Oficjalne stanowisko MJPT w sprawie projektu płyty

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Po zapoznaniu sie z ponizszym postem:

Czas głosowania minął śr, 03 lut 2010, 16:31

Zapoznałem się z argumentami MJ PT, zdaje sobie sprawę, iż w ich świetle ma ono prawo odciąć się od projektu, niemniej jednak uważam, iż nadal powinna zajmować się nim Pani Ewa S.
6
3%
Zapoznałem się z argumentami MJ PT i uważam, ze projekt powinien zostać doprowadzony do końca przez MJ PT z całkowitym wyłączeniem z niego pani Ewy S.
165
91%
Zapoznałem się z argumentami MJ PT i uważam, iż pieniądze wpłacane na ten projekt powinny być zwrócone
11
6%

Liczba głosów: 182

Eve

Post autor: Eve »

A co z aukcjami albumów?
czy możemy się domagać przelewu na konto MJ PT? :-/
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Eve pisze:A co z aukcjami albumów?
Odpowiedź widnieje w zasadzie w jednym z postów siadeh_.
Osobiście poprosiłam o zwrot pieniędzy wynikających ze sprzedaży albumu właśnie- w moim przypadku to 9,95 PLN (odbiór osobisty i sprzedaż drogą mail'ową, nie Allegro).
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

Po rozmowie z kilkoma osobami wychodzi na to, ze nie wszyscy dobrze zrozumieli Siadeh co do zwrotu kasy za albumy, pozwole sobie wiec przytoczyc jej wypowiedz:
siadeh_ pisze:
Ewa78 pisze:Nie może domagać się zwrotu pieniędzy osoba, która kupiła książkę. Regulamin Allegro tego nie przewiduje.
Owszem - może.
Albumy sprzedawane na aukcjach były to cegiełki, których przeznaczeniem było zasilenie konta przypisanego projektowi. Każda osoba, która kupiła album na aukcji, a która widnieje na wyciągu bankowym, ma prawo domagać się zwrotu kwoty 7.05 PLN + ewentualny datek jeśli dana osoba wpłaciła dodatkowo nadwyżkę z przeznaczeniem na płytę.
Takze do dziela moi drodzy! Nie ociagac sie! ;-)
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

jak na dzień dzisiejszy ja maila z odpowiedzią nie otrzymałam...
Obrazek
sienka

Post autor: sienka »

ja też nie, pieniądze raczej też nie zostały zwrócone na konto MJPT bo Kinga nic nie pisze
moon_song

Post autor: moon_song »

Spokojnie.
Nie komentujemy.
Niech każdy robi swoje i czekamy na dalsze instrukcje.
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Angie777

Post autor: Angie777 »

Sorry, że się wtrącę. Zarejestrowałam się tu kilka miesięcy temu, aczkolwiek rzadko zaglądałam. O tym dramacie dowiedziałam się od jednej z forumowiczek. Czytam, czytam i nie wierzę......
Cóż za egocentryzm! Toż to graniczy z fanatyzmem! Samouwielbienie p Ewy dla własnej osoby sięga szczytów! Jak taka osoba może kierować jakimkolwiek projektem?! "Ja, moje, mój, mojego..."- ?
Gdyby nie ludzie, którzy wrzucili grosza do skarbonki nie byłoby żadnego projektu! Z tego wynika, że Wy tylko łaskawie pomogliście zrealizować JEJ PROJEKT-od początku do końca jej i tylko jej! WSTYD!

PEACE! ;-)
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

Tak czytam, czytam te posty i myślę sobie, że chyba najgorsze słowa, jakie słyszałam od MJ, to nazwanie Tommiego Mottoli DIABŁEM oraz słynne GO TO HELL do dziennikarki ws "wystawienia" Blanketa za balkon. A patrząc na to, co ludzie mu w zyciu zrobili (Chandler, Arvizo i inne "evil persons"), to powinien ich zmieszać z najgorszym błotem!
A na naszym forum w tym wątku roi się od epitetów, które dla MJ byłyby nie do wypowiedzenia.
W takich sytuacjach doceniam, jak niesłychanie spokojnym i kulturalnym człowiekiem był nasz Michael...
Wiem, że niektórym nerwy puszczają, ale w końcu to forum fanów MICHAELA JACKSONA, człowieka niemalże świętego!
Dzięki dla wszystkich, którzy pomimo swego oburzenia potrafią zachować klasę :mj:
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Ediii

Mama Nulki

Post autor: Ediii »

Trafiłam na Wasze forum przypadkiem...

kiedyś na innym forum związanym z psami przeczytałam komunikat: "potrzebna pomoc małej niepełnosprawnej dziewczynce" (i tu było odwołanie do www.nulka.blox.pl. Ponieważ (jeszcze) chęci do pomocy mam zainteresowałam się jej losem. A że lubię wiedzieć komu pomagam, zaczęłam czytać pamiętnik. Spędziłam całą noc na czytaniu a z każdą kolejną stroną coraz bardziej przecierałam ze zdumienia oczy...

