25.06.2010 - co robimy?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Może na pierwszy odstrzał idzie WWF? Jeśli się zgadzacie, to będę próbowała jeszcze dziś się z nimi skontaktować.
Jestem za. WWF bardziej mi pasuje. Mam nadzieję, że Ci się uda ;-) A jeśli nie, spróbujemy z Greenpeace.
Love lives forever
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Amelia pisze:Na dzień dzisiejszy lista przedstawia się następująco.
- TWYMMF- m_ary_jane
-Billie Jean- Ola 1714
-Thriller/Bad/Dirty Diana- Madzialenka (tu jest jeszcze pewne niezdecydowanie)
-Man In The Mirror- Annie Angel
-Jam/You Rock My World- maartuula
-BoW- Amelia glupija
Well...i, oczywiście, mój zaklepany już "Smooth Criminal" xP
Piotrusia Pani pisze:A Smooth zamówiła już gosieq
Love You :hug: Dziękuję ;-)
Piotrusia Pani pisze:WWF- świetnie! :) Może nawet bardziej nadawaliby się do naszej akcji od Greenpeace, bo szczerze mówiąc niektórzy ludzie w Krakowie są do nich (do Greenpeace) zrażeni przez tych foundraiserów na ulicach.
Otóż to... Niektórzy już na samą nazwę "Greenpeace" reagują na zasadzie "Nie! Weźcie ich ode mnie!" nenene
Ostatnio zmieniony sob, 09 sty 2010, 20:03 przez gosieq, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Ok. Trochę już się zaczyna mieszać, ale nie załamujcie się (wystarczy, że ja to zrobiłam glupija)

Lista już się dosyć zmieniła, więc aktualizując:
-TWYMMF- m_ary_jane
-Billie Jean- Ola1714
-Bad/Dirty Diana- Madzialenka
-Man In The Mirror-Annie Angel
-Jam/You Rock My World- maartuula
-BoW-Amelia
-Dangerous- madisson
-Beat it- Gusia_19
-In The Closet- Piotrusia Pani
-Smooth Criminal-gosieq
-TDCAU- Robaczek M.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

nie nadazam czytac Waszych postów..i wiem,ze w styczniu ciezko mi bedzie na to znalezc czas:(takze bede czytac i co jakis czas odpowiedac ze sie zgadzam i dolaczam.

mala prosba: proszę brac mnie pod uwage przy wszystkich pomyslach:)

co do refleksji pod gwiazdą o 23:26- jestem za:)

co do multikina- jestem za of course:)

co do pomyslow-uwazam ,ze sa swietne oczywiscie:)

co do przedstawienia- to ok- jakby byla jakas mała rólka to jestem chętna:)

co do wieczoru poezji-jestem za:)

co do mixu piosenek-jesli wypali to ok-tancze,jestem za:) zamawiam SCREAM:)

co do flashmobu- bylabym za thrilerem jednak,ocenie swoje mozliwosci czasowe w kwietniu i jak cos moglabym wpolzorganizowac ,sprobowac zebrac ludzi -moze z moni (współtwórczynia naszego 1 fm) lub madzialenka. to zajmuje duzo czasu ofc- trzeba by bylo odgrzebac tamtych ludzi co tanczyli itd... oczywiscie bylby to wycinek z teledysku,ten 2 minutowy.juz nie wspomne o naglosnieniu... jestem za thrillerem bo najwiecej osob go kojarzy,znamy juz kroki itd. (kocham' will you...' i choreo + te ruchy rąk choru jak spiewaja ale troche chyba sie nie nadaje na fm w sensie zeby nauczyc tego ludzi i tanczyc to na rynku czy cos..poza tym no tak jak mowie-thriller jest bardziej rozpoznawalny wiec moze by to poszlo sprawniej).tylko pozpostaje pyt: czy w maju znajde czas z kims by sie tym zajac-zbierac ludzi,cwiczyc w praku jordana(?)zeby zdazyc na czerwiec.

