25.06.2010 - co robimy?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

no BA! że każde jest świetne a najświetniejsze są te rozrabiaczki. Mają różowe Avatarki :smiech:
Nikogo nie skreślamy, żadnego dzieciaczka. Zaznaczam, że jeżeli docierać to do wszystkich.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Mam rozumieć, że dziś kolacji nie jem i idę spać głodna, tak?

I to jest TA wolność słowa... xD

A mama mówiła, nie wychodź za mąż! :smiech:
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

ktoś wyleci za spamowanie !!!! :smiech: nie ma co!!!! Musisz się ujawniać? Musisz??? różowy avatarku????
OK. Scenariusz-rzecz elastyczna. Gdyby np. uczenie podzielić na sale, każda sala mogłaby zając się czymś innym. Jeszcze mi chodzi po głowie, żeby wpleść w to elelmenty biografii MJ`a z Jego cytatami z Moonwalka. Pełnia hołdu, to używać Jego słów.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

ktoś wyleci za spamowanie !!!! Buhahahaha nie ma co!!!! Musisz się ujawniać? Musisz??? różowy avatarku????
OK. Scenariusz-rzecz elastyczna. Gdyby np. uczenie podzielić na sale, każda sala mogłaby zając się czymś innym. Jeszcze mi chodzi po głowie, żeby wpleść w to elelmenty biografii MJ`a z Jego cytatami z Moonwalka. Pełnia hołdu, to używać Jego słów.
Chciałabyś, chyba T.S.! xD

Ej, to są dzieci one chcą zabawy, a nie biografii i cytatów. Z tymi salami to tak... Nie ma opcji, w szpitalach na oddziałach tak zrobić. Dyrekcja się nie zgodzi. ;-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
baśka_MJ4ever

Post autor: baśka_MJ4ever »

Kochane! Obserwuje Wasz wątek juz jakiś czas i to jest ta chwila w której, może nie proszona, ale wtrące swoje 3 grosze ;)

To wszystko co tu piszecie jest bardzo piękne i jak tylko wyobraże sobie uśmiechnięte buziaki dzieci i satysfakcję na Waszych twarzach...chce mi się płakać ze szczęścia... glupija

Jak tylko gdzieś usłyszę, że jakaś ciekawa akcja się kroi od razu chcę tam dołączyć lub sama coś takiego utworzyć:) Tak było z miejscem pamięci na Placu Solnym we Wrocławiu, MJ Wrocław Dance Team i...Teraz z tym waszym pięknym projektem...

Niestety z racji mojej organizacyjnej nadpobudliwości wiem, że sama nie dam rady więc niesmiało pytam/ proszę...czy jeśli będziecie miały już gotowy scenariusz...prześlecie mi go? Serio, nie mam czasu tego napisać...Oczywiście zaznaczymy, że tekst nie jest nasz a kolezanki z Krakowa itd. Chodzi tu o to, że ja na serio chce zrobić jak najwięcej, jak najlepiej, na jak największą skale itd...Tu chodzi o te dzieciaki...to takie fajne móc zrobić coś dla innych...ontynuować dzieło MJ'a...

pozdrawiami czekam na odp ;)
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me

They say I'm goin' crazy...
Awatar użytkownika
nice girl

Post autor: nice girl »

Czytając posty intelmet, odnośnie akcji Earth song naszła mnie taka myśl, że może warto zwrócić się do jakiejś organizacji pozarządowej (fundacji, stowarzyszenia ekologicznego), kto wie może akurat zechcieliby spojrzeć na nas przychylnym okiem, udzielili niezbędnych wskazówek, marzeniem byłoby wykazanie chęci współpracy być może przy okazji kwestia sponsoringu by się rozwiązała, chyba przecież otrzymują jakieś dotacje unijne.
intelmet pisze: dzieciaki to bardzo wymagająca publiczność. U dzieciaków musi się dziać! Do tego potrzebny jest element zaangażowania ich w zabawę.
Dokładnie, dzieciaki pewnie i by same chciały wziąć udział, ale nie jestem za tym, aby angażować je w to bezpośrednio, gdyż trzeba wziąć pod uwagę, iż gro dzieci przybywających w szpitalu jest przykutych do swego łóżka, oraz powierzenie im ról, czy szukanie talentów choćby w domu dziecka zajęłoby zbyt wiele czasu. Owszem można by pomyśleć nad jakąś alternatywą, aby mogły się czymś wykazać, lub wspólnie razem z nimi coś zrobić.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

