STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson
- Streetwalker
tony308 przygotowujesz strój na występy czy będziesz to nosił na codzień?
moim zdaniem ta koszula zestawiona z resztą stroju na jakiś wystep taneczny by się nadawała,ok.ale tak na codzień do zwykłych spodni i t-shirtu? z tego co napisałeś to jeszcze pracujesz nad tą koszulą,ale w obecnym stanie wygląda nie bardzo Michaelowo i gdybym zobaczyła cię na ulicy tak ubranego jak na zdjęciu,które zamieściłeś to gdyby nie koszulka z MJ'em,która ujawnia twoje zamiary to pomyślałabym,że jakieś bezguście albo fan Ivana Komarenko idzie(w sumie to jedno i to samo).
ciekawa jestem ostatecznego efektu,ale chyba niewiele jeszcze można tu dodać,więc jak dla mnie nie fajnie.
moim zdaniem ta koszula zestawiona z resztą stroju na jakiś wystep taneczny by się nadawała,ok.ale tak na codzień do zwykłych spodni i t-shirtu? z tego co napisałeś to jeszcze pracujesz nad tą koszulą,ale w obecnym stanie wygląda nie bardzo Michaelowo i gdybym zobaczyła cię na ulicy tak ubranego jak na zdjęciu,które zamieściłeś to gdyby nie koszulka z MJ'em,która ujawnia twoje zamiary to pomyślałabym,że jakieś bezguście albo fan Ivana Komarenko idzie(w sumie to jedno i to samo).
ciekawa jestem ostatecznego efektu,ale chyba niewiele jeszcze można tu dodać,więc jak dla mnie nie fajnie.
Streetwalker wiadomo że rzadko komu uda się stworzyć coś Michaelowego, gdyż jego stroje były projektowane i szyte przez największych zawodowców. Jak już ktoś wcześniej wspomniał nie tworzymy identycznych strojów Michaela, tylko dodajemy coś od siebie, wkładamy w to naszą wyobraźnię, naszą interpretacje. Oczywiście, że koszula nie będzie noszona na codzień, tylko na wyjątkowe okazje np. zlot fanów Jacksona lub jakieś szczególne imprezy. Żyjemy w takim otoczeniu, że właśnie przez takich np. jak Ty nie możemy odważnie pokazywać specyficznych strojów, tylko musimy wtopić się w tłum i ubierać jak wszyscy - standardowo. Niestety tak rzeczywiście jest ale nie wszędzie np w USA tacy ludzie spostrzegani są o wiele inaczej. Podam dla przykładu : ktoś w USA ubierze się jak 50 cent czy Eminem u nich to normalne, u nas taka osoba stałaby się pośmiewiskiem:P taka jest niestety rzeczywistość 

- DooDoo Forever
Osoba, która się wyróżnia zaraz jest krytykowana, a czasami może narazić się na obelgi itp. ze strony mniej do rozwiniętych osobników z naszego społeczeństwa....tony308 pisze:Streetwalker wiadomo że rzadko komu uda się stworzyć coś Michaelowego, gdyż jego stroje były projektowane i szyte przez największych zawodowców. Jak już ktoś wcześniej wspomniał nie tworzymy identycznych strojów Michaela, tylko dodajemy coś od siebie, wkładamy w to naszą wyobraźnię, naszą interpretacje. Oczywiście, że koszula nie będzie noszona na codzień, tylko na wyjątkowe okazje np. zlot fanów Jacksona lub jakieś szczególne imprezy. Żyjemy w takim otoczeniu, że właśnie przez takich np. jak Ty nie możemy odważnie pokazywać specyficznych strojów, tylko musimy wtopić się w tłum i ubierać jak wszyscy - standardowo. Niestety tak rzeczywiście jest ale nie wszędzie np w USA tacy ludzie spostrzegani są o wiele inaczej. Podam dla przykładu : ktoś w USA ubierze się jak 50 cent czy Eminem u nich to normalne, u nas taka osoba stałaby się pośmiewiskiem:P taka jest niestety rzeczywistość

