SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
el_loko

Post autor: el_loko »

Co do filmiku, to chwilowo tylko w calosci 2 pierwsze czesci sciagnelem, a trzecia juz na Mega to leci powoli ale sie sciagnie wczesneij czy pozniej :P
Stronka Witka jest nieczyna gdyz sa problemy z serwerem, tzn nie ma go :P Ale Witek juz zaczal szukac i pewno niedlugo powroci.
Na wikipedi moglbym nawet tym sie zajac, lecz chwilowo probuje napisac cos O Blind Melon i Shannon Hoon, bo o nich wlasciwie nic nie ma, a jednak fajnie grali no i znali Axla :P

http://muzyka.onet.pl/mr,1235152,wiadomosci.html Niusik na Onecie, jednak zdaje sie ze nie zrozumieli Axla, on chical powiedziec, że nie wyklucza ze kiedys razem zagraja na jakims festiwalu, tak sie mi zdaje przynajmnije.

News 2
Sanctuary podało że Guns N’ Roses nagrają dwa albumy . Chinese Democracy pierwsze z dwóch wydawnictw ,jest gotowe do wydania w tym roku.
Zrodlo: http://gunsnroses1.blog.onet.pl/

A co do Izzyego to mam nadziej, że normalnie wyda plyty i gdzies w Polsce bedzie dalo sie ja kupic. Bo fajnie by wspomoc Izzyego w pracy :D
jola

Post autor: jola »

Co oni tam na tym onecie nie wynajdą. Boże, wkurzaja mnie. Te ichkomentarze "no czy to nie ten wokalista mówił, że nie zagra dla Polakow i Zydów?" Prawie każdy news o gnr jest tak komentowany. :zly: Hej Sunrise wrzuć mi ten fimik, wiesz jaki, na yousendit, bo mam z tym gównem problemy. Chyba już wszyscy to widzieli prócz mnie. Jak tego nie ściągnę to tam do ciebie slonko przyjadę i to u ciebie obejrzę. A co...! :muzyka: Gdzie ty mieszkasz? Może jesteśmy sąsiadami? :wariat: Ale by była siara.
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

el_loko pisze:http://muzyka.onet.pl/mr,1235152,wiadomosci.html Niusik na Onecie, jednak zdaje sie ze nie zrozumieli Axla, on chical powiedziec, że nie wyklucza ze kiedys razem zagraja na jakims festiwalu, tak sie mi zdaje przynajmnije.
Cały Onet :wariat:.
W ogóle naprawdę dobry ten "news". Axl powiedział, że nie wyklucza, że new GN'R zagrają na jakimś festiwalu jak nadarzy się okazja, a nie, że zagrają w starym składzie. To by się dopiero Slash zdziwił jakby tę "nowinę" przeczytał.
A co do tych Polaków i Żydów. Jakże mnie te teksty zawsze wkurzają. Nie wiem ile razy trzeba jeszcze powtórzyć ludziom, żeby zrozumieli, że Axl nigdy nigdzie takiego zdania nie powiedział. Ktoś gdzieś kiedyś w polskim brukowcu o tym napisał i się rozniosło na inne polskie brukowce, aż wreszcie cała Polska uwierzyła, że Axl powiedział, że dla nich nie zagra.
A co do Izzyego to mam nadziej, że normalnie wyda plyty i gdzies w Polsce bedzie dalo sie ja kupic. Bo fajnie by wspomoc Izzyego w pracy :D
Ja mam co do Izzyego jeszcze lepszą koncepcję. Izzy w punkcie 9. powiedział, że możliwe, że będzie chciał zagrać parę koncertów w Europie i że promotorzy powinni kontaktować się z nim w tej sprawie (ze swoimi propozycjami) na maila izzyemail999@aol.com .
Tooo... może by tak przekonać Odyssey Obrazek żeby nam Izzyego na koncert do Polski sprowadzili.
jola pisze:Sunrise wrzuć mi ten fimik, wiesz jaki, na yousendit, bo mam z tym gównem problemy.
Wrzucam, wrzucam...trzy godziny się już wrzuca i na razie się wrzuciła II część,
kliknij na Hollywood Rose - przemawia Chris Weber :]
następna jak dobrze pójdzie będzie za jakieś 2 godziny.
Gdzie ty mieszkasz? Może jesteśmy sąsiadami? Ale by była siara.
(mieszkam :P ) In the jungle baby - gdzie jest dżungla to zawsze była tajemnica, ale od kiedy wyświetlające się IP zdradza moje położenie , to już niestety po tajemnicy. Moja dżungla jest na południu, pod Tarnowem powiedzmy :] A Tarnów jest między Krakowem a Rzeszowem. Ale to nie znaczy, że nie możesz do mnie wpaść jakby co :party:

