Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Talitha

Post autor: Talitha »

Wycackana, osłuchana, ale jakiś tam kamyk dla wiekopomności jest... maszyna do tańczenia, dance robot O_o

If I Don't Love You This Way bardzo ładnie wygląda mi na czwartym.
Ostatnio zmieniony czw, 02 wrz 2010, 11:19 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mariolka

Post autor: mariolka »

Mój głos również na If I Don't Love You This Way w obronie tanecznego Dancing machine.
ula

Post autor: ula »

Ponownie Dancing Machine bo mimo wielokrotnego słuchania, dla mnie to ciągle za mało by przeskoczyć pozostałe utwory
Smooth jazz

Post autor: Smooth jazz »

If I don't love You this way to i DM z tego co zostało jest do :snajper: Tu nie mam wątpliwości.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

o ile Dancing Machine moglo stawac w szranki z Life of The Party, to tu juz nie widze godnego przeciwnika, glos ponownie na If I dont love you this way :ziew:
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

asiek pisze: tak więc ... uparcie "If I Don't Love You" This Way
mam dziś depresję, więc tylko powtórzę - po raz chyba 3 czy 4. To co powyżej poproszę.

;-)
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Obrazek
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Dancing Machine - najmniej spójna muzycznie, ma kilka chwytliwych elementów-pomysłów, które moim zdaniem nie do końca zostały złożone do kupy jak należy, dlatego po chwili zaczyna powoli nużyć, sącząc się wprawdzie bardzo miło, ale bez rewelacji i przede wszystkim jest pozbawiona głębi, jaką odnajduję w pozostałych piosenkach, które tak się złożyło że są moimi kandydatami na podium (no i nigdy nie puszczam jej dwa razy pod rzad na moim foobarze - to chyba o czymś świadczy, nie?). :-)
- WOW, udało mi się jednym zdaniem nenene

EDIT: (a jednak się nie udało...)
lazygoldfish pisze:If I dont love you this way. Serio, nie przystoi, aby podium DM reprezentował ten kawałek.
Dlaczego?:podejrzliwy: ze względu na tytuł płyty? Jakieś argumenty? (będę walczyć do ost kropli...)
Nie rozumiem za bardzo powtarzającej się tu logiki - że "nie przystoi" i basta. IMHO If I Don't Love You This Way to utwór o niesamowitej głębi, gdzie muzyka i tekst komponują się w jedną naprawdę spójną i poruszającą całość... W przeciwieństwie do Dancing Machine, które -> może być tytułem płyty, może być singlem, może być "uznane" za sztandarowy utwór Jackon 5, ale idąc tym tokiem rozumowania powinniśmy wszyscy jak jeden mąż twierdzić, że najlepszą płytą Michaela jest Thriller, a z tego co wiem niektóry odważyli się z tym o zgrozo polemizować... ;-)
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Shulamitka pisze:IMHO If I Don't Love You This Way to utwór o niesamowitej głębi, gdzie muzyka i tekst komponują się w jedną naprawdę spójną i poruszającą całość...
no to IMHO jest to piosenka owej glebi pozbawiona, nie neguje, ze przyjemnie sie nuci, ale nie wierze w ani jedno slowo zaspiewane przez Michaela...co innego gdy spiewa np. Ain't No Sunchine, tutaj z kolei widze dziecko z kartki odspiewujace napisane wersy. zdaje sobie sprawe, ze ta leniwosc melodii i wokalu tworzy klimat tego utworu, ale klimat dla mnie nudny, bez wyrazu. wiec jesli nie moze mnie ujac emocjami, to tym bardziej nie przemowi do mnie wyjatkowo prosta kompozycja tego kawalka.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
nice girl

Post autor: nice girl »

If I Don’t Love You This Way – jak dla mnie utwór ten plasuje się na miejscu poza podium, pomimo, iż posiada w sobie pewną magię, to i tak odnoszę wrażenie, że za dużo jest w niej spokoju, opanowania, tak po prostu czegoś mi w niej brakuje, co by spowodowało nadanie dodatkowego smaczku tej balladzie, a nie tylko cukierkowości.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

If I Don’t Love You This Way. Ale to nic nowego.
Awatar użytkownika
pLaYmAn

Post autor: pLaYmAn »

7:10

Brońcie najlepszego kawałka na płycie ! ;-)
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

Shulamitka pisze:If I Don't Love You This Way to utwór o niesamowitej głębi, gdzie muzyka i tekst komponują się w jedną naprawdę spójną i poruszającą całość... W przeciwieństwie do Dancing Machine, które -> może być tytułem płyty, może być singlem, może być "uznane" za sztandarowy utwór Jackon 5, ale idąc tym tokiem rozumowania powinniśmy wszyscy jak jeden mąż twierdzić, że najlepszą płytą Michaela jest Thriller, a z tego co wiem niektóry odważyli się z tym o zgrozo polemizować... ;-)
z jednej strony upraszczasz sprawę (choćby w kwestii podejścia fanów do sztandarowych albumów/utworów), a z drugiej niepotrzebnie komplikujesz, ostatecznie bowiem i Tobie, i mi chodzi o to samo - chcemy (jakkolwiek heroicznie to zabrzmi) bronić swoich ulubionych piosenek.

Nie będę wyszukiwała na siłę jakichś wad w If I don't love...ona po prostu na tej płycie jest - nic w odbiorze całości nie pogarsza, ale też nic nie ulepsza. Wyrazistości temu albumowi nadają zupełnie inne utwory. Pewnie jeszcze będzie szansa, żeby je za to pochwalić.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Trudno rozpisywać się w obronie piosenki, na którą się chce głosować w rundzie następnej. Dancing Machine uważam jednak za wymiatacza, jakich mało. I mam głęboko gdzieś status tej piosenki w dyskografii. To po prostu kompozycja, która buja. Wyświechtany może argument, ale prawdziwy. Nie ma siły, by wysiedzieć przy DM. I nie nucić sobie przez dzień cały. Do tego jest nienachalna, a ma siłę kompozycji disco. Rewela. Ale... Ale będzie później.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Renata

Post autor: Renata »

Tym razem głos na Dancing Machine.
Może buja i porywa do tańca, ale nie tak jak np. What You Don't Know
Choć pewnie tak się nie stanie, ja na podium widzę te trzy pozostałe...są po prostu lepsze.
Poza tym jak słuchałam jej pierwszy raz miałam wrażenie, że Michael nie wyrabia z wokalem.
Obrazek
"Najpiękniejsze usta które prawdy strzegą...
Najpiękniejszy uśmiech co cieszy smutnego."
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Mój głos na Dancing Machine
W obronie If I Don't Love You This Way.gdzieś na początku w temacie pisałam że ta ballada jest dla mnie numerem jeden w swoim gatunku na tej płycie i zdania nie zmienię.
Dancing Machine może i buja, ba na pewno buja ale mnie osobiście bardziej bujało The life of the party, a odpadło.
Zablokowany