STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Xicor

Post autor: Xicor »

Ja kocham zwierzęta nie powiem. Szkoda tych zwierząt ale to jest coś według mnie jak łańcuch pokarmowy. Tak jest że skóry zwierząt będą wykorzystywane i się tego nie zmieni. I oczywiście się nie obrażam i ja sam przepraszam bo mogłem was urazić tym bo kochacie zwierzęta.
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

HEJ LUDZIE!

http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=21006
linki do strojów This is it. Pierwszy film ot fragment tego, co wyświetlali w kinach plus prezentacja kostiumu z kryształami swarowskiego - tego kosmicznego, z naramiennikami. Drugi - projektant ZALDY opowiada o kurtce do Thrillera o t-shircie z logo MJ,
Bardzo polecam! Bardzo prosty język!
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

Post autor: M.J | Kubaa »

A ja dodaje moją marynarkę którą dzisiaj skończyłem :

http://img194.imageshack.us/i/201835.jpg/
http://img686.imageshack.us/i/201843.jpg/
http://img260.imageshack.us/i/201942.jpg/

Myślę że nic już w niej nie będę zmieniał chyba że wy mi coś doradzicie :).
Obrazek
weronika_poznan

M.J | Kubaa - niezła próba, zrób coś z tym sznurem z tyłu! Twoi koledzy zrobią z niego smycz :) na imprezach! Porządnie przyszyj go i wyprostuj, jeśli dasz radę. Jak on jest zakończony? Myślę, że jest tam bardzo dużo się dzieje... Jak myślisz?

firefenix18 - piękne, ale drogie straszliwie... :(
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

weronika_poznan pisze:Jak on jest zakończony?

Normalnie, to był zwykły sznur z komunii glupija .

Przeciąłem go na pół i obwiązałem taką tasiemką, a co do tego przyszycie to masz rację bo troche odstaje :P.

Dzięki za rade.
Obrazek
Awatar użytkownika
tony308

Post autor: tony308 »

weronika_poznanNaprawdę stroję nie mają sobie równych, są zajebiste....A co do Neverland wciąż czekam na odpowiedzi:)
DooDoo ForeverTak chyba Michael to sprzedał ale do kogo to teraz należy?? To jest prywatne? przeciez to ogromny obszar
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

dwa zdania.

weronika_poznan pisze:firefenix18 - piękne, ale drogie straszliwie... :(
wg mnie to jest niezła próba wyłudzania pieniędzy od ludzi.
zazwyczaj tak jest, że kiedy są 'profesjonalne' zdjęcia tego typu rzeczy z modelem-klaunem w roli głównej, produkt jest o dupe roztrzaść.
może i wygląda efektownie, ale dam głowę uciąć, że jest tandetny i koszt wykonania nie przekroczył 150zł.
cena jest kosmiczna. czyste złodziejstwo.
no chyba, że wlicza w to koszt transportu prywatnym odrzutowcem z tureckiego targu w stanach.
Tu jest coś podobnego, chociaż w bardziej przystępnej cenie.

a co do marynarki kolegi, to mówiąc delikatnie bardzo mi się nie podoba.
jeśli się nie ma wyraźnego pomysłu i projektu do tego typu rzeczy, to lepiej zostawić w spokoju.
bo zakładam że wyglądało to w ten sposób - kolega działał za bardzo pod wpływem emocji, naszywając co popadnie i gdzie popadnie, licząc na efekt, który co bądź jest śmieszny. nie tędy droga.
ObrazekObrazek
weronika_poznan

majkelzawszespoko pisze:dwa zdania.

a co do marynarki kolegi, to mówiąc delikatnie bardzo mi się nie podoba.
jeśli się nie ma wyraźnego pomysłu i projektu do tego typu rzeczy, to lepiej zostawić w spokoju.
bo zakładam że wyglądało to w ten sposób - kolega działał za bardzo pod wpływem emocji, naszywając co popadnie i gdzie popadnie, licząc na efekt, który co bądź jest śmieszny. nie tędy droga.
No zgoda - plan, dużo cierpliwości, rozwijana znajomości asortymentu pasmanterii, sklepów z tkaninami i pytanie do samego siebie - po co coś robię. Dlaczego, co szyje, w jakim miejscu, po co? Ta marynarka jest bardzo przypadkowa. majkelzawszespoko (oskar za najlepszy login na forum japrosic ) - ze wszystkim się zgadzam, ale kolega ma 13 lat... Przed nim jeszcze wiele ważnych lekcji i ćwiczeń. Myślę, że za każdym razem czegoś się uczysz - nawet jeśli nie wyjdzie i umiesz wyciągnąć wnioski - to wygrałeś.

