25.06.2010 - co robimy?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Przenosimy temat organizacji Make that change do osobnego tematu, tam też piszmy najlepiej o akcji Earth Song oraz przedstawieniu Piotruś Pan. Jak będziemy mieć ustalone info, to wrzucimy też tutaj, aby zainteresowani wiedzieli. Link do tematu:

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=9533
Love lives forever
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Amelia kochanie jak tam przedstawia się nasz mix teledysków na dzień dzisiejszy? Może wrzuć aktualną listę?

Przyjmuję także jeszcze chętnych do udziału w wieczorku poetyckim Michaela Jacksona. Zgłaszajcie się. Oprócz wierszy będziemy także prezentować teksty piosenek oraz cytaty z Moonwalka (cytaty będzie czytać duska). Przewidujemy długość tego wieczoru do 3 godzin. Kolejne wiersze będą przeplatane muzyką Michaela oraz tą , którą on lubił słuchać.

Osoby chętne na dzień dzisiejszy do udziału i do pomocy:

Amelia
Annie Angel
aokins
duska
gosieq
Gusia_19
MadziaLenka
m_ary_jane
nice girl
Love lives forever
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Amelia kochanie jak tam przedstawia się nasz mix teledysków na dzień dzisiejszy? Może wrzuć aktualną listę?
Lista właściwie się nie zmieniła, lecz wrzucę ją , by nikt nie musiał się jej doszukiwać na poprzednich stronach.
The Drill- m_ary_jane
Billie Jean- Ola1714
Bad/Dirty Diana + Thriller- MadziaLenka
Man In The Mirror- Annie Angel
Jam/YRMW- maartuula
BoW- Amelia
Dangerous- madisson
Beat it- Gusia_19
In The Closet+ Eaten alive- Piotrusia Pani
Smooth Criminal- gosieq
TDCAU- Robaczek M.
Scream- madzia06
YRMW (?)- intelmet
It Is Scary- moni
She's Out Of My Life- Sybrirra
Blood On The Dance Floor- nice girl

Co do Łamańców (MadziaLenka i maartuula) proszę w najbliższym czasie o konkretną odpowiedź japrosic
Ostatnio zmieniony ndz, 07 lut 2010, 18:14 przez Amelia, łącznie zmieniany 1 raz.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

Piotrusia Pani pisze:będziemy także prezentować teksty piosenek
ooo :D to w takim razie mam pytanie czy będziemy cytować po polsku czy po angielsku?? ;-) i oczywiście z pamięci a nie z kartki? ;-)
wstępnie byłabym chetna na zacytowanie jednej czy dwóch piosenek :happy:
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

madisson pisze:Piotrusia Pani napisał:
będziemy także prezentować teksty piosenek

ooo :D to w takim razie mam pytanie czy będziemy cytować po polsku czy po angielsku?? i oczywiście z pamięci a nie z kartki?
wstępnie byłabym chetna na zacytowanie jednej czy dwóch piosenek ZielonoMi
Ja chcę w duecie z Madisson (Kochana, chyba nie masz nic przeciwko?) xD :*

PS- Jak tam Twoja... Dziura? ;D

Piotrusia Pani pisze:Przyjmuję także jeszcze chętnych do udziału w wieczorku poetyckim Michaela Jacksona. Zgłaszajcie się. Oprócz wierszy będziemy także prezentować teksty piosenek oraz cytaty z Moonwalka (cytaty będzie czytać duska). Przewidujemy długość tego wieczoru do 3 godzin. Kolejne wiersze będą przeplatane muzyką Michaela oraz tą , którą on lubił słuchać.
Piotrusiu.... No ja chcem! ;)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Amelia dziękuję :*
madisson pisze:ooo :D to w takim razie mam pytanie czy będziemy cytować po polsku czy po angielsku?? i oczywiście z pamięci a nie z kartki?
wstępnie byłabym chetna na zacytowanie jednej czy dwóch piosenek
No kochanie, to pięknie! Jak najbardziej! I w duecie z Dzwoneczkiem też oczywiście! Dzwoneczku Ciebie też więc zapamiętam ;-) Zbieram Was wszystkich w lutym na spotkanie, szykujcie się! :jachce:
Wtedy ustalimy czy piosenki w oryginale czy po polsku. Tę na zakończenie, którą wszyscy razem wyrecytujemy na pewno w oryginale. A inne...hmm..macie propozycje? Jakbyście wolały? ;-)
A czy z kartki czy z pamięci? Najlepiej z pamięci rzecz jasna. Ale jeśli ktoś ma duże trudności z zapamiętaniem większej treści, to nie będę wymagała aż takich poświęceń, żeby ktoś musiał się katować, spokojnie :smiech:
Love lives forever
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

Piotrusia Pani pisze:Wtedy ustalimy czy piosenki w oryginale czy po polsku. Tę na zakończenie, którą wszyscy razem wyrecytujemy na pewno w oryginale. A inne...hmm..macie propozycje? Jakbyście wolały?
A czy z kartki czy z pamięci?
Ja mimo wszystko proponuję po polsku, tak samo z wierszami. Chyba już o tym mówiłam na naszym spotkaniu. Głównie chodzi nam o to żeby trafić do słuchacza więc mówiąc po polsku przekaz MJa trafi do szerszego grona. Takie jest moje zdanie. Ale oczywiście jak to w demokratycznym kraju, zadecyduje większość, więc...wypowiadajcie się! ;)

Oczywiście ostatnia piosenka która będzie cytowana musi być w oryginale.

