Książki Michaela i o Michaelu

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

tutaj mozna zobaczyć jak wygląda "Biblia" OPUS w środku - wszystkie strony:)śliczne to tylko dlaczego takie drogie.....

http://www.youtube.com/watch?v=g95-fusSdHc
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Kacmurka

Post autor: Kacmurka »

Polecam zakup Treasures na angielskim amazonie.Łącznie z wysyłką zapłacimy około 25 funtów czyli niecałe 125 zł
http://www.amazon.co.uk/Michael-Jackson ... =8-1-spell
Obrazek
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

czytam ten wątek,widze tu różne opinie...
a że planuje kupić "Michael Jackson. Król popu 1958 - 2009" albo "Michael Jackson 1958-2009. Życie legendy" to nie moge się zdecydować :surrender:
może coś poradzicie,która bardziej warta kupienia?? ;-)
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

moni pisze:tutaj mozna zobaczyć jak wygląda "Biblia" OPUS w środku - wszystkie strony:)śliczne to tylko dlaczego takie drogie.....

http://www.youtube.com/watch?v=g95-fusSdHc
Zawartość, przynajmniej jeśli chodzi o bogactwo zdjęć, jest naprawdę interesująca. Ale czy mi się wydaje, czy tekstu jest raczej mało?

jfive napisał
mam pytanko .czy wyszła już ta książka realizatorów wspominających pracę ze Smelly'im
A nie chodzi czasem o tę książkę?
http://krainaksiazek.pl/ksiegarnia,m_pr ... 64952.html
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

O ja, jak można taką książkę TAK wertować??? Prrr.... szalona.
a_gador pisze:Zawartość, przynajmniej jeśli chodzi o bogactwo zdjęć, jest naprawdę interesująca. Ale czy mi się wydaje, czy tekstu jest raczej mało?
Mało ma treści, ale fotek cała masa.
madisson pisze:planuje kupić "Michael Jackson. Król popu 1958 - 2009" albo "Michael Jackson 1958-2009. Życie legendy" to nie moge się zdecydować
Obydwie książki mają fajne fotki i po przeczytaniu ich stwierdzam, że to ich największe plusy. Z "Życia legendy" niczego nowego się nie dowiedziałam, czytałam Moonwalk, widziałam wywiad Oprah, i to z tych dwóch źródeł autor chyba najwięcej korzystał. Książka Chrisa Robertsa natomiast do pewnego momentu pokazywała Michaela ciepło, ale potem autor pisze o nim dziwnie. Opisuje zachowania z używaniem słówka "ponoć" (czytaj: pewnie tabloidowe plotki lub historyjki od kogoś "zasłyszane") i w efekcie Michael jest ukazany momentami jako nieco zawistny facet. Obydwie książki zawierają błędy. W książce Robertsa panuje chaos w fotkach, fotki są źle dopasowane do działów, a i sama treść często jest przedstawiona chaotycznie. Totalne miksowanie faktów z różnych lat.
Jakbym miała ci po tym jedną z nich doradzić, to szczerze powiem, że nie wiem, na którą masz się zdecydować :D
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Phoenix, napisz proszę kto jest autorem tekstów w Opusie? I czego te teksty dotyczą?
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

a_gador, niestety ja nie posiadam Opusa. To, co wiem, wiem od Ola2003. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

dla osób które chcą kupić I LOVE POLAND - są też inne ksiązki o MJ aczkolwiek bez rewelacji - tyle że trochę taniej niż gdzie indziej widziałam. Moża to zrobić tutaj (bezpłatny odbiór w Krakowie lub Wawie, reszta świata pokrywa koszty przesyłki)
http://bonito.pl/?szukaj=michael+jackso ... e=1&site=2

a tutaj dla tych co jeszcze nie mają JAK FOTOGRAFOWAŁEM KRÓLA
http://s.abc24.pl/default.asp?kat=56971&pro=491415
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

Post autor: M.J | Kubaa »

mam dylemat bo chce sobie kupić książkę i nie wiem którą MJ Treasures czy MJ Platinum Edition Collector's Vault ?
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