Amelia pisze:A jak tak sobie dziś pomyślałam- oczywiście lużna propozycja.
Występ na rynku złożony z pojedyńczych występów- a mianowicie- tworzymy miks utworów (krótkie kawałki) każda osoba przebiera się za Michaela z danego teledysku i odkrywa kilkudziesięciosekundową scenę + pełne przebranie. Pokażemy Michaela z wielu perspektyw, Michaela z każdej dekady. Co wy na to? Szczerze
Ja jestem za, fajnie by było to zaprezentować.
nice girl pisze:Idea z zorganizowaniem wieczorku poezji, też trafiona, oczywiście wezmę w nim udział, gdyż wciąż głodna piękna poezji Michaela. Tylko mam pytanko, czy chcecie prezentować Jego poezje w oryginale czy posługiwać się tłumaczeniami. Zaznaczam, że posiadam w swej kolekcji zbiór wierszy oraz przemyśleń autorstwa Michaela ‘’Dancing the dream’’ oraz sporo tłumaczeń, więc pewnie mogą się przydać. Jestem, za jeżeli któraś będzie chciała przedstawić swą twórczość, może i warto z nią się zapoznać.
O tym samym myślałam. Michael bardzo pięknie pisał o różnych sprawach i można to zaprezentować, plus jakieś nasze wiersze itp. :love: Najlepiej sprawdzą się tu tłumaczenia.

Earth song jest też dobrym pomysłem. Sama czasem popłakuję przy tym :beksa: Tak jak Mike powiedział musimy coś zrobić, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Dobrze by było na ulotkach zamieścić ES i Planet earh, jakieś wskazówki co się może stać z naszą planetą, jak temu zapobiec.
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Kocham Was!!! Po prostu Was kocham!!! I każdego z Was chciałabym w tej chwili uścisnąć!!! Jesteście cudowni!

Jak tu się do wszystkiego odnieść? Pozwólcie, że nie będę cytować, bo zajęłoby to baaardzo dużo miejsca.

Dziękuję osobom nice girl, sybirra, intelmet za chęć zaangażowanie. Naprawdę wspaniale!

baśka_MJ4ever, a Ty to po porostu ścięłaś mnie z nóg. Naprawdę chcesz zrobić to przedstawienie u siebie we Wrocławiu? Gdybym miała Cię teraz koło siebie, to wyściskałabym Cię na śmierć :smiech: Oczywiście, że prześlę Ci ten scenariusz! Możesz zacząć zbierać ekipę :))))

Robaczku, dziękuję za chęć pomocy :)

Gosieq i intelmet przed Wami padam na kolana za poparcie dla stworzenia grupy od "zadań specjalnych" :hug: . intelmet napisałaś, że 25 czerwca byłaby to idealna data dla stworzenia dwóch organizacji MJowych, charytatywnej i ekologicznej. Myslisz, że takie rozróżnienie jest lepsze? Bo ja chciałam to połączyć w całość i stworzyć jedną grupę. Napisz koniecznie co o tym myślisz.
Pytasz też o efekt jaki chcemy osiągnąć akcją z Earth song. Przede wszystkim wzrost świadomości ludzi na temat ekologii i stanu naszej Ziemii. W Polsce z tą swiadomością jest tragicznie. Ludzie są zabiegani, i nie oszukujmy się, najczęściej ich myśli na codzień zaprząta ich własny świat, droga z domu do pracy i z pracy do domu. Uważają, że ich problemy Ziemii nie dotyczą i nie mają na nie wpływu, bo jakże mogły by mieć, skoro nie stykają się z nimi bezpośrednio, np. nie mają wpływu na powolne i nieuniknione wymieranie wielorybów (czym się najczęsciej zasłaniają, bo w polskim morzu wieloryby nie występują :-/ ). Chodzi o to, zeby uświadomić ludziom jak sprawa wygląda, i że mogą mieć wpływ na różne problemy ekologii, należałoby rozbudzić ich sumienia i serca, a potem pokazać możliwości i drogi rozwiązania, i to że nie żyją wcale z boku, ale w samym środku tego wszystkiego, ponieważ każdy jest cześcią świata.
Wspominacie o jakiejś organizacji, która objęłaby patronat nad tą akcją. Już wcześniej miałam pomysł na ten temat, ale czakałam na wasze reakcje na temet samego przedsięwzięcia, więc nie pisałam od razu o tym, ale teraz napiszę. Można powiedzieć, że mam kontakty w Greenpeace ;-) . Hmm?. Co o tym myślicie?