Jola, mam dla Ciebie powalającego newsa o Axlu, zaraz zapostuję - Axl podobno ma dziewczynę! :party:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

ObrazekNEWSYObrazek

To może zacznę od tej dobrej nowiny :-)

Obrazek~~Wg Kristine Ashton, Axl Rose jest 'zajętym' facetem
Kristine Ashton (pisze dla Rolling Stone) który brał udział w imprezie zespołu Korn, powiedział w wywiadzie dla Splat (a to jest dość wiarygodne źródło), że Axl przybył na imprezę (jeszcze raz wracamy do tej z piątku 13-stego stycznia) w towarzystwie dwóch ślicznych kobiet. Jedna z nich to jego aktualna dziewczyna, a druga to jego asystentka Vanessa Lebeis (chyba córka Bety, po nazwisku wnioskuję).
Rolling Stone podało jeszcze, że Axl opuścił imprezę o 1:00 w nocy.

Obrazek~~Axl i samochody ciąg dalszy...
Podążając za doniesieniami z ostatniego tygodnia czyli za wniesionym pozwem sądowym przez W. Axla Rose przeciwko Andy Cohen z Beverly Hills Classic Cars, w którym to Axl oskarzył dealera, że nie dostarczył mu samochodów. Media zadały w związku z tym kilka pytań. Odpowiedzi na te pytania udzielił prawnik Axla niejaki Howard Weitzman. Wyjaśnił, że : "Andy Cohen, właściciel Beverly Hills Classic Cars oszukał Axla na ponad 150,000 $. Pan Cohen sprzedał jeden z samochodów Axla i przywłaszczył sobie pieniądze, które za niego otrzymał. Ponadto przywłaszczył sobie również 20,000$ które Axl wpłacił mu jako zaliczkę na dwa inne samochody. Zamierzamy drogą sądową odzyskać pieniądze, które pan Cohen zamienił na swój własny użytek oraz domagać się odszkodowania za naruszenie kontraktu i za złodziejstwo (kradzież), której dopuścił się oskarżony. Od czterech lat Axl kupował od pana Cohena samochody i tym samym nawiązał z nim przyjacielskie stosunki stąd ufał mu.
Niestety pan Cohen wykorzystał tę sytuację, nadużywając jego zaufania i nie tylko nie dotrzymał swoich obietnic, ale także przywłaszczył sobie ponad 150,000$, które należały się Axlowi. Axl niechętnie wniósł pozew sądowy ponieważ pan Cohen od ponad roku ciągle mówił Axlowi, że chce zwrócić pieniądze, ale złamał wszystkie obietnice nie pozostawiając tym samym Axlowi wyboru, aby wnieść przeciwko niemu pozew do sądu, by w ten sposób odzyskać pieniądze".
Źródło: businesswire

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Obrazekprzy okazji świetna fotka Steven i Lars z Metallicy :-)
~~Upragniona druga część wywiadu ze Stevenem Adlerem
metalsludge

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Obrazek~~Wywiad z Dizzym!
Jak już wcześniej zapowiadałam Dizzy w sobotę przystąpił do bractwa Zeta Psi Psi Of Zeta Psi
Przy okazji udzielił wywiadu. Dizzy odpowiadał na pytania w dość różnych okolicznościach m.in. podczas jazdy samochodem i podczas przerwy na lunch stąd trochę taki chaos..., bo było to coś w rodzaju swobodnej rozmowy a nie profesjonalnego wywiadu.
Chaos będzie też teraz, bo ja z kolei sama dopiero czytam ten wywiad i na bieżąco piszę swoje krótkie "spostrzeżenia" prosto na forum.