Od pierwszej strony wpisu ta pani wydała mi się wyrafinowaną manipulatorką. Egoistką, która dla swojej zachcianki posunie się NAWET do wydania wyroku na własne dziecko!!!
Jak ktoś taki może mówić o dobroczynności?
Nonszalanckie opisywanie swojego życia i jego poziomu, tym bardziej nie zjednało moich chęci pomocy Dziewczynce - mimo że bardzo mi jej żal...
Zwrócił moją uwagę fakt, że mój komentarz mimo, iż nie był obraźliwy, a był tylko wyrażeniem mojej opinii, że wobec takich wydatków na rozrywki nie powinna prosić o chodzik dla dziecka za 50zł - nie pojawił się

I nie pisałabym o tym tu - bo nijak się to ma do przedstawionego w temacie problemu, ale nasunęło mi się parę wniosków.

Pierwszy taki, że chyba nikt obdarzając tą panią zaufaniem nie pokusił się o przeczytanie na jej własnym blogu, jaką jest osobą (choć dla mnie osobiście taka wylewność - nie przemawiająca zresztą na jej korzyść - jest objawem choroby)
drugi, że bardzo wiele jest sytuacji niejasnych np:
pisze, że jest prezesem fundacji ISKIERKA
http://nulka.blox.pl/2008/03/Iskierka.html
ale po wpisaniu w google "Stowarzyszenia Pomocy Niepełnosprawnym Ruchowo Dzieciom i Niepełnosprawnym Dorosłym "Iskierka" nie wyskakuje nic poza jej blogiem
:-/
http://www.google.pl/search?q=Stowarzys ... =firefox-a

a jak już ktoś tu wcześniej napisał, pani lubi jak jest jej dużo w internecie, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto tylko popatrzy na zdjęcie Nulki i ruszy go serce...

trzecie: nie bez powodu - o czym sama pisze - jej własna Babcia oskarża ją o przywłaszczenie pieniędzy ze sprzedaży mieszkania!!!!

mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda się Wam odzyskać Wasze pieniądze. Choć uważam, że sprawa tej Pani powinna być nagłośniona. Może jeśli ukara się ludzi tak perfidnie wykorzystujących nieszczęście swoje i swojego dziecka, będzie więcej chętnych do pomocy tym, którzy na prawdę tej pomocy potrzebują.

Pomysł z płytą świetny, szkoda, że realizowany w takich okolicznościach.
marosia

Post autor: marosia »

Podążając tropem twórczości pani Ewy na jej blogu [mzs - ucinam. Wciąganie w to prywatnego życia P. Ewy jest niegrzeczne. Przypominam, że chodzi o projekt płyty, a nie o projekt 'kto bardziej uderzy poniżej pasa'. Powinniście wszyscy ochłonąć i poczekać na następny ruch Kingi i Kasi, bo jestem przekonany, że trzymają rękę na pulsie i wiedzą co robią.Ogłosiła tam również,że z jej inicjatywy niebawem(?)zostanie odsłonięta tablica pamiątkowa ku czci Michaela Jacksona. Dodając pikanterii do tego, ktoś w swoim komentarzu napisał, czy nie szkoda środków na taki cel,skoro rodzina zbiera fundusze na rehabilitację dziecka.
Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

Bardzo wszystkich proszę o NIE wyciąganie tego typu spraw na forum.
Temat ma na celu wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, zapoznanie wszystkich z pewnym faktami i informowanie na bieżąco o podejmowanych działaniach.
Uważam, że grzebanie w prywatnym życiu i finansach Ewy nie ma nic wspólnego z tym co chcemy osiągnąć, a z tego co pamiętam to celem jest upamiętnienie Michaela Jacksona a nie ukamienowanie Ewy S.

Jeszcze raz.... Proszę Was o rozważne i przemyślane wypowiedzi.
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
marosia

Post autor: marosia »

Przyjmuję z pokorą uwagę moderatora, chociaż do końca z nią się nie zgadzam, gdyż istotne jest oraz ważne jakiej osobie powierzono wspólnie zgromadzone środki na ten tak bliski sercom fanów cel. Będę śledzić ten wątek z uwagą , ponieważ jestem zainteresowana dołożeniem swojej cegiełki do tego wspaniałego projektu.