I miss you so much...
- Streetwalker
nie widziałeś mnie więc nie mów,że ubieram się standardowo.mnie nie da się nie zauważyć,od standardów odbiegam całkowicie.czy ja ci napisałam,że nie masz w tym chodzić?najlepiej tłumaczyć swoją nieśmiałość i opory przed wyróżnieniem się tym,że inni tego nie akceptują.na tym to właśnie polega,nie patrzeć na innych tylko mieć własny styl.zapytałam czy zamierzasz w tym chodzić na codzień,odpowiedziałeś więc ok,dzięki dowiedziałam się czego chciałam,ale mi się twój wyrób nie musi podobać i o to tu chodzi.jak ja kocham te wasze nadinterpretacje i dorabianie sobie czegoś czego nie ma...tony308 pisze:właśnie przez takich np. jak Ty nie możemy odważnie pokazywać specyficznych strojów, tylko musimy wtopić się w tłum i ubierać jak wszyscy - standardowo.
swoją drogą nie przesadzaj i nie rób z Polski takiego strasznego zaścianka 50cent i eminem nie ubierają się niewiadomo jak ekstrawagancko i wielu facetów w Polsce ma taki styl...no,zależy jeszcze gdzie się mieszka i o jakiej grupie wiekowej mówimy,ale to już inna sprawa.
Ok jeśli Cię uraziłem tym co napisałem to sorry. Dzięki że napisałaś szczerze co myślisz, bo przecież od tego jest to forum. Nie każdemu może się spodobać to co tworzymy, gdyż nikt tu nie jest zawodowym krawcem lub projektantem mody. Jesteśmy tylko fanami którzy w jakiś sposób próbują się upodobnić w jakiś sposób do króla dzieląc się przy tym doświadczeniem i wiadomościami w tym temacie. Do tego sprawia to na pewno wielu fanom dużo radości, bo taka zabawa w przerabianie starych ciuchów myślę że samemu Michaelowi bardzo by się podobała.

A ja czekam na wasze projekty, propozycje, zdjęcia lub linki:) bo coś ostatnio nic szczególnego nikt nic nie dodał:) zapraszam też na mój drugi temat o tańcu a w zasadzie jego nauce : http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=9531
Streetwalker nie lubię się kłócić, wręcz nienawidzę:) tym bardziej z fanką Jacksona:) heh pozdrawiam
Streetwalker nie lubię się kłócić, wręcz nienawidzę:) tym bardziej z fanką Jacksona:) heh pozdrawiam

