Nikogo nie skreślamy, żadnego dzieciaczka. Zaznaczam, że jeżeli docierać to do wszystkich.
Chciałabyś, chyba T.S.! xDktoś wyleci za spamowanie !!!! Buhahahaha nie ma co!!!! Musisz się ujawniać? Musisz??? różowy avatarku????
OK. Scenariusz-rzecz elastyczna. Gdyby np. uczenie podzielić na sale, każda sala mogłaby zając się czymś innym. Jeszcze mi chodzi po głowie, żeby wpleść w to elelmenty biografii MJ`a z Jego cytatami z Moonwalka. Pełnia hołdu, to używać Jego słów.
Dokładnie, dzieciaki pewnie i by same chciały wziąć udział, ale nie jestem za tym, aby angażować je w to bezpośrednio, gdyż trzeba wziąć pod uwagę, iż gro dzieci przybywających w szpitalu jest przykutych do swego łóżka, oraz powierzenie im ról, czy szukanie talentów choćby w domu dziecka zajęłoby zbyt wiele czasu. Owszem można by pomyśleć nad jakąś alternatywą, aby mogły się czymś wykazać, lub wspólnie razem z nimi coś zrobić.intelmet pisze: dzieciaki to bardzo wymagająca publiczność. U dzieciaków musi się dziać! Do tego potrzebny jest element zaangażowania ich w zabawę.
Ja jestem za, fajnie by było to zaprezentować.Amelia pisze:A jak tak sobie dziś pomyślałam- oczywiście lużna propozycja.
Występ na rynku złożony z pojedyńczych występów- a mianowicie- tworzymy miks utworów (krótkie kawałki) każda osoba przebiera się za Michaela z danego teledysku i odkrywa kilkudziesięciosekundową scenę + pełne przebranie. Pokażemy Michaela z wielu perspektyw, Michaela z każdej dekady. Co wy na to? Szczerze
O tym samym myślałam. Michael bardzo pięknie pisał o różnych sprawach i można to zaprezentować, plus jakieś nasze wiersze itp.nice girl pisze:Idea z zorganizowaniem wieczorku poezji, też trafiona, oczywiście wezmę w nim udział, gdyż wciąż głodna piękna poezji Michaela. Tylko mam pytanko, czy chcecie prezentować Jego poezje w oryginale czy posługiwać się tłumaczeniami. Zaznaczam, że posiadam w swej kolekcji zbiór wierszy oraz przemyśleń autorstwa Michaela ‘’Dancing the dream’’ oraz sporo tłumaczeń, więc pewnie mogą się przydać. Jestem, za jeżeli któraś będzie chciała przedstawić swą twórczość, może i warto z nią się zapoznać.
Tak, zgadza się;))gosieq pisze:Myślę, że po 25 czerwca to byłoby dość późno
Podejrzewam, że Sybirra miała na myśli, że będzie po maturach, tak? Przynajmniej ja to tak zrozumiałam
Wow! Jak dla mnie bomba;) Idealnie na tą okazję. Ale Oni byliby jako patronat nad tym całym przedsięwzięciem?Piotrusia Pani pisze:Można powiedzieć, że mam kontakty w Greenpeace . Hmm?. Co o tym myślicie?
To może ustalmy- co tydzień będę zamieszczała w temacie aktalną listę.Myślę, że jednak trzeba odrazu pisać takie informacje tutaj, żeby ktoś, kto chce zarezerwować piosenkę odrazu wiedział, czy przypadkiem nie jest zajęta, zamiast musieć czekać, aż to wrzucisz. Tak uważam.
