Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).
Ktoś sobie wszedł, włamał się (poprzez zapewne jakąś lukę w systemie forum) i podczepił złośliwy kod do forum, który przekierowywał na stronę wiadomo jaką, na której ktoś na dodatek zarabiał jak ktoś był głupi i klikał tam w reklamę...
Nie ma jednak obawy - jest wykonywana codzienna kopia forum i nawet gdyby stało się coś niedobrego to forum nie zniknie. Dziękuję za informację od tych co mnie informowali.
Przeprowadzałem się i nie miałem dostępu do komputera/internetu stąd tyle czasu to zajęło.
Majkel wrote:na której ktoś na dodatek zarabiał jak ktoś był głupi i klikał tam w reklamę...
ja nie klikałam, wiec nie zarobił ani grosza :D
Dobrze, że forum już działa!!
Gdyby wszystko znikło, to nie wiem co by to było tyle wartych, cennych informacji... ahh nawet nie chcę tym pomyśleć!!
Dzięki Majkel
Last edited by angelamw on Sun, 10 Jan 2010, 17:32, edited 2 times in total.
Gusia_19 wrote:Niektórzy wchodzili na czat, bo już mieli depresje że forum nie ma.
w godzinach 22/23 bylo ok 30 osob, a takiego tłumu nigdy nie widziałam
EDIT: co do zmian ktore widziałam
1. forum sie przewrocilo do gory nogami o_O (kosz byl na gorze xD)
2. powstał dział o nazwie "aa" (pozniej ta nazwa zniknela i zostal pusty dzial, po czym pomyslalam, ze nowy dział bedzie istniec)
3. no i pozniej odswiezam forum i widze... Turka a potem turek znikl i byl tma tylko jakis napis i te reklamy
Całe szczęście że forum powrocilo do normy ;p
Last edited by Madzia on Sun, 10 Jan 2010, 17:49, edited 1 time in total.
To było bardzo pouczające. Siedzimy sobie w najlepsze z Maverick przy kompie, czytamy Forum, a tu znikają polskie znaki. No dobra. Potem wszystkie opcje z polskich poleceń zmieniły się na angielskie. Nooo dooobra. Ale jak został dodany nowy pusty dział to zrobiłyśmy o_O "Pewnie Majkel coś na Forum dodaje, jakiś dział nowy. Z tym że nie ma go wsród widocznych użytkowników. Soooooł...." A potem już tylko Turek. No to za telefon i jedziemy.
Dzięki Majkel za info, bo już się przestraszyłam, że mam wirusa w kompie - w tym samym momencie co wyświetliło się tamto zamiast forum komp się zawiesił :// Jejku, naprawdę się zdenerwowałam...
Ale dzięki temu zrobiłam skanowanie i czysto :)
wchodzę drugi raz na forum i działa :)
życie czasem miło zaskakuje :)
Gusia_19 wrote: Czym my nie jesteśmy już od forum uzależnieni?
Chyba tak. Przynajmniej ja, sądząc po mojej reakcji, gdy nie mogłam wejść na forum .
Odczułam dziwną ulgę, że forum działa. Co też net robi z człowiekiem
Gusia_19 wrote: Czym my nie jesteśmy już od forum uzależnieni?
Ja zdecydowanie tak. To wczorajszo-dzisiejsze zajście mnie tylko w tym przekonaniu utwierdziło.
Pokłony dla Majkela. Uwielbiam czytać stare wątki z tego forum - niezła skarbnica wiedzy i to też na tematy mało ważne - a ja juz tak mam, że własnie takie mnie najbardziej interesują nevermind. więc gdyby nam to przepadło, to byłabym nieźle hmm zdenerwowana.
Ważne, że już wszystko działa jak należy
Last edited by blackvarnish on Sun, 10 Jan 2010, 18:21, edited 1 time in total.
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in. Last.fm