* Dizzy na pytanie o album Chinese Democracy odpowiedział, że jest naprawdę bardzo podekscytowany tym, że ten album może wyjść w tym roku. Ale to wszystko co wie na jego temat.
Naprawdę "wspaniale" usłyszeć, że klawiszowiec zespołu GN'R wszystko co wie na temat albumu (który jakby nie było nagrywa), to, to, że może wyjdzie w tym roku. Nice :wariat:
* Na pytanie, co powie na temat marcowej daty, którą podał Slash (a propos ukazania się Chinese Democracy) Dizzy zdziwiony powiedział "Slash tak powiedział?... Nie dostał tej informacji ode mnie..."
* Na pytanie jakie ma zdanie na temat Velvet Revolver, powiedział, że podobają mu się koszulki tego zespołu. Po raz drugi... nice :wariat:
* Na pytanie czy na soundtracku do filmu Kod Leonarda Da Vinci, będzie piosenka GN'R powiedział, że nic nie wie na ten temat.
* Na pytanie, czy mają już ustaloną tracklistę co do Chinese Democracy, bo Axl powiedział, że mają już 32 piosenki. Dizzy odpowiedział, że sądzi, że jest tych piosenek więcej, ale jeśli Axl powiedział, że jest ich 32 to ...widocznie tak jest. Jest to na pewno niewiarygodny materiał (tzn., że taki wspaniały? - przyp. SUNrise) i że jest tego bardzo dużo (materiału - przyp. SUNrise].
* Na pytanie czy sądzi, że ten album (jego brzmienie) spodoba się fanom, powiedział, że nie da się zadowolić każdego, ale te piosenki przeszły długą drogę. Powiedział, że jest w tej chwili już pewnie milion ludzi, którzy myślą sobie, ze znienawidzą ten album, ale pieprzyć tych ludzi. Być może oni to kupią... kto wie? I sądzi, że mnóstwo ludziom ten album się spodoba, będą mile zaskoczeni.
* Zapytany o to jaka jest przyczyna tego, że tak długo zwlekają z wydaniem tej płyty, odpowiedział, że nie ma żadnej głównej przyczyny, jest bardzo wiele różnorodnych przyczyn. Nie ma zamiaru zwalac wszystkiego na Axla, że to wszystko przez to, że Axl jest wielkim perfekcjonistą. Za to na pewno Axl i reszta zespołu chcą wydać najlepsze z możliwych rzeczy.
* Zapytany o to, czy jest tym Dizzym, któremu (i jego zespołowi) Axl zadedykował w 1986 r. piosenkę "Nightrain". Dizzy powiedział, że to chodzi o niego, że w tym czasie, Axl chciał dodać jego pianino do piosenki, ale Dizzy miał wypadek samochodowy w którym złamał sobie rękę i nie mógł zagrać, a ponieważ "Nightrain" była w tym czasie jego ulubioną piosenką, Axl zadedykował mu na jednym koncercie tę piosenkę.

No to daję Wam oryginał (na razie pierwsza część, druga będzie później..., bo na razie nie ma, tzn. jest, ale nie podana jeszcze do publicznego wglądu). Wywiad z here gone to hell zapostowany dzięki uprzejmości Madagascar88

What is the status on Chinese Democracy?
Dizzy: "I know what you guys know. I'm pretty excited about the fact that it might come out this year. But that's all I know."

What is up with Slash giving the release date on CD as March 2006?
Dizzy: "Slash did? Well... he didn't get that information from me. But umm... hey that's exciting."

What are your views/opinions on Velvet Revolver?
Dizzy: "I think that their t-shirts are cool."

What are your thoughts on the Da Vinci Code soundtrack rumor that there will be a G'n'R track on it?
Dizzy: "I don't know anything about it."

Is there a finalized tracklist? I heard that there will be 32 songs of which 26 are complete...?
Dizzy: "Well... I actually thought that there are more... but if Axl says there are 32 then I guess. But what's already in the bank is unbelievable material. There's a lot. There's at least three dozen. There's a shitload of stuff. We've actually been doing stuff... we haven't been sittin' around. There really is a lot of stuff."

What would you say is the general sound of the album?
Dizzy: "Sound. You know... the thing about it is that there are so many different areas and the other thing is that through time guys have come and gone that as different members of the band- everyone brought 2 or 3 songs such that there are multiple musical genres and situtations. Umm.. it's kind of a smorgasbord. Everyone works on it and when Axl sings on it- it's magical. So... there's gonna be a little something for everybody on it. It mixes rock with all that modern... rock elements... to do this."

