Oficjalne stanowisko MJPT w sprawie projektu płyty
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Ewo Twoje ostatnie zdanie aż mnie poraziło czytając go....dało mi to do myślenia pomimo tego, że nie jestem w żaden sposób zangażowana w tą akcję. Jednak jako człowiek, fan MJ, użytkownik tego forum....odebrałam Cię po tych słowach jako osobę mega egosityczną, wyrachowaną i przebiegłą. Co więcej zastanawia mnie także czy dojrzalą umysłowo ?...to już pozostawiam sobie.....
Nie wiem czym się kierujesz, ale mam nadzieję że ktoś kiedyś postąpi tak samo wobec Ciebie....Moje słowa są gorzkie, ale może to Cię czegoś nauczy.
Nie wiem czym się kierujesz, ale mam nadzieję że ktoś kiedyś postąpi tak samo wobec Ciebie....Moje słowa są gorzkie, ale może to Cię czegoś nauczy.
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Ewa78 Twojego projektu????
Ty miałaś pomysł a my WSZYSCY FANI pomogliśmy przy jego realizacji... Nie gadaj że sama uzbierałaś prawie 3000 bo to śmieszne...
To pieniądze fanów...
Ty miałaś pomysł a my WSZYSCY FANI pomogliśmy przy jego realizacji... Nie gadaj że sama uzbierałaś prawie 3000 bo to śmieszne...
To pieniądze fanów...
Michael Jackson (†)
http://www.youtube.com/watch?v=fNf4EgsEBu0
http://www.youtube.com/watch?v=fNf4EgsEBu0
- Noemi.best
A prosze powiedziec kto zalatwil te albumy na aukcje? I logistyka zajmowala sie rowniez Kasia, wiec prosze nie mowic ze jedynie Pani przeznaczyla na to swoj czas.Ewa78 pisze:Prowadziłam 8 aukcji z albumem i wszystko co jest z tym związane (odpowiadanie na maile, wysyłanie książek, odbiory osobiste).
Samo "ja, moje, moj". Pani projektem jest co najwyzej pomysl. Nie opatentowala go Pani wiec kazdy moze go zrealizowac. Projekt plyty nalezy do Magdy, jako ze ona go wykonywala. Sam tekst na plycie, ktorego ponoc Pani jest pomyslodawca, nie jest tu istotny.Ewa78 pisze:Żadne nielegalne głosowanie nie odsunie mnie od mojego projektu!
Sprawa rozbija sie rowniez o pieniadze. Nie sa one Pani wlasnoscia. Skoro ma Pani w zwyczaju radzic sie prawnikow prosze ich zapytac pod jaki paragraf podlega przywlaszczenie sobie cudzych pieniedzy i jakie kary przewiduje za to ustawa.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Twoje widzę tu imię i nazwisko, a Ty rozsyłałaś cudze dane w postaci:Ewa78 pisze:w momencie publicznego ujawnienia moich personaliów
-imienia
-nazwiska
-adresu
-nr konta
Owszem jest... bo Iza zanosząc tam wniosek, który w 90% napisałam ja bo Tobie nie chciało się wymyślać, wpisała Twoje dane.Ewa78 pisze:Jeśli chodzi o prawo do projektu to pozwolenie wspólnoty mieszkaniowej jest na moje imie i nazwisko
Treść była zmieniana przez sugestie nas wszystkich z pewnym uzupełnieniem przez moją inwencję twórczą (wiem dość nieskromnie to brzmi)Ewa78 pisze:jestem również pomysłodawcą treści, które znajdą się na płycie.
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Re: Oficjalne stanowisko MJPT w sprawie projektu płyty
Ewa78 pisze:Fani Michaela Jacksona stanęli na wysokości zadania i pomogli mi zebrać około 80% funduszy na projekt. [size]
Właśnie to napisałam.
Informuję, iż jeżeli jeszcze raz powtórzą się na tym forum nieprawdziwe zarzuty pod moim adresem to rozważę skierowanie sprawy na drogę postępowania sądowego.