Wasze pomysły co do naszego przedstawienia po prostu mnie rozbrajają. Ola1714 śpiewanie razem z dziećmi to wspaniały pomysł. Na pewno weźmiemy to pod uwagę. Intelmet zgadzam się ze wszystkim na temat upodobań dzieci, to że lubią przede wszystkim zabawę i są w tym wymagające. Jakieś dodatkowe atrakcje jak rysowanie- jestem jak najbardziej za. Poza tym nie martw się, żadne z dzieci nie będzie pominięte, po prostu do tego nie dopuszczę :))). Każde będzie czuło się wyjątkowo, na pewno coś wymyślimy :D
Scenariusz owszem, musi być napisany językiem dzieci i całośc dostosowana do ich wieku. A słowa Michaela i cytaty z Jego biografii umieściłabym gdzie tylko się da, to w końcu Jego własne słowa i jedna z możliwości Jego uobecnienia w tym przedstawieniu. Nic piękniejszego ;-)

Zgadzam sie z nice girl, że nie powinniśmy powierzać ról dzieciom, ponieważ nie wszystkie są w stanie zagrać, część tak, część nie. Nawet jeśli oddamy je tym zdrowszym dzieciom, może to mieć nienajlepszy wpływ na dzieci potrzebujące stale łóżek. Ale możemy zorganizować juz na miejscu tak jakby spontaniczny udział tych dzieci np. w jakiejść scenie zbiorowej, chodzi o to żeby nie było przygotowań, bo te dzieci bardziej chore mogą to źle przeżywać. Do tego zorganizujemy jeszcze coś dla wszystkich dzieci, żeby czuły że biorą w tym udział.

nice girl myślę, ze podczas wieczorku poezji zaprezentujemy wiersze w tłumaczeniu, ale jeśli nie będzie przeciwwskazań z waszej strony to mozemy także część w oryginale. To są czyste słowa Michaela ;-) Ja to w ogóle widzę ten wieczór wśród mnóstwa bukietów białych róż ustawionych wszędzie gdzie się tylko uda...

Amelia, zbieraj zamówienia na teledyski na priv, tak jak piszesz, i potem jak najbardziej możesz mi przesłać listę. Zgadzam się też z gosieq, że dobrze byłoby pisać też na forum, żeby każdy już mniej wiecej wiedział co jest zajęte.

Dzwoneczku, to pokutę masz juz z głowy ;), na razie tylko w intencji, ale w przyszłości już w realu ;-)

Mam nadzieję, ze o niczym ważnym nie zapomniałam. Dużo tego było... :)
Love lives forever
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

gosieq pisze:Myślę, że po 25 czerwca to byłoby dość późno
Podejrzewam, że Sybirra miała na myśli, że będzie po maturach, tak? Przynajmniej ja to tak zrozumiałam
Tak, zgadza się;))
Piotrusia Pani pisze:Można powiedzieć, że mam kontakty w Greenpeace . Hmm?. Co o tym myślicie?
Wow! Jak dla mnie bomba;) Idealnie na tą okazję. Ale Oni byliby jako patronat nad tym całym przedsięwzięciem?

