ZŁY TROP, ZŁY TOR - moim zdaniem.Susie. pisze:Kermitek napisał:
Acha tak od sasa . Wiem że może to głupie ale tak sobie pomyślałam. Załóżmy że macie racje , że Mj żyje. No to do czego mam wracać. Do prasy która mnie zeżre żywcem?! Do Fanów , którzy bywają nieobliczalni?! Do życia gdzie będe pod wieczną obserwacją w klatce. Gdzie mogę żyć spokojnie odcinając kupony, założyć normalną rodzinę itp. Gdzie nikt nie będzie mnie lżył obrażał obrzucał wyzwiskami. Gdzie jestem wolna od tego wszystkiego Po kiego diabła wracać?!
Czasami pasja, chęć robienia czegoś dobrego jest silniejsza. Myślę, że MJ nie miałby nigdzie spokojnego życia, każdy go rozpozna. Chyba ostatnią rzeczą jaką mógłby zrobić Mike to założenie nowej rodziny. Bardzo kocha swoje dzieci i wielokrotnie to podkreślał. Muzyka to prawdziwa pasja MJa, chyba nie mógłby tego porzucić. Ale nie powiedziałam, że się z Tobą nie zgadzam ; ) Też tak myślę, że jeśli żyje i ma wreszcie spokój to może nie wrócić. Ale pomyślmy o dzieciach, które by tęskniły, o matce, którą również bardzo kocha. ( a jeśli on żyje to wątpię, że oni by o tym nie wiedzieli...)
Dla mnie to niedorzeczne, żeby aż do swojej realnej śmierci żył tak w zasadzie ukrywając się... bo się tak nie da. Ale akurat w tę stronę nie chcę się rozwijać co i dlaczego. Wystarczy użyć własnego mózgu. Eh...
A już założenie nowej rodziny itd. - gdybyśmy mówili o Mieciu Nowaku, to ok, ale nie Michael, litości!
Nie tędy droga, laski. Wjechałyście w ciemny las!
Coś jej piszą (lub malują) na czole. I właśnie tego nikt nie wie co. Chciałabym wiedzieć. Może i duperela, ale chcę wiedzieć. Jeśli ktoś wyślepi, niech da znać! :)littleme pisze:3. Czy ktoś dopatrzył się co napisano na czole dziewczynce z Earth Song?
Niestety niczego się nie dopatrzyłam. Co takiego ma dziewczynka na czole?
Podzielę się czymś innym, jednocześnie udowadniając na swoim przykładzie, że w interpretacji można się faktycznie czasem zapędzić i POMYLIĆ. Błądzić jest rzeczą ludzką, nie? Ale to mnie wcale nie zniechęciło.littleme pisze:Podziel się nimi, proszę.
- Otóż jest oficjalny telewizyjny teledysk do This Is It, który leci przeważnie na VH1 - wiecie, zlepek scen z filmu.
- Na filmie, jak potem się dowiedziałam- chodziło o Earth Song z prób scenicznych - Michael występuje w takich szerokich spodniach. Na tych spodniach widniały pewne obrazki.
- Ikona na koncie Twitter Crissa Angela wygląda tak: . Jeszcze nie znam konkretów, szczegółów,ale być może ma coś wspólnego z jego nowym projektem BeLIEve. Słyszałam też od kilku osób, i sama mam takie podejrzenia, że ta cała sprawa z Michaelem (śmierć/nie-śmierć) oraz tenże projekt MOGĄ mieć coś ze sobą wspólnego. Sezon BeLIEve jeszcze się nie zaczął, mimo że premiera była chyba już w listopadzie. Nikt nie potrafi odpowiedzieć kiedy się zacznie,a Criss nie odpowiedział jeszcze na mój email. ;P
- Kilka dni temu na VH1 natknęłam się na This Is It. Kilka razy wcześniej widziałam to w tv, ale dopiero ostatnim razem zwróciłam uwagę na ten rysunek na spodniach Michaela. Od razu skojarzył mi się z ikoną w profilu twitter Crissa, od razu na pierwszy rzut oka. Siadłam więc do komputera i zaczęłam szukać najpierw tego teledysku na YT, ale nie znalazłam (nie ma). Potem okazało się, że mogło to być podczas ES. i było. Tancerz zrobił screenshot, ale.. okazało się, że to co innego niestety:
i moja teoria się rozsypała. A już byłam taka podekscytowana, że COŚ jeszcze dostrzegłam. :D
Ale powróćmy jednak do tych pytań... czy ktoś wie? Niezależnie z której frakcji.
Przypomnienie/ te nie odpowiedziane:
1. Wypowiedzi Michaela w filmie This Is It - przed Earth Song o Ziemi, wypowiedź o nadziei w muzyce i tym podobne - kiedy były nagrywane? Czy to jakieś wcześniejsze jego wypowiedzi w jakichś wywiadach, które zostały "włożone" do This Is It? Czy podczas prób może tak się wypowiadał i wmontowali to? Bo głos wyraźnie jest w backgroundzie, Michael nie mówi tego do kamery. Jedynie na końcu, po którymś zakończonym dniu prób zwracał się do ekipy i dziękował im. Ale skąd są te wypowiedzi, kiedy mogły paść, kiedy były nagrane?
4. Dlaczego tancerzy i choreografów nadal obowiązuje ta sama umowa na This Is It? Nikt ich nie zwolnił, nikt nikomu nie powiedział, że umowa wygasła wraz ze śmiercią Michaela (zwykle chyba tak jest, nie?) i oni nadal PRZY tym pracują, mają prawo do wykorzystywania elementów z tegoż, nazwy itd., Travis Payne uczy THE DRILL, tańczy z więźniami (co jest bardzo imponujące), Kenny Ortega promuje dvd/blue ray This Is It - oraz zarówno oni, jak i tancerze całą tą ekipę, z którą nadal się co jakiś czas spotykają na jakichś próbach nazywają MJ Fam - nie rozumiem tego w odniesieniu do śmierci Michaela. Proszę o wyjaśnienie.
Z ostatniej chwili:
5. Wczoraj na Grammy Awards pojawili się Paris i Prince wraz z 3T. Wypowiedzi dzieci, widać, były bardzo stonowane i przemyślane (chociaż było widać zdenerwowanie,ale zostawmy emocje) Zaraz po wypowiedzi Paris każdy z nas oglądających tutaj na forum zauważył, że powiedziała coś w stylu: Michael ma zamiar występować w tym roku, nie mógł w ostatnim roku. Po tłumaczeniu Maverick (i być może tak w istocie jest) Paris powiedziała, że Michael planował wystąpić na Grammy w tym roku, bo rok temu nie mógł. Zakładając, że Mav ma rację: Jak Michael mógł planować występ na tegorocznym Grammy (31 stycznia 2010), skoro w tym czasie - od początku stycznia do połowy marca - miał być w Londynie i grać koncerty? / Poza tym jeśli chodzi o Grammy, czy jakiekolwiek inne imprezy muzyczne - dostaje się zaproszenia i bierze się udział gdy się jest zaproszonym, nie inaczej. (Na tegoroczne Grammy, mimo że Michael był honorowany, nie zaproszono ani braci,ani rodziców Michaela, tylko same dzieci i 3T - jak pisał zarówno Randy, jak i Jermaine na Twitter). Zatem gdyby go nie zaprosili (jak to było od co najmniej kilku lat wcześniej), to by nie wystąpił, nawet jeśli wcześniej planował.
---
littleme - dzięki za miłe słowa xo