STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

M.J | Kubaa pisze: Bradzo dziękuje za wszystkie sugestie i uwagi, postaram się to poprawić.Przejdę się w niedługim czasie do koleżanki bo jej mama jest krawcową może coś doradzi :D.
Kubaa a mnie się podoba.Uważam że to godne pozazdroszczenia że 13 facet potrafi mieć takie zdolności.O gustach się nie dyskutuje a najważniejsze że zrobiłeś ją sam i włożyłeś w to swoje serce i czas.Nie sztuka kupić gotowca na allegro.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Baniek

Post autor: Baniek »

szukałem takich dżetów svaworski i znalazłem http://www.bazardekoracji.pl/product-po ... AL-AB.html najbardziej mi będzie pasował kolor Crystal bo się najbardziej świeci ale jest jeden problem 12 sztuk 4,50 moze ktos z was wie gdzie jeszcze mozna kupic takie SVAWORSKI kryształki czekam na opdowiedz
Obrazek
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

Primum non nocere.
Baniek

Post autor: Baniek »

a to są dżety Svarowski? jak tak to chyba kupuje a jak nie to sie czyms rozni ?
Obrazek
missi

Post autor: missi »

Dawno tutaj nie zaglądałam, a co za tym idzie miałam naprawdę dużo do nadrobienia. A że jest to mój ulubiony temat na tym forum, to z góry uprzedzam, iż niniejszy post do najkrótszych nie będzie należał ;)

No to zaczynamy ;D

Po pierwsze: weronika_poznan, wszystkie Twoje nowe rękawice są cudne!!! ALE gdy zobaczyłam tę z perełkami, a raczej zdjęcia, które Cię zainspirowały do jej stworzenia, to...zaczęłam się śmiać! Zareagowałam w ten dość nietypowy sposób, ponieważ jakiś czas temu, tkwiąc w korkach w drodze do pracy, rozmyślałam właśnie nad tym MJ-owym wdziankiem i stwierdziłam, że fajnym pomysłem byłoby naszycie pereł na żakiet bądź mini sukienkę (taka mini + czarna skórzana ramoneska --> ahhh!!!). Wkrótce potem, przeglądając fotki z modowych pokazów wiosna/lato 2010 zauważyłam, że jeśli chodzi o patent z perłami, to ubiegł mnie dom mody Moschino ;P Mało tego! Zaglądam na forum i co widzę? Rękawicę Twojego autorstwa, zainspirowaną dokładnie tym samym strojem, nad którym rozmyślałam!!! :) BTW, rękawica naprawdę robi wrażenie! Zapisałam sobie ją nawet w moim folderze „MODA”, w którym zgromadziłam już kilka tysięcy zdjęć ;) I tak dla ścisłości – w folderze tym wylądowała większość Twoich rękawic ;)
Poniżej zamieszczam fotkę ze wspomnianego pokazu Moschino. Co prawda moja wizja jest zupełnie inna (chciałabym stworzyć coś w stylu glam rockowym, najlepiej w połączeniu z łańcuchami – kocham połączenie pereł i łańcuchów!!!) ale fotkę zamieszczam, bo chodzi tu o sam fakt wykorzystania pereł:

Obrazek

I jeszcze kilka słów na temat Twoich ostatnich rękawic. Wiem, że te ciągłe komplementy pewnie powoli stają się już nudne ale po prostu nie mogę inaczej! Niesamowicie podoba mi się wykorzystany przez Ciebie materiał przypominający skórę węża! Jeśli zaś chodzi o ostatnią rękawicę to...wiesz, że ją kocham, prawda? :D Wykorzystałaś wszystko to, co lubię najbardziej: skórę, suwak i ĆWIEKI!!!! Mało tego, że piramidki, to jeszcze kolce! :) W rezultacie powstało coś, co zwaliło mnie z nóg... Zdjęcie rękawicy oczywiście natychmiast powędrowało do mojego magicznego modowego folderu ;)

