Nowy pozew? :(

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

billie_jean pisze:
Witold pisze: Wiem, że z Michaelem jest inaczej...
a skąd? :-/

#b_j#
Nie zrozumieliśmy się. Mi chodzi o to, że to inna sytuacja, ale Mike jest niewinny.
Awatar użytkownika
starafanka

...

Post autor: starafanka »

w tym że MJ zabiera dzieci do swojego łozka widza to co chcą widziec,dopatrują sie tego czego chcą dopatrzeć..
przeciez wiele dzieci sypia w łózko dorosłych!! czy to musi zawsze oznaczac jedno??
There's something I have to say to you...Just touch me...
Awatar użytkownika
billie_jean

Post autor: billie_jean »

Witold pisze:Nie zrozumieliśmy się. Mi chodzi o to, że to inna sytuacja, ale Mike jest niewinny.
a mi się wydaje że dobrze zrozumiałam to zdanie. jesteś na 100% pewien że Michael jest niewinny. a ja się po prostu pytam skąd to wiesz?
bo moim zdaniem można być czegoś pewnym na 100% jeżeli się było świadkiem danego zdarzenia.
ja na przykład wierzę Michaelowi ale pewności nigdy do końca mieć nie będę bo oskarżenia się z powietrza nie wzięły, a nie było mi dane i chyba już nie będzie przekonać się osobiście jak było.
jeżeli ktokolwiek pyta się mnie o oskarżenia to zawsze odpowiadam: nie wiem, nie było mnie tam. i tego się trzymam.
skoro został uniewinniony to zapewne jest niewinny ale pewności stuprocentowej nie można mieć nigdy. i to się tyczy nie tylko Michaela.

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
Invincible

Post autor: Invincible »

Wiesz dziwny z ciebie fan. Ale ja może mam błędne pojęcie fana. Przykro mi w każdym razie. :smutek: :smutek: :smutek: :smutek: :smutek: :smutek:
Obrazek
Awatar użytkownika
billie_jean

Post autor: billie_jean »

o nie. jestem dziwna. to straszne.
no nic...w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiesić się na kaloryferze. :wariat:

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
Awatar użytkownika
wojtek_p-ce

Post autor: wojtek_p-ce »

SUNrise pisze:
Witold pisze:w Stanach dzieci gdy się czegoś boją idą spać do rodziców.
zatem podkreślmy idą spać...do rodziców.
Ale ja nie mówię o dzieciach MJ'a tylko o dzieciach z nim nie spokrewnionymi.
Gdybyś usłyszał, że jakiś inny czterdziestokilkuletni facet mówi, że sypia z dziećmi (chłopcami), i że to jest takie wspaniałe, bo dostaje od nich to samo, co sam im daje itede... To czy pomyślałbyś w tym momencie: "Och on na pewno to robi, bo bardzo kocha dzieci". No sorry, gdyby mi jakiś dorosły facet opowiadał, że przychodzą się bawić do niego dzieci i że zostają u niego na noc, w dodatku sypiają w jego łóżku, to nie miałabym takich niewinnych skojarzeń, i nie powiedziałbym temu komuś "och to wspaniałe co robisz, jak ty musisz bardzo kochać dzieci". Dla ludzi, którzy nie znają MJ'a tak jak chociażby znają go jego fani, a tylko słyszą od czasu do czasu gdzieś w mediach jak ten facet opowiada, że sypia z dziećmi, to nie ma się co dziwić, że ludzie sobie różne rzeczy myślą.
Wojtek porównał MJ'a do papieża, zacytuję: "...Jan Paweł II też lubił dzieci, ale mu nic nie zarzucili, dlaczego? Bo to osoba świeta." - więc napiszę jeszcze raz, Jan Paweł II lubił/kochał dzieci, ale nikt nie oskarżał go o pedofilię nie dlatego, że jest święty, tylko dlatego, że nie zapraszał tych dzieci do swojego łóżka i nie opowiadał publicznie, że z nimi sypia. Na tym polega ta różnica. Jasne? Gdyby MJ kochał dzieci, pomagał im na różne sposoby itd., ale nie zapraszał ich na noc do siebie i nie opowiadał publicznie, że z nimi śpi, to jest duże prawdopodobieństwo, że nigdy "tego typu" oskarżeń by nie było i zwykli ludzie w tym media też by się tej jego miłości do dzieci nie czepiali, bo nie mieliby ku temu powodów czy tam pretekstów.
Jakby Michael takich głupot nie mówił, to chyba byłby (sory za powtórzenie się) podobny do Jana Pawła II. Jan Paweł IIto dużo zrobił dla dzieci, a moim zdaniem MJ też się starał np. założył Fundację HEAL THE WORLD i WE ARE THE WORLD.
Invincible

Post autor: Invincible »

billie_jean pisze:o nie. jestem dziwna. to straszne.
no nic...w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiesić się na kaloryferze. :wariat:

#b_j#

No, proponuję :P
Obrazek
Awatar użytkownika
SylwuniA

Post autor: SylwuniA »

Invincible pisze:Wiesz dziwny z ciebie fan. Ale ja może mam błędne pojęcie fana. Przykro mi w każdym razie. :smutek: :smutek: :smutek: :smutek: :smutek: :smutek:
No mi też sie przykro jakoś zrobiło! Bo dziś sie juz nasłuchałam ze MJ jest pedofilem i ma krzywy ryj-przykre :-/ :smutek: Czasem fani mnie zaskakują!!
ObrazekObrazekObrazek
Erto1984