Ech koleżanko... znowu to samo. Nie zgadzasz się ze mną, w porządku, ale piszesz coś, co zostało już przytoczone w tym temacie niejednokrotnie (zerknij proszę na stronę 4.). Ja nie będę co chwilę edytował powtarzających się postów, mam swoją cierpliwość. Temat powstał po to, żeby przeprowadzic ankietę i poznać opinię darczyńców. Moim zdaniem temat został już wyczerpany w stopniu wystarczającym. Ostatni raz proszę o cierpliwość i spokojne wyczekiwanie rzeczowych informacji od osób zajmujących się sprawą.
Osoby, które dopiero zaznajamiają się z tematem proszę o szczegółowe przeczytanie wątku i powstrzymanie się od zbędnych komentarzy.
Kolejne tego typu 'manifesty' będą odpowiednio karane.
mzs
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Słuchajcie, jako osoba bezpośrednio związana z tą sprawą (to ja zostałam wciągnięta w sprzedaz albumów, a później, delikatnie pisząc wykiwana, a nastepnie opluta przez Ewę od stóp do głów) przyłączam się do apelu MZS, Estrella i bj.
Celem tego wątku nie jest publiczne zlinczowanie Ewy, a pomyślne zakończenie naszej sprawy.
Wydaje mi się, że przedstawione przez obie strony argumenty tudziez kontrargumenty (lub ich brak) pozwalają dość jasno określić intencje Ewy, więc dalsze brnęcie w to, jak bardzo jest winna i jak bardzo jest nie fair nie ma sensu.
Nie nakrecajmy się, bo szkoda energii na działania destrukcyjne- potrzebujemy jej do ważniejszych spraw ;-)

Wywlekanie na forum spraw prywatnych, które nie mają związku ze sprawą jest zbędne, tym bardziej zważywszy na fakt, że wiekszośc z nich wynika z naszej własnej dedukcji, domysłów lub pochodzi z mediów, które jak nasze doświadczenie dowodzi, bywają źródłami wątpliwymi.

Zatem kolejne posty dotyczace prywatego życia Ewy i niezwiązane ze sprawą, będą kasowane.
Dziękuję za zachowanie rozsądku :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
saw

Post autor: saw »

Witam.
Ja osobiście mam tylko nadzieję, że sytuacja się rozwiąże i tablica pamiątkowa powstanie jak było planowane od początku. Napisałam maila Pani Ewie z prośbą o przelew pieniędzy na podane konto przez siadeh_. Więc pozostaje tylko czekać na rozwój wypadków i liczyć, że wszystko będzie dobrze :).

Pozdrawiam Saw :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Drogie MJówki,

Bardzo dziękuję za cierpliwość.

Trzy dni robocze od pierwszego maila z prośbą o zwrot pieniędzy na konto MJ PT minęły. Nie jest zapewne dla większości z Was niespodzianka, iż żaden z maili nie doczekał się odpowiedzi.

Zaraz po zakończeniu ankiety tj. w środe 3.02. przedstawimy dalszy plan działania związany z projektem płyty upamiętniającej, natomiast w tym momencie zajmijmy się sprawa naruszenia Ustawy o Ochronie danych Osobowych, z jakim niewątpliwie mieliśmy do czynienia.

Wszystkie osoby, które dokonały wpłaty na konto przypisane projektowi w postaci datku i/lub zapłaty za album „I Love You, Poland” do dnia 14.01.2010, do godziny 13.47 (data i godzina wygenerowania feralnego wyciągu, zawierającego dane osobowe darczyńców, jaki został przez panią Ewę S. przesłany osobie trzeciej) mogą potwierdzić, iż ich dane zostały udostępnione bez ich zgody u Katarzyny Czarkowskiej czyli pełnomocnika konta z ramienia MJ PT poprzez PW lub maila majkel@majkel4michael.pl . W mailu należy podać swoje imię i nazwisko. Tylko w ten sposób możemy przekazać Wam informacje zawarte w wyciągu nie naruszając jednocześnie zasad GIODO.

