Witam po przerwie.
Pragnę zdać Wam pełną relację z tego co działo się z projektem przez ostatnie miesiące.
Sprawa przedłużyła się, ponieważ "nawaliła" jedna z osób pomagających mi w projekcie. W ten sposób sprawa pozwolenia właściciela budynku, gdzie płyta ma zawisnąć przedłużyła się o 3 miesiące. Nie miałam wyjścia, musiałam przejąć formalności. Dzięki temu mamy już pozwolenie od zarządu budynku.
Mamy projekt, lecz okazało się, że mimo tego iż tablica miała być gratis, wyrycie postaci M.J. i napisu kosztowało by więcej niż to było deklarowane na początku. Poza tym istnieje realna obawa, że osoba, która zawaliła formalności zawaliłaby resztę.
Wobec tego zaczęłam poszukiwania kamieniarzy.
Znalazłam firmę, która ma bardzo dobrą renomę, jest konkurencyjna cenowo. Gdy rozmawiałam z jej właścicielem okazało się, że trafiłam na jednego "z naszych". Bardzo się ucieszył z projektu i obiecał, że dorzuci się. Ponadto gwarantuje 25 letnią gwarancję na płytę i jej konserwację.
Płyta wraz z postacią M.J. i tekstem ma kosztować ok. 3200. Czekam jeszcze na oficjalną wycenę. Gdy ją otrzymam od razu Wam ją przedstawię.
Obecnie na koncie mamy 2740 zł

.
Z uwagi na warunki atmosferyczne, kwestię uprawnomocnienia się zgody z Urzędu Miejskiego proponuję odsłnić płytę w
1 rocznicę śmierci Michaela.
Na wszelkie pytania chętnie odpowiem na privie. Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku!