25.06.2010 - co robimy?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

ja się nie będe rozpisywać...napisze krótko :-)
na uczestnictwo,wszystkie pomysły i pomoc w ich realizacji odpowiadam TAK!
jedynie na tańczenie układu odpowiadam NIE (gdyż jedyny jaki umiem to 'Thriller" który przywłaszczyła sobie MadziaLenka ;-) )
zajme się raczej utrwalaniem naszych wyczynów na zdjęciach i filmikach nenene
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Kurczę wielgachny, aczkolwiek chwilowy brak czasu... :surrender:

Mam dziś egzamin, więc nie bardzo jak mam nadrobić czytanie, ale przy najbliższej okazji zasiądę i się wypowiem. ;-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
nice girl

Post autor: nice girl »

Prześledziłam wątek, i postanowiłam się ustosunkować. Tak, więc bardzo przypadły mi do gustu pomysły Piotrusi Pani. I tak może po kolei zaczynając od wystawienia przedstawienia bądź to w szpitalu, domu dziecka, czy hospicjum, jeśli będzie taka możliwość i znajdzie się w tym i dla mnie jakaś nie wielka rólka, owszem piszę się na to, lub przynajmniej, jeśli przyda się ma pomoc w tym przedsięwzięciu, nie koniecznie biorąc w nim udział, to służą swą osobą.
Idea z zorganizowaniem wieczorku poezji, też trafiona, oczywiście wezmę w nim udział, gdyż wciąż głodna piękna poezji Michaela. Tylko mam pytanko, czy chcecie prezentować Jego poezje w oryginale czy posługiwać się tłumaczeniami. Zaznaczam, że posiadam w swej kolekcji zbiór wierszy oraz przemyśleń autorstwa Michaela ‘’Dancing the dream’’ oraz sporo tłumaczeń, więc pewnie mogą się przydać. Jestem, za jeżeli któraś będzie chciała przedstawić swą twórczość, może i warto z nią się zapoznać.
Natomiast, jeśli chodzi o kwestie mini happeningu ekologicznego, to nie wiem jak Wy, jak najbardziej tak, ale czy nie warto by o tym pomyśleć i zrealizować ów pomysł w dniu przypadającym na Światowy Dzień Ziemi. Oprócz samego teledysku zaproponowałabym, także wiersz Planet Earth. Dobrze byłoby rozdawać przechodnią jakieś materiały o tematyce ekologicznej, o czym pisała już Piotrusia.
I tak na koniec, to inaczej sobie tego nie wyobrażam, tylko chcę być z Wami przy gwieździe o 23:26.
Ostatnio zmieniony śr, 06 sty 2010, 20:31 przez nice girl, łącznie zmieniany 1 raz.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

O jak fajnie, że Kraków sie tak angażuje;))
Ja oczywiście również chciałabym pomóc. Teraz nie mam za bardzo czasu, ale obiecuję, że po 25 maja będę z Wami w Krakowie rękami, nogami i wszystkim czym się da :D

Co do pomysłów. Wszystkie mi się podobają, ale zgadzam się z Nice Girl, jeżeli chodzi o ten happening.
Obrazek
Awatar użytkownika
ola1714

Post autor: ola1714 »