Jeśli już potwierdzicie, iż w Waszym przypadku została naruszona Ustawa o Ochronie Danych Osobowych złóżcie skargę do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO) korzystając z planu, jaki podaje poniżej:
  1. Zapoznajcie się z stroną
  2. Jeśli posiadacie elektroniczny podpis (weryfikowany za pomocą ważnego, kwalifikowanego certyfikatu) możecie złożyć skargę droga elektroniczną korzystając z wniosków znajdujących się na TEJ podstronie
  3. Jeśli nie posiadacie elektronicznego podpisu (a zakładam, iż większość z was nie miała potrzeby się w niego zaopatrzyć) należy złożyć skargę drogą pocztową idąc krok po kroku za instrukcją znajdującą się TUTAJ

Poniżej podaje Wam szablon, jakim możecie się posłużyć przygotowując skargę, a w którym wystarczy uzupełnić dane osoby skarżonej (Ewa S. , jej dane udostępnione przez nią sama znajdziecie TUTAJ oraz w jej profilu - adres e-mail) oraz osoby wnoszącej skargę (czyli Wasze ;-) ) [szablon został stworzony na podstawie skargi, którą 01.02.2010 przesłała do GIODO M.Dż.*]:

..........................................................................................................................................................................................................prawy górny róg: miasto, data

Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych
    Ul. Stawki 2
    00-193 Warszawa

PISEMNA SKARGA O NARUSZENIE ZASAD GIODO

Szanowni Państwo,
    Niniejszym pragnę zwrócić się z prośbą o zbadanie sprawy oraz, o ile uzasadnione, wyciągnięcie konsekwencji względem osoby prywatnej, która w moim osobistym odczuciu złamała zasady GIODO udostępniając osobom trzecim moje dane, bez uprzedniej konsultacji czy uzyskania zgody.

Osoba której skarga dotyczy:
    Imie i Nazwisko osoby skarżonej [Ewa S.]
    Kod, miasto
    Adres e-mail

Składający skargę:
    Imię i Nazwisko osoby wnoszącej skargę
    Adres zameldowania

Adres do korespondencji: jeżeli inny niż zameldowania
    Adres korespondencyjny

W lipcu 2009 roku, z inicjatywy pani Imię i Nazwisko skarżonej ruszyła zbiórka pieniędzy na rzecz społecznego projektu, jakim miała być pamiątkowa tablica ufundowana przez fanów Michaela Jacksona.
    W zbiórkę tą, która ruszyła głownie za pośrednictwem Internetu (forum dla fanów, portal Allegro itp.) zaangażowało się kilkudziesięciu fanów w tym także ja, niżej podpisany/podpisana. Fundusze trafiały na prywatne konto pani Imię i Nazwisko osoby skarżonej.

Wkrótce okazało się, że fani, którzy zgłosili się do pani Imię i Nazwisko skarżonej drogą mail’ową lub poprzez tzw. opcję PW na forum (prywatne wiadomości) i proszący o historię konta, bez problemu ją uzyskali drogą mail’ową.

Do skrzynki osób trzecich trafiał zatem pełen wyciąg z konta zawierający zarówno nazwiska, adresy, numery kont, jak i kwoty ofiarowane przez darczyńców (w sumie na ponad 2.900 PLN).
    Wśród poufnych informacji, które trafiły w ręce osób trzecich znajdowały się również moje pełne dane, o czym dowiedziałam się przypadkiem, dzięki uprzejmości jednej z osób, które o taki wyciąg poprosiły.
    Ponieważ uważam, że sytuacja, która miała miejsce łamie zasady GIODO i w moim odczuciu jest niedopuszczalna, bo narusza moje poczucie bezpieczeństwa i anonimowości, jako darczyńcy, zwracam się z uprzejmą prośbą o interwencję w tej sprawie.

Z wyrazami szacunku,

własnoręczny podpis
  4. Po przygotowaniu pisma, należy uiścić opłatę zgodnie z rozpiska GIODO , jak poniżej:
    GIODO pisze: Stawka opłaty skarbowej wynosi:
    10,00 zł - w przypadku opłaty od skargi,
    Opłatę skarbową uiszcza się w kasie lub na konto: Dzielnica Śródmieście m. st. Warszawy, ul. Nowogrodzka 43, 00 – 691 Warszawa, Nr konta: 60 1030 1508 0000 0005 5001 0038. W tytule wpłaty, wraz z treścią – opłata skarbowa za.. .- należy zamieścić skrót GIODO, zaś dowód uiszczenia tej należności przesłać do Biura Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Powodzenia!

Pozdrawiam serdecznie,

Kinga Zaborowska
W imieniu „mafii” MJ Polish Team

Ostatnio zmieniony wt, 02 lut 2010, 12:13 przez siadeh_, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