Po kim plastry na palcach?

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

thewiz pisze:Coz,w latach 80tych MJ zachwycal wyznaniami,ze nie jest chyba z tej planety.

Nooo :-) biorac pod uwage takie przeboje jak ET Story czy Capitan EO? To rzeczywiscie byly historie...jak wyznania nie z tej planety
;-)
thewiz pisze:(...) szkoda jego wizerunkowi zostala juz wyrzadzona ...(...) nie wszyscy ludzie beda patrzyli na MJa jak fani przez pryzmat sympatii a nie uprzedzen.
Stalo sie! Tylko MJ moze sam dokonac rehabilitacji wlasnego wizerunku. A uprzedzenia? Wiemy...biora sie z kompletnej ignorancji, niezrozumienia lub tez ze zwyklej zlosliwosci i podlosci ludzkiej natury, lub tez...z wlasnych, bolesnych, zyciowych doswiadczen.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
GREG

Post autor: GREG »

Theviz. Dziwi Cie,ze Bashir w slawnym wywiadzie pokazal Jacksona ze zlej strony albo w niekorzystny sposob. A ja widze to tak: w ktoryms momencie siedzi sobie facet w srednim wieku i trzyma za raczke dorastajacego chlopaczka z lekkim wasem pod nosem i patrzy na niego jak zakochany chloptas na swoja pierwsza wielka milosc. Jesli Klakson myslal,ze swiat to lyknie to zle myslal. Nikt o zdrowych zmyslach nie stoleruje takich gestow. MJ na pemnym etapie utracil instynkt samozachowawczy. Nie obchodzi mnie jego sexualnosc ale powinien wiedziec,ze taki obrazki moga i beda roznie interpretowane. O ironio- w czasie tego debilnego procesu ten wywiad i trzymanie chlopaczka za reke mogl byc dowodem w sprawie dzialajacym na korzysc Jacksona. "Skoro czul sie molestowany to dlaczego nie wzbranial sie przed takimi gestami?" Nie wiem,czy obronca to wykorzystal ale ja zrobilbym to na jego miejscu. Ameryka to kraina lekarzy,bankierow i prawnikow. Tu wszyscy sadza sie ze wszystkimi o wszystko. Ciesze sie ale jednoczesnie dziwi mnie fakt,ze przysiegli nie dali sie poniesc ogolnej tendencji i uznali go niewinnym. Bylem przygotowany na to,ze Klakson sie z tego nie wygrzebie. Zastanawiam sie takze czy informacje na temat jego bankructwa nie sa rozbujane celowo przez jego doradcow zeby ukrocic innych chetnych na jego kase. Albo to hity podobne do tych z lat 80tych-kosci czlowieka - slonia itd. Nie wazne. Ciekawe czy Jackson wyciagnie z tej lekcji nalezyta nauke. Zauwazylem,ze w Stanach raczej smieja sie z niego i nie biora go powaznie,choc po wygranym procesie jedna ze stacji radiowych przez caly dzien grala wylacznie jego muzyke.
Mysle,ze MJ troche to wszystko spieprzyl i czesciowo zabil wlasna legende. Prawda jest taka,ze w umyslach milonow ludzi na calym swiecie funkcjonuje jako pedofil albo "ten ktoremu tego nie uduwodniono co nie znaczy,ze tego nie zrobil"-tacy sa ludzie. A pedofilia to jedno z bardziej plugawych przestepstw i samo posadzenie jest nieciekawe.
thewiz

Post autor: thewiz »

Greg...
Nie ,mnie wcale nie dziwi ze MJ zostal tak a nie inaczej przedstawiony przez Bashira. Nigdzie tak nie napisalam.Po prostu stwierdzilam fakt,ze ten wywiad wyrzadzil ogromna szkode wizerunkowi Michaelowi. Bashir dostal swietny material do rak i nie mieszkal go nie wykorzystac na swoj sposob.Na swoj sposob osiagnal wielki sukces jadac na plecach MJa. Ten program byl pokazywany na calym swiecie i praktyczne stal sie dowodem w jednej najglosniejszych spraw karnych ostatnich lat...
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