Po drugie: tony308, jak tylko koszulki z nadrukami będą gotowe koniecznie wklej zdjęcia! Koszulka olodum to moje absolutne MUST HAVE, bo mam w głowie wizję całego stroju inspirowanego klipem TDCAU (chyba nawet już kiedyś wspominałam o tzw. olodum looku? ;) ). Co się zaś tyczy koszulki z nutkami (z Beat It) to oznajmiam, że już Ci jej zazdroszczę :)
Jeśli zaś chodzi o przerobioną przez Ciebie koszulę, to muszę zgodzić się ze Streetwalker. Porównanie do stylu Ivana Komarenko jest niestety wyjątkowo trafne... ALE to Twoje pierwsze dzieło, a początki ZAWSZE są trudne! Zanim osiągnie się doskonałość, trzeba trenować, trenować i jeszcze raz trenować :) Poza tym muszę przyznać, że Cię podziwiam :) Nieczęsto można spotkać faceta, który bawi się w przeróbki ciuchów i któremu sprawia to frajdę! Powiem Ci w wielkim sekrecie ( ;P ), że ja (i moja przyjaciółka) zawsze chciałyśmy mieć takiego kumpla :D
Osobiście zaproponowałabym Ci przeróbki, które nadałyby ciuchom styl militarny, tak bardzo charakterystyczny dla Michaela, i... tak bardzo teraz modny! Polecam zapoznanie się z fotkami z najnowszych, wiosenno-letnich pokazów Balmain. W tym sezonie Balmain jest już mniej glam rockowy, za to bardziej „glam-militarny” – czyli w dalszym ciągu bardzo michaelowy :D Na szczególną uwagę zasługują tu moim zdaniem wojskowe żakiety i ...paski z nabojami – very MJ :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

* skórzane spodnie z tej kolekcji po prostu kocham!

Po trzecie: M.J | Kubaa, a może i Ty spróbowałbyś stworzyć żakiet w militarnym stylu? Albo np. żakiet ozdobiony ćwiekami – taki jak jeden z MJ-owych żakietów z This Is It? J W każdym bądź razie kombinuj dalej :)
BTW, czy to Ty wykorzystałeś naboje do stworzenia paska? Pamiętam, że ktoś wklejał zdjęcie do jednego z wątków na forum i wydaje mi się, że byłeś to Ty (choć pewności nie mam). Jeśli tak, to gratuluję Ci pomysłu! Stworzyłeś dodatek nie dość, że MJ-owy, to jeszcze prosto z najnowszej kolekcji Balmain :)

Po czwarte:
weronika_poznan pisze:missi gdzie Twoje projekty?!
yyy....jak na razie projekty są...w mojej głowie ;P Owszem, chciałam zrobić coś w kierunku ich realizacji ale przeszkodą okazały się ...wyprzedaże ;P Spłukałam się bowiem doszczętnie i niestety tym sposobem na elementy potrzebne do realizacji moich projektów zabrakło już kasy ;)

I na koniec, korzystając z okazji chciałabym jeszcze wtrącić kilka zdań na poruszany tutaj wcześniej temat „wtapiania się w tłum”czyli ubierania się jak wszyscy. Otóż w moim przypadku mocno ogranicza mnie moja praca. Pracuję w banku a więc nie mogę na co dzień realizować moich ciuchowych wizji. Moim największym marzeniem jest praca związana z modą, ale póki co na to się niestety nie zanosi. Wykorzystuję więc każdą okazję by wskoczyć w ciuchy w moim stylu :) Często noszę rzeczy, wymagające nieco odwagi, np. mega naszyjnik z łańcuchów, cekinowa mini, skórzana sukienka... czyli coś, co raczej odbiega od tradycyjnego zestawienia: jeansy+ tshirt. I jeszcze nigdy nie spotkałam się z negatywnymi komentarzami :) Bo najwazniejsze jest odpowiednie dopasowanie poszczególnych elementów stroju. Coś, co w jednym zestawieniu może wyglądac tandetnie i obciachowo, w połączeniu z innymi elementami może tworzyć zupełnie inną, stylową całość :)
Obrazek
Awatar użytkownika
tony308

Post autor: tony308 »