madisson- dzieki ze o mnie pomyslalas:p oczywiscie lubie baardzo smooth cr (a kto nie?) ,jednak nie wiem skad takie przekonanie ze to 'moja piosenka'?;p

tak jak kiedys mowilam- uwielbiam praktycznie wszystkie piosenki mj'a , owszem- mam kilka takich bez ktorych przezyje i swiat mi sie nie zawali. jednak głownym centrum jest mój kanon piosenek ,przy ktorych wyrywam sobie wlosy z głowy. są to: scream- z naciskiem na sam teledysk i wyborne "Stop fuckin with me" ,jam,they don't care,2bad, D.S,blood of the dancefloor,tabloid junkie,why you wanna trip on me,earth song- szczegolnie moment od 'what about yesterday' z naciskiem na 'someone tell me why' i 'do we give a damn' + teledysk of course. :dance: (uwazam,ze ten 'nowy' teledysk zaprezentowany w TII nie umywa sie do 'starej' wersji :nenene:

dangerous rowniez kocham bo ocieka seksem:p

JEDYNY MINUS tego wszystkiego: uwazam,ze łapanie 10 srok za ogon to niezbyt dobry pomysl.teraz wszyscy sie napalamy,a potem czuje ze wypali 2-3 pomysly. oczywiscie super by bylo jakby sie wszystko udalo-ale staram sie myslec trzezwo,dlatego podchodze do tego sceptycznie.po prostu fajnie sie wszystko planuje,opowiada,a potem przychodzi nauka,sesja,swieta,matury itd. nie chce zle prorokowac,jestem tylko troche sceptyczna.wolalabym zeby bylo mniej a zrobione porzadnie. :surrender:

Dowiedzialam,ze na ostatnim spotkaniu na którym niestety nie mogłam być -zaczęto już snuc plany o smooth na luty. troche mnie to wszystko przeraza- bo beat it rozgrzebane,thriller nie jest jak od linijki,2bad tylko ruszone- o strojach do 2bad nie wspominajac a tu juz sie mowi o smooth,o remixaxh na czerwiec itd. chcialabym aby ktos sie racjolalnie nad tym wszystkim zastanowil-czy to nie za duzo.tez bym chciala robic wszystko naraz ale tak sie nie da. skonczmy jedno,zacznijmy drugie a nie robmy 23 rzeczy naraz-byle jak,byleby odwalic i zeby sie nazywalo. taka moja sugestia. ;-)
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
Awatar użytkownika
gosieq

madzia06 pisze:earth song- szczegolnie moment od 'what about yesterday' z naciskiem na 'someone tell me why' i 'do we give a damn' + teledysk of course. :dance:
Widzę, że mamy podobne zajawki :happy: (patrz -> sygna: obrazek+cytat)
A co do teledysku: oczywista oczywistość :-)
madzia06 pisze:JEDYNY MINUS tego wszystkiego: uwazam,ze łapanie 10 srok za ogon to niezbyt dobry pomysl.teraz wszyscy sie napalamy,a potem czuje ze wypali 2-3 pomysly.
Dlatego właśnie zabieramy się za to pół roku wcześniej. To nie jest aż tak mało, ale już nie mamy czasu do stracenia. Zbieramy dupcie i do roboty! :-) Bądź dobrej myśli, bo z nastawieniem "i tak nam się nie uda" nic nie zdziałamy nenene
madzia06 pisze:Dowiedzialam,ze na ostatnim spotkaniu na którym niestety nie mogłam być -zaczęto już snuc plany o smooth na luty. troche mnie to wszystko przeraza- bo beat it rozgrzebane,thriller nie jest jak od linijki,2bad tylko ruszone- o strojach do 2bad nie wspominajac a tu juz sie mowi o smooth,o remixaxh na czerwiec itd.
Przyznam, że mnie też przeraża trochę to tempo... "2bad" mam prawie nie ruszone (chociaż byłam na obu próbach) i tak będzie conajmniej do połowy lutego, bo mówię tutaj o PORZĄDNYM nauczeniu się tego, na które nie mam narazie czasu. A próby do "Smooth.." od marca. Przynajmniej tyle dobrze, że moja miłość do SC, z której wynikło zaklepanie tego układu na czerwiec, pokrywa się z planami zespołowymi i tylko będę musiała wybrać fragment i się go perfekt nauczyć.

Głowa do góry, Madziu, damy radę! ;-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

SPOKO SPOKO, jest nas taki tłum, że damy radę ze wszystkim co ma sens. Pierwsza rocznica jest tylko raz. A musimy popróbować, co będzie funkcjonować a co nie. Przyda się na sierpień jak nic. :mj:
Jest tak, że każdy :nerwy: , że nie wyrobi się czasowo. Wystarczy, że weźmie się małą partię do zrobienia a da radę i to wręcz idealnie. Czasu jest aż nadto. Wystarczy być systematycznym i stawić się o czasie razem z resztą ekipy. Nawet na odległość damy radę.
Zgłaszam You rock my world bo widzę, że jest zablokowane w połowie, cokolwiek to oznacza. Pozdrowienia dla rezerwującej, zachęcam do negocjacji :rocky: :smiech:
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Zgadzam się z intelmet.
madzia06 nie bądź taką pesymistką ;-) . Jeszcze dużo czasu przed nami, musimy to dobrze rozplanować i wszystko wyjdzie wspaniale. Jestem o tym przekonana :)))

