Michael Jackson zaśpiewa teksty modlitw Jana Pawła II?

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Barto

Michael Jackson zaśpiewa teksty modlitw Jana Pawła II?

Post autor: Barto »

MJ jest the BEST
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

Przeważnie tak jak na interii chamskie komentarze :-/... Miał być chrytatywny singiel, teraz kolejne przedsięwzięcie. Niech Mike coś skończy, a dopiero później zabiera się za następne.
Awatar użytkownika
Pank

Re: Michael Jackson zaśpiewa teksty modlitw Jana Pawła II?

Post autor: Pank »

Sam pomysł brzmi rzeczywiście bardzo interesująco, zakładając, że rzeczywiście jest prawdziwy (czyżby ostatnie wypady MJa do Niemiec, Włoch i wkrótce do Francji były spowodowane tymi planami? Kto wie?). Osobiście bardzo wątpię w realizację tego projektu, znając chociażby zamieszanie (a właściwie takie było?) z singlem charytatywnym.

Ludziom początkowo pomysł się oczywiście raczej nie spodoba: oto ten brzydki, upadły gwiazdor popu, który molestował dzieci, ale zdążył przekupić ławników, teraz zamierza zyskać popularność dzięki naszemu kochanemu Papieżowi. Ale z drugiej strony, zyskać popularność i wybielić się (ekhm...) w taki sposób w jego przypadku... Sądzę, że gdyby projekt odniósł sukces, ludzie na Michaela, szczególnie w Polsce, patrzyliby nieco inaczej. Pozytywniej, sądzę.
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Ta informacja krąży po necie od wczoraj i lepiej poczekać na jakieś bardziej oficjalne źródło jeśli w ogóle takie się pojawi. WP wiadomo jest zajebiś... wiarygodne. Na ten temat również rozpisywała się wenecka gazeta tylko żebym wiedziała czy to brukowiec czy to godna zaufania gazeta :-/

Obrazek

Tu również fragment z innej weneckiej gazety „ill mattino”. Nie wiadomo czy jakaś poważna czy kolejny szmatławiec.

Obrazek

Nie lubię dyskutować na temat plot ale ta jest wyjątkowo godna uwagi. Osobiście mam nadzieję, że ta wiadomość okaże się prawdziwa. Według mnie byłby to piękny gest ze strony MJ, aby sięgnąć do dzieł Jana Pawła II a Benedykt XVI zapewne nie będzie miał nic przeciwko :)

Pank pisze:... Sądzę, że gdyby projekt odniósł sukces, ludzie na Michaela, szczególnie w Polsce, patrzyliby nieco inaczej. Pozytywniej, sądzę.
Tak, zdecydowanie takie posunięcie mogłoby podreperować zszarganą opinię Michaela. Jestem za tym projektem jeśli w ogóle MJ ma takie plany…trzymam kciuki :)
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

W dzisiejszym wydaniu tej pierwszej gazety jest coś nowego

http://www.nuovavenezia.quotidianiespre ... rimapagina

Pozy tym wiadomość tę podały również poważne agencje włoska ANSA oraz PAP.
Ostatnio zmieniony pt, 03 lut 2006, 15:44 przez MJJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Na stronach vatykanu nie ma ani słowa o Michaelu http://www.vatican.va

Równie absurdalna i do tego obrzydliwa plotka pojawiła się w 2003 roku:
Michael Jackson święty!
Streszczenie: Michael został uznany świętym. ...Za duszpasterstwo wśród młodych chłopców z miękką skórą i giętkimi ciałami... Michaela będzie patronem chirurgów plastycznych i molestujących dzieci. ...Jesteśmy bliscy nadania mu tytułu biskupa.
Obrazek
Vatican City - John Cardinal Ratzinger, chairman of the powerful Congregation for the Preservation of the Faith, announced today that the Roman Catholic Church has conferred sainthood upon controversial popstar Michael Jackson.

"I know it's unusual to grant sainthood to someone who is still alive and who isn't even Catholic," said Cardinal Ratzinger, "But when we took a look at his record of personal ministry to young boys with soft skin and supple bodies we all said, 'He's one of us.' And I think it is fitting that Saint Michael will be the patron saint of plastic surgeons and child molesters."

The sanctification Mass of Saint Michael will take place on Sunday, December 14th at Madison Square Garden. Tickets may be purchased online at Ticketmaster and at all Catholic-sponsored bingo parlors in the New York and Boston dioceses. The Mass will be broadcast live on BET, VH-1 and Vatican City MTV, and the guest stars will include the O'Jays, Sister Sledge, the Pointer Sisters and the Fire Island Gay Knights of Columbus Gospel Choir.