missi przeczytałem twoją całą odpowiedź i jestem pod wrażeniem:) Jeśli chodzi o kumpla, to moim zdaniem fani Jacksona są jedną wielką rodziną gdyż łączy ich coś wyjątkowego....mam tu na myśli zamiłowanie do wszystkiego co związane z Michaelem. Jedni są w mniejszym stopniu zainteresowani całym "światem" Michaela i lubią tylko np. jego muzykę, drudzy, tacy jak ja mają że tak powiem "pokręcone w głowie" wszystko co Michaelowe się podoba: Muzyka, styl, image, taniec, ubrania itd:) W głowie siedzi tylko jeden temat związany z Jacksonem:) Dlatego jesteśmy tak wyjątkowi, MY:)
Po drugie naprawdę niezłe ciuchy wyszukałaś. Jestem tylko ciekaw czy ten styl militarny jest tak naprawdę inspiracją mieszanki aktualnej mody i stylu Mike'a czy po prostu projektanci wymyślili to sami.
Po trzecie: za koszulkami jeszcze poczekam troche bo całe moje oszczędności wydałem na marynarkę, której zdjęcie zamieściłem wcześniej....jest naprawdę wyjątkowa: stylizacja elegancji z militarią czyli to co cechowało naszego idola. Narazie mam w planach 3 koszulki ale chciałbym zwiększyć zamówienie do 5 ale nie mam pomysłów na te 2 jeszcze. CHCIAŁBYM żebyście coś zaproponowali co umieścic na koszulce w odpowiednim kolorze. PROSZĘ POMÓŻCIE:)
I po ostatnie to jeszcze dodam o tym wtapianiu się w tłum. Wszystko zależy od towarzystwa w jakim się przebywa i odwadze:) Ja np. chciałbym nosić typowo stroje takie same jak mial Michael ale nie założe np. stroju z Billie Jean normalnie na co dzień, gdyż wiadome że zostane wyśmiany:) Taki w strój a w zasadzie przebranie na tylko na super okazje. Na szczęście można mieszać styl Michaela z aktualną modą co nie wiąże się z żadnym ryzykiem wręcz przeciwnie z podziwem czy uznaniem:)
Obrazek
missi

Co do michaelowych akcentów w kolekcjach projektantów to nie mam wątpliwości, że przynajmniej część z nich inspiracje czerpała bezpośrednio ze stylu Michaela. 100% pewność mam jeśli chodzi o dom mody Balmain. Christophe Decarnin (kreator tej marki) powiedział, że MJ inspiruje jak nikt inny. I nie sposób sądzić, że były to słowa rzucane na wiatr, biorąc pod uwagę, że już trzecia kolekcja tego projektanta zawiera liczne elementy MJ-owego stylu. Z kolei Ricardo Tisci (z domu mody Givenchy) stwierdził, że MJ był "osobowością jedyna w swoim rodzaju...odrealnioną, ale wciąż coraz bardziej spektakularną. I dlatego jego styl wciąż inspiruje kolekcje"
źródło: ELLE, wrzesień 2009
tony308 pisze:Ja np. chciałbym nosić typowo stroje takie same jak mial Michael ale nie założe np. stroju z Billie Jean normalnie na co dzień, gdyż wiadome że zostane wyśmiany:)
Fakt, los faceta paradującego na co dzień w cekinowym żakiecie z pewnością do najprostszych by nie należał ;P Na pewno nie w Polsce! Przykre to, ale prawdziwe. Osobiście bardzo pozytywnie odbieram ludzi, którzy na przekór drwiącym uśmieszkom, ubierają się w to, co chcą. Nigdy do głowy nawet by mi nie przyszło, by wyśmiać kogoś za stworzenie własnego, interesującego - choćby i nawet kontrowersyjnego - looku :)

Gdybym była facetem ( ;-) ) i chciałabym na co dzień nosić stroje inspirowane stylem Michaela, to zapewne postawiłabym na wspomniany przeze mnie we wcześniejszym poście styl militarny a także na erę Bad - a więc ĆWIEKI! :) MJ miał wiele gustownych ciuszków ozdobionych ćwiekami i to nie tylko w samej erze Bad, lecz także w ostatnich latach. Warto tu wspomniec chociażby o strojach Givenchy.
Jak tylko czas pozwoli, powklejam zdjęcia obrazujące co mam na myśli :)
Obrazek
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

Post autor: M.J | Kubaa »

missi pisze:Po trzecie: M.J | Kubaa, a może i Ty spróbowałbyś stworzyć żakiet w militarnym stylu? Albo np. żakiet ozdobiony ćwiekami – taki jak jeden z MJ-owych żakietów z This Is It? J W każdym bądź razie kombinuj dalej :)
BTW, czy to Ty wykorzystałeś naboje do stworzenia paska? Pamiętam, że ktoś wklejał zdjęcie do jednego z wątków na forum i wydaje mi się, że byłeś to Ty (choć pewności nie mam). Jeśli tak, to gratuluję Ci pomysłu! Stworzyłeś dodatek nie dość, że MJ-owy, to jeszcze prosto z najnowszej kolekcji Balmain :)

missi, no w najbliższym czasie pokombinuje trochę nad tą marynarką militarną :) dzięki za pomysł. A co do tego paska to ojciec kumpla jest myśliwym i dał mi trochę naboji, a kiedyś tak patrzałem na plakat Jam z koncertu i miałem z boku pasek i jakoś mnie naszło :D.
Obrazek
Awatar użytkownika
tony308