Do you think the record will appeal to fans? The sound that is.
Dizzy: "You can't please everybody. The quality of the songs goes a long ways. If you can play the song on the piano or just on a lone guitar and it still sounds great- then the song stands out on its own. All the songs are like that so I think the songs will carry the record. You know what? There are probably already a million people who have their minds made up that there gonna hate the album. You know- fuck those people. They probably will buy it... who knows? And I think a lot of people will be pleasantly surprised too. Or you know... maybe noone will buy it- you know? You can't predict the future. It's the tunnel theory of ever-changing things- you never know."

What do you think is the reason for the delay in the album release?
Dizzy: "You know... there is no primary reason... its really a variety of reasons. Umm.. there's just absolutely no one thing. I'm certainly not gonna go say that its all because Axl's a perfectionist or you know... things are just always coming and going... and the other thing is I guess there's never really been a deadline or any pressure. Axl and the rest of us will put the best thing out."

Obviously, Geffen is getting a little impatient... they did release the Greatest Hits album in order to entice you guys to release the album...
Dizzy: "Well... at this point I don't even know... I don't really deal on the business end of things. They'll just have to wait like everybody else."

How long have you actually known Axl Rose?
Dizzy: "Umm... I'm trying to remember... I'd say 20 years... we met in Hollywood when I first moved there and uhh... he just liked the way I played the piano. At the time, in the 80s, most of the keyboard players that were playing at the time were kind of classically-trained and you know... they were good but they would not have fitted in with Guns N' Roses songs. And I think he realized that I would be able to play and add something that would raise the songs."

Apparently... Axl dedicated 'Nightrain' to 'Dizzy and his band' way back in 1986.. was that you?
Dizzy: "Yea... I think they just signed a deal with Live like a suicide and were touring and wanted to add a keyboard player too. And my band- we were doing a little tour then around the southwest and I broke my hand in a car accident... so around that time... because nightrain was my favorite G'n'R song at the time... Axl dedicated the song to me at that concert."

Obrazek * **Obrazek ** Obrazek ** Obrazek ** Obrazek ** Obrazek * **Obrazek ** Obrazek ** Obrazek ** Obrazek
Ostatnio zmieniony śr, 25 sty 2006, 13:47 przez SUNrise, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
jola

:beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: kanapka mi utknęła w gardle :beksa: :beksa: :beksa: o ja biedna, takie nieszczęście. Ze ja mam pechowy tydzień, a nawet dwa to ja wiedzialam, ale że aż tak? Jak to dziewczyne!!!, miał czekać na mnie aż się nauczę angielskiego i pojadę do niego. :beksa: :beksa: :beksa: muszę popić..takie nieszczęscie! Nie bedę spala przez cala noc, zawale egzaminy, idę do zakonu. Boże za jakie grzechy już wiem za jakie ale czemu? Why!! :knuje: i właśnie dlatego muszę nauczyć się tego angielskiego i pojechać do niego,żeby mu to wybić z głowy..chitre nie? To koniec. Koniec z nami Axl. O boże przecież ja z tymi dziećmi żartowalam. Ej a może on z tą babką, bo chce mieć dziecko. I to jest myśl. Masz koleś drugą szansę. Tylko nie spieprz! Staraj się trochę. Boże, plakać mi się chce, aż wypieki dostałam. Sunrise ty to umiesz człowieka powalić.
jola

Acha i zeby nie było, dlaczego nie miałabym sie przyznać. Ja mieszkam w Bydgoszczy. Muszę cię kiedyś odwiedzić i zobaczyc twoje zwierzątka i wogóle. No to idę nie spać.
el_loko

Post autor: el_loko »

A wiec:
Wg Kristine Ashton, Axl Rose jest 'zajętym' facetem
I bardzo dobrze, tak to moze choc dziweczyna zdopinguje do wydania ChD.
~~Axl i samochody ciąg dalszy...
I bardzo dobrze, przynajmniej zaczyna cos sie dziac z Axlem, a nie siedzi w chacie i nie wiadomo czy zyej.
Naprawdę "wspaniale" usłyszeć, że klawiszowiec zespołu GN'R wszystko co wie na temat albumu (który jakby nie było nagrywa), to, to, że może wyjdzie w tym roku.
Akurat dobrze to slyszec, wiemy, że wszystko nagrane juz jest, juz "tylko" mixy i do sklepu. Tylko czy Fortus juz swoje nagral tak jak mowil.
powiedział, że podobają mu się koszulki tego zespołu.