Michael forever in my heart (*)
Wybacz, w momencie, gdy pieniądze znajdują się na koncie, do którego tylko Ty jedyna masz dostęp - finanse NIE SĄ klarowne, czytelne i niepodważalne.Ewa78 pisze:Jeśli chodzi o kierowane wprost oskarżenia o nadużycia finansowe. Po raz kolejny oświadczam, iż finanse całego przedsięwzięcia są czytelne, klarowne i niepodważalne.
Konta, na którym w tym momencie nie ma pieniędzy od ludzi, którzy Ci zaufali i je wpłacili. Ludzi, którzy przez swoją wpłatę stali się współdarczyńcami, współuczestnikami projektu. Uważasz, że wszystko jest w porządku?Ewa78 pisze:Przypominam, iż jest pani Katarzyna Czarkowska jest pełnomocnikiem konta, na którym zbierane są środki niezbędne do realizacji projektu.
Bardzo mi przykro, ale nie miałaś prawa tego zrobić bez zapytania o zgodę WSZYSTKICH współdarczyńców i współpracujących przy projekcie. Ja nie dałam nikomu pełnomocnictwa do tego, żeby wypowiadał się i podejmował takie decyzje w moim imieniu.Ewa78 pisze:Po wielokrotnych groźbach z jej strony po konsultacji z prawnikiem postanowiłam zabezpieczyć środki na projekt na lokacie krótko terminowej. Zrobiłam tak po konsultacji z prawnikiem i kilkoma darczyńcami, członkami tego forum.
Czyli wniosek z tego, że fani Jacksona potrzebni byli Ci wyłącznie do tego, aby zapewnić Ci pieniądze na TWÓJ projekt? Wybacz, ale w momencie pierwszej wpłaty na konto on przestał być twój, on zaczął być NASZ.Ewa78 pisze:Owszem Fani Michaela Jacksona stanęli na wysokości zadania i pomogli mi zebrać około 80% funduszy na projekt.
Przepraszam za kapitaliki, ale muszę to napisać jasno i wyraźnie: DARCZYŃCY NIE UDZIELILI CI PEŁNOMOCNICTWA DO PRZEKAZYWANIA OSOBOM TRZECIM INFORMACJI O PEŁNEJ HISTORII RACHUNKU. A osobiście dodam, że nie zgadzam się na dysponowanie moimi danymi osobowymi. Dokonując wpłaty zakładałam, że będą one znane wyłącznie współwłaścicielom konta, a dla reszty tajne i przetwarzane w sposób zgodny z ustawą. Ciekawe, co na takie działania GIODO?Ewa78 pisze:Co do rzekomego naruszenia ustawy o ochronie danych osobowych, oświadczam iż zgodnie z deklaracją mam prawo udostępnić darczyńcom historię rachunku.
To nie jest głosowanie, a ankieta, nie myl pojęć. Jesteśmy darczyńcami projektu, mamy prawo wiedzieć, co się dzieje z przekazanymi przez nas pieniędzmi, mamy prawo też zażądać ich zwrotu, bo to, co z nimi zrobiłaś - też jest NIELEGALNE.Ewa78 pisze:Nie mogę nie wspomnieć o ankiecie. Otóż w świetle prawa głosowanie, bez spisu wyborców, protokołu z głosowania jest nielegalne!
Nawet w momencie, gdy wszyscy darczyńcy z tego forum, w obliczu Twojego nastawienia zażądają zwrotu pieniędzy? Pieniędzy, które będziesz musiała zwrócić, bo NIE SĄ TWOJĄ WŁASNOŚCIĄ, A JEDYNIE ZOSTAŁY PRZEZ NAS POWIERZONE (nie Tobie osobiście, a całemu komitetowi koordynującemu projekt)?Ewa78 pisze:Zatem z poparciem czy bez projekt będzie wykonany.
Mam prawo to napisać, mam prawo o to pytać - jako WSPÓŁDARCZYŃCA.
Mój głos, nasz głos też się liczy - i to BARDZO. Bo dzięki nam finansowo ten projekt może zostać zrealizowany.
Nie potrafię pojąć tego, jak można było tak potraktować ludzi, którzy poparli projekt, którzy przyłożyli do niego swoje ciężko zarobione albo zaoszczędzone pieniądze... Przepraszam, ale zwyczajnie brak mi słów...
I jeśli sprawy z finansami nie zostaną wyjaśnione, a wpłaty członków MJ PT (które jak sama raczyłaś napisać - stanowią 80%) nie wrócą na konto, które do tych wpłat zostało przeznaczone, myślę, że darczyńcy również rozważą skierowanie sprawy o defraudację przekazanych przez nich funduszy na drogę postępowania sądowego.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Nie jest nielegalnym umieszczenie pieniędzy na lokacie, celem pomnożenia kapitału.
Nie może domagać się zwrotu pieniędzy osoba, która kupiła książkę. Regulamin Allegro tego nie przewiduje.
Pozostałe pełnoletnie osoby proszę o oficjalne pismo w sprawie zwrotu. Musi być to oficjalne pismo z uzasadnieniem, potwierdzeniem dokonania wpłaty, danymi do przelewu, wysłane listem poleconym.
Nie może domagać się zwrotu pieniędzy osoba, która kupiła książkę. Regulamin Allegro tego nie przewiduje.
Pozostałe pełnoletnie osoby proszę o oficjalne pismo w sprawie zwrotu. Musi być to oficjalne pismo z uzasadnieniem, potwierdzeniem dokonania wpłaty, danymi do przelewu, wysłane listem poleconym.
Jest nielegalnym umieszczenie pieniędzy na lokacie bez uzyskania zgody wszystkich, którzy te pieniądze przekazali - czy można to zrobić. A nawet gdyby w świetle prawa było to legalne, to elementarny szacunek wobec wpłacających wymaga, by to uczynić.
Nie jestem osobą, która kupiła książkę na Allegro, Ewo. Większość z nas - nie jest. A nawet gdyby - to też należałby mi się nawet minimalny szacunek. Bo najważniejsza rzecz- jaka rozpadła się w tym temacie w proch, to nie pieniądze tak naprawdę - to szacunek, szczerość i zaufanie. A tego nie potrafię zrozumieć, mimo iż wiele już na świecie widziałam.
I to jest mój ostatni komentarz w tym temacie.
Nie jestem osobą, która kupiła książkę na Allegro, Ewo. Większość z nas - nie jest. A nawet gdyby - to też należałby mi się nawet minimalny szacunek. Bo najważniejsza rzecz- jaka rozpadła się w tym temacie w proch, to nie pieniądze tak naprawdę - to szacunek, szczerość i zaufanie. A tego nie potrafię zrozumieć, mimo iż wiele już na świecie widziałam.
I to jest mój ostatni komentarz w tym temacie.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Cuda na kiju się tu wyprawiają. To trzeba aż było przelewać pieniądze na prywatne konto, by założyć lokatę? Czyżby jakimś cudem bank prowadzący konto, na które wpłacały pieniądze osoby zaangażowane w projekt, nie oferował lokat internetowych?
Bardzo współczuję wszystkim, którzy wpłacili pieniądze w dobrej wierze a zostali nieelegancko wmanewrowani w taką sytuację.
Bardzo współczuję wszystkim, którzy wpłacili pieniądze w dobrej wierze a zostali nieelegancko wmanewrowani w taką sytuację.
Non omnis moriar, Michael.
- girlfriend
Uważam, ze posuwasz się za daleko.Odrobina szacunku dla osób,które wpłaciły pieniądze. Nie można sobie przywłaszczać lub pożyczać cudzych pieniędzy ot tak sobie. Trzeba tą sprawę załatwić jak najszybciej, bo zaczyna to po prostu śmierdzieć przestępstwem.Ewa78 pisze:Pozostałe pełnoletnie osoby proszę o oficjalne pismo w sprawie zwrotu. Musi być to oficjalne pismo z uzasadnieniem, potwierdzeniem dokonania wpłaty, danymi do przelewu, wysłane listem poleconym.
Od samego początku Twojego pobytu na tym forum masz postawę roszczeniową.Tonie prowadzi do niczego dobrego. Radzę odrobinę sie zastanowić nad kolejnymi wypowiedziami.
owszem nie jest nielegalne chęć pomnozenia kapitału ale o chęci takiego poczynania powinno się wczesniej poinformować pełnomocników. A darczyńców chociaz w sposób napisania na forum postu z informacja o zmianie konta.Ewa78 pisze:Nie jest nielegalnym umieszczenie pieniędzy na lokacie, celem pomnożenia kapitału.
Ja kupiłam album na allegro z którego się cieszę. Również w ten sposób mogłam wesprzec projekt który miał być pod patronatem MJPT a nie Twoim osobistymEwa78. Nie zamierzam robic zwrotu albumu ze wzgledu na chec posiadania go ale jeśli w/w projekt nie doszedłby do skutku chciałabym aby te kilka groszy na cegiełke zostały na forumowym koncie MJPT a nie Ewa78.Ewa78 pisze:Nie może domagać się zwrotu pieniędzy osoba, która kupiła książkę. Regulamin Allegro tego nie przewiduje.
Ostatnio zmieniony śr, 20 sty 2010, 21:08 przez mada744, łącznie zmieniany 2 razy.
Postanowiłam Wam w szczegółach opisać przyczynę wycofania poparcia MJPT.
Gdy uzyskałam zgodę wspólnoty, zaczęły się przygotowania do złożenia dokumentów w Urzędzie. Padł pomysł, aby pani Katarzyna Cz. była jedyną osobą podpisaną na wniosku. Ja absolutnie nie chciałam się na to zgodzić, byłam za opcją aby powołać oficjalnie 3 osobowy komitet organizacyjny. Chciałam abyśmy we 3 podpisywały wszelkie wnioski.
Ponieważ nie pozwoliłam, aby cały splendor spłynął na panią K. Cz. mamy taką sytuację jaką mamy...
Jeszcze raz podkreślam, że nie wycofam się z projektu. Prawo jest po mojej stronie, zgoda jest wydana na mnie. Nikt nie ma prawa mnie usunąć z czegoś, czego jestem autorem.
To wszystko co mam do powiedzenia.
Gdy uzyskałam zgodę wspólnoty, zaczęły się przygotowania do złożenia dokumentów w Urzędzie. Padł pomysł, aby pani Katarzyna Cz. była jedyną osobą podpisaną na wniosku. Ja absolutnie nie chciałam się na to zgodzić, byłam za opcją aby powołać oficjalnie 3 osobowy komitet organizacyjny. Chciałam abyśmy we 3 podpisywały wszelkie wnioski.
Ponieważ nie pozwoliłam, aby cały splendor spłynął na panią K. Cz. mamy taką sytuację jaką mamy...
Jeszcze raz podkreślam, że nie wycofam się z projektu. Prawo jest po mojej stronie, zgoda jest wydana na mnie. Nikt nie ma prawa mnie usunąć z czegoś, czego jestem autorem.
To wszystko co mam do powiedzenia.
W sprawie przejęcie pieniędzy też? Czuję się oszukana, kupiłam album, bo chodziło o upamiętnienie Michaela, a ty robisz sobie z tego jakieś jaja. Ja nie wiem, co to ma być? Dlaczego o przelanie pieniędzy zapytałaś "kilka osób"? Przecież na tablicę złożyło się nie "kilka osób", ale o wiele, wiele więcej. To nie są twoje pieniądze, tylko pieniądze fanów. Powinnaś chyba zapytać o to wszystkich, skoro wyłożyli na to pieniądze.Ewa78 pisze:Prawo jest po mojej stronie
Proponuję ustalenie terminu, do jakiego pieniądze mają być zwrócone, a w przypadku, gdy to się nie stanie, zgłosić sprawę na policję czy do prokuratury. To jest zwykła kradzież. Przykro mi na to patrzeć, jak ktoś swoje niespełnione ambicje próbuje realizować kosztem forum, fanów i Michaela.
A co do ankiety, jak jestem za kontunuacją projektu, ale z wyłączeniem w/w pani. Tu nie ma "moje", tu jest wspólny interes.