thewiz pisze:Greg...
Nie ,mnie wcale nie dziwi ze MJ zostal tak a nie inaczej przedstawiony przez Bashira. Nigdzie tak nie napisalam.Po prostu stwierdzilam fakt,ze ten wywiad wyrzadzil ogromna szkode wizerunkowi Michaelowi. Bashir dostal swietny material do rak i nie mieszkal go nie wykorzystac na swoj sposob.Na swoj sposob osiagnal wielki sukces jadac na plecach MJa. Ten program byl pokazywany na calym swiecie i praktyczne stal sie dowodem w jednej najglosniejszych spraw karnych ostatnich lat...
Właśnie..., a co najważniejsze wielu ludzi uległo złemu wpływowi tego programu nie zastanawiając sie że jest on świetnie zmontowany i świetnie manipulowany słowem .Pamietajcie o jednym nie zawsze inne osoby odbieraja nasze słowai czyny w taki sposób jak my o tym myślimy.Często rozumieją je dośc opacznie..Oczywiście nie mówie tu że ...no cóż Mj przypuszczam ze sam sobie tez zaszkodził paradujac np w tej masce sławetnej. Powiem może to jeszcze innaczej .
Czy pamietacie jak Mj wskoczył na dach samochodu w czasie procesu. No coz jestem przekonana ze Mj zrobił to pod wpływem jakiegoś impulsu ja jednak odczytałam jego intencje zupełnie inaczej .Słowem jako kpine z prawa, ludzi i oskarżeń Jakby lekceważył tą sytuacje. Nie sądze jednak ze to było jego intencja i załoze sie że nawet mu to nie przyszło do głowy ze u kogoś mógłby tym czynem wywołac taka reakcje .To były moje myśli nie jego.Nikt z nas nie może powiedzieć co naprawdę siedzi w głowie Mj'a lub jaki on jest. Jedyne co mozemy zrobić to miec nadzieje ze tego nie zrobił mówie o molestowaniu oczywiście .
Powiem to tak jak powiedziałam do wroga numer jeden w moim domu jak zaczoł wyzywać Mj'a od malowanych **** (przekleństwo) a mianowicie " Czy byłeś (aś ) materacem ze jesteś pewien ze to zrobił lub niezrobił? Moze to głupie ale skoro nie ma dowodów to nie wolno twierdzić ze ktos cos tam zrobił tylko dlatego ze jest murzenem amerykaninem i co gorsza piosenkarzem a wiec czytajac stereotyp który sie takim ludziom przypisuje amerykanin to głupi, piosenkarz to narkoman i p***(przekleństwo) co się rusza, a murzyn no coz jakim prawem jest biały?1
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

> (...) widze to tak: w ktoryms momencie siedzi sobie facet w srednim wieku i trzyma za raczke dorastajacego chlopaczka z lekkim wasem pod nosem i patrzy na niego jak zakochany chloptas na swoja pierwsza wielka milosc. (...). Nikt o zdrowych zmyslach nie stoleruje takich gestow.

Niby oblesny widok, ale za tym kryje sie pewna historia. Historia w ktora splatane sa pewne osobiste emocje, przezycia - Michaela, bo udzielil niejako ciezko choremu chlopakowi i jego rodzenstwu, jakiegos wsparcia, by dziecak nie myslal o smierci i z punktu medycznego o bolesnej terapii oraz Gavina, bo ten w koncu zobaczyl inny swiat. Swiat Neverlandu slawnego Michaela Jacksona, a nie sali szpitalnej. To w jakis sposob moglo przyczynic sie do blizszego zzycia 47 letniego faceta z 13 letnim chlopcem. Michael ma w sobie te iskre ekscentrycznosci, ze sam lubi bawic sie jak dziecko, nawet jesli ma 47 lat. Widac, dobrze na tym przykladzie, ze Michaela malo obchodzi opinia publiczna o Nim samym.
Choc po tym doswiadczeniu, Michael cos wspominal, ze juz wiecej nie dopusci do takich sytuacji, aby dzieci nocowaly w jego sypialni....
Inna sprawa...dlaczego wszyscy tak namietnie podkreslaja ten przyklad...a malo kto zwraca uwage na slowa Michaela, ze mowiac o lozku, wiekszosc ludzi ma na mysli seks? Bo trudno jest Michaelowi uwierzyc? Jasne....

> MJ na pewnym etapie utracil instynkt samozachowawczy.
....Zdecydowanie latwiej jest pomowic MJ o psychiczne niezrownowazenie....

> jednoczesnie dziwi mnie fakt,ze przysiegli nie dali sie poniesc ogolnej tendencji i uznali go niewinnym.
Powod nie mial mocnych, niezbitych i przekonywujacych dowodow....
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
ODPOWIEDZ