Mam teraz takie pytanko: Nie mam zbytnio czasu aby wszystko przeczytać. O co chodzi z teledyskami?? Mamy siebie nagrać jak tańczymy i spiewamy?? I gdzie one będą prezentowane? Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Obrazek
Awatar użytkownika
MadziaLenka

Post autor: MadziaLenka »

z tego co widze to bardzo dużo osób zgłosiło sie do realizacji pomysłu z przedstawieniem Piotrusia Pana. Mam taki pomysł - ale od razu nie krzyczcie!!! to tylko tak do przemyslenia i przedyskutowania:d ze wzgledu na to ze może byc ciezko wymyslic role kazdej osobie, ktora chce wystapic. Moze tez być ciezko załadowac sie z taką pokaźną grupa w szpitalu to moze podzielić sie na 2 zespoły, które beda przedstawiały to samo:) wspólne proby itd:) to jest luźna propozycja nie bijcie:D !!
HE'S not coming back
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
baśka_MJ4ever

Post autor: baśka_MJ4ever »

Piotrusia Pani dziękuję, że tak ciepło przyjęłaś moją chęć zrobienia tego we Wrocławiu :) Myślę, że chętnych nie zabraknie i mam nadzieję, że zarówno Wam i jak i nam wszystko się uda i w tamten weekend(bo to chyba ma trwać 3 dni z tego co kojarzę)będziemy miały okazję zobaczyć uśmiechnięte twarze dzieciaków :)

Jak będziecie miały już gotowy scenariusz rzućcie hasło tu w temacie a ja już się kogoś usmiechnę na priv ;)

Pozdrawiam gorąco i ściskam z całej siły. Damy rade!!
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me

They say I'm goin' crazy...
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Myślę, że jednak trzeba odrazu pisać takie informacje tutaj, żeby ktoś, kto chce zarezerwować piosenkę odrazu wiedział, czy przypadkiem nie jest zajęta, zamiast musieć czekać, aż to wrzucisz. Tak uważam.
To może ustalmy- co tydzień będę zamieszczała w temacie aktalną listę.

Na dzień dzisiejszy lista przedstawia się następująco.
- TWYMMF- m_ary_jane
-Billie Jean- Ola 1714
-Thriller/Bad/Dirty Diana- Madzialenka (tu jest jeszcze pewne niezdecydowanie)
-Man In The Mirror- Annie Angel
-Jam/You Rock My World- maartuula
-BoW- Amelia glupija
Mam teraz takie pytanko: Nie mam zbytnio czasu aby wszystko przeczytać. O co chodzi z teledyskami?? Mamy siebie nagrać jak tańczymy i spiewamy?? I gdzie one będą prezentowane? Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Uczymy się fragmentu wybranego przez nas teledysku (każdy indywidulanie), kombinujemy przebranie i wycinamy fragment wybranego utworu (około 20 sekund). Potem łączymy wszystkie utwory w jeden mix. Każdy tańczy swoją solówkę ;-)

Piotrusia_Pani tak sobie dziś gadałyśmy z m_ary_jane i jeśli z Greenpeace by nie wyszło sprubujemy uderzyć do WWF. Swego czasu można powiedzieć udzielałam się w tej organizacji i muszę powiedzieć, że łatwo się z nimi skontaktować i myślę, że są dosyć otwarci ;-) [/quote]
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

Amelia pisze:Uczymy się fragmentu wybranego przez nas teledysku (każdy indywidulanie), kombinujemy przebranie i wycinamy fragment wybranego utworu (około 20 sekund). Potem łączymy wszystkie utwory w jeden mix. Każdy tańczy swoją solówkę
aaa to tylko 20s?? :D
to w takim razie ja też się pisze na te tańce wywijańce nenene
więc Amelia możesz mnie dopisać do listy...
mam nadzieje,że podołam :nerwy:
zamawiam mój ukochany jeśli chodzi o choreo 'Dangerous' lub SM -> jeszcze nie wiem...
PS jak madzia06 odezwie się w tym wątku i wyrazi chęć tańca to oczywiście odstąpie jej (jeśli będzie chciała) Smootha bo wiem że lubi glupija