Dobrze, ze podobaja mu sie koszulki a nie wokalista, bo wtedy albo jest gluchy, badz jest slepy. :P
Na pytanie czy na soundtracku do filmu Kod Leonarda Da Vinci, będzie piosenka GN'R powiedział, że nic nie wie na ten temat.
Chyba, nic z tego nei wyjdzie, za malo czasu, juz w tej chwili producenci filmu by musieli miec piosenke, chociaz z GNR nigdy nic nie wiadomo.
ale jeśli Axl powiedział, że jest ich 32 to ...widocznie tak jest.
I to jest najdziwniejsze, no chyba wie ile sciezek nagral, albo Axl po prostu niektore wywalil do kosza.
aż wreszcie cała Polska uwierzyła, że Axl powiedział, że dla nich nie zagra.
Juz dosc sie naprostowalem na forum onetu, teraz takich ludzi lekcewaze. Niech w nastepnym niusie napisza, że Axl nic takiego nie powiedzial, ale znajac Polakow nadal w to nie uwierza:/
Tooo... może by tak przekonać Odyssey żeby nam Izzyego na koncert do Polski sprowadzili.
Jakby troche maili z ta prozba dostali moze by go sciagneli do nas. Ja niedlugo do nich anpisze.

I na koniec Welcom to the jungle w wersji mocno "Junglowej"
http://s56.yousendit.com/d.aspx?id=3W0W ... ADBP9PO1OV
Awatar użytkownika
SUNrise

jola pisze::beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa:
don't cry I know how you feel inside I've been there before... jak się Slash z Perlitą żenił, która notabene jest wspaniałą kobietą i jestem bardzo szczęśliwa, że ożenił się właśnie z nią. Ale co ja tam o ślubach piszę...Axl o ślubie na razie nic nie mówi :]

Jestem zła Obrazek, bo wrzucam te pozostałe części na yousendit i za nic nie mogę tej części IV wrzucić. Wczoraj przez noc wrzucałam raz i po 3 godzinach wyskoczył mi jakiś błąd i zerwało połączenie. Dziś to samo, wróciłam przed chwilą do domu (po beznadziejnym dniu, o którym nie chce mi się opowiadać) i zaczęłam z tą IV, i... znowu, tym razem po godzinie wysyłania ZNOWU zerwało mi połączenie z tym całym yousendit. Nie bawię się już tak więcej.

To co udało mi się szczęśliwie wrzucić:
częśc II - Hollywood Rose
Część III - Guns N' Roses
Część V - Use Your Illusion

Te dwie część IV i część VI musisz ściągnąć sobie z megauploada, spróbuj zrobić tak jak napisałam Ci wcześniej w "instrukcji" bez żadnego logowania się tam itp. kombinowania. Musi zadziałać.
el_loko pisze:I na koniec Welcom to the jungle w wersji mocno "Junglowej"
http://s56.yousendit.com/d.aspx?id=3W0W ... ADBP9PO1OV
Nareszcie coś czym sobie poprawiłam humor, faaajne :-)
ObrazekObrazek
jola

Och dziękuję Sunrise, nawet nie wiesz jak wyglądam, nawet nie wiesz czy nie jestem przypadkiem jakimś obleśnym typem, z którym nie chcialabyś gadać, a robisz dla mnie tak wiele. Nie no, nie jestem obleśnym typem ;-) Boże co ja piszę. A ja wlaśnie dzisiaj mialam dobry dzień, moje problemy na razie się skonczyły. Ale jutro czuję, że bedę miala pecha. Czwartki mam zawsze pechowe. Nie przejmuj się Sunrise, eh teraz ja cię muszę pocieszać :hug:
Lakota

Post autor: Lakota »

