Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
http://tweeter.faxo.com/Top_Michael_Jackson_Nation
czego dotyczy to głosowanie bo nie za bardzo rozumiem angielski a widze że Polska na 1 miejscu:)
czego dotyczy to głosowanie bo nie za bardzo rozumiem angielski a widze że Polska na 1 miejscu:)
"Dziękuję wszystkim ludziom na świecie,
którzy są zawsze
o dziesięć procent życzliwsi,
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
toczy się życie na świecie. "
którzy są zawsze
o dziesięć procent życzliwsi,
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
toczy się życie na świecie. "
- JoannaTempest
A ja chciałabym się dowiedzieć co się dokładnie stało w czasie występu na rozdaniach nagród Grammy w 1988 roku, podczas wykonywania Man in the mirror.
Chodzi mi dokładnie o to http://www.youtube.com/watch?v=_4COxumzxKw(chociaż pewnie każdy wie, który występ mam na myśli).
Po obrocie gdzieś około 4:50 Michael pada na kolana i sprawia wrażenie jakby Go coś zabolało.
Raczej mi się to nie wydaje, bo facet z chóru aż się zaniepokoił i podszedł do Michaela.
Wie ktoś może coś na ten temat? Tak sobie pomyślałam, że po prostu Michael mógł zapomnieć założyć ochraniacze na kolana i upadek był bolesny. Ale to tylko moje domysły.
A Wy co o tym sądzicie?
Wiem, wiem. Jestem ciekawska.
Chodzi mi dokładnie o to http://www.youtube.com/watch?v=_4COxumzxKw(chociaż pewnie każdy wie, który występ mam na myśli).
Po obrocie gdzieś około 4:50 Michael pada na kolana i sprawia wrażenie jakby Go coś zabolało.
Raczej mi się to nie wydaje, bo facet z chóru aż się zaniepokoił i podszedł do Michaela.
Wie ktoś może coś na ten temat? Tak sobie pomyślałam, że po prostu Michael mógł zapomnieć założyć ochraniacze na kolana i upadek był bolesny. Ale to tylko moje domysły.
A Wy co o tym sądzicie?
MonikaMJ pisze:A ja chciałabym się dowiedzieć co się dokładnie stało w czasie występu na rozdaniach nagród Grammy w 1988 roku, podczas wykonywania Man in the mirror.
A Wy co o tym sądzicie?
Mnie się wydaję, że to było na potrzebę występu..
-
Czemu MJ zrobił dwa teledyski do TDCAU? I czy powstał teledysk do Human Nature czy został stworzony przez fana? Chodzi mi o ten filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=7T1E1aI95Ro
Justine1304
Ponieważ zawierał wg niektórych antysemickie słowa .Wydaje mi się , że również . że przyczyną była również to , że władze W Brazylii nie chciały aby piosenka była tam kręcona.Doczekaliśmy się , aż 4 wersji teledysków tej piosenki .Kolejnym powodem były zapewne sceny przemocy , gdzie Michael był spętany w celi jest za drutem kolczastym oraz to , że występowali tam prawdziwi więżniowie prawdziwi klawisze i nie są oni bierni w tym teledysku..A do tego refren , They don't care about us zrobił swoje.Istna mieszanka
PS Powstały aż 4 wersje , a nie 2 :).Human NAture z tego co wiem , ale mogę się mylić nie doczekał teledysku
Ponieważ zawierał wg niektórych antysemickie słowa .Wydaje mi się , że również . że przyczyną była również to , że władze W Brazylii nie chciały aby piosenka była tam kręcona.Doczekaliśmy się , aż 4 wersji teledysków tej piosenki .Kolejnym powodem były zapewne sceny przemocy , gdzie Michael był spętany w celi jest za drutem kolczastym oraz to , że występowali tam prawdziwi więżniowie prawdziwi klawisze i nie są oni bierni w tym teledysku..A do tego refren , They don't care about us zrobił swoje.Istna mieszanka
PS Powstały aż 4 wersje , a nie 2 :).Human NAture z tego co wiem , ale mogę się mylić nie doczekał teledysku
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
-
Nie wierzę, że to były jedyne powody dla których zbanowano tą wersję. Taka była oficjalna wersja. Dla mnie nie było tam nic takiego co można było uznac za sceny których nie można oglądac, codziennie podobne rzeczy puszczają w telewizji, w wiadomościach. Głównie chodziło pewnie o problem na który MJ zwraca uwagę i symboliczne znaczenie całej piosenki i teledysku, którego większośc ludzi nie zrozumiała, ale te osoby którym to było nie na rękę, zrozumiały. Nie chodzi tylko o same słowa piosenki ale cały teledysk i jego wymowę. Teledysk opowiada nie o więźniach ale o wszystkich ludziach, których symbolizują ci więźniowie. Przesłanie jest takie, że każdy z nas jest więźniem a to więzienie jest gorsze niż zwykłe bo nie można go zobaczyc ani poczuc. To więzienie dla umysłu. Widzimy ekrany telewizorów, które non stop nadają przemoc, informują o aktach terroryzmu itp. To odzwierciedlenie dzisiejszego życia. Nie możemy od tego uciec, a to nie jest przypadkowe. Ktoś podstawia nam przed oczy obrazy, które zasłoniają prawdę. A ludzie z lubością pochłaniają te obrazy. Dodatkowo na początku teledysku te dzieci mają zasłonięte oczy i mówią: "dośc tych śmieci, my znamy prawdę! Nie ważne co ludzie mówią!" Szkoda, że niektórzy nie potrafią patrzec ponad to "dog food" które serwuje nam telewizja.MacJack50 pisze:Justine1304
Jakie były dowody to tak naprawdę nigdy się nie dowiemy tego.Ale ogólnie cała piosenka wraz z teledyskiem były jak na tamte czasy kontrowersyjna.