Uczymy się fragmentu wybranego przez nas teledysku (każdy indywidulanie), kombinujemy przebranie i wycinamy fragment wybranego utworu (około 20 sekund). Potem łączymy wszystkie utwory w jeden mix. Każdy tańczy swoją solówkęMam teraz takie pytanko: Nie mam zbytnio czasu aby wszystko przeczytać. O co chodzi z teledyskami?? Mamy siebie nagrać jak tańczymy i spiewamy?? I gdzie one będą prezentowane? Z góry dziękuję za odpowiedź:)
aaa to tylko 20s?? :DAmelia pisze:Uczymy się fragmentu wybranego przez nas teledysku (każdy indywidulanie), kombinujemy przebranie i wycinamy fragment wybranego utworu (około 20 sekund). Potem łączymy wszystkie utwory w jeden mix. Każdy tańczy swoją solówkę
Trzeba to z nimi dobrze obgadać. Przedstawić propozycję i to czego oczekujemy i jak to widzimy. Zobaczymy czy będą chętni i na ile chcieliby się zaangażować.Sybirra pisze:Ale Oni byliby jako patronat nad tym całym przedsięwzięciem?
Madzialena no ja nie wiem, z jednej strony masz rację, będzie nas trochę, ale z drugiej jak się podzielimy i wystąpimy osobno, to nie będziemy razem, nie przeżyjemy tego wspólnie, bo rozumiem, że chodzi Ci o wspólne próby, ale przestawienie już osobne, pewnie w innych miejscach, ośrodkach. Niech inni się wypowiedzą co tym myślą.MadziaLenka pisze:z tego co widze to bardzo dużo osób zgłosiło sie do realizacji pomysłu z przedstawieniem Piotrusia Pana. Mam taki pomysł - ale od razu nie krzyczcie!!! to tylko tak do przemyslenia i przedyskutowania:d ze wzgledu na to ze może byc ciezko wymyslic role kazdej osobie, ktora chce wystapic. Moze tez być ciezko załadowac sie z taką pokaźną grupa w szpitalu to moze podzielić sie na 2 zespoły, które beda przedstawiały to samo:) wspólne proby itd:) to jest luźna propozycja nie bijcie:D !!
Słyszałam już co nieco o waszym spotkaniu. Chylę czoła przed Wamibaśka_MJ4ever pisze:Myślę, że chętnych nie zabraknie
WWF- świetnie! :) Może nawet bardziej nadawaliby się do naszej akcji od Greenpeace, bo szczerze mówiąc niektórzy ludzie w Krakowie są do nich (do Greenpeace) zrażeni przez tych foundraiserów na ulicach. To co robimy, najpierw Greenpeace czy WWF?Amelia pisze: Piotrusia_Pani tak sobie dziś gadałyśmy z m_ary_jane i jeśli z Greenpeace by nie wyszło sprubujemy uderzyć do WWF. Swego czasu można powiedzieć udzielałam się w tej organizacji i muszę powiedzieć, że łatwo się z nimi skontaktować i myślę, że są dosyć otwarci
No kto jak kto, ale Dangerous powinno być Twoje :) (swoją drogą ja też ostatnio oszalałam na punkcie tej piosenki i choreo :))). A Smooth zamówiła już gosieqmadisson pisze: zamawiam mój ukochany jeśli chodzi o choreo 'Dangerous' lub SM -> jeszcze nie wiem...
PS jak madzia06 odezwie się w tym wątku i wyrazi chęć tańca to oczywiście odstąpie jej (jeśli będzie chciała) Smootha
Naprawdę super pomysł. I myślę, że dzieci byłyby bardzo do tego chętnemadisson pisze:tak sobie jeszcze pomyślałam apropo tych dzieciaczków,że te które byłyby'na chodzie' mogłybyśmy nauczyć jakiegoś prostego kroku MJ,co Wy na to? i np ktoś mógłby przynieść rękawiczke/kapelusz a'la MJ i nałożylibyśmy takiemu smerfikowi kapelusik na główke bądż rękawiczke na rączke (żeby poczuło się jak mała gwiazdeczka) i nauczyłybyśmy go/ją tego kroczku,hmm??
Może na pierwszy odstrzał idzie WWF? Jeśli się zgadzacie, to będę próbowała jeszcze dziś się z nimi skontaktować.WWF- świetnie! :) Może nawet bardziej nadawaliby się do naszej akcji od Greenpeace, bo szczerze mówiąc niektórzy ludzie w Krakowie są do nich (do Greenpeace) zrażeni przez tych foundraiserów na ulicach. To co robimy, najpierw Greenpeace czy WWF?