Dzięki Weronice_poznan zabrałam się do pracy nad rękawiczką.
Postanowiłam nie robić dokładnie takiej jaką miał Michael tylko troszeczkę zmienić.
Efekt oceńcie sami
http://img19.imageshack.us/img19/7210/p1090628n.jpg
Chciała bym dodać że jest to moje pierwsze tego typu dzieło dlatego proszę o wyrozumiałość..
Postanowiłam nie robić dokładnie takiej jaką miał Michael tylko troszeczkę zmienić.
Efekt oceńcie sami
http://img19.imageshack.us/img19/7210/p1090628n.jpg
Chciała bym dodać że jest to moje pierwsze tego typu dzieło dlatego proszę o wyrozumiałość..
-
Wercia!!! Bomba!!!! Bardzo fajny pomysł i ładne wykonanie! BRAWO! jestem ciekawa dalszych projektów!
Co do poprzednich postów i wymianie zdań. Myślę, że ten wątek jest po to, żeby przeprowadzać konstruktywną krytykę. Z tego, co zauważyłam na watkach twórczości bardzo rzadko można spotkać wypowiedź negatywną. A przecież i z takimi głosami trzeba się liczyć - przecież po to są te wątki, zawsze podejmuje się pewne ryzyko pokazując swoje prace - taki lajf :). Mi tez nie bardzo podoba się ta koszula, mysle, ze po prostu różnimy się gustem. I spoko. Kiedy studiowałam na Akademii pierwszy prototyp lądował w śmieciach bardzo szybko. Codziennie dowiadywałam się że muszę bardziej się starać. Nie złośćcie się i rysujcie do skutku - nie jeden rysunek ale setki, zarysujcie całą ryzę!!! Szalejcie, zapisujcie każdy pomysł! Kredki, nożyczki i jak w przedszkolu - wykrój materiałowy, przymiarka, wnioski, kolejny wykrój. Zrobiłam już ponad 20 rękawiczek i przyznam się Wam , że podstawowy szablon zmieniam do dziś, ciągle ta praca się zmienia. Bardzo ważny jest prototyp, zmierzenie się ze skalą 1:1 - kontakt z tą nitką i igłą i działanie! Ta koszula to Twój pierwszy projekt - szacun. PRACUJ DALEJ! Streetwalker - bardzo Cię polubiłam, lubię konkret :D!!!
I jeszcze jedno dla Was obojga - wielki RESPECT za rozmowę z klasą i podanie rąk - mega zajebiście! Majkel pęka z dumy :) You make a change :)
Co do poprzednich postów i wymianie zdań. Myślę, że ten wątek jest po to, żeby przeprowadzać konstruktywną krytykę. Z tego, co zauważyłam na watkach twórczości bardzo rzadko można spotkać wypowiedź negatywną. A przecież i z takimi głosami trzeba się liczyć - przecież po to są te wątki, zawsze podejmuje się pewne ryzyko pokazując swoje prace - taki lajf :). Mi tez nie bardzo podoba się ta koszula, mysle, ze po prostu różnimy się gustem. I spoko. Kiedy studiowałam na Akademii pierwszy prototyp lądował w śmieciach bardzo szybko. Codziennie dowiadywałam się że muszę bardziej się starać. Nie złośćcie się i rysujcie do skutku - nie jeden rysunek ale setki, zarysujcie całą ryzę!!! Szalejcie, zapisujcie każdy pomysł! Kredki, nożyczki i jak w przedszkolu - wykrój materiałowy, przymiarka, wnioski, kolejny wykrój. Zrobiłam już ponad 20 rękawiczek i przyznam się Wam , że podstawowy szablon zmieniam do dziś, ciągle ta praca się zmienia. Bardzo ważny jest prototyp, zmierzenie się ze skalą 1:1 - kontakt z tą nitką i igłą i działanie! Ta koszula to Twój pierwszy projekt - szacun. PRACUJ DALEJ! Streetwalker - bardzo Cię polubiłam, lubię konkret :D!!!
I jeszcze jedno dla Was obojga - wielki RESPECT za rozmowę z klasą i podanie rąk - mega zajebiście! Majkel pęka z dumy :) You make a change :)
Primum non nocere.
Siema nie śmiać się to moje 1 dzieło które wykonałem:
Nie taka jacksonowska ta rękawiczka.
Na początek dałem takie na rękę przepaskę uciskową
żeby ręka się trzymała i potem z kawałku materiału i sznurówki(czego innego nie miałem :D)wiem nie ma nitów :D ale to w końcu moje 1 dzieło niedługo kupuje szczypce do zaciskania nitów
Następna rękawiczka będzie ze skóry ^.^
To coś uciskowe na rękę :
http://img10.imageshack.us/i/dsc02768d.jpg/ to cos
A to rękawiczka :
http://img29.imageshack.us/gal.php?g=dsc02769je.jpg
Oceniajcie jak na 1 dzieło ...
Nie taka jacksonowska ta rękawiczka.
Na początek dałem takie na rękę przepaskę uciskową
żeby ręka się trzymała i potem z kawałku materiału i sznurówki(czego innego nie miałem :D)wiem nie ma nitów :D ale to w końcu moje 1 dzieło niedługo kupuje szczypce do zaciskania nitów
Następna rękawiczka będzie ze skóry ^.^
To coś uciskowe na rękę :
http://img10.imageshack.us/i/dsc02768d.jpg/ to cos
A to rękawiczka :
http://img29.imageshack.us/gal.php?g=dsc02769je.jpg
Oceniajcie jak na 1 dzieło ...
- Maruderkis
http://michaeljacksoncelebrityclothing. ... cts_id=329
Polecam wam tą stronę, tu są chyba wszystkie ubrania i ich zdjęcia. Ja właśnie z stąd zamierzam kupić kurtkę do Thrillera za 700 zł (drogo ale skórka) no chyba że nie uzbieram ;)
Polecam wam tą stronę, tu są chyba wszystkie ubrania i ich zdjęcia. Ja właśnie z stąd zamierzam kupić kurtkę do Thrillera za 700 zł (drogo ale skórka) no chyba że nie uzbieram ;)
-
..a teraz pomyśl sobie ile zwierząt musiało umrzeć żebyś mógł się podniecić takim zakupem.Xicor pisze:http://michaeljacksoncelebrityclothing. ... cts_id=329
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
- DooDoo Forever
I to jest smutna prawda, o której często zapominamy.... Wykorzystywanie innych istot do tego, aby móc zaszpanować czymś oryginalnym......a teraz pomyśl sobie ile zwierząt musiało umrzeć żebyś mógł się podniecić takim zakupem.
Oczywiście Xicor nie chciałam Cię w żaden sposób skrytykować, ale powinieneś pamiętać o tym, że biedne zwierzaki musiały zginąć, abyś Ty mógł kupić tę kurtkę.....

I miss you so much...