Post autor: Erto1984 »

Nie wiem jak Wy ale ja jestem FANEM Michaela od jego "artystycznej strony". Uwielbiam jego piosenki,teledyski i prawie wszystko co jest związane z jego twórczością. Natomiast od strony prywatnej nie znam człowieka(nad czym bardzo ubolewam). Zakładam że również Wy znacie Majka tylko ze zdjęć,płyt,koncertów itp. W takiej sytuacji atakowanie kogoś za wyrażone wątpliwości w kwestii niewinności Michaela jest po prostu śmieszne. Ja całym sercem nie wierze w oskarżenia skierowane przeciwko mojemu idlowi. Ale 100% pewności czy jest niewinny nie mam. Na chłopski rozum: dziewczyna/chłopak zdradzi,najlepszy kumpel wystawi do wiatru, a Wy macie 100 % pewnosci że facet którego znacie tylko z plakatów jest aniołem?? niestety image artysty czasami sie różni od tego jaki jest naprawdę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojtek_p-ce

Erto1984 wierzysz w to, że komuś mogło sie przypomnieć po 20-stu latach że był molestowany przez Michaela Jacksona, bo ja nie :-/
Erto1984

Post autor: Erto1984 »

Jasne że nie wierze!! to jest kpina i jawne żerowanie na poprzednich sprawach sądowych. Wyraziłem opinię że atakowanie kogokolwiek za wątpliwości na temat niewinności Michaela jest bez sensu ponieważ mało kto go zna i wie jak było naprawdę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Witold

billie_jean pisze:
Witold pisze:Nie zrozumieliśmy się. Mi chodzi o to, że to inna sytuacja, ale Mike jest niewinny.
a mi się wydaje że dobrze zrozumiałam to zdanie. jesteś na 100% pewien że Michael jest niewinny. a ja się po prostu pytam skąd to wiesz?
bo moim zdaniem można być czegoś pewnym na 100% jeżeli się było świadkiem danego zdarzenia.
ja na przykład wierzę Michaelowi ale pewności nigdy do końca mieć nie będę bo oskarżenia się z powietrza nie wzięły, a nie było mi dane i chyba już nie będzie przekonać się osobiście jak było.
jeżeli ktokolwiek pyta się mnie o oskarżenia to zawsze odpowiadam: nie wiem, nie było mnie tam. i tego się trzymam.
skoro został uniewinniony to zapewne jest niewinny ale pewności stuprocentowej nie można mieć nigdy. i to się tyczy nie tylko Michaela.

#b_j#
Ja nigdy nie napisałem, że jestem na 100% pewny niewinności Michaela. Wiem za to parę rzeczy. Mike miał trudne dzieciństwo lub właściwie nie miał go wcale, całe życie go nie rozpieszczalo. Oczywiście to nie usprawiedliwia jego ewentualnych przewinien. Wiem też, że robi On wspaniałą muzykę. I na koniec powtórzę ważną rzecz: nic nie jest czarne lub białe. Chyba że mówi się tu o jakichś wartościach, pojęciach. Nie zamierzam filozofować.
Awatar użytkownika
wojtek_p-ce

HEHE filozofować mówisz :-) , no oczywiście Mike nie miał łatwego dzieciństwa, jak mu ojciec dawał w dupę, za to jak nie chciał śpiewać. Na s100% też nie jestem pewien czy to prawda że molestuje dzieci czy też obłuda, ale nawet w takich plotach musi być 50% prawdy.
Awatar użytkownika
Witold

wojtek_p-ce pisze:HEHE filozofować mówisz :-) , no oczywiście Mike nie miał łatwego dzieciństwa, jak mu ojciec dawał w dupę, za to jak nie chciał śpiewać. Na s100% też nie jestem pewien czy to prawda że molestuje dzieci czy też obłuda, ale nawet w takich plotach musi być 50% prawdy.
Aż 50% mówisz... Hmm... Myślę, że tak powiem szerzej niż ty.
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

wojtek_p-ce pisze: Jakby Michael takich głupot nie mówił, to chyba byłby (sory za powtórzenie się) podobny do Jana Pawła II. Jan Paweł IIto dużo zrobił dla dzieci, a moim zdaniem MJ też się starał np. założył Fundację HEAL THE WORLD i WE ARE THE WORLD.
Są i tacy co go porównują do Jezusa. :-)

A tak przy okazji podpisuje się pod postem SUNrise.

Ludziska tak trudno jest pojąć że MJ zbunkrował się w Neverlandzie i stracił poczucie szarej rzeczywistości? Można być ekscentrykiem ale nie da się zrewolucjonizować ludzkich uczuć, odczuć, pewnych kanonów zachowywania się, itd.. Jeden taki to zrobił i do dzisiaj nie znalazł sobie przyjaciół, a nazywa się wąż kusiciel… Tylko że jemu się przynajmniej udało i ludzie zrozumieli że chodzenie nago jest nieprzyzwoite. Nie wiem, może MJ kiedyś też uświadomi ludziom, że jak chcesz komuś okazać, że go lubisz to się z nim prześpij i zjedz ciasteczka. I tak Np. THRILLER pojedzie do Hollywood i się prześpi z Tomem Hanksem bo go bardzo lubi.
O te wszystkie sprawy odnośnie rzekomych molestowań Michael może mieć pretensje przede wszystkim do siebie.

P.S.
Niech on coś w końcu nagra żebyśmy mogli porozmawiać o muzyce…
ODPOWIEDZ