Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Post autor: JoannaTempest »

Ja jestem zachwycona jej live występami, szczególnie Speachless...nie mówmy proszę o jakości wykonan podczas których skacze i jest zmachana, bo każdemu wyjdzie inaczej. Też miałam okazję to oglądac. Wkleję filmik,w którym jest po prostu niesamowita i Madonnie daje pstryczka w nos swoim wokalem ;)
i nie mowcie że cos jest "nie tak"..jest niesamowita :) Madonnę też uwielbiam tak nawiasem mówiąc, nie wypowiadam się jako antyfanka.
http://www.youtube.com/watch?v=q0M2u-cu ... re=related
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

adula.8 Aryune
Gdzieś w Internecie na jakimś muzycznej stronie
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Lady Gaga na Grammy była świetna
http://www.youtube.com/watch?v=dlOvfUTHfxY
Obrazek Obrazek Obrazek
Aryune

Post autor: Aryune »

editt pisze:Lady Gaga na Grammy była świetna
http://www.youtube.com/watch?v=dlOvfUTHfxY
Tak... ten występ z Eltonem Johnem był wspaniały. I oboje fajnie wyglądali ;-) No i gratuluję Gadze dwóch nagród Grammy :-)
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Post autor: JoannaTempest »

Ja równiez gratuluję, trzymałam kciuki za nią :) Pomysł że spaleniem-genialny ;D
Wokal na najwyższym poziomie.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Jej performance / występy zawsze są pełne pasji, zaangażowania, widać, że wkłada w to mnóstwo pracy, inwencji twórczej. Cały czas za nią trzymałam. Największą niesprawiedliwością było nie wygranie przez nią Grammy za najlepszy album roku /już nie będę wspominać nawet... :/ I tak wiadomo, że jest jedną z tych artystów, którzy dają nadzieję na przyszłość branży muzycznej . Wspaniały występ z Eltonem Johnem. Jest niesamowita.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

[usunięte przez Moderatora]

M.Dż.*--> Eva, bardzo proszę o zachowanie swoich dolegliwości fizjologicznych dla siebie, a nie dzielenie się nimi z resztą Użytkowników.
Krytyka również powinna być na "jakimś" poziomie.
Dziękuję.

z tym, że ja się lubię dzielić wszystkim z użytkownikami :)
Ostatnio zmieniony pn, 01 lut 2010, 23:04 przez Eva, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Śmiesznie wygląda straaaszny kicz .... podobnie jak Eva wolę nie oglądać jej występów... dużo szumu dużo krzyku a gdzie magia sceniczna? Zwykłe nawalenie wszystko naraz kiczowate bez wyczucia smaku w jej stroju. Elton wypadł dostojnie a Ona jak jakaś laleczka kolorowa ... Gdyby miała chodziarz lepszego stylistę może byłoby normalniej a tak nie potrafię patrzeć na jej stroje ;/... Głos ma ale jej wygląd odpycha mnie od poznania jej talentu muzycznego.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

tancerz
Zgadzam się z Tobą.Pamiętajmy jest jeden tylko w swoim rodzaju Michael i jedna w swoim rodzaju Madonna.A Gaga wykorzystuje w swoich choreografiach elementy Madonny sprzed kilkunastu lat.Niech wreszcie sama wymysli swój wizerunek z którym będzie kojarzona , a nie replikować innych.Również sądzę , że śpiewa nieżle , jednakże dla mnie jest to amerykańska Doda - a więc kiczowaty artysta , który skandalami próbuje wzbić się na szczyt.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Zgadzam się z moimi poprzednikami ; ) Śpiewać raczej potrafi, ale jej styl... No cóż, wolę oglądać jej występy z zamkniętymi oczami. Może i jest oryginalna, zwraca uwagę, ale powoli to się robi po prostu niesmaczne ; /
Po kilku latach/płytach spadnie jak większość gwiazdek na chwilę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Trochę podniosę poziom swojej wypowiedzi.
O Lady gadze mam takie zdanie, że artystka z niej żadna ponieważ jest bardzo kiczowata. Cenię w niej dobry głos i umiejętność pisania tekstów. Aczkolwiek uważam ją jedynie za gwiazdkę kilku przebojów, która nie ma zbyt dużych szans na pozostanie w show biznesie na jakiś dłuższy czas. Uważam, że nawet jeśli miałaby na to sznse szybko się wypali, z tego względu, że po woli traci pomysły. Chciałabym teraz to dodać choć zbyt grzecznie się nie zachowam. Lady Gaga powoduje u mnie zespół wymiotów cyklicznych. Dziękuję.
Obrazek
Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

Zgadzam się z poprzednikami - też za nią nie przepadam. Może i głos ma dobry, ale cała reszta to straszny kicz. Jej stroje, fryzury i niektóre ruchy są tandetne. Przez to nie lubię też słuchać jej piosenek bo nie potrafię oddzielić jej muzyki od jej image'u :-/
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

tancerz pisze:Elton wypadł dostojnie
to ze Elton wypada dostojnie to bym polemizowala, to tez artysta w kiczu zanurzony po uszy.
a Ona jak jakaś laleczka kolorowa ...
dokladnie o to chodzilo w calym show.