M.J | Kubaa Mam obie i choć MJ Platinum Edition Collector's Valut jest pokaźniejsza i zawiera piękne zdjęcia, to jednak polecam Treasures - jest znacznie więcej reprodukcji, historii i ogólnie - sympatyczniejsza;)
Zajrzyj do wątki z kolekcjami, porównaj zdjęcia obu u zadecyduj :)
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Post autor: Mjpolsat »

Czy ktoś ma tę książkę i czy warto ją kupić ?
http://www.butlertanneranddennis.com/im ... o-icon.jpg
I gdzie ją można kupić oprócz Allegro ?
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Mjpolsat "Michael Jackson: Legend - Hero - Icon" to jeden z pierwszych tribute-albumów i zarazem wizualnie - jeden z ładnieszych. Zawiera mnóstwo pięknych zdjęć, wypowiedzi innych o MJu, kalendarium (bardzo okrojone), cytaty z Michaela, trochę tekstów o życiu MJaDołączono do niego plakat (taki BJ-owy)
Można kupić w księgarniach internetowych/amazon/kilka egzemplarzy widziałam w empiku w Krakowie
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Post autor: Mjpolsat »

anialim Dzięki
A czy ktoś mógł by wstawić parę fotek tej książki ?
Obrazek
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

mam pytanie odnośnie tych książek:
ObrazekHalstead Craig, Cadman Chris Michael Jackson the Solo Years
ObrazekCadman Chris, Halstead Craig Michael Jackson: For the Record
Obrazek Cadman Chris, Craig Halstead Michael Jackson the Early Years
Obrazek Brooks Darren Michael Jackson: An Exceptional Journey: The Unauthorised Biography in Words and Pictures
Obrazek Jones Jel D. Lewis, Lewis (Jones) Jel Michael Jackson the King of Pop: The Big Picture; The Music! the Man! the Legend! the Interviews!
Obrazek Jefferson Margo On Michael Jackson
Obrazek Jones Aphrodite; Mesereau Tom Michael Jackson Conspiracy
Obrazek Whiteley Sheila Too Much Too Young: Popular Music, Age, and Gender

chciałabym zakupić coś wartościowego, a akurat trafiłam na coś takiego. jeśli ktoś miałby czas i byłby tak miły, by mi pomóc z wyborem byłabym bardzo wdzięczna.
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Awatar użytkownika
anialim

insomniaof pisze:Cadman Chris, Halstead Craig Michael Jackson: For the Record
To jakby leksykon piosenek Michaela (/wykonywanych/napisanych/o Michaelu... generalnie takich, które coś z MJ wspólnego mają) Pojawiło się teraz nowe wydanie tej książki, uzupełnione - o płyty, short films, trasy + zrewidowano wcześniejsze opisy piosenek i do niektórych dopisano anegdoty z nimi związane.
insomniaof pisze:Jones Aphrodite; Mesereau Tom Michael Jackson Conspiracy
Bardzo dobra i bardzo wartościowa książka o procesie z 2003 (autorka sięga też do sprawy z 1993) Temat książki był tu poruszany na forum. Generalnie - bardzo polecam: autorka - dziennikarka obserwowała proces z założeniem, że MJ jest winny, podczas sprawy - pogląd ten całkowicie jej się odmienił. Naprawdę - rzetelnie napisana książka i po jej przeczytaniu, kiedy ktoś powie Ci, że 'słuchasz pedofila' - będziesz miała kilka dobrych argumentów w kieszeni
insomniaof pisze:Jones Jel D. Lewis, Lewis (Jones) Jel Michael Jackson the King of Pop: The Big Picture; The Music! the Man! the Legend! the Interviews!
już od jakiegoś czasu mój egzemplarz krąży gdzieś pożyczony... Ale pamiętam, że bardzo dobrze się czytało - jak w tytule, są transkrypty wywiadów, zdjęcia, dyskografia, słowa piosenek - taka, nie wchodząca bardzo w sprawy prywatne, bardzo sympatyczna.
Tyle ode mnie.
Mjpolsat Poniżej zdjęcia, o które prosiłeś:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Edit: MJPolsat Książka, o którą pytałeś jest dostępna w American Bookstore - i na półce i w internecie
Ostatnio zmieniony śr, 13 sty 2010, 23:17 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