Sybirra pisze:Teraz nie mam za bardzo czasu, ale obiecuję, że po 25 maja będę z Wami w Krakowie rękami, nogami i wszystkim czym się da :D
A nie przypadkiem 25 czerwca ?
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Piotrusia Pani pisze:No nareszcie gosiaczku, czekałam kiedy Ty się wreszcie odezwiesz ;-).
O jaaaaa, miło to czytać :hug:
Piotrusia Pani pisze:A z tym Earth song, to ja też muszę Cię wyściskać, chyba jako jedyna z krakowskiej grupy tak zareagowałaś na ten pomysł i jesteś za tym żeby to zrealizować. Podpisuję się pod tym co napisałaś, ten teledysk ma siłę rażenia, powala i wyciska łzy. To co, pomożesz mi doprowadzić to do skutku? Mogę na Ciebie liczyć? ;-)
No to deal xD
Naprawdę? Inni nie chcieli? To jest świetny pomysł przecież!
Oczywiście, że Ci pomogę :happy:
Piotrusia Pani pisze:W ogóle to ja bym chciała z wami założyć kiedyś taką grupę charytatywną, jakbyście byli chętni na taką działalność dla dzieci, ale nie tylko dla dzieci, taka grupa od "make better place". I nie od jakiegoś dzwonu, jak ta rocznica, ale na codzień. To moje marzenie juz od dawna, ale nic nie mówiłam, bo uważałam, ze było na to za wcześnie. I mam na myśli konkretne przedsięwzięcia, a zbiórki pieniędzy niekoniecznie, lub jako dodatek. Ale to tak na marginesie. Pewnie uważacie,że to nie jest wątek na ten temat. Już milknę ;).
A to też jest ciekawy pomysł, ale myślę, że bardziej na przyszłość, jak już się wygrzebiemy z organizacji rocznicy, itd.
Wstępnie jestem za :-)
Piotrusia Pani pisze:Dla niektórych chyba nie będzie zaskoczeniem jak napiszę, że rezerwuję sobie Remember the time :smiech:
Pewne rzeczy są oczywistą oczywistością :-)
MadziaLenka pisze:w takim razie biorąc pod uwagę to, że do 25.06 bede miała sesje co = mało czasu na przygotowania zastanaiwam się nad Thrillerem bo to umiem zatańczyć, ale nie mam czerwonych spodni i kurtki:(
Ja na przykład biorę Smooth Criminal tylko dlatego, że między tą sesją a letnią jest trochę czasu nenene a ze strojem będę miała spory problem...ale tym się będę martwić potem.
Myślę, Madziu, że spokojnie dasz radę z każdym układem, który wybierzesz! ;-)
777 pisze:Hej,
sorry z góry ale jeszcze nie wczytywałem sie dogłębnie w Wasze pomysły i wypowiedzi. Myślę, (i dlatego zabieram głos tutaj) że i tak pewne firmy marketingowe / agencje artystyczne będą coś organizowały w tym dniu. Wiadomo, nie robią tego tak jak Wy dla MJ, a raczej dla jakieś promocji czy pieniądzy z reklam / sponsorodawców. To tak dla informejszyn. A ile pewnie imprez MJ-o podobnych będzie?, niby to z muzyką króla gdzie na 200 utwórów może i 20 się usłyszy.
:smutek:
Masz rację, Erwin, takich rzeczy pewnie będzie sporo, żeby firmy mogły więcej zarobić, wiadomo.
A co do imprez, biorąc pod uwagę, że 25.06 to piatek, myślę, że też będzie ich zatrzęsienie :-P
Zrób sam jakąś!! xD Przynajmniej byłaby dobra muzyka nenene
ola1714 pisze:To jak każdy coś rezerwuje to ja chyba się skuszę na Billie Jean :P a mogę werse koncertową ? ona jest chyba nawet bardziej rozpoznawalna :D Ale nad tym się jeszcze zastanowię xD ostateczną odpowiedź dam jutro albo dzisiaj wieczorem :)
Bo chyba TWYMMF jest już zajęte ?
Dobry wybór! ^^
A TWYMMF zarezerwowała sobie m_ary_jane
nice girl pisze:Oprócz samego teledysku zaproponowałabym, także wiersz Planet Earth.
tak Tak TAK!!
ola1714 pisze:
Sybirra pisze:Teraz nie mam za bardzo czasu, ale obiecuję, że po 25 maja będę z Wami w Krakowie rękami, nogami i wszystkim czym się da :D
A nie przypadkiem 25 czerwca ?
Myślę, że po 25 czerwca to byłoby dość późno nenene
Podejrzewam, że Sybirra miała na myśli, że będzie po maturach, tak? Przynajmniej ja to tak zrozumiałam :-)
Obrazek
Obrazek
Robaczek M.

Post autor: Robaczek M. »

Aż nie mogę wszystkiego przeczytać, tyyyle tego już jest ;)
Ja bardzo chętnie zarezerwowałabym Billie Jean obojętne którą wersje, ale widze, że Ola mnie uprzedziła więc wymyśle coś innego;)
Piotrusiu jak będziesz potrzebować pomocy to daj znać. Zrobie wszystko co w mojej mocy żeby jakoś pomóc ;D

Jesteście Niesamowite! :)
Michaelu <3
Uśmiechaj się do Nas z góry...[*]
maartuula

Post autor: maartuula »

To ja rezerwuje sobie Jam lub You Rock My World ;)
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

trzeba uważać z tematem, bo dzieciaki to bardzo wymagająca publiczność. U dzieciaków musi się dziać! Do tego potrzebny jest element zaangażowania ich w zabawę. Np. nauka chórków, rysunki w czasie imprezy czy cóś ;-) na razie to luźne myśli.Może częśc z nich mogłaby się przebrać. Może im powierzyć te role a zająć się ich nauką i reżyserką??? spędzić z nimi trochę czasu zamiast ze sobą???
Chodzi o to, że dzieciaki nie mogą się czuć samotne. Skoro już się do nich wychodzi, każde musi się poczuć, że nie jest jednym z wielu, lecz tak, jak w przypadku koncertów MJ`a czuje się tuż przy nim. Ilu może być takich dzieciaczków na sali - 5-10, a na oddziele - 30-50?
A może zająć się akcją poszukiwania małych talentów po tych domach dziecka, skoro już chcemy im jakoś pomóc?
Co do Akcji Earth Song, uważam, że to temat niezwykle, dla MJ`a ważny. Dowód TII. Też widzę to w formie ulicznej, plakatowo - ulotkowej. Tylko jaki ostateczny efekt chcemy osiągnąć, to może jakiś MJowy ekolog zechce się wypowiedzieć??? Chodzi o konkrety. Co mamy zmienić w swoim sposobie życia jako społeczeństwo, żeby zapobiec degradacji. 25 czerwca dobra data na powstanie 2 MJowych organizacji. Jednej charytatywnej, drugiej ekologicznej.
Dlaczego? w tematach segregacja śmieci, czystość i ekologia Polacy są daleko za innymi krajami Zachodu. You know what I mean?
Tylko ... hmmmm ... to są koszty ... trzeba poszukać środków ... nie żebry, ale może coś z UE? Może jakaś firma, która i tak już za to kasę bierze z UE przejmie patronat?
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