Czy z kartki?
Jeśli chcemy żeby to wszystko wyglądało pięknie, profesjonalnie i jeśli chcemy wywołać odpowiedni klimat radziłabym poświęcić troszeczkę czasu na wyuczenie się tekstów. Kartka popsuła by efekt. Ale oczywiście zgadzam się z Piotrusią. Jeśli ktoś miałby z tym problem, nie chciałby się pomylić, to nie krępujcie się, po prostu powiedzcie. Coś wymyślimy. Kartkę przecież można umiejętnie ukryć ;)

A też nie chcemy żeby ktoś przez to że ma problem z wyuczeniem się tekstu rezygnował z wieczorku.

P.S. Mam propozycję daty spotkania. Z tego co wiem to 27.02 jest kolejna Michaelowa impreza w RIN. Dało by się spotkać w godzinach popołudniowych tego dnia?
Wtedy przyjechałabym tylko raz do Krakowa i od razu załatwiłabym dwie bardzo ważne dla mnie sprawy. Tylko nie wiem czy wam by odpowiadał taki układ...Nie mówię, że to ma być o 19. Równie dobrze może to być 13 czy 15. Głównie chodzi mi o to żeby to było w tym samym dniu co impreza. Mam nadzieję, że rozumiecie. Proszę, wypowiedzcie się...Wiem, że jeszcze sporo czasu ale ja takie rzeczy muszę ustalać trochę wcześniej.
Obrazek
Awatar użytkownika
madisson

Dzwoneczek MJJ pisze:Ja chcę w duecie z Madisson (Kochana, chyba nie masz nic przeciwko?) xD :*

PS- Jak tam Twoja... Dziura? ;D
duet z Dzwonkiem-bezcenne ;-)
wiesz...kto jak kto ale Ty nie powinnaś interesować się dziurami :smiech:
ale skoro pytasz to bez zmian-jest na swoim miejscu nenene
a żeby nie było OT to ja się w takim razie piszę na recytowanie piosenek. i teraz tak: czy Ty Piotrusiu coś nam wybierzesz co wpasowało by się w klimat wieczorku czy same mamy coś wygrzebać?jeśli same to podpowiedz jaki ma być temat tych piosenek to z Dzwonkiem coś wykombinujemy :knuje:
Awatar użytkownika
m_ary_jane

madisson pisze:zy Ty Piotrusiu coś nam wybierzesz co wpasowało by się w klimat wieczorku czy same mamy coś wygrzebać?jeśli same to podpowiedz jaki ma być temat tych piosenek to z Dzwonkiem coś wykombinujemy sesese
madissonku Planujemy zorganizować spotkanie w lutym i już napisać scenariusz. Wtedy każdemu zostanie przydzielony wiersz lub piosenka lub więcej tekstów. Bo wieczorek będzie dłuuuuugi. Mamy wiele propozycji. Jeśli ty masz jakąś piosenkę którą bardzo chciałabyś wyrecytować oczywiście dopiszemy ją do listy. (Tylko umówmy się 'Superfly sister' czy 'TWYMMF' nie wchodzą w grę glupija). Miło by było jakbyś też przyszła na spotkanie. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
madisson

na spotkaniu to będe w 100% (tak myśle :P) tylko chodzi mi czy to ma być piosenka o miłości czy o dzieciństwie czy o ekologii itd :)
chyba że to wszystko będzie ustalane na spotkaniu to ok,nie pytam więcej nenene
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

P.S. Mam propozycję daty spotkania. Z tego co wiem to 27.02 jest kolejna Michaelowa impreza w RIN. Dało by się spotkać w godzinach popołudniowych tego dnia?
Wtedy przyjechałabym tylko raz do Krakowa i od razu załatwiłabym dwie bardzo ważne dla mnie sprawy. Tylko nie wiem czy wam by odpowiadał taki układ...Nie mówię, że to ma być o 19. Równie dobrze może to być 13 czy 15. Głównie chodzi mi o to żeby to było w tym samym dniu co impreza. Mam nadzieję, że rozumiecie. Proszę, wypowiedzcie się...Wiem, że jeszcze sporo czasu ale ja takie rzeczy muszę ustalać trochę wcześniej.
Mi tam m_ary_jane pasuję (to moje ferie, ostatni dzień, ale jednak ukochane ferie). Na imprezę się nie wybieram (życie dziecka nadwrażliwych rodziców jest TRUDNE), wiec proszę o w miare przyzwoitą godzinę spotkania ;-) Moglibyśmy wybrać już ostatecznie teksty, choć na przydzielania odpowiednich fragmentów konkretnym osobą chyba jeszcze trochę za wcześnie.
(Tylko umówmy się 'Superfly sister' czy 'TWYMMF' nie wchodzą w grę Głupi głupi...)
Wyobraziłam sobie to..chacha. Lub majestatyczne '(...)Who's Bad.." podniosłym i patetycznym tonem.
Uwielbiam Cię :smiech:
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
m_ary_jane