Tu się nie zgodzę z Tobą.W latach 90 wtedy jeszcze w tv / wiadomościach nie puszczali tak drastycznych scen i kontrowersyjnych jak dziś.Był to istny thriller lat 90.Piosenka zrobiła wielkie zamieszanie . Wydaje mi się , że do dziś budzi ona skrajne emocji.Jedni pokochali za ten przekaz , a drudzy znienawidzili , że Michael jak na tacy pokazuje kim był człowiek , a nawet kim jest przez całe swoje życie.Baby Jane pisze:Dla mnie nie było tam nic takiego co można było uznac za sceny których nie można oglądac, codziennie podobne rzeczy puszczają w telewizji, w wiadomościach.
"GO FOR YOUR DREAMS!"
eee, co Ty opowiadasz, było też sporo masakry w tv, lata 90 dla mnie to tak niedawnoMacJack50 pisze:W latach 90 wtedy jeszcze w tv / wiadomościach nie puszczali tak drastycznych scen i kontrowersyjnych jak dziś.
Baby Jane właśnie, każdy z nas jest więźniem!
Utwór MJa nie podobał się, bo uderzał prosto w plan działania tych, którzy tak na prawdę rządzą światem ( Illuminati). Dążą do tego, by na świecie był chaos, zamieszanie, wojny, bo zdezorientowanymi i ogłupiałymi narodami łatwiej jest sterować i rządzić. hmm gdyby się tak w to zagłębić, to wszystko by się zgadzało. Ludzie sławni, celebryci, gwiazdy estrady itp. jakby nie patrzeć mają ogromny wpływ na ludzi ale jeśli któryś z nich powie, zrobi, czy napisze tekst, który uderza bezpośrednio w tę całą "elitę rządzącą", to może ponieść konsekwencje tego, bo ONI woleliby słyszeć "Im na nas nie zależy" a nie, że " Oni o nas nie dbają"... a MJ nie dość, że napisał, to jeszcze dosadnie to zobrazował.
There's a place in your heart
And I know that it is love
Również pewna sprawa nie daje mi spokoju.Chciałbym dowiedzieć się co czuł Michael w 2006 .r. gdy wręczano mu statuetkę za Thrillera 25 leci jak i również , gdy został wpisany do księgi rekordów Guinessa.Wtedy wiele osób już Go skreśliło , jednakże ta uroczystość pokazała , że jedynie było to chwilowe 'zatrzymanie' Jacksonomanii' z powodu braku na scenie Michaela.Wtedy zrozumiałem , że świat potrzebuje nadal Michaela i wiele traci poprzez Jego absencji. Chciałbym wtedy być w skórze Michaela , jakie to dla Niego musiało być budujące , widząc tysiące osób skandujące Jego imię, z płytami w ręku i transparentami .Myślę , że wtedy czuł się najszczęśliwszym człowiekiem na świecie i zapewne tylko ta sytuacja potwierdziła Jego przypuszczenia , że mimo tylu lat nadal wpływa na nowe pokolenia Jedno określenie mi przychodzi teraz na myśl :The King is back ? No The King had never gone.I to jest prawda.Jestem ciekaw co tak naprawdę czuł w tym momencie.
"GO FOR YOUR DREAMS!"
-