A tu mój nowy eksperyment. Taki żarcik :). Jak szyłam to śmiałam się. Pierwsze dwie godziny. Dziś bolą mnie palce od tego sznura cholernego. Ale dało radę. Do tego znalazłam materiał, który mnie powalił. Jest troche czarny, trochę błyszczy jak skóra węza, trochę mieni sie jak tkanina z History, do tego jest elastyczna. CUDO! LOVE!
Obrazek Obrazek Obrazek
mam z takim motywem jeszcze kilka pomysłów. Jak ktoś chciałby coś takiego - to bardzo proszę pisać :)
Primum non nocere.
Baniek

Post autor: Baniek »

M.J | Kubaa Po 1 za mało tego , dałeś jakieś wieszaczki sznurek , który jest twoją pamiątką 1 komunii świętej i nie powinieneś tego niszczyć ale jak chcesz ;p i guziczek po 2 te cekiny to (chyba) od mojego projektu wziąłeś i cekiny powinny być białe lub jasne po prostu i jak to jest zakończone to to wygląda jak zwykła marynarka z małymi bajerkami o to moje zdanie ...
Obrazek
weronika_poznan

M.J | Kubaa - i nie tylko - jeszcze jedno. Bardzo ważne. Sposób prezentacji. Starajcie się unikać domowych plenerów zdjęciowych! Róbcie foty na tle białej ściany, białej kartki, najlepiej przy dziennym świetle. Każdy etap jest ważny!
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

Baniek pisze:po 2 te cekiny to (chyba) od mojego projektu wziąłeś
Nie z twoje bo twojego to ja nawet nie widziałem ;p.

Baniek pisze:który jest twoją pamiątką 1 komunii świętej i nie powinieneś tego niszczyć ale jak chcesz
To nie jest ten który miałem przy komunii tylko inny.

Bradzo dziękuje za wszystkie sugestie i uwagi, postaram się to poprawić.Przejdę się w niedługim czasie do koleżanki bo jej mama jest krawcową może coś doradzi :D.
Awatar użytkownika
tony308

Post autor: tony308 »

DooDoo Forever pisze:Wydaje mi się, że sprzedali je agenci po śmierci Michaela, z tego co wiem Michael nie chciał pozbywać się tej rezydencji ze względu na wielki sentyment do niej...
Możliwe, że tylko część została sprzedana, a reszta np. została spisana w spadku dla rodziny.....?
Bardzo możliwe. Z tego co wiem to Michael wyprowadził się z Neverland ze względu na złe wspomnienia. Fałszywe oskarżenia o molestowanie, przeszukania przez policjantów itd. A co potem było to nie mam pojęcia...Przecież tam stało ogromnie "wesołe miasteczko", ZOO itd. co z tym wszystkim się stało gdy Michael opuścił ranczo, kto to utrzymywał(utrzymanie kosztowało go miliony rocznie).
A poza tym z Neverland kojarzy mi się Mike siedzący w swoich piżamach czy czarnych spodniach, czerwonej koszuli i kapeluszu:)
Obrazek
weronika_poznan

missi gdzie Twoje projekty?!
Ja zrobiłam może coś w stylu muzyków MJ. Trasa BAD czyli skóry i ćwieeki :)
ta ćwieków nie ma, jest zwykła z zamkiem błyskawicznym tylko.
Obrazek no i potem ćwiekowe:) Obrazek Obrazek Obrazek
UWAGA! Żadne zwierzę nie ucierpiało! Ta skóra jest sztuczna!
Primum non nocere.
hubert9999

Post autor: hubert9999 »

Ja ostatnio w H&M dorwałem za 40 zł z przeceny taka fajna kurtczekę jak z thrillera.

http://img710.imageshack.us/img710/5466 ... kranuu.png

http://img710.imageshack.us/img710/6179 ... ranu1g.png

Za bardzo nie widac, ale mam zamiar dorobic do niej te czarne pasy i pare detali i jak skoncze to pochwalę się zdjęciami "przed i po" :)
Awatar użytkownika
DooDoo Forever

Post autor: DooDoo Forever »

No faktycznie, za bardzo to nie widać. Z daleka wygląda jakby to była koszula. No ale jak doszyjesz jeszcze parę elementów to będzie jak najbardziej przypominać Thrillera:) Tylko tym razem zrób zdjęcia z bliska:)
Obrazek
I miss you so much...
ODPOWIEDZ