Pozwolicie, że znowu dorzucę swe marne trzy grosze. Jolu, ja mieszkam w Toruniu, więc całkiem blisko. Mam nadzieję, że nie masz nic do "Krzyżaków"? ;-) Ja w każdym razie nie bawię się w ten konflikt między naszymi miastami. Ta domniemana wypowiedź Axl'a o Polakach i Żydach jest jednym z głównych przytyków moich rodziców na temat Guns N' Roses. Innych nawet nie będę przytaczać, bo to profanacja ;-) Ale mój Ojciec znalazł wreszcie jeden plus u Axl'a...spodobała mu się jego skórzana kurtka:-) Ech...parę bezsennych nocy z ich Muzyką i chyba mnie wzięło...doszło do tego, że zatrzymuję poszczególne fragmenty koncertu, robię im zdjęcia aparatem telefonicznym i potem ustawiam to jako tapetę w mojej komórce. :wariat: Przynajmniej mam co oglądać podczas nudnych wywodów moich profesorów...
Ostatnio zmieniony śr, 25 sty 2006, 23:52 przez Lakota, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SUNrise

jola pisze:Nie przejmuj się Sunrise, eh teraz ja cię muszę pocieszać :hug:
Dzięki :hug: już się rozchmurzyłam i znowu SUNrise jest w dobrym humorze Obrazek

- - - - - - - - - - -
A przy okazji... ja półtora miesiąca temu przejeżdżałam i przez Bydgoszcz i przez Toruń (ach nawet kupiłam pierniki w kształcie Mikołaja Kopernika, na których prawie sobie zęby połamałam), dopiero później (jak już zjadłam) to przeczytałam na etykietce, że: "Mikołaj Kopernik Piernik historyczny nie jest przeznaczony do konsumpcji ze względu na twardą konsystencję".
Szkoda, że się wcześniej nie znałyśmy, moglibyśmy zrobić sobie wtedy we... czwórkę spotkanie, bo el_loko jest z Poznania, to też miałby przecież niedaleko Obrazek. No, ale to już niestety po ptokach i chyba w najbliższym czasie się tam ponownie nie wybieram :/ Ale Wam dziewczyny życzę owocnych spotkań Obrazek.

- - - - - - - - - - -
Axl w ramach umilania sobie życia :]
Obrazek
ObrazekObrazek
jola

Ja w każdym razie nie bawię się w ten konflikt między naszymi miastami.
Zartujesz? W ogóle nie wiem skąd to się wzięło. :-) Ale wstyd, bo tylko raz bylam w Toruniu. Poprawie się. O i kiedyś jak chcialam uciec z domu to wlaśnie chcialam jechać do Torunia :wariat: (jaki to człowiek byl głupi). Ej Sunrise ty to z tym piernikiem jesteś niezła. :-) Mnie też zawsze takie dziwne rzeczy się zdarzają.
Awatar użytkownika
SUNrise

HISTORIA GUNS N' ROSES ROZDZIAŁ XXIII
"New" Guns N' Roses - BRIAN "BRAIN" MANTIA

**************************Obrazek**************************

Urodził się w 1964 roku w Cupertino (USA).
Na perkusji zaczął grać w wieku 16 lat.
Inspiracje czerpał z James Brown'a, Sly Stone, Led Zeppelin i Jimi Hendrix'a.
Natomiast Tony Williams, Ornette Coleman i Buddy Rich to pierwsi perkusiści, którzy mieli znaczący wpływ na Briana.
W 1980 roku został członkiem Limbomaniacs, którzy grali funk i hard rock w Kalifornijskich klubach.
W 1985 zaczął grać w zespole Big City ale grupa rozpadła się w 1987.
W 1989 Brian został perkusistą Primus'a. W 1992 dołączył do grupy Praxis.
W 1995 odbył tournee z Limbomaniacs.
W 1997 Primus wydali album Brown Album po czym grupa wyruszyła na tournĂ(c)e z Limp Bizkit.

W marcu 2000 roku odszedł z zespołu Guns N' Roses jego ówczesny perkusista Josh Freese. Wtedy Buckethead opowiedział Axl'owi o Brian'ie. I tak Brian został członkiem zespołu GN'R.

Dyskografia Briana (nie jestem pewna czy jest pełna) :
Płyty nagrane z Primusem
Brown Album - 1997
Rhinoplasty - 1998
Antipop - 1999

Z Buckethead'em
Colma - 1998
Monsters and Robots - 1999
The Cuckoo Clocks of Hell - 2004

Z Giant Robot
Giant Robot NTT - 1996 (NTT Records)

Z Colonel Claypool's Bucket of Bernie Brains
The Big Eyeball in the Sky - 2004

Z Guns N' Roses
Chinese Democracy - 2006 (jeszcze nie wydana)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

"New" Guns N' Roses - CHRIS PITTMAN

*****************************Obrazek*****************************
Urodził się 25 lutego 1976 roku w Independence, MO.
Chris to multiinstrumentalista (m.in. zajmuje się grą na keybordzie, gitarze, basie, jest wokalistą i programistą).
Studiował w Art Institute w Kansas City, oraz na Uniwersytecie Missouri-KC. Pracował z różnymi zespołami m.in. Lusk, Tool, Replicants, Cyclops Binocular.
Do zespołu GN'R dołączył w 1998 roku (jest odpowiedzialny za keyboard i efekty dźwiękowe podczas koncertów).