madisson pisze:na spotkaniu to będe w 100% (tak myśle :P) tylko chodzi mi czy to ma być piosenka o miłości czy o dzieciństwie czy o ekologii itd :)
Madziu ty już możesz sobie coś tam tworzyć w główce. Powiem tak. Temat ekologii chyba na wieczorku sobie odpuścimy. Od tego mamy ESD.
Proponuję coś o dzieciństwie lub miłości....A na spotkaniu nam powiesz co ci w duszy gra ;)

Amelia pisze:Moglibyśmy wybrać już ostatecznie teksty, choć na przydzielania odpowiednich fragmentów konkretnym osobą chyba jeszcze trochę za wcześnie.
Ja nie odpuszczę aż nie napiszemy scenariusza, więc...przygotujcie się na długie spotkanie. Piotrusia się tu musi wypowiedzieć, ale ja uważam że powinnyśmy już napisać scenariusz. Potem rozdzielić piosenki. To wcale nie jest za wcześnie. Tego trzeba się nauczyć a najważniejsze zrozumieć tekst żeby później w odpowiedni sposób go przekazać...Po za tym poza wieczorkiem mamy sporo innych rocznicowo-tanecznych zajęć i dodatkowo każdy ma swoje zajęcia: szkoły, prace, uczelnie itd.
Myślę, ze jak będziemy miały scenariusz to wtedy od razu możemy zacząć przydzielać teksty. Przynajmniej tym osobą które są na 100% in.
Amelia pisze:Lub majestatyczne '(...)Who's Bad.." podniosłym i patetycznym tonem.
Jak cię jutro spotkam, albo w najbliższym czasie się zobaczymy to ci wyrecytuję 'Superfly sister' z odpowiednim naciskiem na niektóre słowa i z odpowiednim akcentowaniem nenene To będzie mistrzostwo.
'Bad' tez ci mogę wyrecytować. Z odpowiednią miną i oczywiście MJowym kaczorkiem na zakończenie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

m_ary_jane pisze:Amelia napisał:
Lub majestatyczne '(...)Who's Bad.." podniosłym i patetycznym tonem.

Jak cię jutro spotkam, albo w najbliższym czasie się zobaczymy to ci wyrecytuję 'Superfly sister' z odpowiednim naciskiem na niektóre słowa i z odpowiednim akcentowaniem Nenenene To będzie mistrzostwo.
'Bad' tez ci mogę wyrecytować. Z odpowiednią miną i oczywiście MJowym kaczorkiem na zakończenie.
:smiech: :smiech: :smiech: Boże, dziewczyny!!! Jak ja WAS KOCHAM!!! :smiech: :smiech: Boki mnie bolą ze śmiechu. :smiech:

Na razie nie mam czasu nic więcej napisać jak to, ze nie będziemy przydzielać każdemu wierszy czy piosenek, tylko wspólnie wybierzemy co będziemy recytować, a potem rozdzielimy to między siebie. Z resztą co mary napisałaś raczej w ogólności się zgadzam japrosic . Wybaczcie muszę wracać do skryptów i notatek. Jutro napisze więcej obiecuję.

Jeszcze raz mówię, kocham Was i nie zmieniajcie się, błagam!!! :smiech:
Love lives forever
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

m_ary_jane pisze: P.S. Mam propozycję daty spotkania. Z tego co wiem to 27.02 jest kolejna Michaelowa impreza w RIN. Dało by się spotkać w godzinach popołudniowych tego dnia?
mary to musi być dużo wcześniej, jak najszybciej w drugim tygodniu lutego. Nie mamy czasu do stracenia. Im wczesniej tym lepiej. Jest naprawdę ogromna ilość rzeczy do zrobienia. Będziemy umawiać się poza forum, żeby nie zanudzać ludzi. Potem wrzucimy tutaj info.

madisson
jak najbardziej szukaj tekstów które by Cie interesowały. Tak jak napisałam wczoraj, zbierzemy w całosć i rozdzielimy między siebie.
Love lives forever
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Tak dla podkręcenia Atmosfery Czescy Fani organizują 26 czerwca Koncert na cześć Michaela Jacksona http://www.heal-the-world.cz/htw/index. ... &Itemid=94
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
ODPOWIEDZ