banan:
Kapitalny pomysł!!! :happy: japrosic
To ja biorę Smooth Criminal! <zapluwa i przydeptuje> Zaklepane!
:mj:

A w ogóle wiecie co?
Po prostu rządzicie.. loveMJPT
Wy i Wasze pomysły. Wasza kreatywność serio robi wrażenie :-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
MadziaLenka

Post autor: MadziaLenka »

Amelia pisze:To nie musi być taniec. Przykład Dirty Diana- Michael stoi śpiewa, jego mimika, strój- chodzi mi o przedstawienie kawałka teledysku na żywo.
gosieq pisze:ja biorę Smooth Criminal! <zapluwa i przydeptuje> Zaklepane!
w takim razie biorąc pod uwagę to, że do 25.06 bede miała sesje co = mało czasu na przygotowania zastanaiwam się nad Thrillerem bo to umiem zatańczyć, ale nie mam czerwonych spodni i kurtki:(
oraz nad Bad i Dirty Diana do tego mam strój ale musiałabym popracować sporo by dobrze sie przygotować:)

dajcie mi czas do jutra - jutro na pewno podejme decyzje:P
HE'S not coming back
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
Awatar użytkownika
777

Post autor: 777 »

Hej,
sorry z góry ale jeszcze nie wczytywałem sie dogłębnie w Wasze pomysły i wypowiedzi. Myślę, (i dlatego zabieram głos tutaj) że i tak pewne firmy marketingowe / agencje artystyczne będą coś organizowały w tym dniu. Wiadomo, nie robią tego tak jak Wy dla MJ, a raczej dla jakieś promocji czy pieniądzy z reklam / sponsorodawców. To tak dla informejszyn. A ile pewnie imprez MJ-o podobnych będzie?, niby to z muzyką króla gdzie na 200 utwórów może i 20 się usłyszy.
:smutek:
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

No nareszcie gosiaczku, czekałam kiedy Ty się wreszcie odezwiesz ;-). Byłam bardzo ciekawa jak Ty sie na to wszystko zapatrujesz :). Fajnie, że chcesz pomóc przy przedstawieniu. Jakbyś się namyśliła co do samego udziału, w sensie zagrania jakieś roli, to masz jeszcze czas, zachęcam. A z tym Earth song, to ja też muszę Cię wyściskać, chyba jako jedyna z krakowskiej grupy tak zareagowałaś na ten pomysł i jesteś za tym żeby to zrealizować. Podpisuję się pod tym co napisałaś, ten teledysk ma siłę rażenia, powala i wyciska łzy. To co, pomożesz mi doprowadzić to do skutku? Mogę na Ciebie liczyć? ;-)
Jesteś też już kolejna za wieczorkiem poezji, mmm..może z tego też coś będzie.A i m_ary_jane. Wspaniale. To już cztery osoby, razem ze mną.Poczekamy jeszcze.
Co do pieniędzy, macie rację to może budzić podejrzenia, owszem, Jak się tak zastanowić, moze faktycznie lepiej to odłożyć. Ja trochę za bardzo naiwna jestem, chyba nie da sie ukryć ;).Chyba ze podczas tego wieczorku, jak pisze gosieq.
W ogóle to ja bym chciała z wami założyć kiedyś taką grupę charytatywną, jakbyście byli chętni na taką działalność dla dzieci, ale nie tylko dla dzieci, taka grupa od "make better place". I nie od jakiegoś dzwonu, jak ta rocznica, ale na codzień. To moje marzenie juz od dawna, ale nic nie mówiłam, bo uważałam, ze było na to za wcześnie. I mam na myśli konkretne przedsięwzięcia, a zbiórki pieniędzy niekoniecznie, lub jako dodatek. Ale to tak na marginesie. Pewnie uważacie,że to nie jest wątek na ten temat. Już milknę ;).

Amelia bardzo podoba mi się Twój pomysł z choreografią z róznych teledysków i strojami. Dla niektórych chyba nie będzie zaskoczeniem jak napiszę, że rezerwuję sobie Remember the time :smiech: Wczoraj właśnie zaczęłam uczyć się choreo z tego teledysku, a dziś czytam, że możemy wystąpić i sobie wybrać. Yeahh! Naprawdę super, gdyby doszło to do skutku.

Aha, i piszecie, że nie uda nam się zrealizować tego wszystkiego w ciągu jednego dnia. tak, to nie ulega wątpliwości. Dlatego pewnie rozłożymy to na cały weekend, albo nawet dłużej. Pamiętajcie, że ja nalegam (ale bardzo grzecznie i uprzejmie ;-) ),aby "Piotrusia Pana" wystawić przynajmniej w trzech miejscach, o których pisałam już wcześniej. Nie wiem czy zrobimy to w ciągu jednego dnia czy dzień za dniem. To zależy od waszych możliwości czasowych. Ale mam nadzieje, ze się na to w ogóle zgadzacie.To bardzo dla mnie ważne. Właśnie dostałam w swoje ręce książkę "Piotruś Pan"( zapisałam się do dziecięcego działu w bibliotece, ale jazda... :D), więc pierwszy krok ku scenariuszowi już jest. Myślę, ze dziś przeczytam i coś już napewno pod tym wpływem się zrodzi w mojej głowie. Będę Was na bieżąco informować i na pewno będę miała do Was dużo pytań.

Ściskam mocno Was wszystkich! :*
Love lives forever
Awatar użytkownika
Amelia

Cieszę się ogromnie, że mój pomysł się podoba.
Właściwie możemy już tworzyć listę, by każdy miał na 'własność' swój ukochany teledysk ;-)
Piszcie do mnie na priv- imię nazwisko i nazwę wybranego teledysku.
W póżniejszym czasie całą listę przekażę, naszej organizatorce Piotrusi_Pani
PS: Zaklepuje cudowne BoW. Więc proszę tego teledysku już nie brać pod uwagę.
Dopiero zaczynam, ale...

Amelia Poulain
Awatar użytkownika
ola1714

Post autor: ola1714 »

To jak każdy coś rezerwuje to ja chyba się skuszę na Billie Jean :P a mogę werse koncertową ? ona jest chyba nawet bardziej rozpoznawalna :D Ale nad tym się jeszcze zastanowię xD ostateczną odpowiedź dam jutro albo dzisiaj wieczorem :)
Bo chyba TWYMMF jest już zajęte ?
Ostatnio zmieniony śr, 06 sty 2010, 17:34 przez ola1714, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