Skoro mowa o braku czasu, proszę o cierpliwość jeśli chodzi o scenariusz do Piotrusia Pana. Jest to pierwsza rzecz w kolejności, którą mam zamiar zrobić, ale jednak trochę to potrwa, ponieważ muszę nadgonić z nauką, sesja tuż tuż, i zaliczenia w toku :-/ . Po sesji jestem już całkowicie wasza ;-)

I dziewczyny (z Krakowa), jeśli mogę na coś zwrócić uwagę, ale w jak najlepszej intencji oczywiście i bez złośliwości, lepiej nie piszcie tu o naszych choreo do MJCDT, 2bad, Beat it, itp. To nie jest nawet wątek Spotkania Kraków, a co mówić o naszym zespole. Zniechęcamy tylko ludzi do wypowiadania się tutaj jak piszemy o wewnętrznych sprawach zespołu. Tak mi się wydaje.
Love lives forever
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

madzia06 pisze:JEDYNY MINUS tego wszystkiego: uwazam,ze łapanie 10 srok za ogon to niezbyt dobry pomysl.teraz wszyscy sie napalamy,a potem czuje ze wypali 2-3 pomysly. oczywiscie super by bylo jakby sie wszystko udalo-ale staram sie myslec trzezwo,dlatego podchodze do tego sceptycznie.po prostu fajnie sie wszystko planuje,opowiada,a potem przychodzi nauka,sesja,swieta,matury itd. nie chce zle prorokowac,jestem tylko troche sceptyczna.wolalabym zeby bylo mniej a zrobione porzadnie.
No nie, no nieee... Madziu, skąd te nieograniczone pokłady pesimizmu, a feee! ;-)

Osobiście uważam, iż jeśli Nasze stadko sprawnie się podzieli to możemy i 50923852398523983 pomysłów zrealizować i gwarant jest, że wypali każdy. Myślę też, iż wiadomo że każdy ma swoje życie, sprawy codzienne, szkoły, uczelnie, zajecia itp. Ale skoro ktoś wyraża chęć wziecia udziału powinien się liczyć z faktem, iż będzie się musiał trochę poświecić, pare nocek zaryć, kilka razy zasnąć z książką w plecach, tudzież długopisem (jak to bywa przed egzaminem), ale generalnie jeśli się zepnie w porę, już nie chodzi o systematyczność, ale o fakt brania każdej wolnej chwili na warsztat to będzie wszystko na czas i glanc. ;-)

Ja tam poproszę o udział w czym tam się da, bo... Jeśli nie masz czasu, znajdz sobie więcej zajęć. ;-)

gosieq pisze:Otóż to... Niektórzy już na samą nazwę "Greenpeace" reagują na zasadzie "Nie! Weźcie ich ode mnie!"
Jestem zapisana do Greenpeace, to jak mam się od Ciebie wziąć, hę? xD
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Ej ludzie, a ja mam taką małą prośbę, czy nie będziecie mieć nic przeciwko temu jak zrobię sobie taki mały dodatkowy mix w naszym mixie teledysków? Chciałabym w swoją piosenkę wrzucić jeszcze inną...
Oczywiście zmieszczę się w takim czasie jaki będzie przeznaczony dla każdego. Chcę do In the closet wpleść Eaten alive.
Taka moja mała zmiana planów. RTT sobie odpuściłam, bo choreo jest dobre, ale tylko w większej grupie. Na solówkę mało się nadaje. Jakby jednak ktoś chciał to jest wolne... ;-)

Ah, jeszcze jedno... Musimy się trzymać ściśle stroju z teledysku? Bo ja bardzo chciałabym dodatkowo dołączyć czarny kapelusz... Muszę go mieć do tej solówki koniecznie ;-)
Love lives forever
Robaczek M.

Post autor: Robaczek M. »

A odnośnie tych teledysków to mogę coś powiedzieć?
Biorąc pod uwagę fakt, że np przeciętny "Kowalski" może nie widział teledysku może nie skojarzyć tego wogóle z Michaelem.
Dlatego też ja zrobiłabym tak: strój z wybranego teledysku + jakiś charakterystyczny(znany większości) element Michaela. Rękawiczka, kapelusz, itd.