Gaga to kicz zamierzony, kicz ktory kpi z kiczu, przerysowany do granic, tak naprawde szydzacy i autoironiczny, bawiacy sie konwencja.
wasze zarzuty sa bezpodstawne w tym momencie. to tak jakby zarzucac kicz Warholowi, w obu wypadkach jest on srodkiem wyrazu, a nie wypadkiem przy pracy czy bezgusciem.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
MJ_Aniuta

Post autor: MJ_Aniuta »

Kiedyś też byłam sceptycznie nastawiona do Lady Gagi, ale pare piosenek na prawde przypadły mi do gustu, wiec z ciekawości obejrzałam pare wywiadów z nią, dzięki czemu dowiedziałam się czemu kreuje sobie taki image. Mówiła o tym, że wszystkie jej występy, muzyka i przede wszystkim wygląd mają dać wsparcie dla tych, którzy całe życie czuli, że nie pasuja do otoczenia. Tak jak ona kiedys czuła. Chciałaby dać te przestrzeń, w której nie trzeba porzucać swojej "inności", a po prostu być z tym szczęsliwym, wolnym. Dla mnie ma to sens. Jak wielu ludzi udaje kogoś innego by tylko sie wpasować? Ona robi coś zupełnie innego, kiczowatego, co nie miesci sie czasami w głowie, ale ma to swój cel , jest sobą, co ja osobiście bardziej szanuje od sztucznego zachowania. Nie mówie, że jestem jej fanką czy coś w tym stylu po prostu ją szanuje i uważam, że bez dwóch zdań ma talent i głos.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

homesick pisze:Cytat:
a Ona jak jakaś laleczka kolorowa ...

dokladnie o to chodzilo w calym show.

Gaga to kicz zamierzony, kicz ktory kpi z kiczu, przerysowany do granic, tak naprawde szydzacy i autoironiczny, bawiacy sie konwencja.
wasze zarzuty sa bezpodstawne w tym momencie. to tak jakby zarzucac kicz Warholowi, w obu wypadkach jest on srodkiem wyrazu, a nie wypadkiem przy pracy czy bezgusciem.

Celowo nie odzywałam się w temacie i nie broniłam GaGi, bo... to co już o niej napisałam, to napisałam wcześniej, a nie zamierzam się z nikim kłócić.
ALE
homesick uwielbiam Cię, bo już myślałam, że więcej nikt istoty jej koncepcji artystycznej nie dostrzeże!
homesick pisze:Gaga to kicz zamierzony, kicz ktory kpi z kiczu, przerysowany do granic, tak naprawde szydzacy i autoironiczny, bawiacy sie konwencja.
Ale oni i tak będą polemizować lub - gorzej - obrzucać ją błotem. Zawsze tak jest.

Od siebie dodam jeszcze tylko takie spostrzeżenia:
- porównując ją do Madonny,czy też odwrotnie(w złym/złośliwym kontekście) - czy Madonna posiada umiejętność grania na instrumentach klawiszowych chociażby? czy Madonna jest uznaną w branży autorką tekstów? czy Madonna posiada taką skalę wokalną? czy Madonna posiada takie pomysły na siebie? (swoje własne,a nie pomysły wytwórni!), czy każde show Madonny jest inne? czy Madonna zaskakuje/~iwała na scenie czymkolwiek jeszcze innym poza eksponowaniem seksualności i nabijaniem się z krzyża itp.? .....
bo wg mnie Lady GaGa jedyne w czym mi mogłaby przypominać Madonnę to włosy blond (w przypadku GaGi to peruki-tak btw. ,bo jest brunetką generalnie).
- poza tym jest brzydka, to fakt, może też sama wie,że nie jest ideałem piękności,ale robi z tego też coś artystycznego. :) a idąc innym torem - gdyby sobie zrobiła operacje plastyczną (chociażby nosa, który ją szpeci trochę) to też byłoby źle i pisalibyście -boże,co ona z siebie zrobiła! ;-) nie?
-------- to tak waszym wzorem napisałam, patrząc równie powierzchownie. :)

Uściski uznania dla homesick
Dziękuję za uwagę.
ODPOWIEDZ