Michael Jackson - Bad in Japan DVD (bootleg)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Bad in Japan - DVD
Wczoraj kupiłam wydanie z 2005 roku wydane przez firmę, której logo przypomina logo Coca-coli i .................. się załamałam. Jakość dzwięku nawet ok, ale OBRAZ no rozmazany jakiś. Zamiast ujęć publiczności - czarna plama. Normalnie fuszera. Przegrali to po prostu z VHS.
Przy okazji. Trasa Victory była sfilmowana, materiał miał wyjść na VHS- Michael w końcu zrezygnował. Podobnie było z koncertami z HIStory. Materiał na VHS, później na DVD miał być szykowany. Michael zrezygnował (nie licząc taśmy lokalnie wydanej w Korei). Sony to $ony i mają sporo na sumieniu, ale rzeczywiście w kwestii nie wydawania niekoniecznie oni są odpowiedzialni.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
-
Miałam całe 6 dni. Dobrze jest mieć tę świadomość że istniałam.Michael_fan pisze: koncert odbył się 12 września
Kolega widać się postarał.
Jak pojawi się coś takiego i w oryginalnym wydawnictwie MJ lub Sony, to kupuję! Na razie z tego, co tu przeczytałam nie warto kupować dostępnej wersji. Poza tym nie propaguję kupowania piratów - dziwi mnie, że znane sieci sklepów decydują się na dystrybucję czegoś takiego
Koncert musi być dobry, wnioskuję jedynie po obejrzeniu fragmentów na YouTube - nie ma to jak wykonanie na żywo, bez playbacku i zbędnych efektów.
Ostatnio zmieniony czw, 27 sie 2009, 20:07 przez liberian wrz 87, łącznie zmieniany 1 raz.
heh, też sobie obiecywałam, że kupię dopiero jak wyjdzie kiedyś ładnie poprawiony jakościowo... Ale ponieważ ostatnio jednak spieszno mi było z uzupełnianiem MJowych nagrań, kiedy zobaczyłam jeden jedyny egzemplarz w (uwaga) EMI Music Store w Wiedniu pomyślałam, że właśnie na mnie tam czekał i wzięłam :) Wydany zdaję się przez Immortal (jeśli to jest wydawca?) Jakość wiadomo - zupełnie co innego niż Bukareszt czy ostatnio Monachium, ale w sumie przyzwoita.
A, parę dni później w Saturnie znalazłam cd, też z tyłu logo tego Immortal jest - muzycznie jakość poprawiona w stosunku do dvd. I trudno, że to bootlegi/piraty (jak zwał, tak zwał - i tak zapłaciłam za nie więcej niż za oficjalnie wydane, skoro Sony moich pieniędzy nie chciało, to ich problem ;/), Zapewne wiedzą ile pieniędzy im koło nosa przechodzi i pewno teraz będą się pojawiać wcześniej zarejestrowane koncerty... szkoda, że teraz ;/
A sam koncert uwielbiam -->
A, parę dni później w Saturnie znalazłam cd, też z tyłu logo tego Immortal jest - muzycznie jakość poprawiona w stosunku do dvd. I trudno, że to bootlegi/piraty (jak zwał, tak zwał - i tak zapłaciłam za nie więcej niż za oficjalnie wydane, skoro Sony moich pieniędzy nie chciało, to ich problem ;/), Zapewne wiedzą ile pieniędzy im koło nosa przechodzi i pewno teraz będą się pojawiać wcześniej zarejestrowane koncerty... szkoda, że teraz ;/
A sam koncert uwielbiam -->
Ja też Michael jest świetny, śpiewa duet z Sheryl Crow i moje kochane Heartbreak hotel. A tak w ogóle to nie jest chyba koncert z 12 września, jak to jest napisane w tej pseudo-książeczce, tylko z 26 września, bo, o ile mnie pamięć nie myli, w pewnym momencie pojawia się taka informacja na filmie.anialim pisze: A sam koncert uwielbiam -->
Michael Jackson Bad in Japan
posiadacie to dvd? czy wasze też ma taką kiepską jakość i w ogóle jest lipne?
kupiłam to za 45 zł, w nadziei, że będzie lepsze niż Dangerous, któro ubóstwiam, ale zaraz po odtworzeniu w komputerze pojawił mi się komunikat, że antywirus wykrył trzy potencjalnie zagrażające pliki pochodzące z lokalizacji właśnie tejże płyty. a jakość koncertu jest tak kiepska i głos jest do bani, że aż nie da się tego oglądać.
czy to możliwe, że jest to piracka wersja? można to jakoś sprawdzić?
to by było śmieszne, bo zakupiłam to w MediaMarkt.
kupiłam to za 45 zł, w nadziei, że będzie lepsze niż Dangerous, któro ubóstwiam, ale zaraz po odtworzeniu w komputerze pojawił mi się komunikat, że antywirus wykrył trzy potencjalnie zagrażające pliki pochodzące z lokalizacji właśnie tejże płyty. a jakość koncertu jest tak kiepska i głos jest do bani, że aż nie da się tego oglądać.
czy to możliwe, że jest to piracka wersja? można to jakoś sprawdzić?
to by było śmieszne, bo zakupiłam to w MediaMarkt.
i know that i can find the fire in your eyes.
jeżeli zapytają - dlaczego, dlaczego - powiedz im, że taka jest ludzka natura.
jeżeli zapytają - dlaczego, dlaczego - powiedz im, że taka jest ludzka natura.
- polishblacksoul
tak.cherry pisze:posiadacie to dvd? czy wasze też ma taką kiepską jakość i w ogóle jest lipne?
ta plyta nie jest wydaniem oficjalnym, natomiast faktycznie dostepna jest w mediamarkt, saturnie etc. jakos pozostawia wiele do zyczenia.
> > > Po prostu dobra muzyka
Re: Michael Jackson Bad in Japan
No trochę jest w tym racji. Nie ma tu mowy o jakości obrazu rodem z Bukaresztu.cherry pisze:posiadacie to dvd? czy wasze też ma taką kiepską jakość i w ogóle jest lipne?
U mnie nie jest aż tak źle.cherry pisze: kupiłam to za 45 zł, w nadziei, że będzie lepsze niż Dangerous, któro ubóstwiam, ale zaraz po odtworzeniu w komputerze pojawił mi się komunikat, że antywirus wykrył trzy potencjalnie zagrażające pliki pochodzące z lokalizacji właśnie tejże płyty. a jakość koncertu jest tak kiepska i głos jest do bani, że aż nie da się tego oglądać.
Głos jest bardzo dobry. Z obrazem trochę gorzej. Ale spokojnie da sie oglądać. A co do antywirusa. Mój siedzi cicho. Myślę, że akurat tym nie powinnam się przejmować.
Dlatego, nie mogę powiedzieć że źle zrobiłam iż kupiłam ten koncert. Często do niego wracam.
1958 - forever...
a własnie mojej kuzynki narzeczony też zakupił ten koncert w Media Markt i jak zobaczył wersję moja w sensie sciagnietą od Willego. to powiedzial ze moja wersja jest o niebo lepsza. I ma racje.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl