Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Canario pisze:Nie wiem o co Wam chodzi?
lepiej nie chciej wiedzieć :smiech: przynajmniej tego co ja myslę...
Obrazek
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

babybemine napisał:
viva201 napisał:
powiedziałabym coś odnośnie tego zielonego niby-body,ale pewnie bym za to zarobiła czerwoną jedyneczkę....więc lepiej zachowam dla siebie moje spostrzeżenia..

z tym body to już przegięła xd

Nie wiem o co Wam chodzi?
Mnie akurat to zielone body się podoba.
Dużo bardziej niż ta sukienka z tymi rurkami.
...
Nie wiesz o co nam chodzi?
3 zdjęcie w poście akaagnes wyjaśnia chyba wszystko.. ;-)
http://i.thisislondon.co.uk/i/pix/2010/ ... ga-500.jpg

ekhmm.. no ale ok.. podkreślam, zależy co komu się podoba.
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

babybemine pisze:3 zdjęcie w poście akaagnes wyjaśnia chyba wszystko..
tak jak napisałam pod zdjęciami - mnie też nie podoba się ten sceniczny kostium, jak ktoś tu powiedział - z tym przegięła. zgadzam się. wygląda hm.. nawet niesmacznie ;P ,no ale cóż... jej widocznie nie przeszkadzało.

nie wiem czy pamiętacie taką imprezę muzyczną, nie wiem czy też nie Grammy, gdy Christina Aguilera promowała album Dirrty. Nie wiem,czy czegoś nie mylę (być może), ale pamiętam jak raz wyszła na scenę przebrana za zakonnicę, a potem wykonywała dirty w dość kontrowersyjnym outficie i widać było jej czerwone stringi. Może trochę Was zdziwię - jak GaGę mimo wszystko uwielbiam, a Aguilery nigdy nie słuchałam specjalnie- to jednak uważam, że GaGa w tej kostiumowo-niesmacznej konkurencji przoduje. Ale może to też zamierzone było, żeby wszyscy o niej gadali - jeśli nie o samym występie, to o tym, że mogło jej być widać to i tamto. ;-)

ale jednak to uważam, tak jak homesick, za temat drugoplanowy. za tym kryje się dużo więcej niż tylko pokazywanie tyłka. ;-)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

tancerz pisze:Tu bym sie nie zgodził ze zdaniem na temat Freddiego
Tancerzu widzę, że też słuchasz Queenu.
Może pomijając występ na Wembley'u nagość Freddiego była wysublimowana. Była formą sztuki. U Gagi jest to po prostu nagość.
Obrazek
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

akaagnes pisze:babybemine napisał:
3 zdjęcie w poście akaagnes wyjaśnia chyba wszystko..

tak jak napisałam pod zdjęciami - mnie też nie podoba się ten sceniczny kostium, jak ktoś tu powiedział - z tym przegięła. zgadzam się. wygląda hm.. nawet niesmacznie ;P ,no ale cóż... jej widocznie nie przeszkadzało.
to było tylko wyjaśnienie dla Canario, co mi się w tym body nie podoba :) Ale widocznie faceci mają inny gust.. hehe ;-) zależy co komu się podoba.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

tancerz pisze:Nie lubię owłosionych męskich torsów.
Powiem szczerze, że Freddie był swego rodzaju transwestytą ale jeszcze jakiś umiar był w tej nagości zachowany. Nie wiem czy chciałabym go widzieć w strojach L. Gagi bo po prostu wyglądałby śmiesznie. A może jak się lubi czyjąś muzykę to się mu na więcej rzeczy pozwala? Nie wiem już sama czy potrafię być obiektywna.
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Nie porównujcie proszę ikony jakim jest (był) FM i tego co robił
do LG bo to trochę uwłaczające dla niego :-/

apokalipsa nadchodzi
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

endka pisze:Nie porównujcie proszę ikony jakim jest (był) FM i tego co robił
do LG bo to trochę uwłaczające dla niego :-/

apokalipsa nadchodzi
c

oooo zgadzam się z Endką ;)
Porównanie Freddiego i L.G to tak jak porównać Whitney i Dodę np...To co zrobił Freddie dla muzyki to jest nie do ogarnięcia a co ta Lady Gaga zrobiła co?

Podobnie reaguję na porównanie Gagi do Madonny.
Nie żebym była fanką Madonny bo nie jestem. Gagi tym bardziej.
Może i Lady Gaga jest zdolna nie wiem, słyszałam tylko te radiowe piosenki żadna mi w ucho nie wpada za bardzo. Tylko Poker Face mi się podobał no i paparazzi na upartego
Śpiewać potrafi, ale brakuje jej czegoś co ma Madonna.
KLASY. Lady Gaga nie posiada jej za grosz. Można być kiczowatym, ale można posiadać klasę...
yarek

Post autor: yarek »

Wg mnie porównywanie do kogoś w ogólności, czyli chyba do całej kariery danego artysty jest troszkę bez sensu, bo ciężko porównać choćby do Madonny, która jest na scenie od ponad 25 lat a Gaga właściwie zaczyna i nie wiemy jak to się dalej potoczy. Aczkolwiek zaczęła całkiem przyzwoicie. Sensowniej porównać do jakiegoś konkretnego aspektu... Dla mnie Gaga jest poniekąd podobna do Cyndi Lauper w kwestii image'u. Cyndi, zwłaszcza w początkach kariery, miała podobnego jeśli nawet nie większego bzika w kwestii stylu. Nikt się tak nie ubierał jak ona i niektórzy do dziś tak twierdzą. Zresztą wystarczy popatrzeć choćby na to zdjęcie:

Obrazek

Prawda, że fajniusio? A tak w ogóle Cyndi i Gaga są nowymi twarzami fundacji M.A.C. AIDS wspierającej ludzi z całego świata dotkniętych HIV i AIDS; oto zdjęcie promujące:

Obrazek

Artystki wystąpią razem w Good Morning America już 10lutego.