Aaa i jeszcze teledysk "earth song".
Tak po cichu wymyśliłam, że można do tego dodać fragment z TII, gdzie MJ mówi, że mamy tylko 4 lata aby ocalić Ziemie.
Takie luźne przemyślenia ;)
Michaelu <3
Uśmiechaj się do Nas z góry...[*]
Awatar użytkownika
MadziaLenka

Post autor: MadziaLenka »

Robaczek M. pisze:Aaa i jeszcze teledysk "earth song".
Tak po cichu wymyśliłam, że można do tego dodać fragment z TII, gdzie MJ mówi, że mamy tylko 4 lata aby ocalić Ziemie.
Takie luźne przemyślenia ;)
mowiłysmy o tym ostatnio z dziewczynami:) dodatkowo myśle, że oprócz teledysku "oryginalnego" należy dołaczyć też wersje nową Earth Song - tą z TII:)
HE'S not coming back
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
Awatar użytkownika
gosieq

Dzwoneczek MJJ pisze:
gosieq pisze:Otóż to... Niektórzy już na samą nazwę "Greenpeace" reagują na zasadzie "Nie! Weźcie ich ode mnie!"
Jestem zapisana do Greenpeace, to jak mam się od Ciebie wziąć, hę? xD
A nie no, Ty to nie musisz! xD Nie, nie, nie. Jak kiedykolwiek zaczepisz mnie na ulicy w czsie mojego spokojnego spacerku, to nwet się chętnie zatrzymam! ;-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

ja zamawiam IT IS SCARY? tylko bedę musiala rozkminić solówe do tego :)
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Ej ludzie, a ja mam taką małą prośbę, czy nie będziecie mieć nic przeciwko temu jak zrobię sobie taki mały dodatkowy mix w naszym mixie teledysków? Chciałabym w swoją piosenkę wrzucić jeszcze inną...
Piotrusia Pani już odpisałam, ale informując wszystkich chętnych na dołożenie sobie jeszcze czegoś do swojego utworu- jak najbardziej można. To bardzo fajny pomysł. Tylko informujcie mnie w priv o tych zmianach ;-)
Biorąc pod uwagę fakt, że np przeciętny "Kowalski" może nie widział teledysku może nie skojarzyć tego wogóle z Michaelem.
Dlatego też ja zrobiłabym tak: strój z wybranego teledysku + jakiś charakterystyczny(znany większości) element Michaela. Rękawiczka, kapelusz, itd.
Dokładnie. Do teledyskowych strojów dołączmy element charakterystyczny.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

ja jak zwykle jestem ZA wszystkimi pomysłami:)

Piotrusiu - wiem,ze mamy nie pisac o choreo do ukladw na mjpt,ale nie wiedzialam gdzie na mjcdt moglabym zamiescic mój 'apel' do wszystkich... :surrender:

Co do moich czarnych wizji- no nic na to nie poradze,dzięki za wskazówki,sugestie itd,jednak mnie to nie uspokaja. 'Pesymiści to po prostu optymiści z praktyką życiową' (cytuję J.Tuwima;-) Jak juz mowilam,dołaczam do tych pomyslow itd.jednak sama sie nie podejmuję organizacji (co do FM musze to przemyslec i zrobic wywiad środowiskowy).Ale jesli mialby w ogóle byc to na pewno nie 26go- bo wtedy są wianki i się to wzajemnie wyklucza.
Robaczek M. pisze:Biorąc pod uwagę fakt, że np przeciętny "Kowalski" może nie widział teledysku może nie skojarzyć tego wogóle z Michaelem.
- jestem pod tym względem konserwatystką (w sensie jak ktos mi w black or white wklada kapelusz i nie ma na sobie bialej koszuli to mna targa-bo mi sie to kłóci z teledyskiem)- mimo wszystko sklaniam sie ZA tym pomyslem,bo faktycznie zwykly Kowalski nie wie,ze Scream czy Is it Scary czym tam Jam jest Michaela,wiec byloby fajnie jakby kazdy z nas mial cos Michaelowego na sobie- cos łączącego,rozpoznawalnego:)

MadziaLenka pisze:mowiłysmy o tym ostatnio z dziewczynami:) dodatkowo myśle, że oprócz teledysku "oryginalnego" należy dołaczyć też wersje nową Earth Song - tą z TII:)
hehe tym razemPROTESTUJĘbo zwyczajnie nie lubie ten wersji -jak dla mnie jest zbyt 'łagodna' i troche zalatuje infantylnością- dziewczynka,kwiatuszki etc. :/ dla mnie liczy sie pierwsza wersja,tylko przy niej mam dreszcze. takze ja na 'nie' ,reszta niech się wypowie:p
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
ODPOWIEDZ