Współpracował m.in. z :

Lusk (BMG/Zoo, 1997) - nagrywał, zajmował sie produkcją był wokalistą i multiinstrumentalistą tej nominowanej do Grammy grupy.
Electric Company (Tigerbeat6, 2004) Creative Playthings - syntezator oraz efekty dźwiękowe na ich koncertach
Blinker the Star (A&M, 1995) Bourgeois Kitten - keyboard, in 1998 (Dreamworks)
Tool (BMG/Zoo) odbył z nimi tournee w 1994/95 oraz syntezator na ich albumie Aenima wydany w 1996.
Dr. Dre (Aftermath) w 1994 pracował z nim w studio podczas nagrywania płyty
Replicants (BMG/Zoo, 1995) - z członkami Failure
Sony Panic (DogFight) 1997 - gitarzysta, efekty dźwiękowe, miksowanie
ZAUM gitarzysta i wokalista z Danny Carey of Tool
Medicine (Island Records) with Brad Laner, występy live
Savvy Soviets (2003) producent, współpracował z nimi w Rio de Janeiro
The Source of Uncertainty (2005) Danny Carey of Tool...

etc... (sorry za te pobieżne informacje, ale nie mam jakoś czasu, żeby się bardziej rozpisywać. Mam teraz chwilę, więc chcę jedynie przedstawić sylwetki nowego składu, żeby było dla (jeszcze) niewtajemniczonych wiadomo kto i co robi w tym zespole).
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

"New" Guns N' Roses - RICHARD FORTUS

*****************************Obrazek*****************************

Urodził się 17 listopada 1966 roku w St. Louis, MO, USA, aktualnie mieszka w Nowym Jorku.

Do zespołu Guns N' Roses (w którym gra na gitarze rytmicznej) dołączył w 2002 roku na miejsce gitarzysty Paula Huge'a znanego także jako Paul Tobias. Paul był przyjacielem Axla z dzieciństwa, który cytując Axla: "Bardzo dużo pomógł w pisaniu i nagrywaniu płyty (Chinese Democracy) i dla mnie był nie tylko częścią zespołu, ale też częścią mojego życia".

Richard Fortus znany był dotychczas z Love Spit Love i Psychedelic Furs. Pracował także nad swoimi własnymi projektami Pale Divine i Honky Toast. A także jako muzyk sesyjny m.in. dla takich wykonawców jak Ben Folds Five, Gravity Kills, N' Sync czy Enrique Iglesias.

Axl o Fortusie [wypowiedź z 2002 roku]: "Jesteśmy szczęśliwi, że znaleźliśmy Richarda, który jest kimś w rodzaju Izzyego Stradlina ale ze zdumiewającym wyczuciem (gry?-przyp SUNrise). Pierwszą rzeczą zagraną przez Richarda, którą usłyszałem był początek 'Stray Cat Blues' Rolling Stonesów i zrobił to z naprawdę niezwykłym uczuciem. Jest zdumiewającym gitarzystą z bardzo dobrym fachowym technicznym przygotowaniem. Richard jest facetem, którego zawsze szukaliśmy. Jestem pewien, że napiszemy z nim bardzo interesujące rzeczy na album".

Fani GN'R kojarzą Fortusa przede wszystkim jako bardzo ruchliwego na scenie podczas koncertów. Gość jest naprawdę niesamowity i ma w sobie duuużo energii. Stąd też często nazywa się go Izzy Stradlinem na speedzie :]

W tej chwili Richard koncertuje z niemiecką artystką Neną fotki -kliknąć na news. Pozostałe fotki z koncertów można zobaczyć na stronie Fortusa, którą przy okazji ślicznie urządził... zdjęciami swojej córeczki :-)
http://www.richardfortusonline.com - newsy, biografia, FAQ, etc.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