Uważam, że te Panie są do siebie podobne również w kwestii charyzmy i poweru, jaki prezentują na swoich występach. Autentyczny szał i to jest świetne. Można piosenki Gagi lubić mniej lub bardziej, ale faktem jest iż jest ona artystką reprezentującą niekiepski poziom na współczesnej scenie muzycznej. Chociażby dlatego, że ma wykształcenie muzyczne. A to w połączeniu z pomysłem na siebie jak widać jest doskonałą receptą na sukces. Widać, że dziewczyna jest fanką lat 80-ych, co mnie osobiście akurat bardzo odpowiada i siłą rzeczy przekłada się na być może kiczowaty w odbiorze przez niektórych wizerunek. Ale przede wszystkim jest artystką i temu nie da się zaprzeczyć - potrafi śpiewać, gra na instrumentach, pisze i współprodukuje swoje piosenki, czego nie można powiedzieć chociażby o Britney Spears która jest niemalże produktem komercyjnym wykreowanym przez dziesiątki osób (z całym szacunkiem dla fanów Britney, sam bardzo lubię kilka piosenek i jej osobę, ale taka jest prawda). Notabene jedną piosenkę Gaga napisała również dla Britney. Ale koniec mojego ględzenia, proponuję obejrzeć to video, bo Gaga jest na nim rewelacyjna:

http://www.youtube.com/watch?v=p-pRJE3kTGw
Obrazek
hubert9999

Post autor: hubert9999 »

A ja z innej beczki. W ferie byłem tydzień na nartach i dzień w dzień na stoku po 20 razy dziennie leciało Bad Romance. Teraz już po prostu nie mogę tego słuchać :)
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

tancerz pisze:Ja naprawdę chciałbym poznać twórczość tej Pani ale kuurcze...;/ jak widze jak się ubiera to mnie taak odpycha że nie mam siły sięgnąć po jej utwory
To smutne kiedy ludzie piszą tak płytkie słowa. Ocenianie w ten sposób wartości muzycznej? A z tego co pamiętam to zwolennik "New Romantic".
Ostatnio zmieniony czw, 11 mar 2010, 8:42 przez Krecik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Panna Gaga za każdym razem jest tak ubrana, że bez pomocy Pana ochroniarza (czy kim tam on jest wywaliłaby się na pierwszym metrze.)
Ten homar pobił chyba wszystko, czegoś tak paskudnego dawno nie widziałam, totalny brak gustu.
Ktoś napisze konsekwencja?Owszem konsekwencja bo teraz gdyby Gaga wyszła w zwykłych spodniach i koszulce, bez jakiegoś bubla na głowie, zostałaby szybko zapomniana, a tak? Biznes się kręci.
Bo przecież nikt mi nie powie, że jest jej w tym wygodnie;)
zdjęcia --->tutaj*
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Eva

Ona robi wszystko, żeby o niej mówili. Stąd ten homar na głowie i goły tyłek. Robi z siebie idiotkę ale za ciężką kasę, na jej miejscu robiłabym z siebie jeszcze większą idiotkę,
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Powiem szczerze, że nie spodziewałam się tego po sobie ale po woli przekonuję się do Lady Gagi. Poważnie. Jej utwory są popowe, nie lubię takiej muzyki ale może po prostu zaczynam przesłuchiwać jej płytę ponieważ trzeba być na bierząco a moi znajomi sobie ją bardzo cenią. Uważam, że trzeba się wpasować w gusta młodzieży bo w końcu ona kiedyś dorośnie i przekaże gusta dzieciom. Jeśli ta wokalistka nie będzie gwiazdą "jednego sezonu" jak przewidywałam to życzę jej wszystkiego najlepszego i sukcesów. Może zaczynam się przekonywać do innych wokalistów z powodu, że Michael nie żyje. Może. W końcu nie słuchając nowych odkryć scey muzycznej sama bym się ograniczyła i w pewnym stopniu można powiedzieć upośledziła. W sumie to można słuchać starszych utworów zmarłych wokalistów, w moim przypadku sporo jest takich, ale także kibicować nowym. W dodatku potrzebuję pomocy od fanów Gagi więc proszę pisać na PW.
Edit: Dobra obejrzałam jej teledyski. Jej styl mnie przeraża.. Nie powiem nawet, że mi się nie podoba, że jest zły ale on powoduje u mnie zatrzymanie mimiki twarzy..Ona jest taka..Zbyt oryginalna. Uważam, że trzeba coś robić żeby zaistnieć ale media w dzisiejszych czasach media nie lansują talentu, tylko kogoś, kto za fundament artystycznej działalności objął sobie kontrowersyjny ubiór i skandale. Oczywiście, niektóre ubrania ma ok. Ujął mnie pamiętam ten strój Obrazek przypadł mi do gustu. Nie wygląda w nim tak szpetnie, jak nie ukrywajmy, jest w rzeczywistości. W dodatku ma świetną figurę. Ale teksty jej piosenek i ubiór..hmm.. jej elegancja i styl to duży znak zapytania.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Uwielbiam Lady Gagę!

Właśnie podziwiamy z Homesick teledysk do Telephone. Kto uważny, dostrzeże nawet nawiązania do Jacksona.
ODPOWIEDZ