tak sobie jeszcze pomyślałam apropo tych dzieciaczków,że te które byłyby'na chodzie' mogłybyśmy nauczyć jakiegoś prostego kroku MJ,co Wy na to? i np ktoś mógłby przynieść rękawiczke/kapelusz a'la MJ i nałożylibyśmy takiemu smerfikowi kapelusik na główke bądż rękawiczke na rączke (żeby poczuło się jak mała gwiazdeczka) i nauczyłybyśmy go/ją tego kroczku,hmm??
taka moja mała wizja artystyczna... :glupi:
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Sybirra pisze:Ale Oni byliby jako patronat nad tym całym przedsięwzięciem?
Trzeba to z nimi dobrze obgadać. Przedstawić propozycję i to czego oczekujemy i jak to widzimy. Zobaczymy czy będą chętni i na ile chcieliby się zaangażować.
MadziaLenka pisze:z tego co widze to bardzo dużo osób zgłosiło sie do realizacji pomysłu z przedstawieniem Piotrusia Pana. Mam taki pomysł - ale od razu nie krzyczcie!!! to tylko tak do przemyslenia i przedyskutowania:d ze wzgledu na to ze może byc ciezko wymyslic role kazdej osobie, ktora chce wystapic. Moze tez być ciezko załadowac sie z taką pokaźną grupa w szpitalu to moze podzielić sie na 2 zespoły, które beda przedstawiały to samo:) wspólne proby itd:) to jest luźna propozycja nie bijcie:D !!
Madzialena no ja nie wiem, z jednej strony masz rację, będzie nas trochę, ale z drugiej jak się podzielimy i wystąpimy osobno, to nie będziemy razem, nie przeżyjemy tego wspólnie, bo rozumiem, że chodzi Ci o wspólne próby, ale przestawienie już osobne, pewnie w innych miejscach, ośrodkach. Niech inni się wypowiedzą co tym myślą.
baśka_MJ4ever pisze:Myślę, że chętnych nie zabraknie
Słyszałam już co nieco o waszym spotkaniu. Chylę czoła przed Wami japrosic
Amelia pisze: Piotrusia_Pani tak sobie dziś gadałyśmy z m_ary_jane i jeśli z Greenpeace by nie wyszło sprubujemy uderzyć do WWF. Swego czasu można powiedzieć udzielałam się w tej organizacji i muszę powiedzieć, że łatwo się z nimi skontaktować i myślę, że są dosyć otwarci
WWF- świetnie! :) Może nawet bardziej nadawaliby się do naszej akcji od Greenpeace, bo szczerze mówiąc niektórzy ludzie w Krakowie są do nich (do Greenpeace) zrażeni przez tych foundraiserów na ulicach. To co robimy, najpierw Greenpeace czy WWF?
madisson pisze: zamawiam mój ukochany jeśli chodzi o choreo 'Dangerous' lub SM -> jeszcze nie wiem...
PS jak madzia06 odezwie się w tym wątku i wyrazi chęć tańca to oczywiście odstąpie jej (jeśli będzie chciała) Smootha
No kto jak kto, ale Dangerous powinno być Twoje :) (swoją drogą ja też ostatnio oszalałam na punkcie tej piosenki i choreo :))). A Smooth zamówiła już gosieq

madisson pisze:tak sobie jeszcze pomyślałam apropo tych dzieciaczków,że te które byłyby'na chodzie' mogłybyśmy nauczyć jakiegoś prostego kroku MJ,co Wy na to? i np ktoś mógłby przynieść rękawiczke/kapelusz a'la MJ i nałożylibyśmy takiemu smerfikowi kapelusik na główke bądż rękawiczke na rączke (żeby poczuło się jak mała gwiazdeczka) i nauczyłybyśmy go/ją tego kroczku,hmm??
Naprawdę super pomysł. I myślę, że dzieci byłyby bardzo do tego chętne ;-) Oczywiście trzeba uważać na te dzieci, które nie mogłyby się uczyć, trzeba będzie najpierw wyczuć nastroje itp. A strój, czyli kapelusz i rękawiczka, będzie na miejscu, w kostiumie Piotrusia Pana, tzn. kapelusz na pewno, o rękawiczce jeszcze nie myślałam, ale jeśli uważacie, że powinna być, to bedzie ;-)
Love lives forever
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

WWF- świetnie! :) Może nawet bardziej nadawaliby się do naszej akcji od Greenpeace, bo szczerze mówiąc niektórzy ludzie w Krakowie są do nich (do Greenpeace) zrażeni przez tych foundraiserów na ulicach. To co robimy, najpierw Greenpeace czy WWF?
Może na pierwszy odstrzał idzie WWF? Jeśli się zgadzacie, to będę próbowała jeszcze dziś się z nimi skontaktować.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
ODPOWIEDZ