To ja rezerwuje sobie Jam lub You Rock My World ;)
Bardzo proszę o przesyłanie swoich wyborów na mój priv.japrosic
Szkoda zaśmiecać temat rezerwacjami piosenek. Ja to wszystko ładnie spiszę i co jakiś czas będę umieszczać listę na forum.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

intelmet pisze:Tylko ... hmmmm ... to są koszty ... trzeba poszukać środków ... nie żebry, ale może coś z UE? Może jakaś firma, która i tak już za to kasę bierze z UE przejmie patronat?
Pomyślałem o Pepsi bo Michael to reklamował tylko, że nie wiem czy by się z nimi udało :-/ Jak również nie wiem czy czasem puszki nie są... antyekologiczne glupija
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

amj pisze:Pomyślałem o Pepsi
yyyyyyy... raczej chyba nie. Chodziło mi raczej o naprawdę proekologiczną Firmę. Oni naprawdę biorą konkretne środki na ten cel, a to jest naprawdę konkretny i oryginalny pomysł Piotrusi. Pepsi rzuci ochłapa i zaleje nas falą darmowych napoi. Im chodzi tylko o reklamę. A nam chodzi o coś co może podziałaś na dłuższą metę. W sensie, że te ulotki, czy strona internetowa będą rozpowszechaniane nawet po rocznicy. Żeby to od tego momentu rosło, a nie pojawiło się na chwilę i znikło. Chodzi o zmianę sposobu myślenia ludzi w Polsce. Materiały mogłyby na przykład zawierać informacje o tym, jak sobie z konkretnymi problemami radzą w innych krajach. Kto nie pomieszkał troche zagranicą nie wiem o tym.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
ola1714

Post autor: ola1714 »

Jak Pepsi nie... to moze Radio Zet czy cos takiego ?
Ja sie na tym kompletnie nie znam na tym, wiec za bardzo nie pomoge w tym, ale mam wielka nadzieje, ze to wypali, takze trzymam kciuki :D

A mam do Was pytanie, a właściwie to prośbę :P
Wiem, ze to jeszcze nie czas na ustalanie szczegółów (odnośnie Piotrusia Pana) Czy moglibyśmy pod koniec, gdy juz skonczymy cale przedstawienie zaspiewac Heal the world ? :D no i moglibysmy spiewac z dzieciakami :P
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Amelia pisze:Bardzo proszę o przesyłanie swoich wyborów na mój priv.japrosic
Szkoda zaśmiecać temat rezerwacjami piosenek. Ja to wszystko ładnie spiszę i co jakiś czas będę umieszczać listę na forum.
Myślę, że jednak trzeba odrazu pisać takie informacje tutaj, żeby ktoś, kto chce zarezerwować piosenkę odrazu wiedział, czy przypadkiem nie jest zajęta, zamiast musieć czekać, aż to wrzucisz. Tak uważam.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

intelmet pisze:A może zająć się akcją poszukiwania małych talentów po tych domach dziecka, skoro już chcemy im jakoś pomóc?
Co do tego zdania jestem na nie. Każde dziecko jest świetne, bez względu czy umie coś robić czy nie powinno tego robić, żeby poczuć wiatr, czy też wiater jak to inni wolą. ;-)

Pepsi odpada - za nic w świecie nie pójdą na takie układy, przecież samym pepsi to się rury odrdzewia, czy też śruby w samochodach, także z ekologia to oni są na bakier. nenene

Jeśli chodzi o uczenie to jeśli faktycznie taki pomysł pójdzie w ruch to ja jestem bardzo chętna, myślę że taka nauka to przede wszystkim świetna zabawa i pretekst do odskoczni- sama coś o tym wiem. Jakby się udało ze szpitalem, to ja mogę się zobligować do pośrednictwa (się było trochę na oddziale za szczeniaczka to się zna, te szare, smutne klimaty. Jedna taka akcja, a uwierzcie to naprawdę dużo zmieni choć na te kilka chwil)- komu jak komu, ale chyba Dzwoneczkowi uwierzycie? ;-)

Sumując co byśmy nie zrobili, będzie super. ;-)

PS Pokutę dostałam na spowiedzi, spełnić 3 dobre uczynki... zatem...

ODMROŹMY NADZIEJĘ DZIECIACZKÓW & RATUJMY MOJĄ DUSZĘ! xD
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
ODPOWIEDZ