"I'm really glad we fast-tracked Saint Michael's canonization," Cardinal Ratzinger added. "The Episcopals were just this close to making him a bishop."[/img]
Obrazek
Awatar użytkownika
maartynka

Post autor: maartynka »

wspaniale !
KASIA

Post autor: KASIA »

Pank pisze:Ludziom początkowo pomysł się oczywiście raczej nie spodoba:
Mnie też się nie podoba :-/ Co jak co, ale to zdecydowanie nie jest repertuar dla MJa. JP II pisał piękne utwory, a śpiewanie ich przez gwiazdę pop zniszczyłoby ich cały urok. I niby po jakiemy on miałby to śpiewać? Po angielsku? Boże broń!

Ja oczywiście wiem, że Michael jest dobry, miły, kochany, itp., itd., ale przesady bez :-/
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
starafanka

Post autor: starafanka »

KASIA pisze:
Pank pisze:Ludziom początkowo pomysł się oczywiście raczej nie spodoba:
Mnie też się nie podoba :-/ Co jak co, ale to zdecydowanie nie jest repertuar dla MJa. JP II pisał piękne utwory, a śpiewanie ich przez gwiazdę pop zniszczyłoby ich cały urok. I niby po jakiemy on miałby to śpiewać? Po angielsku? Boże broń!

Ja oczywiście wiem, że Michael jest dobry, miły, kochany, itp., itd., ale przesady bez :-/
ja mam podobne zdanie,aczkolwiek...zobaczymy ;-)
There's something I have to say to you...Just touch me...
Awatar użytkownika
wojtek_p-ce

Post autor: wojtek_p-ce »

Dobrze że Mike wpadł na taki pomysł, jeśli na serio się to zrealizuje, to on będzie widziany (szczególnie przez Polaków) jako ktoś bardzo wspaniały i sława powróci. Nie sądzicie?

MICHAEL JESTEM Z TOBĄ
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

huczek pisze: Vatican City - John Cardinal Ratzinger, chairman of the powerful Congregation for the Preservation of the Faith, announced today that the Roman Catholic Church has conferred sainthood upon controversial popstar Michael Jackson.

"I know it's unusual to grant sainthood to someone who is still alive and who isn't even Catholic," said Cardinal Ratzinger, "But when we took a look at his record of personal ministry to young boys with soft skin and supple bodies we all said, 'He's one of us.' And I think it is fitting that Saint Michael will be the patron saint of plastic surgeons and child molesters."

The sanctification Mass of Saint Michael will take place on Sunday, December 14th at Madison Square Garden. Tickets may be purchased online at Ticketmaster and at all Catholic-sponsored bingo parlors in the New York and Boston dioceses. The Mass will be broadcast live on BET, VH-1 and Vatican City MTV, and the guest stars will include the O'Jays, Sister Sledge, the Pointer Sisters and the Fire Island Gay Knights of Columbus Gospel Choir.

"I'm really glad we fast-tracked Saint Michael's canonization," Cardinal Ratzinger added. "The Episcopals were just this close to making him a bishop."[/img]

Kurde ja nic z tego nie rozumiem moze by to ktos przetlumaczyl jezeli ma troche wolnego czasu ja niestety nie jestem w stanie jak wklejam to w internetowe tlumacze to mi wychodza jakies nie zrozumiale wyrazy :P
Obrazek
jam2006

Post autor: jam2006 »

Witold pisze:Przeważnie tak jak na interii chamskie komentarze :-/... Miał być chrytatywny singiel, teraz kolejne przedsięwzięcie. Niech Mike coś skończy, a dopiero później zabiera się za następne.
Masz racje .Ostatnio MJ wogóle nie dotrzymuje obietnicy.
czesc
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Oto co na ten temat pisze Życie Warszawy
http://www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?p ... s_id=80098
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Jestem sceptyczna, moim zdaniem nic z tego nie wyjdzie.
Tym bardziej, że nagranie jednego utworu zajmuje mu pół roku (albo dłużej, bo ciągle "nasz" singiel się nie ukazał). A tu miałyby być aż 24 utwory (pewnie podwójna płyta), to hmm... może za 10 lat by się wyrobił + jeszcze nauka j. włoskiego, bo te modlitwy papieża są podobno po włosku.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

SUNrise pisze:Jestem sceptyczna, moim zdaniem nic z tego nie wyjdzie.
Tym bardziej, że nagranie jednego utworu zajmuje mu pół roku (albo dłużej, bo ciągle "nasz" singiel się nie ukazał). A tu miałyby być aż 24 utwory (pewnie podwójna płyta), to hmm... może za 10 lat by się wyrobił + jeszcze nauka j. włoskiego, bo te modlitwy papieża są podobno po włosku.
Nie musi znać włoskiego. Po pierwsze może śpiewać po angilesku lub jakim kolwiek innym języku. A nawet gdyby śpiewał po włosku to nie musi go znać.
ODPOWIEDZ