Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
tanczacy delfin

Post autor: tanczacy delfin »

boskar2007 - w przybliżeniu 1.6 mld $ na całym świecie... Pokonanie Titanica to kwestia czasu...

soulsation - sytuacja o której piszesz była prowokacją - jakby mi ten sam koleś tak truł d... to nie wiem, czy nie odpowiedziałbym podobnie. Cameron to też człowiek.
Man In The Mirror
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Avatar zgarnął Złote Globy dla najlepszego filmu (dramat) oraz za reżyserię dla J. Camerona.
Pełna lista nagrodzonych tu http://www.goldenglobes.org/nominations/
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

a_gador pisze:Słysząc te kwestie w kinie od razu mi się Michael przypomniał, a patrząc na te wieeeelkie maszyny niszczące las na Pandorze to przyszedł mi na myśl klip do Earth Song
Poczułam dokładnie to samo!
Byłam na seansie 3d, jestem pod ogromnym wrażeniem. Przede wszystkim wizualnego dopracowania każdego szczegółu. Śliczne te obrazki tam!
Co do samej historii - ciekawa, choć momentami trochę przesadzona :) Ogólnie: dawno tak pięknie zrobionego filmu nie widziałam
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Byłam, widziałam, nie zawiodłam się!
Do kina nie chodzę zbyt często jednak ten film był chyba najlepszym filmem jaki widziałam od dawna, pod względem efektów. Wszystko dopracowane w 100%, nie było mowy o pomyłce.
Wychodząc z filmu dziwnie się poczułam, smutno mi było że opuściłam ten piękny świat Pandory.
Co do fabuły: może i banalna ale jakże piękna! Pokazuje do czego zdolny jest człowiek dla pieniędzy.
Aaaa koniec dla mnie był fantastyczny ;)

W każdym razie cieszę się ze nie kupilam popcornu bo i tak nie mialabym czasu go zjesć :D nenene
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Ja w przyszłym tygodniu wybieram się na film w 3D. Podobno wart jest obejrzenia ale sama nie mogę tego zweryfikować póki co.
Słyszałam, że fabuła jest nudna i banalna ale efekty piorunujące. Napiszę subiektywną "recenzję" w przyszłym tygodniu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ciastek

Post autor: Ciastek »

Byłam na nim i.... nie podobał mi się.
Nie w moim stylu, straaasznie się nudziłam na seansie...
Jedynce co było fajne to ten wielki atak na tą krainkę i łubudu...
my my baby blue
yeah i'm so jaded
and baby i'm afraid of you
Awatar użytkownika
Weronika22

Post autor: Weronika22 »

Byłam na nim i.... nie podobał mi się.
Nie w moim stylu, straaasznie się nudziłam na seansie...
Jedynce co było fajne to ten wielki atak na tą krainkę i łubudu...
miałam tak samo...
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

tanczacy delfin pisze:boskar2007 - w przybliżeniu 1.6 mld $ na całym świecie... Pokonanie Titanica to kwestia czasu...
z tego co słyszałam to już pobił

EDIT:Madzia
Madzia pisze:chyba ze pudel klamie
PUDELEK kłamie to wiemy nie od dziś ;P ja o tym słyszałam jadąc samochodem i słuchając zetki ;P
Ostatnio zmieniony śr, 27 sty 2010, 17:52 przez viva201, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Madzia

Post autor: Madzia »

viva201 pisze:
tanczacy delfin pisze:boskar2007 - w przybliżeniu 1.6 mld $ na całym świecie... Pokonanie Titanica to kwestia czasu...
z tego co słyszałam to już pobił
http://www.pudelek.pl/artykul/22500/ava ... _titanica/

no to pobil, chyba ze pudel klamie xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Spidey

Post autor: Spidey »

Dzisiaj się wybrałem do kina.

Film absolutnie zachwycający. Nie zawiódł mnie ani trochę, spełnił wszystkie moje oczekiwania.
Jest to na pewno jeden z najlepszych filmów jaki widziałem. Wciąż nie "przebudziłem" się ze swego rodzaju fazy, myśląc ciągle o "Avatarze". Nie będę się już dłużej rozpisywał, napisze jedynie, że całkowicie wszystko mnie w tym filmie urzekło, od plenerów Pandory, po fabułę, sekwencje walki...
Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

Świetny film. Byłam wczoraj w IMAX i jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. Wcześniej słyszałam średnio pozytywne opinie na temat AVATARA: że bajka, że mało ciekawa fabuła itp. itd. i że warto iść tylko i wyłącznie dla efektów specjalnych. Zupełnie sie z tym nie zgadzam, film pokazuje, że nawet z najprostszej fabuły można zrobić coś pięknego. Film podobał mi się bardzo i powiem, że nawet kilka razy sie wzruszyłam ;D. Efekty specjalne - genialne. Ale tak szczerze, to mało 3D było w tym filmie, jakoś nie bardzo to czułam ale nie przeszkadzało mi to, bo wiem że nawet bez tego bajeru, film podobałby mi się tak samo :D. No i oczywiście, że oglądając ten film myślałam o Michaelu. I uważam, że on świetnie odnalazł by sie w roli Avatara, byłby nareszcie w swoim żywiole, a co najważniejsze mógłby HEAL THE WORLD and MAKE A CHANGE, gdyż nie byłby sam :).
Podsumowując, NIESAMOWITY film :D
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Dziewięć nominacji do Oscara:
- best film
- art director
- cinematography
- directing
- film editing
- original music
- sound editing
- sound mixing
- visual effects
Więcej o nominacjach i konkurentach Avatara tutaj
http://oscar.go.com/nominations/nominee ... Layout_hot

A tutaj spotkanie z ekipą filmu po ogłoszeniu nominacji w programie Larry King Live
http://www.cnn.com/video/#/video/bestof ... weaver.cnn

http://www.cnn.com/video/#/video/bestof ... ameron.cnn

http://www.cnn.com/video/#/video/bestof ... .magic.cnn

Polecam zwłaszcza ten ostatni fragment.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Heh oby nie zwyciężył w przynajmniej 8śmiu kategoriach, bo będą od razu gadać, że ma tyle statuetek co MJ wygrał w jeden wieczór statuetek. (no ale mimo wszystko miał nominacji aż 12 ;])
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Jak dla mnie film jest kiepski. Ostatnie 30 minut przespałam. To zdecydowanie nie mój gatunek.
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Eva pisze:Ostatnie 30 minut przespałam. To zdecydowanie nie mój gatunek.
a to dziwne bo ostatnie 30minut było właśnie najlepsze.

Byłam w sobotę na 22.30-sala pełna,
a to w sumie dziwne bo film leci od 30grudnia.
Jestem zachwycona filmem i kompletnie nie rozumiem skąd te negatywne opinie? no, ale każdy ma prawo do swojego zdania;)
Filmem jestem naprawdę oczarowana, jeszcze długo po wyjściu z kina rozmawialiśmy na jego temat ze znajomymi-
a to się naprawdę rzadko zdarza;)
Dobry scenariusz, dobra reżyseria, efekty specjalne niesamowite.
POLECAM!
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
ODPOWIEDZ