Wpadłem na pomysł żeby domówć sobie jeszcze te dwie koszulki z logo BAD i Dangerous. Logo dangerous znalazłem ale nie moge poszukać tego czerwonego napisu BAD. Wie ktoś może gdzie te logo może się znajdowac??
Obrazek
Awatar użytkownika
tony308

Obrazek
Oczywiście ten napis Special Edition usunę a resztę nadrukuję na koszulkę. Szukam wciąż tego napisu BAD i nie moge znaleźć;/
Obrazek
missi

Obrazek

Tak sie składa, że takie logo znalazło się w moich zbiorach :) A to dlatego, że w wakacje zrobiłam kilka BAD przypinek. Poza tym, od dłuższego czasu marzy mi się koszulka (a w zasadzie to dłuuuga biała bokserka) z napisem "Who's Bad???" :)
Obrazek
hubert9999

Post autor: hubert9999 »

Dzisiaj przypadkowo natknąłem się na allegro na aukcję z kostiumem do Billie Jean. Może ktoś chce się pobawić w licytacje i kupić, więc wklejam link. Ja juz mam więc juz nie potrzebuję :) Jak narazie jest 99 zł cena.

http://allegro.pl/item902694883_billie_ ... stium.html
Awatar użytkownika
tony308

hubert9999Chętenie bym się na to skusił ale niestety nie mój rozmiar;/ Za duże...
missiJesteś niesamowita, Ty wszystko masz:) chciałbym zobaczyć ten twój folder MODA:D może wrzucisz jeszcze kilka ciekawych grafik na forum:) ktoś może zaczerpnąć z tego inspiracje;)
A poza tym mam pyt:
Czy taką koszulkę miał mieć założoną Michael podczas This Is It?
Obrazek
I tak jeszcze na marginesie....niedawno zrobiło się głośno o piosence odrzuconej z albumu Invicible "Another Day", dlatego że pojawiła się w sieci poprzez niewyjaśniony wyciek. Po pewnym czasie Sony zablokowała wszystkie piosenki w sieci. DLACZEGO? Czy Sony zamierza wydać jakiś pośmiertny album Jacksona zawierający właśnie takie piosenki odrzucone od oficjalnych płyt?
Obrazek
missi

tony308, planuję wrzucić tutaj "kilka" inspirujących mnie fotek - zaczęłam już nawet przeprowadzać wstępną selekcję :) A co do mojego modowego folderu to w wiekszości są tam pomysły na stylizacje kobiece - choć męskie także by się znalazły :) BTW, mam tam sporo fot Michaela, które chciałabym tu umieścić, ale do każdej z nich oczywiście muszę dodać odpowiednio długi komentarz, więc to trochę potrwa ;P Wiem, przynudzam w tym wątku niemiłosiernie ;) Ale modę po prostu KOCHAM :) A że Michael to tak niesamowicie wręcz inspirujący facet to po prostu nie mogę się powstrzymać od pisania "wypracowań" na ten temat ;)
Co się tyczy tej koszulki to wydaje mi się (choć to tylko takie moje przypuszczenia), że to był po prostu codzienny t-shirt i Michael miał go na sobie w dniu przymiarek zupełnie przypadkowo. Ale jeśli źle myślę, to mnie poprawcie :)
Natomiast jeśli chodzi o piosenkę "Another Day" to...niezbadane są decyzje $ony ;) Trudno powiedzieć o co tak naprawdę chodzi z tym wyciekiem. Jedną z moich "teorii" na ten temat przedstawiłam w wątku w HYDE PARKU ( http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 00&start=0 ) :
missi pisze:
Phoenix pisze: Może Sony coś kombinuje?
Kto wie?
Piosenka "przypadkiem" trafia do sieci --> $ony ma dzięki temu możliwość wybadania reakcji odbiorców --> Another Day robi furorę --> $ony decyduje się na usunięcie jej z sieci, dzięki czemu zainteresowanie piosenką przybiera na sile [zakazany owoc smakuje najlepiej]. Innymi słowy: świetna promocja za free... ;)
I na koniec mam pytanie: czy wiecie coś na temat flamastrów do tkanin? Są mi potrzebne do ozdobienia koszulek (olodum, Bad itd). Początkowo myślałam o nadrukach, teraz natomiast pomyślałam, że może lepiej byłoby zainwestować w takie flamastry. Tylko gdzie takie kupić? I czy w ogóle warto? :)
Obrazek
ODPOWIEDZ