Fotografia - moja pasja

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Afriko

Fotografia - moja pasja

Post autor: Afriko »

z tego, co widziałam, takiego tematu jeszcze nie było (tylko zdjęcia z wakacji, jeżeli jednak taki był, proszę mnie pokierować). chcę w nim pokazać Wam zdjęcia mojego autorstwa. mam jednak nadzieję, że na forum znajdą się również inne osoby, które interesują się fotografią :]
na początek trzy zdjęcia zrobione dzisiaj.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

naprawdę ładne ujęcia ;]
najlepsze wg mnie jest 2 zdjęcie, bo yhmm...
zawsze podoba mi się ten efekt zbliżenia, gdzie pierwszy plan jest wyraźny podczas, gdy drugi jest rozmazany i w ogóle piękno natury :))
Ostatnio zmieniony wt, 19 sty 2010, 19:50 przez Iskierka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Hej studiuję zaocznie fotografie ;) więc jak widzisz są tu osoby podzielające Twoją pasję ;). Jeśli chodzi o zdjęcia najbardziej podoba mi się pierwsze ze zwiniętym liściem na gałęzi ;). Ładna głębia ostrości, ciekawa kolorystyka, kadr może być choć bardziej bym przesunął w prawo aby liść poszedł jeszcze na lewo trochę ;). Drugie zdjęcie trochę nietrafione ;) bo kawałek Cyprysika czy tam Thują z ośnieżoną gałązką nie jest ciekawym obiektem, natomiast trzecie wprowadza za dużo chaosu i Kadr jest źle ujęty. Pokaż dalsze swoje prace nie tylko ośnieżonych gałęzi, bo mi akuratnie taki temat nie podchodzi pod zainteresowanie fotograficzne, ale ile ludzi tyle tematów i gustów ;).

P.S. Jeśli chciałabyś obejrzeć moje Fotografie to są one tutaj http://tancerz131313.digart.pl/ Pozdrawiam ;)
Iskierka pisze:efekt zbliżenia, gdzie pierwszy plan jest wyraźny podczas, gdy drugi jest rozmazany
To jest głębia ostrości ;)
Ostatnio zmieniony wt, 19 sty 2010, 23:37 przez tancerz, łącznie zmieniany 3 razy.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
fanka_14

Post autor: fanka_14 »

Piękne zdjęcia :lal: Szczególnie to pierwsze zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Mam nadzieję, że jeszcze jakieś wstawisz.
''Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye...''
Awatar użytkownika
Afriko

Iskierka, tancerz, fanka_14, dziękuję bardzo :)
tancerz, nie oczekuj ode mnie proszę zbyt wiele, gdyż jestem początkująca :) nie studiuję fotografii, tak jak Ty, moje zdjęcia nie są profesjonajlne. oboje mamy różne poglądy na świat, na co przede wszystkim wpływa całkiem spora różnica pomiędzy naszym wiekiem :]
a Twoje zdjęcia są cudowne ;) najbardzie podoba mi się to z zapałkami :D
jak tylko będę miała jakieś ciekawe obiekty lub cokolwiek innego postaram się zrobić i pokazać :)
fanka_14, proszę, jeszcze jedno :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Afriko pisze:nie oczekuj ode mnie proszę zbyt wiele
Afriko nie oczekuję ;) jedynie daję cenne ( tak myślę ) wskazówki ;) tak jak i ja dostaję od innych ;). Fotografia właśnie na tym polega aby o niej mówić ;) i się cieszyć ;) Dzięki za komplement choć sam uważam, że moje Zdjęcia są przeciętne ;) w porównaniu z innymi na tym portalu ;-). Czekam na dalsze prace ;)

BTW masz lustrzankę, o której marzę od miesięcy NIKON D300 :wariat: skąd wzięłaś tyle kasy na taki sprzęt ? Musisz nieźle zarabiać :knuje: hehe ;-) albo Twoi rodzice bo nie wiem jaki jest Twój Wiek :knuje: .
Ostatnio zmieniony wt, 19 sty 2010, 20:29 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shiny

Post autor: Shiny »

O łał. Zakochałam się w tych zdjęciach *_*
Pozwolisz mi ustawić je na tapetę? Nie wiem, na któro się zdecydować ;d
Uwielbiam Twoje zdjęcia, naprawdę mi się podobają. Jakim sprzęcikiem popełniłaś to? (co? glupija )
Czekam na więcej zdjęć, a teraz ustawiam sobie pierwsze na tapetkę :)
Obrazek
Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)
Awatar użytkownika
Afriko

tancerz pisze:BTW masz lustrzankę, o której marzę od miesięcy NIKON D300 :wariat: skąd wzięłaś tyle kasy na taki sprzęt ? Musisz nieźle zarabiać :knuje: hehe ;-) albo Twoi rodzice bo nie wiem jaki jest Twój Wiek :knuje: .
haha, zbierało się, zbierało, aż się uzbierało i się kupiło :D mój wiek równa się liczbie piętnaście :)
Shiny pisze:O łał. Zakochałam się w tych zdjęciach *_*
Pozwolisz mi ustawić je na tapetę? Nie wiem, na któro się zdecydować ;d
Uwielbiam Twoje zdjęcia, naprawdę mi się podobają. Jakim sprzęcikiem popełniłaś to? (co? )
Czekam na więcej zdjęć, a teraz ustawiam sobie pierwsze na tapetkę :)
jeżeli tak bardzo Ci się podobają, to proszę :) Nikon D300 :]
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Afriko pisze:zbierało się, aż się uzbierało
I uzbierało ok 6,500 zł ;] Ładnie ja W twoim wieku to jak uzbierałem na używany rower z komisu za 200 zł to było coś , hehehe ;-) ja mam zwykłą cyfrówkę , dawaj kolejne foty.
Afriko pisze:mój wiek równa się liczbie piętnaście :)
Proponuje podać datę urodzin w profilu aby nie było niedomówień ;)
Awatar użytkownika
Afriko

tancerz pisze:
Afriko pisze:zbierało się
I uzbierało ok 6,500 zł ;] Ładnie ja W twoim wieku to jak uzbierałem na używany rower z komisu za 200 zł to było coś , hehehe ja mam zwykłą cyfrówkę , dawaj kolejne foty.
nie aż tyle, aparat jest używany, ale nie ma żadnej wady, rysy, czegokowiek :) cóż, zbieram odkąd miałam pięć lat, dostaję kieszonkowe od rodziców plus jeszcze dostało się parę stów po drodze na urodziny, imieniny :] mam tego więcej w portfelu :D
Obrazek
Awatar użytkownika
fanka_14

Post autor: fanka_14 »

Świetne, świetne, świetne. Brak mi słów...
''Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye...''
Awatar użytkownika
Afriko

wygrzebałam jeszcze takie :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

tancerz pisze:Iskierka napisał:
efekt zbliżenia, gdzie pierwszy plan jest wyraźny podczas, gdy drugi jest rozmazany

To jest głębia ostrości ;)

łał ;] niezłe pojęcie. miło, że napisałeś, teraz przynajmniej będę wiedziała jak nazywać ten efekt na fotkach swoich i innych =D
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Fajne zdjęciaa ;-) ;-)
[zawsze chciałam to napisac mianowicie:Masz boską sygnaturkę i avatar ;-) ]
Obrazek
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

śliczne zdjęcia ; oo
gratuluję i życzę sukcesów ;-)
Obrazek