Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
adi82

Post autor: adi82 »

Moral z filmu : Nikt ci niczego nie da, trzeba sobie wziac samemu.;) ;-) (wg Pułkownika Quaritcha )
Film ok. No I uznanie dla pracy grafikow.
Ostatnio zmieniony sob, 09 sty 2010, 9:52 przez adi82, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
saw

Post autor: saw »

Film jest genialny! Zdecydowanie polecam :)!
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Byłam, właśnie wróciłam.
Film świetny. Akcja wartka, nie nudziłam się, do tego genialna grafika i muzyka. Podobało mi sie zróżnicowanie stworków, przepiękna kolorystyka filmu i naprawdę gorąco go polecam.
Co prawda, uważam, ze Cameron wyrzucił pieniądze, bo pomimo niesamowitych wrażeń jakie dostarcza film, moim zdaniem oczywiście, nie zarobi tyle, ile chciał.
Obrazek
Awatar użytkownika
tanczacy delfin

Post autor: tanczacy delfin »

nie zarobił tyle ile chciał? Już teraz jest na 3 miejscu (za Powrotem Króla i Titanic'iem) najlepiej zarabiających filmów wszechczasów...
Man In The Mirror
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Mam takie pytanie: jutro wybieram się na ten film i nie wiem jaką opcję wybrać 3D czy też sie nie opłaca?
Obrazek
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Ja będę szedł z klasą na ten film w czwartek.Tyle o nim słyszałem mam nadzieje że się nie zawiodę.Pierwszy raz będę oglądał film 3D nenene
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Post autor: Kasiaaa »

Sybirra pisze:Mam takie pytanie: jutro wybieram się na ten film i nie wiem jaką opcję wybrać 3D czy też sie nie opłaca?
Ja byłam na seansie 3D i nie żałuję. Powiem więcej, idę kolejny raz.
Pisałam już o wrażeniach, więc przeczytaj sobie.
Polecam, naprawdę.
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Sybirra pisze:Mam takie pytanie: jutro wybieram się na ten film i nie wiem jaką opcję wybrać 3D czy też sie nie opłaca?
Tylko i wyłącznie 3D(najlepiej IMAX, ponieważ dźwięk też jest piorunujący).
Byłam raz na zwykłym w multi i 2 razy w IMAX'ie na 3D- nie ma kompletnie porównania (multikino do IMAX'a).
Polecamy z Delfinem tylko IMAX'a :D
Awatar użytkownika
tanczacy delfin

Post autor: tanczacy delfin »

IMAX wymiata, byłem w 3D DIGITAL Cinema City i podtrzymuję to, co napisałem wcześniej i to, co napisała Trinity :) IMAX ONLY

p.s. jedyna rzecz dla mnie kiepska w IMAXIE to napisy - są zrobione dosyć nieczytelnie, ale poza tym - super, tam i tak są proste dialogi :happy:
Man In The Mirror
Awatar użytkownika
a_gador

Re: AVATAR

Post autor: a_gador »

Baby Jane pisze:
tanczacy delfin pisze:
Jestem przekonany, że film spodobałby się Michaelowi
o tak. na pewno spodobała by mu się scena, w której główny bohater wrzeszczy: "who's bad?!" i "you ain't nothing!", pewnie też polubiłby Drzewo Życzeń ;)
Słysząc te kwestie w kinie od razu mi się Michael przypomniał, a patrząc na te wieeeelkie maszyny niszczące las na Pandorze to przyszedł mi na myśl klip do Earth Song

Co do filmu: imponuje bogactwem wizualnym, dbałością o każdy detal zwłaszcza fauny i flory. Gesty i mimika Na'vi i same ich postacie wyglądają bardzo realistycznie, jedynie w scenie pseudo-miłosnej, bardziej przytulanej może, tak jakoś na mój gust dziwacznie wyglądały. Sama historia wciąga, choć oryginalna nie jest. Słyszałam opinię, że to taka historia o Pocahontas XXII wieku i rzeczywiście trafnie ktoś to ujął. I jeszcze ten bohater-wybraniec, który poprowadzi resztę do zwycięstwa (ileż razy widzieliśmy to już w kinie?!) Za efekty specjalne odpowiada studio Stana Winstona, reżysera Michaelowego Ghosts. Generalnie te 250 milionów oficjalnego budżetu zostało dobrze zainwestowane, bo to pierwszorzędna rozrywka jest. Grający Jacka Sam Worthington przyznał na premierze, że dostał angaż, bo był tani. No cóż na czymś zaoszczędzić musieli, choć pewien niepokój budzi u mnie fakt, że tak łatwo można zastąpić "prawdziwych aktorów". Z drugiej jednak strony, może się aktorskie środowisko wreszcie opamięta i przestanie żądać milionów za rolę. Wyobrażam sobie takie ultimatum jakiegoś producenta w rozmowie z jakąś gwiazdą - "jak ci się honorarium nie podoba, to zatrudnimy twojego avatara!" :smiech:

Tylko do obejrzenia w Imaxie! W wersji analogowej straciłby wiele na atrakcyjności.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Ja mam bilety dopiero na 23 stycznia bo inne terminy już zajęte no ale wiele ludzi mówi że film by był ulubionym MJja Karen zaraz po obejrzeniu napisała że napewno by MJja zachwycił właśnie efektami i dbałością o szczegóły .
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Kasiaaa, Trinity i Tańczący Delfin Dzięki za pomoc ;))
Jednak IMAX robi swoje. Efekty specjalne niesamowite. Dźwięk rewelacja. Fabuła również mnie zaskoczyła. Przypomniała mi sie Pocahontas:)
Film, a raczej arcydzieło Camerona polecam każdemu chętnemu niezapomnianych wrażeń! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Ja niestety filmu jeszcze nie widziałam ale w ostatnim Newsweeku jest artykuł warty przeczytania na temat filmu. Tutaj tylko skrót artykułu:
http://www.newsweek.pl/artykuly/wydanie ... ca,51500,1
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Wie ktoś ile ten film zarobił na świecie i Ameryce,i czy dużo mu brakuje żeby pokonać titanica w zestawieniu?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
soulsation

Post autor: soulsation »

Niepójde na ten fil ze względu na jego rzysera ,któreu od kasy w głowi sie poprzewracało,i pewnego razu zwyzywał od najgorszych swoich fanów...
ODPOWIEDZ